Įkraunama...
Įkraunama...

gimdymas airijoje

labai aciu uz atsakymus thumbup.gif 4u.gif labai man padedat smile.gif
Atsakyti
labai prasom 4u.gif pati tai isgyvenau ir zinau ka reiskia kai esi naujoke tokiuose reikaluose ir neturi kieno paklaust,ypac jei kalbos barjeras yra.man labai sunku irgi buvo nes visiskai neturejom pradzioj pazystamu ir visiskai nieks nepadejo tai kosmaras buvo,bet nepasimeciau zinojau kad nieks uz mane nepakovos ir issikovojau ko reikejo.o jei dar kils klausimu tai rasyk mirksiukas.gif
Atsakyti
airiu pilietybes atsisakyti negalima,ja arba duoda arba ne,jei vienas is tevu isdirbo 3metus legaliai tai pilietybe vaikui automatiskai suteikiama biggrin.gif
Atsakyti
tai jau tikrai,anglu kalba suprantu vos vos,tuo labiau,kad vaikas pirmas,o man tik 18 metu,as net lietuvoj nezinojau gerai ka daryti reikia,bet lietuva tai lietuva,o cia viskas kitaip,gerai kad turiu drauge,kuri cia gimde ir supranta angliskai,tikiuosi ji nepaliks manes ant ledo unsure.gif
Atsakyti
niu tai daba kolkas tikrai drauge tures padet, jei nieko nezinai,nes siaip kiti per nezinojima negauna kazko,neisnaudoja tai ka galime gaut.turim ir mes ten privilegiju,tik nereik pasiduot tiem airiam ax.gif drinks_cheers.gif nesijaudink nesvarbu kiek tau metu,istatymai visvien tie patys 4u.gif
Atsakyti
tikiuosi wiskas bus egrai..aciu uz palaikyma 4u.gif
Atsakyti
bet va man dar didele problema iskilo,man jau 26 savaite ir as tik dabar si pirmadieni zadu eiti uzsiregistruoti pas gydytoja ir pradeti cia lankytis,ar mane dar priims daktaras?nes jau daug laiko yra,buvau pas daktarus lietuvoje bet jokiu popieriu neturiu..labai bijau,kad neprijims verysad.gif
Atsakyti
del to tikrai gali nebijoti,zinoma,kad priims,jie neturi tokios teises atsisakyti priimti.jei klaus kodel anksciau nebuvai sakyk,kad buvai lietuvoje ar dar ka.mano viena pazistama nuejo kai jai 5men.buvo ir nieks jai nieko nesake.
Atsakyti
Na sveikutes, kaip laikosi busimos mamytes? paskaitinejau kokios cia problemeles ir zinot mums irgi tokios kilo, t.y del tos pilietybes as pvz noriu kad mano vaikas gautu ne airio pilietybe o lietuvio.... bet esu skaiciusi kad lietuvos pilietybes neduoda jei turi airijos ...tai tikiuosi kad musu vaikui airiai neduos pilietybes thumbup.gif
nes as tik 2 metus tedirbu cia.....
o kazkuri minejo jog reikia triju.
del pasalpos tai is tikro galima gauti maternity benefits taigi as juos taip pat gausiu jei esi legaliai isdirbusi na daugiau nei 8 men apytiksliai is tikro jei esi sumokejusi 39 PRSI, o maternity benefits skaiciuojami tarkim jei gimdai 2008 tai imami sumoketi pinigai 2006 metais.. tais metais as dirbau lietuvoje taigi jie turi susisiekti su lietuva nes pribvalejau uzrasyti savo soc pazymejimo numeri ir gausiu maternity benefits nuo 222 iki 280 per savaite 26 savaites na ir plius 166 eurai per menesi ir 275 per ketvirti...tokios naujos pasalpos nuo 2008 metu atrodo.
taigi vis sis tas.
del kalbos esu girdejusi kad galima pasiimti verteja ligonineje jis nemokamas buna.
taigi viskas mums bus gerai..
beja cia kaip suprantu daro kraujo testa tik viena karta per nestuma o kiek kartu lietuvoj? dabar vyksiu i lietuva ir vel darysiuos testus...as lietuva pasitikiu labiau...
be to ju prieziura geresne....
na bent jau mnao gydytojos....
cia buvau tokia susinervinusi...buvo vizitas pas daktara ligonineje pralaukiau nuo 13.00 iki 16.00 iki to vizito o daktaro vizitas truko 3 minutes.... tik patikrino kur galvyte kur kojytes ir pasiklause kaip sirdute plaka ....va tau ir nemokamos paslaugos...taip zmogus ir pagimdyti gali doh.gif

