Įkraunama...
Įkraunama...

Svečių vaikai sulaužė mūsų žaisliukus :(

Sutinku su asfaltuota.

QUOTE(asfaltuota @ 2004 01 12, 16:54)
Nu nežinau...manau, kad jei jau iškarto nepasakei, tai geriau ir nesakyk. Gal jei būtum iš karto nutvėrus kai gadino ir tuo metu pasakius-dabar juk neįrodysi, kas ir kada tą žaislą sulaužė. Neverta prarast draugus dėl kažkokio žaislo, nesvarbu koks ten jis krūtas bebūtų. Tebūnie tai pamoka , kad brangesnius žaislus , atėjus mažamečiams vaikams, geriau laikinai paslėpti. Mažiau bėdos bus...ir daugiau draugų wink.gif

Atsakyti
Va neseniai apdraudžiau namus. Tai apdraudžiau nuo visų dalykų, nuo ko turi būti apsidraudęs nuomininkas (nes dėl namo sugriuvimo, nuomininkų prispaudimo ir kt. draudžiasi savininkas), ir papildomai: nuo stiklų dužimo (veidrodžiai, stikliniai staliukai, brangūs niekučiai), žalos tretiesiems asmenims (vaikai padaro žalos svečiuose ar ką nors numeta ar sugadina parduotuvėje (ir jeigu parduotuvė nėra apsidraudusi nuo tokių atvejų) ar bet kur kitur) ir kitų dalykų. Deja, nežinau, ar taip yra ir Lietuvoje (mat aš šiuo metu esu užsienyje). Taigi šiuo atveju dabar galėčiau išeinantiems svečiams paduoti draudėjo kortelę ir pasakyti, kad su jų draudėju susisieks jūsiškis ir viską išsiaiškins... Niekam niekas nekainuos, nebent šiek tiek popierių tvarkymo (ir pinigų) sekantį kartą draudžiantis... Galbūt kitą kartą vaikus geriau auklės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tetux @ 2008 03 30, 15:38)
Va neseniai apdraudžiau namus. Tai apdraudžiau nuo visų dalykų, nuo ko turi būti apsidraudęs nuomininkas (nes dėl namo sugriuvimo, nuomininkų prispaudimo ir kt. draudžiasi savininkas), ir papildomai: nuo stiklų dužimo (veidrodžiai, stikliniai staliukai, brangūs niekučiai), žalos tretiesiems asmenims (vaikai padaro žalos svečiuose ar ką nors numeta ar sugadina parduotuvėje (ir jeigu parduotuvė nėra apsidraudusi nuo tokių atvejų) ar bet kur kitur) ir kitų dalykų. Deja, nežinau, ar taip yra ir Lietuvoje (mat aš šiuo metu esu užsienyje). Taigi šiuo atveju dabar galėčiau išeinantiems svečiams paduoti draudėjo kortelę ir pasakyti, kad su jų draudėju susisieks jūsiškis ir viską išsiaiškins... Niekam niekas nekainuos, nebent šiek tiek popierių tvarkymo (ir pinigų) sekantį kartą draudžiantis... Galbūt kitą kartą vaikus geriau auklės smile.gif

nesamone visiska schmoll.gif tai gal dar i teisma del kazkokio zaisliuko paduot,manau,kad patiems zaislus kuriu gaila reiktu pasidet,nors man visai negaila tokiu dalyku ir as visai to nesureiksminu,vaikai jug nespecialiai sulauzo,o maza kas gali pasitaikyti,juk ir pats eidamas ant kokio zaislo gali uzminti,tai ka tada pasikarti doh.gif visko buna su mazais vaikais ir ne tik su mazais,man draugyste svarbiau uz kazkoki zaisliuka,tegu ir labai brangu,niekada nepulciau ant drauges del to,ir nekaltinciau,kad jos vaikai taip padare specialiai,o cia dar ir rasoma,kad 2 ir 3 metuku,tai juk cia visiski pypliai,nupirkciau savo vaikui,kita,gal panasia lelyte,nes nezinau kas manes laukia nuejus i svecius,gal ir mano vaikas ka nors sulauzys ax.gif
Atsakyti
Mes tyliai ramiai nutolstam nuo zmoniu, kuriu vaikai yra neisaukleti ir su kuriais mano vaikams yra nesmagu bendrauti. Gi n tu zmoniu pasaulyje, galima susirasti seimu, kuriu elgesys, vertybes yra mums artimos. ne musu rupestis aukleti svetimus vaikkus, turim pakankamai idomesniu ir naudingesniu uzsiemimu.

