Įkraunama...
Įkraunama...

Svečių vaikai sulaužė mūsų žaisliukus :(

QUOTE(Subjektyvi @ 2010 03 09, 18:29)
Vienas dalykas išsitepti žaidžiant, kitas dalykas - voliotis po purvynus ir neva čia "nieko tokio". Mūsų šeimoje nepriimta "voliotis"  lotuliukas.gif Vėl gi auklėjom, kad galima žaisti neišsimozojus iki ausų.

O as leidziu sunui ir snieguose vartytis, ir ant smelio voliotis, ir po balas vaikscioti ar net atsisesti i jas smile.gif Aprengiu prastesniais rubais ir lai pazindinasi su gamta smile.gif Ir taip jauciu, kad pernelyg daug jo gyvenime visokiu negalima, neliesk, nedaryk, neik - bent jau kieme, miske sunus gali elgtis taip kaip jam tik norisi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2010 03 09, 18:23)
O as leidziu sunui ir snieguose vartytis, ir ant smelio voliotis, ir po balas vaikscioti ar net atsisesti i jas smile.gif Aprengiu prastesniais rubais ir lai pazindinasi su gamta smile.gif  Ir taip jauciu, kad pernelyg daug jo gyvenime visokiu negalima, neliesk, nedaryk, neik - bent jau kieme, miske sunus gali elgtis taip kaip jam tik norisi smile.gif

drinks_cheers.gif jo gyvenime dar bus milijonai suvarzymu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ming: 09 kovo 2010 - 18:30
QUOTE(Ditė @ 2010 03 09, 18:14)
Kas ten tokio gali buti namuose (kaip jie apstatyti), kad bijote zmones pasikviesti i svecius  g.gif  doh.gif Ir nejaugi pas jus visi tokie draugai nesupratingi su viska siaubianciais vaikais  g.gif  cool.gif

kur rasiau, kad bijau kviesti? Mano namai yra mano tvirtove ir dazniausiai gaila svaistyti laika, kad paruosti namus sveciu priemimui - geriau tam pasirinkti kokia neutrale vieta. Paprasciausiai mano nuomone namai yra skirti seimos gyvenimui - tai asmenine erdve, o visokiems sventimams, susitikimams pabendrauti yra tam skirtos vietos - parkai, kavines, restoranai, pobuviu sales, ivairios nuomojamas patalpos arba gyvenant name galima sveciu priemimui skirti kiemo kampeli su pavesine arba tureti laisva sveciu kambari.
Atsakyti
QUOTE(Ditė @ 2010 03 09, 17:14)
Kas ten tokio gali buti namuose (kaip jie apstatyti), kad bijote zmones pasikviesti i svecius  g.gif  doh.gif Ir nejaugi pas jus visi tokie draugai nesupratingi su viska siaubianciais vaikais  g.gif  cool.gif

Mums du kartus iš akvariumo dingo žuvytės...

Ne apstatyme esmė.Man nei vienas mano vaikas svečiuose nepadarė gėdos.Dičkiai žinojo,kad išeinant reikia padėti šeimininkų vaikams sutvarkyti žaislus.Bet kai svečiuojamasi pas mus..... schmoll.gif

Palijus šlepsėti per balas smagu,bet voliotis purve...nebent augini paršiuką g.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 03 09, 16:29)
Dėl tų žaislų laužymo ir rūbų tepimo nėra vienodų taisyklių. Mes saviškiams nuo mažens nieko nedraudėm, rengėm "baltai" ir fysnai, negailėjom žaislams pinigėlių, bet tuo pačiu auklėjom, nuo mažens, kad laužyti, kenkti nevalia. Kad kiekvienas nupirktas ir sulaužytas žaisliukas "verkia", kad smagiau žaisti su sveikais, tvarkingais. Jei sulūždavo netyčia, niekas nei bausdavo, nei pan. Tiesiog buvo aišku, kad ne tokiems tikslams skirtos priemonės. Tas pats su rūbais. Vienas dalykas išsitepti žaidžiant, kitas dalykas - voliotis po purvynus ir neva čia "nieko tokio". Mūsų šeimoje nepriimta "voliotis"  lotuliukas.gif Vėl gi auklėjom, kad galima žaisti neišsimozojus iki ausų. Kaip ir tvarkingai valgyti, o ne dergti aplink. Ir koks rezultatas? Nei vienas nelaužė žaislų. Vienas švaruolis ir nors kasdien "baltai" renk, kitas judresnis ir į švarą nelabai kreipia dėmesio, todėl visko pasitaiko, bet šviesiais rūbais vaikšto lotuliukas.gif

