ingule, nu pati esi kalta.. nereikai leist vaikams zaisti sukudikio zaisliukais...vis tas lietuviskas nepatogumas islenda. mums nepatogu uzstoti savo vaika, ar jo daigtus, nepatogu paprasyt kad drauge sudrausmintu savo vaika, nepatogu vis....o po to kyla tokie klausimai. nieko tu nedaryk tegul buna tau pamoka, o au ginancioms vaikucius dar toks atvejis pamastymui:
vaikiukui du-trys metukai, ateina tokio pat amziaus vaikiukas i svecius, puola i zaislus o jusiskis neduoda nei vieno.jus puolat saviski- mokot, kad reikia dalintis. po ilgu itikinejimu vaikai zaidzia su zaisliukais. pamatot kad mazasis svecias sulauze kelis daiktus... ka darot?
po keliu metu jusiskis grizta is kiemo su sulauzytu traktoriuku, sako kaimynu vaikas sulauze. jus puolat, kad reikia savo daiktus saugot...(bet pries kelis metus mokinot dalintis)
va jums ir dilema. kaip ir visur reikalingi kompromisai ir grieztos taisykles vaikams. svecias gali zaisti su zaisliukais jei ju nelauzys, butina pasiteiraut ir pas mama, ar mazasis neturi tokio polinkio, tada jei kas luztu butu aisq ka daryt...ir savajam reikia aiskint kad savo zaisliukus reikia priziureti, bet kartu ir dalintis...jei tomas lauzo traktoriu, neduok tomui su savo traktorium zaist.
vaikiukui du-trys metukai, ateina tokio pat amziaus vaikiukas i svecius, puola i zaislus o jusiskis neduoda nei vieno.jus puolat saviski- mokot, kad reikia dalintis. po ilgu itikinejimu vaikai zaidzia su zaisliukais. pamatot kad mazasis svecias sulauze kelis daiktus... ka darot?
po keliu metu jusiskis grizta is kiemo su sulauzytu traktoriuku, sako kaimynu vaikas sulauze. jus puolat, kad reikia savo daiktus saugot...(bet pries kelis metus mokinot dalintis)
va jums ir dilema. kaip ir visur reikalingi kompromisai ir grieztos taisykles vaikams. svecias gali zaisti su zaisliukais jei ju nelauzys, butina pasiteiraut ir pas mama, ar mazasis neturi tokio polinkio, tada jei kas luztu butu aisq ka daryt...ir savajam reikia aiskint kad savo zaisliukus reikia priziureti, bet kartu ir dalintis...jei tomas lauzo traktoriu, neduok tomui su savo traktorium zaist.
sveikutes, mes tai turim kaimynę kuri mėgsta musų žaisliukus laužyti, tai maniške kai tik sužino kad ji ateis į svečius tai viska paslepia kas jei brangu

Geriausia kai suaugusieji uzsiima su vaikais zaidzia su jais tada vaikai maziau nesamoniu daro.
Jei labai brangus zaislas butu, slepciau
O siaip tai mums tokio dalyko dar nera nutike
Dar galejo ir taip but, kad zaislas buvo vaiko amziui nepritaikytas!
Jei labai brangus zaislas butu, slepciau
O siaip tai mums tokio dalyko dar nera nutike
Dar galejo ir taip but, kad zaislas buvo vaiko amziui nepritaikytas!
Na,as tikrai nieko nesakau tokiu atveju
Juk reik ir paciai ziureti,jeigu tas daigtelis brangus,tiesiog paiimu is vaiku,ar pasakau,kad saugotu,paprastai ir mamyte tada sureguoja
O temos autores pasakymas,kad 2ir 3metuku vaikiukai gudrus jau,tai ka zinau
Atrodo,kad jie samoningai norejo ta zaisla sulauzyt

...na jau čia patiems manau reikia savo daiktus saugoti jei jie yra labai brangūs
manau reikia patiems kazkiek saugoti savo daiktus.
man keista kad suaugę žmonės su savo draugais negali susitarti dėl priimtino elgesio.
Leisti zaisti ir toliau, o kai nueis tavo vaikai pas juos, tegul irgi lauzo zaisliukus. O moralas gali buti tik zodinis, paaiskinimas, patarimas... juk daiktai tarnauja mums, o ne mes jiems

as tai viena karta atemiau is kaimyno Valerkos sunaus lauzoma zaisla.
Uz tai kaimynas Valerka dabar neleidzia dulkint jo zmonos.
Tai yra neteisinga...
as jo zmonos nelauzau...
netgi atvirksciai.
Uz tai kaimynas Valerka dabar neleidzia dulkint jo zmonos.
Tai yra neteisinga...
as jo zmonos nelauzau...
netgi atvirksciai.
užjaučiu. jei iš karto nepasakėt, tai neverta jau ir sakyt. kitą kartą reaguokit iš karto. aš irgi turiu tokių giminaičių, kurių vaikai kaip beždžionės elgiasi. teko nuo sienų arbatą valyt, bananus nuo sofos gramdyt. prieš jiems atvykstant suslepiu viską kas dūžta, baldus apkloju apklotais. tie bjaurybės išsigudrina nuo fotelių salto šokinėti. o gimdytojai apsimeta, kad nemato. kai atsirado mano mažoji, nusprendžiau daugiau nervų nesigadint ir netylėt. pradėjus baldais laipiot susodinau į vietas. kai eilinį kartą pagriebė mano klecko už virvutės traukiamus ančiukus ir ėmė į grindis daužyt, tai be ceremonijų priėjau, atėmiau bei pasakiau, kad tai brangus, mylimas mano dukrytės žaislas, skirtas kūdikėliams ir jiems su juo žaisti neleisiu. ir spjoviau ant nepatogumų. normalūs tėvai, matantys, kad atžala laužo svetimą daiktą, patys turėtų sudrausmint. o jei jiems px, tai man ne tas pats, kad mano namus siaubia. jei aš savo vaikui neleidžiu taip elgtis, tai nematau priežasčių kitiems vaikams mūsų namuose leist daryt ką nori.
tiesa, į svečius jie dabar užsuka rečiau, bet man visai negaila.
tiesa, į svečius jie dabar užsuka rečiau, bet man visai negaila.