Įkraunama...
Įkraunama...

opinis kolitas

kuku,
kur prapuole???
kaip gyvenat??
kaip sveikateles jusu visu, kas gero, kas blogo.
man tai va, dvi sav kraujavo vel, nes biski nekaltai baldus namie pastumdziau
nu bet jau va dvi dienos gana neblogai jauciuosi, ir nekraujuoja....kol kas..
o, kaip jus???
Atsakyti
Sveikos, as irgi pasiziuriu pasiziuriu - niekas nieko neraso g.gif . Ir galvoju kaip jus visos jauciates. O man tai pablogejo, kraujuoja doh.gif . Vaistu neturiu, nes seimos gydytoja neraso - neva turiu eiti pas gastroenterologa. O pas gastro taip nenoriu, bijau kad tyrimo nesiulytu pasidaryti, nes darytas pries metus... Gal ir nelieps bet ... Kaip daznai jums daro ta tyrima?
Atsakyti
ku ku
Užsilenkė mano omnikonekto modemas, tai sėdėjau dvi savaites be ryšio. Mano irgi 40 proc. bet dirbu pas vyrą, nes šiaip tai kam gi būtum žmogus su tokia liga reikalingas. Mano pradžia ligos buvo labai sunki, bet išsikapanojau tik su žolėm, nes rednizolono atsisakiau griežtai. Tyrimo nesidarau jau treji metai, raštiškai atsisakau, nes po jo visada būna baisus paūmėjimas. O be to vienas žydas daktaras man yra pasakęs, kad nėra reikalo ten į tas žarnytes per dažnai landžioti. tipo nustatė ligą ir nėr ko ten tą tyrimą kartoti. O šiaip jaučiuosi gana neblogai. Tiesiog neleidžiu ligai tvarkyti mano gyvenimo tongue.gif
Atsakyti
Ku ku biggrin.gif Na man taip pat yra paumejimas,kol kas prednizolono nesigriebiu,gal praeis ir be jo.Pradejau lankytis pas gyditoju uzsienyje,paziuresim kaip jie gydo sitas ligas,nors girdejau kad ir cia nieko naujo nera israde schmoll.gif Dabar tik pridaviau krauja,lauksiu atsakymo.Labai bijau,kad nereiketu darytis to baisaus tyrimo,nes tikrai labai blogai po jo pasidaro verysad.gif
Atsakyti
AS TAI GYDAUSI SU KLIZMUTĖMIS - MAN JOS LABAI PATINKA NEREIKIA TŲ VAISTŲ RYTI DIDELĖMIS DOZĖMIS - ČIA VAKARE SUSILEIDI KLIZMUTE (na tiesa sakant doze nemaza 4 gr. ) BET VARGO NĖRA VISA DIENA.
Man tik labai neramu kur mano ismatos pasideda nes as i tualeta neiseinu po 10 dienui, o valgau tikrai daug ir viska.
Atsakyti
Sveikutės. Naudojau ir aš klizmutes. Visai nieko, kai visai blogai. O dėl užsienio, tai ir aš manau, kad nieko naujo nepasakys. Jie dar labiau grybą pjauna, nei mūsišiai daktarai. O aš, kaip jau ne kartą sakiau, daktarais nelabai pasitikiu. Jie dabar tik ir težino, kaip madingus ir brangius vaistus išrašinėt. Nusispjaut jiems, kad mūsų kepenys nuo tų vaistų eina dzindrom verysad.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, pirma karta uzserigistravau supermamoj, ir labai liudna kad teko pradeti butent sioje temoje. Pati sia lyga nesergu, taciau su opiniu kolitu pries 6 metus susidure mano sesuo. Viskas jau buvo pasitaise, taciau pries 4 men sesuo pagimde dukrite ir tada viskas grizo. Lyga staigiai paumejo. Si karta daktare dave kazkokius keistus vaistus, (gal kokie bandomieji). Vienoje dezuteje yra tabletes (budesonide), o kitoje kazkiokios milteliu dozes, sidabriniuose pakeliuose (mesalazine). Liepe gerti is ryto po 3 tabletes ir 3 maiselius milteliu. Norejau suzinoti, gal kuriaj is Jusu teko tokius vaistus vartoti, ar padejo? Parasykite prasau.
Atsakyti
QUOTE(grz @ 2008 04 12, 11:39)
Sveikos merginos, pirma karta uzserigistravau supermamoj, ir labai liudna kad teko  pradeti butent sioje temoje. Pati sia lyga nesergu, taciau su opiniu kolitu pries 6 metus susidure mano sesuo. Viskas jau buvo pasitaise, taciau pries 4 men sesuo pagimde dukrite ir tada viskas grizo. Lyga staigiai paumejo. Si karta daktare dave kazkokius keistus vaistus, (gal kokie bandomieji). Vienoje dezuteje yra tabletes (budesonide), o kitoje kazkiokios milteliu dozes, sidabriniuose pakeliuose (mesalazine). Liepe gerti is ryto po 3 tabletes ir 3 maiselius milteliu. Norejau suzinoti, gal kuriaj is Jusu teko tokius vaistus vartoti, ar padejo? Parasykite prasau.