Auklėjimo rezultatas - svečiuose niekad nebuvo gėda už savo vaikus, neteko raudonuoti, žinojo ir žino tam tikras ribas.  blush2.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif pas mus ta pati auklejimo filosofija.
Papildyta:
QUOTE(Ming @ 2010 03 09, 09:07)
drinks_cheers.gif juk ejimo i lauka tikslas yra ne rubelius "isvesti" pravedinti, ne pasipuikuoti, o vaikui pajudeti, palakstyti, ir man nesirisa i kruva du dalykai - vaiko judejimas ir rubeliu saugojimas. Aisku, yra progos, kaib reikia ir norisi papuosti, bet i kiema ejimui kuo puikiausiai tinka rubeliai is isparduotuves (kuriuos ir ismesti negaila, jei ka) ir zaislai, kuriu detales gali ismetyti ir nebus paskui asaru. Manau, einantis i lauka mazametis yra pats blogiausias manekenas "smutkems"demonstruoti, kam jos svarbios, geriau iskart tableciu nuo nervu ir sirdies geriau isideti :-) labai nemalonu matyti, kaip mamos rekia ant maziuku, kam issitepe, kai vaikas gauna barti ne uz savo kalte, kai negali atsipalaiduoti, o saugo tuos savo drabuziukus. Man labai gaila baiksciu vaikiuku, nuo mazens auklejamu isteriskais riksmais "negalima, issitepsi" ir priverstu vaikscioti lyg podiumu stupid.gif man svarbiausia vaiko savijauta, o ne kazkokie firminiai skuduriukai
Papildyta:

o as noriu,kad mano vaikas nesijaustu eiliniu parsiuku mirksiukas.gif nereikia rubu demonstruoti,bet reikia zinoti,kad zaidziant issitepti naturalu,bet specialiai voliotis purve tai tik...parsiukams tongue.gif
Juk vaika auklejant dedam pamatus ateiciai....jei nevertina daiktu,rubu,triuso dabar tai nevertins ir ateityje jei ipras,kad ant sienu tapo genijai tai ir tapys sveciuose,o teveliai......grozesis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2010 03 09, 22:41)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif pas mus ta pati auklejimo filosofija.
Papildyta:

o as noriu,kad mano vaikas nesijaustu eiliniu parsiuku mirksiukas.gif nereikia rubu demonstruoti,bet reikia zinoti,kad zaidziant issitepti naturalu,bet specialiai voliotis purve tai tik...parsiukams tongue.gif
Juk vaika auklejant dedam pamatus ateiciai....jei nevertina daiktu,rubu,triuso dabar tai nevertins ir ateityje jei ipras,kad ant sienu tapo genijai tai ir tapys sveciuose,o teveliai......grozesis 4u.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sauadsa: 09 kovo 2010 - 22:13
QUOTE(Ming @ 2010 03 09, 19:13)
Nebutinai namai turi buti kazkuo ypatingu apstatyti :-) uztenka, kad megsti tvarka ir vengi vakareliu namuose, nes nemegsti betvarkes ir nenori dvi dienas paskui tvarkytis. Tikrai ne visi draugai ir pazistami tokie nesupratlyvi, bet buna visokiu. Galiu papasakoti savo viena istorija. Remonto daryti nereikejo, bet... Zodziu, kazkaip neplanuotai po vieno vaiko gimtadienio visa kompanija sugriuvo pas mus. Mes tame baliuke nedalyvavome, nors buvome kviesti, bet nesveikavo musu mazius. Pas mus kieme galima koki kepsni issikepti, tad visi surmuliavo ir name, ir lauke. Vaikui musu sukilo temperatura, turejom vezti ji i ligonine. Na, juk namus paliekam draugams, visi guode, kad viskas bus gerai, tuoj grisim, ir ramiai isvaziavom. Deja, kol padare tyrimus, kol pasimatem su daktarais, uztrukom ne viena valanda. Kol grizom, dauguma vaiku pavargo (juk jau iki musu linksminosi) ir visi issivazinejo, raktus nuo namu mums jau padave pakeliui. Galit isivaizduoti mano siauba, kai iejom i namus: viskas nusiaubta, pritrypta, is kiemo zemiu prinesta, prisnerksta, indu kruvos (bent aptvarkyti galejo). O dar labiau isiutau, kai pamaciau drabuzine: ten vaikai kazka panasaus i madu demonstravima dare, rove nuo pakabu sukneles, svarkus, paltus, matavosi batelius, purskinejo kvepalus... Zodziu, pasilinksmino is sirdies wacko.gif buvau ir taip isvargusi po ligonines, issinervinusi del vaiko, o dar cia pamatytas vaizdas paskutines jegas ateme. Jauciausi kaip apvogta, kaip po vagiu vizito, viskas isversta... Aisku, teveliai sau linksminosi kieme, vaikai juk nedings is namo, niekam nerupejo, ka jie ten veikia. Ir po to as tureciau sakyti, kad mano namuose nera nieko ypatingo, ka vertetu saugoti? Saugoti pirmiausia reikia savo namus. Nepasivarzem "padekoti" sveciams uz tai, ka paliko (tikrai ne netycia sudauzytas koks nors puodelis), ir nesivarzau tokiems pasiulyti susitikti kur nors kitur. Ne todel, kad buciau daiktu verge ir man sofa butu brangesne uz draugus, bet man svarbi mano asmenine erdve