Papildyta:
QUOTE(bliutaite @ 2008 03 01, 00:38)
bet va man dar didele problema iskilo,man jau 26 savaite ir as tik dabar si pirmadieni zadu eiti uzsiregistruoti pas gydytoja ir pradeti cia lankytis,ar mane dar priims daktaras?nes jau daug laiko yra,buvau pas daktarus lietuvoje bet jokiu popieriu neturiu..labai bijau,kad neprijims verysad.gif

zinai na ir kaskad 26 savaite nieko daug nepraleidai tik viena apsilankyma ligonineje ir skana, o jei sakai kad lietuvoje eidavai pas daktara tai visa tai turi buti padaryta ir esi rami kad viskas tvarkoje nueik pas gp butinai pasiimk laiska is jo kad esi nescia ir kurioje ligonineje nori gimdyti. ir tada iskart registruokis ligonineje, viska suspesi pasidaryti juk dar 3 menesiukus turi smile.gif
beja mes panasaus laiko as esu 26 savaites ir 5 dienos ax.gif

Atsakyti
niu sveikutes mamytes 4u.gif ziuriu buvo kaikurioms cia problemeliu, bet deka kaikurioms mamytems ju nebeliko thumbup.gif o as norejau paklausti kai pirmas vizitas i ligonine buna juk ten vyksta ir poklalbis tai kokiu dalyku : ligu ar dar ko nors klausineja? g.gif
Atsakyti
cia truputi susimaisiau del tu savo savaiciu,man 27 ir pirmadieni jau bus 28 blush2.gif tai pirmadieni jau einu uzsiregistruoti,tikiuosi viskas bus gerai..aciu mergaites kad taip greit atsakot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mimuliuke @ 2008 03 01, 13:00)
niu sveikutes mamytes 4u.gif  ziuriu buvo kaikurioms cia problemeliu, bet deka kaikurioms mamytems ju nebeliko thumbup.gif  o as norejau paklausti kai pirmas vizitas i ligonine buna juk ten vyksta ir poklalbis tai kokiu dalyku : ligu ar dar ko nors klausineja? g.gif

na mano pirmasis vizitas buvo toks
nuejau pri tokios moters ji pasake kur palaukti tai ji ten sverdavo irmatavo ugi bei surasinejo i tavo knyga po to liepe laukti kol moteris ateis ir ji manes klausinejo apie mane vyra seimos ligas ar rukau ir panasiai ...svarbiausia yra zinoti savo ir vyro seimos problemines ligas tarkim kraujospudzio ir kitokias sunkesnes...
siaip viskas vyko labai maloniai, po to turi priduoti slapimo testa arba turi tureti atsinesusi....tai geriausia arba ten vietoje lotuliukas.gif ( t.y. tualete) turi padaryti bei paima kraujo tyrima, tada man liepe eiti i laukiamaji ir laukti kol isgirsiu i kokis kambari man eiti nu tipo pas daktara koks kabinetas.....
taigi pas daktara ji manes paklausinejo kada buvo paskutines menesines ir panasiu klausimu per skamna paziurejo koks lelius.... ir viskas tada nuejau i registratura uzsiregistruoti kitam kartui, bei liepe paskambinti tam tikru telefonu susitarti del skano.
ir viskas...
nieko sudetingo, jei ko nesupranti tenai paklausk seseliu ar ko nors visi labaimalonus ir padeda su malonumu.
Papildyta:
QUOTE(bliutaite @ 2008 03 01, 13:06)
cia truputi susimaisiau del tu savo savaiciu,man 27 ir pirmadieni jau bus 28 blush2.gif tai pirmadieni jau einu uzsiregistruoti,tikiuosi viskas bus gerai..aciu mergaites kad taip greit atsakot biggrin.gif

viskas bus gerai paaiskinsi kad buvai lietuvoje pas daktarus ir tiek, visi labai malonus o tuo labiau kai tai pirmasis nestumas.
tik va jei yra kalbos barjeras nueik su drauge, ar vyru.
Atsakyti