Įkraunama...
Įkraunama...

Adeniumas

Mergaitės, gyvenkim draugiškai rolleyes.gif
Dėkui už patarimus (zuzla, seseilgakase mirksiukas.gif ) ir išsakytas nuomones.
Mano mažuliai vos 3 cm dydžio, todėl juos paglobosiu, po lempa pašildysiu.
O dėl to, kad iš 9 seklų išdygo tik 2, tai pelėsis įsimetė. Vazoną su sėjinukais nakčiai uždengdavau plėvele, dienai atidengdavau, vazono apačioje drenažo sluoksnis ir substratas kaktusams, liejau saikingai ir tie karščiai dar buvo. Kitą kartą niekuo vazono nedengsiu, gal sėklas pamirkysiu pries sėjant. Reikėjo palaukti pavasario, bet labai jau spirgejau, nesusilaikiau ir surizikavau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dykuma @ 2010 08 28, 20:25)

drinks_cheers.gif Manau,kad visos mes cia draugiskos ir esam mirksiukas.gif Zuzlai dekui labai uz patarimus 4u.gif Siaip zinoma,kiekviena sprendzia kaip ka daryt,bet patarimai visada gerai smile.gif Db del to pelesiuko isgasdinot mane,reikia ziuret,kad ir man neisimestu g.gif Ziuresim,tikiuosi,kad sudygs ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dykuma @ 2010 08 28, 22:25)
Dėkui už patarimus (zuzla, seseilgakase  mirksiukas.gif ) ir išsakytas nuomones.
Mano mažuliai vos 3 cm dydžio, todėl juos paglobosiu, po lempa pašildysiu.
O dėl to, kad iš 9 seklų išdygo tik 2, tai pelėsis įsimetė. Vazoną su sėjinukais nakčiai uždengdavau plėvele, dienai atidengdavau, vazono apačioje drenažo sluoksnis ir substratas kaktusams, liejau saikingai ir tie karščiai dar buvo. Kitą kartą niekuo vazono nedengsiu, gal sėklas pamirkysiu pries sėjant. Reikėjo palaukti pavasario, bet labai jau spirgejau, nesusilaikiau ir surizikavau  smile.gif

kad reikia uzdenginet - tai tikrai reikia, jei nedengsit, tai jums neisdygs. reikia kad butu siltamio salygos(silta, dregna zeme, siltas, dregnas oras). tokio dalyko nepasieksit jei laikysit visada atidengta. o man puikiausiai tinka daigint dezutese nuo pyragu(kur maximose parduoda), uzdengi ir pora kartu per diena pravedint kokiom 5min atidengi - visiskai uztenka. siuo metu kaiptik daiginu vienoj dezutej adeniumus,kitoj plumerijas.. visai gerai dygsta, o laikau zinot kur? juoksites... prie nesiojamo kompo ventiliatoriaus, dezute uzdengta, o ten pastoviai pucia siltas vejukas, tai sildo viska man ten. hihihi.gif aisku jei turit koki gyvatuka tai irgi bus pats tas. jei nesikeistu dienos/nakties temperatura(butu kuo pastovesne) ir jei butu pakankamai vedinama, manau isdyktu 100%. bet nepamirskim, kad gali but senos seklos ir pan.. 4u.gif
siaip db toks nelabai dekingas laikas daigint. ziema gerai, nes radiatoriai veikia, o vasara nes saule sildo. o db mazoka ir to ir to, todel reikia suktis kaip kiekviena ismanom mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2010 08 28, 21:16)
aš, jūsų vietoj, dar ir kitais metais nedaryčiau žiemą ramybės periodo, bet jus darykit kaip norit smile.gif

aš, prieš įsigydama augalą, visada pasidomiu, ar galėsiu jį auginti... tuo labiau įsigijant poros mėn sėjinuką, ar daiginant sėklas... kai visos čia masiškai pirko sėklas, aš žinojau, kad nešokinėsiu aplink daigelius, neturiu, kur jų laikyti, kai dygs, turiu katę, kuri mėgsta kapstyti žemes ir t.t. todėl paskaičiau užsienio forumus, įsigijau jau paaugusius, paklausinėjau, kas man neaišku ir dariau pagal patarimus pritaikant prie savo sąlygų...

A6 tikrai visada priimu patarimus 4u.gif Didelių augalų nemėgstu pirkti , mėgstu stebėti augimą, blush2.gif O apie šitą augalą paskaičiau , kad nereiklus bent jau rojaus sodai taip rašė tai ir galvoju tiks man , su sėklom nenorėjau prasidėti blush2.gif tai ieškojau mažų gražuolių ir radau ir stengsiuos užaugint gražius su jūsų pagalba thumbup.gif

Tai po kokiom jus ten lempom laikot , paprastom stalinėm?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lavrynka: 28 rugpjūčio 2010 - 22:39
Super idėja dėl kompiuterio ventiliatoriaus kol nėra šildymo thumbup.gif, perstačiau iš karto, su elektriniu gyvatuku nerizikuosiu, kad neiškeptų biggrin.gif
Aš šildau po paprasta staline lempa.
seseilgakase, bandysiu plastikinėse dėžutėse daiginti plumeriju ir likusius adeniumu seklas. Kaip išlaukti pavasario doh.gif , nenoriu dabar, kai salygos nelabai tam tinkamos. Parašyk vėliau, kaip sekasi daiginti.
seseilgakase, o kaip dažnai ir kaip gausiai laistai, kokiame substrate daigini ir kaip su drenažu, darei skylutes dugne ar ne rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dykuma: 28 rugpjūčio 2010 - 23:02
QUOTE(Dykuma @ 2010 08 29, 00:59)
Super idėja dėl kompiuterio ventiliatoriaus  kol nėra šildymo thumbup.gif, perstačiau iš karto, su elektriniu gyvatuku nerizikuosiu, kad neiškeptų biggrin.gif
Aš šildau po paprasta staline lempa.
seseilgakase, bandysiu plastikinėse dėžutėse daiginti plumeriju ir likusius adeniumu seklas. Kaip išlaukti pavasario doh.gif , nenoriu dabar, kai salygos nelabai tam tinkamos. Parašyk vėliau, kaip sekasi daiginti.
seseilgakase, o kaip dažnai ir kaip gausiai laistai, kokiame substrate daigini ir kaip su drenažu, darei skylutes dugne ar ne  rolleyes.gif