Tokius ''brangius'' svetelius i danu kiaulyna reiketu kviesti mirksiukas.gif Va ten tai galet selti ''s miensymi bratjami po umu'' lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 03 09, 22:02)
Palijus šlepsėti per balas smagu,bet voliotis purve...nebent augini paršiuką g.gif

Si rudeni sunui tebuvo metai ir keletas menesiu, jo savarankisko vaiksciojimo sugebejimai dar buvo kuklus, tad tikrai ne karta yra pargriuves ir atsisedes i bala - leidau jam pasitaskyti toj baloj smile.gif Na, suslapo drabuziai, na - suslapau ir as, parsinesdama ji namo. Na ir kas? Man daug svarbiau, jog jis toj baloj sededamas krykstavo ir smagia akimirka apturejo smile.gif Dabar jau i balas sestis jam nesinori - tik taskosi vaiksiodamas per jas. Ir kas tokio nutiko, kad keleta kartu jis toj baloj pasedejo? Nors, repliku: murziukas, parsiukas, tikrai girdejau, bet man sypsena kelia tokie pasakymai. Noriu, kad vaikas galetu jaustis laisvas bent jau gamtoje. Kad nereiktu man nervintis del suteptu rubu, turiu nupirkusi tokius, kuriu negaila nei sutepti, nei suplesyti.
Atsakyti
Tai mes kalbam apie žiopliukus mažiukus ar apie vyresnius, jau mąstančius? 4u.gif Mažyliams galioja kiek kitokia tvarka. Visi turi lauko ir išeiginius drabužėlius, tiesa? Tai ir elgiasi pagal situaciją. Bet tarkim maniškiai vos išmokę vaikščioti žinojo, kur metamos šiukšlės ir sėkmingai išmesdavo. O jei namuose nebūdavo servetėlių veidui šluostyt valgant, tai būdavo praktiškai total tragedija lotuliukas.gif Net į svečius nešdavomės, kad tik nepritrūktų.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2010 03 09, 20:16)
kavines, restoranai, pobuviu sales, ivairios nuomojamas patalpos arba gyvenant name galima sveciu priemimui skirti kiemo kampeli su pavesine arba tureti laisva sveciu kambari.

i miegamaji niekas sveciu ir nesiveda biggrin.gif O ka darote tada kai i svecius kas nors netiketai pasibeldzia g.gif
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 03 10, 08:42)
Tai mes kalbam apie žiopliukus mažiukus ar apie vyresnius, jau mąstančius?

Kur jus matet kad pvz. koks 7- metis baloj maydytusi biggrin.gif 4u.gif Turskiasi tik maziukai 4u.gif Didesni kitko prisogalvoja ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ditė: 10 kovo 2010 - 09:05
Bet yra tokių vaikų, kurie žaizdami įvairius žaidimus nesirenka patalpų, jie žaidžia visur. Šokinėja ant lovų, miegamajame taip pat. Žaidžia slėpynių visose spintose. Ta prasme tai nėra nusikaltimas, bet gali sujaukti ar sugadinti kažką. Tas ne visiems priimtina.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2010 03 09, 21:16)
kur rasiau, kad bijau kviesti? Mano namai yra mano tvirtove ir dazniausiai gaila svaistyti laika, kad paruosti namus sveciu priemimui - geriau tam pasirinkti kokia neutrale vieta.  Paprasciausiai mano nuomone namai yra skirti seimos gyvenimui - tai asmenine erdve, o visokiems sventimams, susitikimams pabendrauti yra tam skirtos vietos - parkai, kavines, restoranai, pobuviu sales, ivairios nuomojamas patalpos arba gyvenant name galima sveciu priemimui skirti kiemo kampeli su pavesine arba tureti laisva sveciu kambari.

thumbup.gif thumbup.gif

Atsakyti