Įkraunama...
Įkraunama...

••●Žalia korta●••

QUOTE(busima_mama @ 2008 03 13, 21:40)
Be abejo. smile.gif
Siaip i Vilniu reikejo skiepu pasus veztis ir ginekologo pazyma. Gydytojas patikrina pulsa, apziuri ir pan, paima krauja, tada nuvaziuoji plaucius persisviest, jei reikia pasiskiepini ir parvezi viska atgal pas gydytoja. Visai paprasta.
O taip nerizikuociau vaziuot is vakaro i Varsuva tikrintis - o jei ko nors neatsivesi ar kas netiks? Tai po to ir pokalbis nuplaukia, ir pinigai issimeta.  doh.gif

mes pas gydytoja ejom varsuvoj ir buvom labai patenkinti. greitai ir maloniai biggrin.gif o giminaiciai ejo lietuvoje, tai per kelis kartus i vilniu vaziavo unsure.gif

QUOTE(laureta @ 2008 03 13, 21:47)
As Vilniuje praeisiu sveikata, tik reikes ginekologo pazymos ir dvieju nuotrauku. Visas mokestis man su vaikais bus 700 Lt. Brangoka. Mano bus suzadetines viza. Bet manau panasiai kaip ir zalia korta.

kas ta per suzadetines viza???
Papildyta:
QUOTE(balselys @ 2008 02 04, 23:10)
Taip buna...Uzkliuna,kas dokumentuose ir fsio.Vienai panelei Lenkaitei nedave...
Kita pora Ukraineciu buvo....Ir negavo ,nes jie issiunte du laiskus pastu,dar losimas buvo...Ir du laiskai laimejo,ju paklause,kiek laisku siuntete,jie 1,o mums atejo du.Ir pravare.Z.K isloses pagrindinis losejes turi tureti Vidurini bent issilavinima.Buti sveikas.Nes reikalinga medicinine ,teistumo pazyma.
Musu klause,pas ka vaziuojame kom jis dirba,ka daro.Kokiu mes darbu norim.

gausi ar negausi - priklauso tik nuo duodanciojo nuotaikos mirksiukas.gif mes kai ejom, tai nereikejo nei rankos pakelt pries biblija, nei pasakyti kad nemeluosiu lotuliukas.gif jau buvo aisku iskart kad neduos cool.gif nes tetis buvo deportuotas (nors teciui zk net nebuvo pildyta, bet vistiek jie iskniso)ir taip isgirdom atsakyma "ne" bet paskui kazkaip viskas persiverte kai ji netycia versdama pasa pamate pas mama ir vaikus vizas 10 metu. paklause kodel nevaziavot su vizom kartu su vyru. atsake mama, kad norejo legaliai. tada persigalvojo ir dave zk lotuliukas.gif

QUOTE(himalaia @ 2008 02 25, 17:31)
Jezau, kaip laukiu dabar gegužės, kai rezultatai pradės eiti... Taip kantrybės nėra...  doh.gif

as ir laukiu doh.gif nors nezinau gerai ar blogai butu jei vyras laimetu. man asmeniskai ta amerika vezi varo unsure.gif as turiu zk, vyras ir vaikas - ne. turiu kai durnele vazineti viena... arba duoda arba ne ir galvos nereiktu sukti...

QUOTE(Fordanė @ 2008 02 27, 12:47)
Aišku kiti buna kad ir spali gauna, bet tai būna retai.  smile.gif Linkiu visoms kuo didžiausios sekmes, kas lošia  thumbup.gif Žinoma ir sau taip pat  tongue.gif  blush2.gif  ax.gif  4u.gif

mano giminaiciam atejo spalio 20 diena blink.gif per gimtadieni bigsmile.gif
Atsakyti
Suzadetines viza, kai busimas vyras yra amerikietis. Taigi jis tvarko siuos dokumentus ir man netrukus reiks vaziuoti i Varsuva.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2008 03 14, 10:51)
O dėl skiepų, jei  vaikystėj jie daryti, tai reiktų susirasti tą vaiko skiepų pasą ar kažką panašaus?
Reiks tėvų užklausti...

Reikia nueiti i poliklinika, susimoki pora litu uz ta pasa ir suraso visus skiepus nuo vaikystes.

QUOTE(Mažė_:) @ 2008 03 14, 11:46)
mes pas gydytoja ejom varsuvoj ir buvom labai patenkinti. greitai ir maloniai  biggrin.gif o giminaiciai ejo lietuvoje, tai per kelis kartus i vilniu vaziavo  unsure.gif

Jei zmogus sveikas, tai tikrai uztenka viena karta nuvaziuot. Nera ka ten per kelis kartus veikt. Isskyrus jei kazkokiu pazymu neturejo, jei krauja neskubiai tyre, jei pas gydytoja pildant prad zioj dokumentus pazymejo ka nors (ten tokia kaip anketa reikia uzpildyt - ar sergi/sirgai kokia nors sirdies liga, ar gulejai ligoninej, ar sergi cukriniu diabetu, apie gimineje buvusias ligas ir pan), jei nenorejo Vilniuj skiepu darytis, o savo mieste daresi, o gal kazkokiu negalavimu pasiskunde. Nemanau, kad be priezasties teko vazinet. O Varsuvoj juk irgi gydytojai nepraleistu, jei kazkokia liga itartu (arba ta parasytu dokumentuose i ambasada - nezinau kaip is tikro daro).