Nea, man neteko tokiu vaistu vartoti.
Atsakyti
niu vaa, nieko gero ir naujo ner ....kam geriau kam blogiau....aapie tuos vaistus nieko ir as negirdejus....man buvo kalbeje apie kazkokius naujus...kuriuos naudoja krono ligai....sake geru rezultatu pasieke ir nori opiniam kolitui pritaikyt, nu kaip as sakau bandomieji..bet juos labai tikaaliai reik gertnu nepasirasiau dar ta karta...lauksiu paskutinio....tada gales bandymus daryt....kol kas taip pat bandau zolem...nors prednizolona t.p.geriu...
man ir pablogeje..bet jau atrodo rimsta po biski....
tai va laikykites....viskas bus ok, pamatysit
Atsakyti
Mesalazinas, tai viskas su juo aišku - tai pagrindinis vaistas nuo opinio kolito, o tas kitas tai negirdėtas. Aš tai stengiuosi be vaistų kapstytis. Dabar geriu rastoropšos aliejų, kad kepenys atsigautų, geriu šalavijų - ramunėlių ir kraujažolės arbatą ir rytais sidabražolės arbatos po gurkšnį. Ir neblogai visai. Kadangi liga lėtinė ir kaip sako daktarai visam gyvenimui, tai nematau prasmės ryti tą visą chemiją. Dar suspėsiu, jei ką smile.gif Gyvenimas yra gražus, net ir tada kai sėdi tulike daugiau nei reikėtų tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(rututulė @ 2008 04 13, 18:02)
Mesalazinas, tai viskas su juo aišku - tai pagrindinis vaistas nuo opinio kolito, o tas kitas tai negirdėtas. Aš tai stengiuosi be vaistų kapstytis. Dabar geriu rastoropšos aliejų, kad kepenys atsigautų, geriu šalavijų - ramunėlių ir kraujažolės arbatą ir rytais sidabražolės arbatos po gurkšnį. Ir neblogai visai. Kadangi liga lėtinė ir kaip sako daktarai visam gyvenimui, tai nematau prasmės ryti tą visą chemiją. Dar suspėsiu, jei ką smile.gif Gyvenimas yra gražus, net ir tada kai sėdi tulike daugiau nei reikėtų tongue.gif

Rututule, o kodel sidabrazoliu geri tik po gurksni? Man zolininke irgi patare sidabrazoles gerti, bet tas paruosimo budas toks ilgas, tai as niekaip neprisiruosiu ju pasidaryti.
Atsakyti
Nieko ten ilgo nėra - stiklinė verdančio vandens užpilti ant šaukštelio su kaupu miškinės sidabražolės ir virti ant labai silpnos ugnies apie dešimt minučių. ryte perkošti ir gerti po gurkšnelį ant tuščio skrandžio du-tris k/d ir pusvalandį po to nevalgyti. gerti kokias tris savaites ir padaryti pertrauką kokią savaitę. veikia sutraukiančiai gleivinę, o be to nuo vėžio profilaktiškai. IR DIETA DIETA IR DAR KARTĄ DIETA. TIKRAI VERTA PABANDYTI - BLOGIAU BENT JAU TAI TIKRAI NEBUS.
Atsakyti