Dėl sriubos tirštumo...niekada nededu nei miltų, nei manų
tiesa sakant, net nemaniau, jog yra šeimininkių, kurios nenupila pirmo mėsos nuoviro
. Aš pimą kartą nupilu pavirusi kokias 5 min, nuplaunu mėsą, dar kart užverdu ir dar nupilu
. Kažkas čia pasakojo, kad paspirgina sriubą. Tai- mano šeimos mėgstamiausia sriuba. Verdu bulves, morkas, didelį svogūna ( verdu ilgokai, kol patyžta daržovės), tada suberiu keptuvėje su svogūnais paspirgintus lašinukus ( taukus išpilu lauk)
Prisikanda maniškiai šviežrūgiu agurku
Dėl sriubos tirštumo...niekada nededu nei miltų, nei manų
. Taigi, daržovių daugiau kraunu
. Dar nevirškinu kai į sriubas " dėl kvapo" deda sultinio kūbelius
Dėl sriubos tirštumo...niekada nededu nei miltų, nei manų
QUOTE(Pirma @ 2005 08 17, 10:38)
tiesa sakant, net nemaniau, jog yra šeimininkių, kurios nenupila pirmo mėsos nuoviro
. Aš pimą kartą nupilu pavirusi kokias 5 min, nuplaunu mėsą, dar kart užverdu ir dar nupilu
.
Aš šiaip nieko prieš nupylimą, bet gerai, kai mėsos vienas ar keli dideli gabalai, išgriebei ir baigta. O jeigu pilnas puodas kukulių?
QUOTE(kasiopeja @ 2005 08 18, 08:44)
O jeigu pilnas puodas kukulių?
teoriškai (na ir praktiškai
) juk tai ta pati mėsa, todėl irgi reikėtų vandenį pakeisti...
axa, tai ir nupilu ( pergriebiu kukulius į kitą puodą su verdančiu vandeniu)
QUOTE(Pirma @ 2005 08 17, 12:38)
tiesa sakant, net nemaniau, jog yra šeimininkių, kurios nenupila pirmo mėsos nuoviro
.
Na aš nupilu, bet kaip rašiau kažkur tiesiog iš tingumo
Bet kai mane mokino virti sultinį (nesvarbu kam, padažam ar sriubai), tai nebuvo nupylimo. Kauliukai ar mėsa yra nuplaunami, dedami į puodą ir verdama. Virimo metu reikia nuolat graibyti atsirandančius riebalus ir nešvarumus. Tai yra graibyti reikia taip, kad ant puodo kraštų nieko neatsirastų (neprivirtų tų putų). Nu darbelis sakyčiau
Sakau gal nupilant protingiau būtų mėsą plikyti, tai yra mesti trumpam į verdantį vandenį ir po to perplauti. Bet aš tai jau aptingau ekperimentuti, o ir abejoju ar pajusčiauskirtumą
QUOTE(aifa @ 2005 08 18, 09:20)
Sakau gal nupilant protingiau būtų mėsą plikyti, tai yra mesti trumpam į verdantį vandenį ir po to perplauti.
Čia įdomi įdėja
Putos nekyla ištisai. Jos kyla tik kelias minutes po užvirimo. Ir niekad problemų nekilo dėl jų nugriebimo
O kai perkėlinėji mėsą į kitą puodą, dar papildomai indų plovimo susidaro
QUOTE(kasiopeja @ 2005 08 18, 12:45)
Putos nekyla ištisai. Jos kyla tik kelias minutes po užvirimo. Ir niekad problemų nekilo dėl jų nugriebimo
O kai perkėlinėji mėsą į kitą puodą, dar papildomai indų plovimo susidaro 
Mes, kaip sakant - be sriubos nė dienos
Na verdu ją visaip, kuo įvairiau. Jei naudoju mėsos nuovirą, tai tik 2-ą, nes pimas man kažkokio kitokio skonio ir nešvarus atrodo, kad ir kiek tą mėsytę plautum. Man svarbiausias pagrindas - kepintos morkos. Na aišku dedu ir svogūnų ir visko ko turiu, priklauso kokios sriubos noriu. Bet morkos man patinka tuom, kad nuo jų spalva atsiranda ir tada jau kokia ta sriuba bebūtų - skaniau valgosi
Dar kartais vietoj mėsos nuoviro dedu konservų indelį, yra tokia vištiena savo sultyse. Vis kitaip. Ir nėra labai riebu ir skonis visai neblogas.
As putas irgi tik nugraibau ir nuoviro nenupilu, nu iki siol dar to nebuvau girdejus gal reiks pamegint
Aš kai verdu tipo "mėsiškas" sriubas, tai man riebaliuko užtenka nuo ten įmestos kokios mėsytės gabaliuko, o kai vegetarišką(pvz. su dilgynėm ir špinatais, tai, kad nebūtų visai jau vandenėlis, tai morkas ir svogūnus pakepinu ant šeimininkės sviesto(su prieskoniais)-iškart pagerina skonį
man teko matyti per kazkokia uzsenietiska tv kaip pasiruosti skanu sultini, kurio pasigaminus daugiau galima saldytuve uzsaldyti ir naudoti kada prireiks. tai svarbiausia taisykle buvo nupilti pirma vandenuka ir sultinys turi virti apie 1,5 val. ant silpnos ugnies .tik tada gaunasi skanus skaidrios spalvos ;pagrindas;!
siap niekada neverdu taip ilgai , bet stengiuos kuo ilgiau ! !
siap niekada neverdu taip ilgai , bet stengiuos kuo ilgiau ! !








