Na sveikutes, kaip laikosi busimos mamytes? paskaitinejau kokios cia problemeles ir zinot mums irgi tokios kilo, t.y del tos pilietybes as pvz noriu kad mano vaikas gautu ne airio pilietybe o lietuvio.... bet esu skaiciusi kad lietuvos pilietybes neduoda jei turi airijos ...tai tikiuosi kad musu vaikui airiai neduos pilietybes
nes as tik 2 metus tedirbu cia.....
o kazkuri minejo jog reikia triju.
del pasalpos tai is tikro galima gauti maternity benefits taigi as juos taip pat gausiu jei esi legaliai isdirbusi na daugiau nei 8 men apytiksliai is tikro jei esi sumokejusi 39 PRSI, o maternity benefits skaiciuojami tarkim jei gimdai 2008 tai imami sumoketi pinigai 2006 metais.. tais metais as dirbau lietuvoje taigi jie turi susisiekti su lietuva nes pribvalejau uzrasyti savo soc pazymejimo numeri ir gausiu maternity benefits nuo 222 iki 280 per savaite 26 savaites na ir plius 166 eurai per menesi ir 275 per ketvirti...tokios naujos pasalpos nuo 2008 metu atrodo.
taigi vis sis tas.
del kalbos esu girdejusi kad galima pasiimti verteja ligonineje jis nemokamas buna.
taigi viskas mums bus gerai..
beja cia kaip suprantu daro kraujo testa tik viena karta per nestuma o kiek kartu lietuvoj? dabar vyksiu i lietuva ir vel darysiuos testus...as lietuva pasitikiu labiau...
be to ju prieziura geresne....
na bent jau mnao gydytojos....
cia buvau tokia susinervinusi...buvo vizitas pas daktara ligonineje pralaukiau nuo 13.00 iki 16.00 iki to vizito o daktaro vizitas truko 3 minutes.... tik patikrino kur galvyte kur kojytes ir pasiklause kaip sirdute plaka ....va tau ir nemokamos paslaugos...taip zmogus ir pagimdyti gali
Papildyta:
QUOTE(bliutaite @ 2008 03 01, 00:38)
bet va man dar didele problema iskilo,man jau 26 savaite ir as tik dabar si pirmadieni zadu eiti uzsiregistruoti pas gydytoja ir pradeti cia lankytis,ar mane dar priims daktaras?nes jau daug laiko yra,buvau pas daktarus lietuvoje bet jokiu popieriu neturiu..labai bijau,kad neprijims
zinai na ir kaskad 26 savaite nieko daug nepraleidai tik viena apsilankyma ligonineje ir skana, o jei sakai kad lietuvoje eidavai pas daktara tai visa tai turi buti padaryta ir esi rami kad viskas tvarkoje nueik pas gp butinai pasiimk laiska is jo kad esi nescia ir kurioje ligonineje nori gimdyti. ir tada iskart registruokis ligonineje, viska suspesi pasidaryti juk dar 3 menesiukus turi

beja mes panasaus laiko as esu 26 savaites ir 5 dienos