Net mes kai pildem, tai ta priemeja sake geriau ten visur zymet, kad nieko nebuvo, kad gydytojas nesikabinetu. Tiesa, man tuo metu dar nebuvo atejus menesiniu diena, tai pats gydytojas kelis kartus pasiule nesidaryt rentgeno nuotraukos, jei yra itarimu del nestumo (aisku tuomet tektu kita karta vaziuot nuotraukos darytis - o kadangi itarimu nebuvo, tai sakiau, kad darysiuosiu).

O siaip net jei kazkas negerai su sveikata, bet gydaisi, tai tik reikia pazyma turet is savo gydytojo ir vilniuj tikrai neprisikabins del to.
Atsakyti
QUOTE(Mažė_:) @ 2008 03 14, 10:46)
as ir laukiu  doh.gif nors nezinau gerai ar blogai butu jei vyras laimetu. man asmeniskai ta amerika vezi varo  unsure.gif as turiu zk, vyras ir vaikas - ne. turiu kai durnele vazineti viena... arba duoda arba ne ir galvos nereiktu sukti...
mano giminaiciam atejo spalio 20 diena  blink.gif per gimtadieni  bigsmile.gif

Aš tai tikrai žinau, kad noriu, ir kad galiu važiuoti, ir kad tikrai važiuosiu, jei laimėsiu. Tai mano vienintelis šansas legaliai išvažiuoti ten gyventi ir dirbti (išskyrus dar vedybas smile.gif ). Teko ten pabūti- man tai nuostabus kraštas, daug bendravau su gyvenančiais amerikos lietuviais, tad tikrai galiu sakyti, kad tai, ką jie susikūrė, galima turėti paprasčiausiai dirbant normalų darbą, kokios perspaktyvos aš čia visiškai kol kas nematau.

O kodėl jūs neprašot per santuoką savo vyrui ir vaikams ŽK, jei pati turit? Tai trunka laiko, bet įmanoma. Nebent yra kokių teisinių nesklandumų...
QUOTE(laureta @ 2008 03 14, 11:57)
Suzadetines viza, kai busimas vyras yra amerikietis. Taigi jis tvarko siuos dokumentus ir man netrukus reiks vaziuoti i Varsuva.

O, kad su sužadėtinės viza iškart susituokt atvažiavus nereiktų... Iškart išvažiuočiau smile.gif
QUOTE(busima_mama @ 2008 03 14, 14:03)
Reikia nueiti i poliklinika, susimoki pora litu uz ta pasa ir suraso visus skiepus nuo vaikystes.

Dėkui, dabar žinosiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 14 kovo 2008 - 15:47
O gal kas žinot apie tokį dalyką kaip "darbo pasiūlymai", kur juos gauti, ar reikia juos turėti važiuojant į Varšuvą, nes kiek žiūrėjau forma 134 tai paramos raštas iš draugų ar giminių JAV, tai tokį nelabai turiu galimybę gauti
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2008 03 14, 16:46)
O kodėl jūs neprašot  per santuoką savo vyrui ir vaikams ŽK, jei pati turit? Tai trunka laiko, bet įmanoma. Nebent yra kokių teisinių nesklandumų...

Tiksliai, taigi prasant seimos nariam turetu gan greit isduot (vyrui ir vaikams), nors irgi priklauso nuo eiles. O siuo metu prasant broliams/seserims, tai eilute apie 10 metu doh.gif

QUOTE(Lela @ 2008 03 14, 17:11)
O gal kas žinot apie tokį dalyką kaip "darbo pasiūlymai", kur juos gauti, ar reikia juos turėti važiuojant į Varšuvą, nes kiek žiūrėjau forma 134 tai paramos raštas iš draugų ar giminių JAV, tai tokį nelabai turiu galimybę gauti