skyluciu nedarau(gal ir blogai darau..bet... stengiuosi neperlaistyt), o tas laistymas yra toks, kad karta i diena papurskiu kad sudrektu pavirsius, jau kai jie issities, ir bus ileide saknis gerai, tada reikes kazka mastyt. drenazui pas mane smulkus akmenukai is vaiku zaidimo aiksteles hihihi.gif apie substrata rasiau jau anksciau - kaktusu vilniaus zalumos su trupuciu zvyro. o kazkas klause apie lempas - tai paprastos stalines lempos.. kai neturi kitokiu, manau ir sitos visai nieko, jos duoda siekl tirk silumos ir sviesos. tik sakau, nereikia perlaikyt, ir nelenkit zemai prie augalu, siek tiek padarykit atstuma.
del elektrinio gyvatuko, ne tokia jau ir prasta mintis. buvau si savaitgali pas mama, ten ir laikiau juos ant tokio gyvatuko. padejau ranksluosti, o ant jo ta platikini indeli.buvo silta, bet ne per karsta. vat 4u.gif

o jei nekantrauji ir negali sulaukt pavasario, pabandyk viena sekla padaigint, ar dvi. as pasilikau dar seklu, sakiau kai prasides sildymas, tada ant radiatoriu reikes experimentuot biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo seseilgakase: 28 rugpjūčio 2010 - 23:15
Aš savo trijulę nupurškiau actara,kai kurie lapai sudžiūvę,sakau,gal kažkokia "kvaraba" kimba.
O kur sėjau sėklytes irgi liko trys,nes vieną dukra sutrynė smile.gif Mažučiai gražučiai...
Dabar,kai nebėr tokios saulės,nereik taip dažnai lieti,jie juk savo kaudeksiuke kaupia vandenį.Jau kai matosi,kad susitraukęs kaudeksas,trūksta vandens.Kita vertus,tai gali būti ir perlaistymo požymis
Atsakyti
Patarimas toms, kurios planuojat sėti pavasarį: nelaukit, sėkit kuo anksčiau 4u.gif
Kiek teko skaityti, visur rašoma, kad Adenium sėklos labai greitai praranda daigumą. Po metų daigumas būna tik apie 50%. Sakoma, kad geriausia sėti iš karto, kai jas gaunate.
Pati esu sėjusi to paties gavimo sėklas 9 mėnesių skirtumu ir tikrai daigumas antrą kartą buvo mažesnis verysad.gif Be to, mes juk nežinom kiek laiko sėklos buvo pas pardavėją ax.gif
Atsakyti
Prisijungiu ir aš prie Jūsų temos, nes turiu paaugintų adeniumų ir plumerijų, be to auga nauja karta - belieka tik suskaičiuoti ir nuspręsti, kiek jų galėčiau paleisti į platųjį pasaulį naujas palanges okupuoti biggrin.gif .

Tad jei kas norėtų įsigyti paaugintą augaliuką, prašau registruotis. Adeniumu turiu 29 rūšių, plumerijų - 4. Kai inventorizuosiu, paruošiu lentelę su žiedų pavyzdžiais ir kiekiais, tada bus aiški ir savikaina, nes daigumas buvo nevienodas ax.gif .

Adeniumai:
Arabicum dwarf PNW
Double colors doxzon
Spider
Pink Doxzon
Five star
Superblack
Little genius
Daokajay
Scarla
Lake moonlight
Yellow bird
Charming
Spiritered
Longgaumpan
Double colors
White lion
Muengmhpgan
Star of hope
Tropical
Five star
Roscery
Weather red
Moonlight
Zenon
Sakuna
Sweet noble
Gobori
Honey
New lily

Plumerijos:
Pink
Orangepeach
Tahitian red
Ladavan

Jei netyčia persipildytų AŽ, galite rašyti ir el. paštu ingaltv@yahoo.com
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo teoinga: 02 rugsėjo 2010 - 10:02
uoj, neturejau cia parasyt 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo seseilgakase: 02 rugsėjo 2010 - 10:14
QUOTE(teoinga @ 2010 09 02, 11:02)
Adeniumu turiu 29 rūšių, plumerijų - 4. Kai inventorizuosiu, paruošiu lentelę su žiedų pavyzdžiais ir kiekiais, tada bus aiški ir savikaina, nes daigumas buvo nevienodas  ax.gif

taip ir padarykit, nes dabar kelių rūšių guglėj nerandu smile.gif bet jau dabar susidomėjau keliais ax.gif
Atsakyti
Cia as taip zioplai paklausiu, nu bet yra kaip yra ax.gif
Adenium Arabicum dwarf PNW - cia taip ir vadinasi?

kazkaip idomiai isskirstet -kaip suprantu adenium obesum ir adenium arabicum - skirtingos rusys? o tie kiti tai turbut adenium Obesum?

Ar aiskiai paklausiau? ax.gif

Tas arabicum mane domintu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 02 rugsėjo 2010 - 11:03