Sveikos
Nesu nei verteja, nei redaktore, nei filologe, nei dar daug kas... Tiesiog zmogus, prasantis Jusu patarimo. Esu baigus politologijos bakalaura, toliau studijuoju magistranturoj, dirbu valstybinej istaigoj. Ir studijos labai patiko, ir sito darbo labai norejau, nemazai teko del jo pasikankint... O stai dabar, kai tureciau dziaugtis ir karjera daryt, visiskai priesingos mintys apnikusios. Gerai, pasakysiu garsiai tai, ka net sau tyliai bijojau pripazinti - NORIU VERSTI. Gal ir skamba kaip kokios nesubrendeles skiedalai, bet nera jie visiskai be pagrindo. Apie anglu filologija galvojau dar mokykloj, puikiai si kalba sekes, "lipo" kazkaip, bet netiketai politikos mokslai patrauke. O kur dar visas tas "prestizas"... Nesigailiu, kad studijavau, bet va "darbine" patirtis ne kokia. Cia tik antra mano rimta darboviete, bet jauciuos ne savo rogese ir tiek. O del anglu kalbos ir vertimu - studijuojant sitos kalbos ne tik kad napamirsau, bet bent jau savo srity (socialiniuose moksluose) laaaabai patobulejau, kadangi teko ziauriai daug angliskai skaityt, studijuot uzsieny. Vertimo patirtis, aisku, gedinga - viena "chaltura" studiju metais; toliau - visokie vertimeliai buvusioj darbovietej (kai uzuode, kad kertu anglu kalba, tai ir pradejo kraut:); dabartiniam darbe - vienos jau isvestos is anglu kalbos knygos perziurejimas (ir principo liepe tik terminija suziuret, bet man iskart nagai "panizo" ir giliau pasiknaisiot, zodziu, uzveze!) ir vieno tokio netrumpo dokumento vertimas i anglu kalba. Beje, tai ir buvo labiausiai patikusios uzduotys dabartiniame darbe.
Zodziu, daugiau neskiedziant - KA MAN DARYTI? Jauciu neisnaudota savo potenciala, jauciu, kad (galbut) vertimu srity save galeciau geriau realizuoti. Kita vertus, esu nepataisoma bailiuke - kaip gi dabar sitiek atsimokius ir jau visai nebloga darba turint visko atsisakyti ir pradeti nuo nulio? o jei vis delto pradeti - tai nuo ko? Sorry, kad gal ne i tema, sorry, kad tiek daug prirasiau, bet gal kas turit panasios patirties ar gal net dabar kazkokios "egzistencines" abejones kankina? Is anksto dekui!