Darbo pasiulymas turetu but is darbdavio, kur jus jav dirbsite. Tai yra, kad jis garantuoja, kad jus priims ir pas ji dirbsite. Nu kazkas tokio. I Varsuva jo reikia (finansiniu savo ataskaitu, remejo rasto arba darbdavio pazymos). O gaut nezinau kiek realu, jei neturit pazistamu jav, nes neisivaizduoju kokiu budu darbdavys turetu priimt i darba nesusitikes. g.gif Siaip pakaks, jei parodysit gerus finansinius savo duomenis (kad bent pradzioj galesit isgyvent ir pan).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo busima_mama: 14 kovo 2008 - 16:45
QUOTE(himalaia @ 2008 03 14, 16:46)
O, kad su sužadėtinės viza iškart susituokt atvažiavus nereiktų... Iškart išvažiuočiau smile.gif

tam ir skirta suzadetines viza, kad reikia susituokti. Priesingu atveju sia viza daug kas pasinaudotu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(busima_mama @ 2008 03 14, 10:44)
Tiksliai, taigi prasant seimos nariam turetu gan greit isduot (vyrui ir vaikams), nors irgi priklauso nuo eiles. O siuo metu prasant broliams/seserims, tai eilute apie 10 metu  doh.gif
Darbo pasiulymas turetu but is darbdavio, kur jus jav dirbsite. Tai yra, kad jis

seimos nariam greitai leidziama atvaziuot tik kai jau turi pilietybe, o kol ZK, tai ir sutuoktinis ir vaikai turi laukt apie 5 metus, o tevu bei broliu ir seseru man rodos is vis negalima sponsoriauti turint tik zalia korta, galima tik turint pilietybe, bet velgi - tai uzima 10-12 metu...
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 03 14, 11:57)

Sveika 4u.gif As tokia viza pries 5 metus dariausi ax.gif siemet jau pilietybes galiu prasyt thumbup.gif jei turesi klausimu - gali drasiai klaust mirksiukas.gif tik neprizadu kad viska prisiminsiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(VRed @ 2008 03 14, 22:57)
Sveika 4u.gif As tokia viza pries 5 metus dariausi ax.gif siemet jau pilietybes galiu prasyt thumbup.gif jei turesi klausimu - gali drasiai klaust mirksiukas.gif tik neprizadu kad viska prisiminsiu blush2.gif

labai malonu, aciu 4u.gif kodel tik po penkiu metu pilietybe? juk jeigu nuvaziuoji pagal suzadetines viza, pilietybes galima prasytis po dvieju metu. bet gal dabar nauja tvarka.
kokioje valstitoje gyveni?
as jau visus dokumentus turiu, tik dabar laukiu atsakymo is Varsuvos, kada galesiu vaziuoti, bet pries tai dar reikes gydytoja aplankyti Vilniuje, kuris kainuos man su vaikais 700 Lt mirksiukas.gif
Ko ten klausinejo?
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 03 15, 08:35)
labai malonu, aciu  4u.gif kodel tik po penkiu metu pilietybe? juk jeigu nuvaziuoji pagal suzadetines viza, pilietybes galima prasytis po dvieju metu. bet gal dabar nauja tvarka.
kokioje valstitoje gyveni?
as jau visus dokumentus turiu, tik dabar laukiu atsakymo is Varsuvos, kada galesiu vaziuoti, bet pries tai dar reikes gydytoja aplankyti Vilniuje, kuris kainuos man su vaikais 700 Lt  mirksiukas.gif
Ko ten klausinejo?

Apie tokia nauja tvarka nieko negirdejau schmoll.gif Pilietybes gali prasyt po 3 metu kaip legal resident jei esi istekejus uz Amerikos piliecio, ta prasme kai gauni zalia korta tada tik tampi legal resident. Mums ZK uztruko 2 metus, 2003 liepa atvaziavom, 2005 liepa su dukra gavom ZK. Vaikai pilietybes gali prasyt tik po 5 metu su ZK.
O medicinine ir mes Vilniuj ejom, bet nelabai prisimenu ax.gif isklausinejo visa sveikatos istorija, turejau problemu kazkokiu su skydliauke tai nusiunte kazkur Vilniuj pasidaryt echoskopija, tai dar ten mokejau apie 100, ta pacia diena viska sulaksciau. Butinai patarciau vaikams tarptautine skiepu kortele issimt, nes cia mokyklose visur reikalauja kad visi skiepai butu atlikti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 03 15, 02:35)
labai malonu, aciu  4u.gif kodel tik po penkiu metu pilietybe? juk jeigu nuvaziuoji pagal suzadetines viza, pilietybes galima prasytis po dvieju metu. bet gal dabar nauja tvarka.

as matau ,kad tu daugiau tiki Busima_mama drauges nupasakota informacija ,negu tomis kas yra is tikru susidure mirksiukas.gif

QUOTE(VRed @ 2008 03 15, 08:56)
Apie tokia nauja tvarka nieko negirdejau schmoll.gif Pilietybes gali prasyt po 3 metu kaip legal resident jei esi istekejus uz Amerikos piliecio, ta prasme kai gauni zalia korta tada tik tampi legal resident. Mums ZK uztruko 2 metus, 2003 liepa atvaziavom, 2005 liepa su dukra gavom ZK.  Vaikai pilietybes gali prasyt tik po 5 metu su ZK.

drinks_cheers.gif labai teisingai parasei 4u.gif Nors kai as bandziau itikinti manimi niekas netikejo lotuliukas.gif
Atsakyti