Beje, buvo idomu paskaityti dvieju Japonijoje nebuvusiu merginu dialoga apie tai, kaip vaikai auklejami Japonijoj. Na, ka - Norgei medalis. biggrin.gif Kaip pirstu i aki- japonu vaikai auklejami labai mandagiais ir subalansuotais zmolgeliukais. Jiems gal ir "viskas leidziama", bet jie tokie ramus ir gerieciai. Toks grazus rezultatas gaunamas visu pirma del grazaus tevu pavyzdzio. Apskritai, tie Japonijoj, tiek Lietuvoj vaikai gi kopijuoja tevu elgesi. O jei vaikai elgiasi kaip neisaukletos bezdzionkos, tai tevai, galima speti, irgi tokie pat. Tai kam tokius zmones draugais laikyti? smile.gif
Atsakyti
Va savaitgali pas mus irgi buvo kosmaras doh.gif uzbego drauge su dviem vaikais 9m ir2 m berniukais i svecius, eina sau, turbut kita karta galvosiu atmazus kad neusuktu...... Butas pas mus nedidelis ir suslept sunaus masinu nelabai yra kur, o jos tokios na orginalus modeliukai, jas sunus tiesiog dievinai ir t.t. Maniskis leido jiems pazaisti, bet ziuriu kazkas cia ne taip, kazko maniskis vis raukosi raukosi, pradejau atidziau stebeti savo svecius, ogi lupa, drasko, lauzia..... suprasciau kad daro 2 - metis bet cia dickis,....... viena karta pasakiau, kita, teveliam giliai dzin... blink.gif blink.gif maniskis jau asaroti pradeda...... liepiau vaikams trauktis nuo zaislu dezes jei nemoka graziai zaisti, teveliu reakcija " tau ka mazdaug gaila" nu aisku su sypsenele buvo pasakyta, atsakaiu, taip man gaila, bet ne kiek zaislu, kiek savo vaiko, kuris jau lupa tampo, kaip nesaugomi ir lauzomi jo zaislai......... Maniskis, nera sulauzes nei vienos masineles..... jam yra aiskinama, kad tai yra daiktas, kuri reikia saugoti, su juo zaisti o ne lauzyti. Aisku iki paranoju niekas neina, jei kas suluzta, arba taisom, arba metam lauk, bet vel apie tai kalbam. O sitas sveciu vizitas, man primine " priziuri savo, uzmesk aki ir i musiskius, kol mes kava ramiai istriubinsim" . Aciu daugiau nereikia, jei mano vaikas ka sulauzytu ar sudauzytu, butinai pasiulyciau atlyginti zala seimininkams..... manau kad tai ganetinai mandagu, o ar jie priimtu ar ne tai jau ju reikalas. O sveciuse as saviskiui neleidziu eiti galvomis, aisku ar duksta ar sokineja visada ispeju kad butu atsargus ir pasirinktu tinkama vieta sokineti.... kad nebutu bereikalingu bedu....
Papildyta:
Dar pridursiu: vyras man kazkada sako, oi kas cia tokio, kazkas kazka sulauze ir t.t. As jam pasiuliau: nuvaziaves i darba susikviesk visus vyrus ir leisk pasokineti ant tavo merso, palaipioti, pabraizyti kokiu atsuktuvu....... reakcija blink.gif tu ka? durna?....... taip ir vaikui, jo daiktas jam yra brangus, ir as suprantu jo saugojima ir tvarkos ( savotiskos) palaikyma lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lengvute @ 2004 01 12, 17:43)
taip, kita vertus, jei mano vaikai kur nors ką nors sugadintų, irgi tą patį pagalvočiau  rolleyes.gif

Nu zinai, tokiu sveciu kaip tu ne uz ka i namus nesikviesciau biggrin.gif To betruktu, kad kvieciantis tevus su vaikais dar turi apmastyt, kad jie gali viska sulauzyt ir isartyt....Na jau ne, tada su tokiais geriau i kokia kavine nueit, kad nepadarytu zalos ax.gif

Man net atrodo enmandagu, kad ateje draugai su vaiku leidzia jam visus zaislus ismetyt kur papuola ir padaria namuosen karo stovi ramiai apsirengia ir iseina.... As tokiu atveju paprasyciau vaiko sutvarkyt zaisliukus, ypac jei jis jau yra suprantancio vaiko amziaus.
Atsakyti
nesakyciau nieko, tuo labiau, kad jau praejo kelios dienos, bet kita karta pries ateinant jiems, suslepciau visus vertingesnius daiktus, kad nereiketu nei man nei vaikams nervuotis smile.gif
Atsakyti
nu as ir stengiuosi paslept, savo mazo mylimiausius zaislus blush2.gif ,
Atsakyti
Brolio sūnus, kai buvo svečiuose, sudaužė mano labai brangią krempudrą, mamos reakcija-0 cool.gif Aš turbūt pasiūlyčiau kompensaciją kažkokią, o čia net mintis tokia mamytei neatėjo (nes brolio tuo metu nebuvo) cool.gif Na tipo mes gi giminės ir jokia kompensacija nepriklauso...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silver 27: 09 vasario 2009 - 11:35
o mes neslepiam nieko,kazkaip neluzo dar zaislai nuo sveciu ranku.o jei dickiui nepatinka,tai jis pasako pats,kad sito zaislo as neduodu,imk koki nori kita.ir draudziama zaisla ant palanges padeda.dabar zino vaikai,jei zaislas ant palanges imti negalima ir kolkas sekmingai thumbup.gif
Atsakyti
na kas vaikui brangu as uzkeliu kur aukstai ,o visa kita jei ir sulus turbut nebus taip gaila g.gif as pati puikiai atsimenu kai svogeris sudauze mano molini grazu vazona doh.gif o jam kaip juokinga buvo ,o man verkti norejosi doh.gif taip ir su vaiku zaislais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Apus @ 2008 03 31, 13:33)
kazko maniskis vis raukosi raukosi, pradejau atidziau stebeti savo svecius, ogi lupa, drasko, lauzia..... suprasciau kad daro 2 - metis bet cia dickis,....... viena karta pasakiau, kita, teveliam giliai dzin... 

vaje, baisu... iš tikrųjų tai čia iš pavydo manau 4u.gif

mums svečiai irgi yra pridarę nuostolių, bet šiaip stengiamės prižiūrėt ir patys pasakyt vaikams kad negalima, nelaužyk. mūsų namai - mūsų ir taisyklės...
Atsakyti