Įkraunama...
Įkraunama...

opinis kolitas

As pas kita zolininke buvau tai man kitaip paruosti liepe mirksiukas.gif . 1 nubraukta sauksteli saknies uzpilti 1.5 l vandens ir labai letai virti 30 min. po to 3 val laikyti termose po to nupilti ir gerti po 0.5 stiklines 3 kartus per diena (pries valgi). Vaistazoles tai nusipirkau, bet niekaip neprisiruosiu pasidaryti to nuoviro. Per daug sudetingas man tas paruosimo budas.Tikriausiai bandysiu pasidaryti nuovira pagal tavo , rututule, receptuka. O tu ir daraisi stikline to nuoviro ir geri tik po sauksta viena karta dienoje. O likusi nuovira saldytuve saugai? Tos visokios arbatzoles kai atsala ir kuo ilgiau stovi, tuo neskanesnes darosi unsure.gif
Su dieta tai man jau sunkiau. Nors puikiai pati zinau, kad geras dalykas.
Atsakyti
labas, ziuriu visom pablogejimai... o jus brangiosios ar laikotes dietos??? ax.gif
Atsakyti
labukas,
niu taip....man ir ta zolininke ale kazkaip uzplikyt liepe, palaikyt ir t.t....
neturiu as tam kantrybes, tai ryte atsikeliu, uzsiplikau kaip zoleliu arbata,
sauksta tu zoliu issidejus ir isgeriu ...stengiuos nieko nevalgyt, ar tik kasneli koki...
o kad dietos reik laikytis,tikrai zinau ir visoms ta pati sakau..
bet pati vel nesilaikau...
ir sekmadieni taip persivalgiau, kad vakar nuo pilvo skausmo i darba net neisejau...
tai jau sakiau psio, reik ramintis, gerai kol gerai yra, bet kai darosi blogai, tik pati save kaltint galiu, kad nesilaikau kas liepta...
tai va, mergaiciukes.....toks jau tas gyvenimas...reik prisiziuret...
aisku, dziaugiuosi uz taskurioms dar nera taip ta liga toli pazengusi....
vo man tai sudetingiau jau.....nu bet issikapanosiu...privalau...
tiesa, cia praeita kart pagalvojau apie ta mergina, kurios vyrui ir kolitas, tik jam dar sake kazkoki augli rado...tik va skleroznike, nepamenu kas ji....
idomu, kaip jos vyrui tam sekas.......
Atsakyti
Jo ir as atsimenu, kad rase viena mergina, kad jos vyrui augli rado, bet taibuvo jos paskutine zinute. Daugiau siame forume ji nieko neraso.
Atsakyti
Matot mergos, koks su tom žolėm reikalas - jei nori pasveikt, tai turi susiimti labai griežtai. Tas gydymas ne tinginiams. Tu turi keisti gyvenimo būdą. Požiūrį į gyvenimą, į gydymą, į save. Bet patikėkit tikrai verta. Ypač jaunam žmogui. Gyvent tai norisi... Niekas dar nesukūrė tokios tabletės, kad pasveiktume.
Atsakyti
taip...grieztai....supraantu, bet vos geriau pasijauti...paamirsti...
nori gyvent kaip visi...
o be to, tom kam pati ligos pradzia, kam laiku nustato tikraai yra sansas issigydyt..bet aas taip manau.....bet tik ne man...kada ant ribos esu operaacijos..dabar tik kazkiek nutolint galiuaa....bet ne daugiau....
Atsakyti
Nu ką aš galiu pasakyti - kai tik susirgau, tai klausiau gydytojos: kada galėsiu nebegerti vaistų, tai tik numykė, kad tai lėtinė liga, todėl apie visišką pasveikimą geriau negalvoti. Laila, o kokia jei ne paslaptis tavęs laukia operacija? Susijusi su opiniu kolitu?
Atsakyti
labukas,
tiesa pasakius-man is kart pasake , kad cia visam gyvenimui sita liga, kol kas niekas jos nepagyde...
nu nzn, gal tiems kam anksti nustate, tie gal dar turi sansa normaliai gyventi ir pasveikti,
bet jau kaip man...
manau niekas nepades...
siaip praeita vasara kai buvau sanariskese, tai sake-arba operacija, arba laukti bandomu vaistu, sake juos krono ligai taiko.....
ir visai neblogai.....nu bet nzn....laukiu...tempiu...
jau kai visai bus blogai......
tada........o operacija paprasta, pasalinti storaji zarnyna...ir man...jau ne dalimis bet visa nori salinti...tai labai bijau nes sake ziauriai ilgas gijimas...ir nerandu info, kiek tokiu padaryta operaciju ir kiek isgyveno......butu idomu suzinoti.....
gal tada reiktu pagalvoti.....gal reiktu operuotis...... sad.gif nors siaip tai...baisu blin...prisiklausiau visokiu baisybiu...tai kazkaip linkus kankintis....
niu va...toki reikalai pas mane....dabar ant dietos atsisedau, arbata geriu, koses valgau ir vaistus normaliai gert pradejau....tai gal kaip nors issikapanosiu...
Atsakyti
LaiLa, o tu nebandei Tibeto grybuku gydytis? As paskaitinejau temeleje apie ta gryba ir nutariau isbandyti. Grybuka jau isigijau. Geriau dar tik viena karta.
Atsakyti
nea...nebandziau...
kol kas tom zolem gydausi......jei jau ir jos nepades, bandysiu kazka kita.....
Atsakyti
Labutis smile.gif Praeitoj zinutej rasiau,kad pradejau lankytis pas gydytoju uzsienyje,tai va,vakar vaziavau i ligonine suzinoti kraujo tyrimu,ir siaip pasisneketi su gyditoju.Kraujo tyrimai neblogi...apie visas bedas pasisnekejom,susijusias su sita liga...plaukai pasirodo ziauriai pradejo slinkti nuo sulfasazino kuri geriu,sake ten yra tokiu priedu,kur kenkia plaukams,tai man dabar israse kitokiu vaistu,pakaitala,menesi turesiu gerti,jeigu tiks,tai ir toliau galesiu naudoti,po menesio vaziuosiu tikrintis krauja...snekejo ir apie prednisolona,jeigu naudoji per metus keturis kartus,reikia labai susimastyti...paklausem ir apie vaikeli,ar galima su sia liga isnesioti,sake kad galima,tik reikia sulaukti remisijos,aisku nestumo metu labai saugotis,na o jeigu liga paumetu,jie turi tokiu vaistu kur vaisiui nekenkia,ir dar sake,kad nestumo metu liga dazniausiai pasitraukia,o kartais ir gali isnikti... rolleyes.gif mane tai labai paguode,bet vistiek labai bijau,reikia gerai viska apmastyti!Ir dar,gydytojas nori rudeni man ta baisu tyrima daryti, doh.gif nezinau,labai bijau,sake uzmigdys ir nieko nejausiu,sake pagalvoti,nes jie nori tureti cia darytus tyrimus,o lietuvoj daryti netinka,be to pas mane ten nieko nera parasyta,kur ir kiek pazeistas zarnynas!
Atsakyti
Soritena, o i kokia sali patraukei gydytis?
Atsakyti