Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nenori mokintis namie

mum 4m.skaiciuoja iki 10 lietuviskai ir rusiskai,dar pastebejau kad moka iki 5 angliskai skaiciuot.Labai nustebau isgirdus,jis ziuri filmukus Dasha ir GO DIEGO GO,superinis filmukas,ten vaikas ir zverelius ismoke skirti.Jokio noro neturi raides pazint,jo ir neverciu,ateis laikas ismoks. smile.gif
Atsakyti
Su maniskiu gan sunku,tik dabar bando pazinti spalvas doh.gif jam jau 3 metukai ax.gif .Kai buvo 2.5m.mokejo suskaiciuoti iki 10 ,bet dabar visai nerodo jokio susidomejimo skaiciais ir raidemis-pasako,kad nesakysiu ir nesako. su knygutem kitas reikalas,labai megsta,kai skaitai knygutes-jas ismoksta atmintinai ir gali padeklamuoti,kaip eilerastuka 4u.gif Pazista kur yra rombas ,kvadratas,trikampis ir t.t.,bet raidziu ir skaiciu dar nesimoko g.gif
Atsakyti
Ateina laikas ir vaikas pats pradeda dometis, kur kokia raide, kur koks skaiciukas.Tik nereikia vaiko per prievarta mokyt.Buna ir tokiu atveju kad iki mokyklos ir skaityti pramoksta ir rasyti, o po to pasidaro nebeidomu ir dar netgi atlieka nuo savo bendraamziu.
Atsakyti
QUOTE(penelopė @ 2010 04 23, 21:40)
Ateina laikas ir vaikas pats pradeda dometis, kur kokia raide, kur koks skaiciukas.Tik nereikia vaiko per prievarta mokyt.Buna ir tokiu atveju kad iki mokyklos ir skaityti pramoksta ir rasyti, o po to pasidaro nebeidomu ir dar netgi atlieka nuo savo bendraamziu.

O jus taip ir lauktumet iki kokios trecios klases kol ateis tas laikas?
Atsakyti
Kai paklausiu savo vaiko ar nori išmokti raidę,tai vieną atsakymą tik girdžiu ne schmoll.gif Manau supažindinti vaiką su raidėmis ir skaičiais iki pirmos klasės būtina.Taigi pagalvojau -geriau nelauksiu kol ateis tas noras g.gif ,o pati įvairiausiais būdais bandau vaiką priversti prisėsti prie rašomojo stalo,t.y.pasitreniruoti rašyti raides,bei skaičius ,o aš turiu šalia jo sėdėti,tikrinti kaip atlieka užduotis unsure.gif .Užduotis-pratybas dažniausiai nusiperku dideliuose parduotuvėse arba knygynuose,atsižvelgiant į vaiko amžių,šiais laikais leidyklos stengiasi išleisti kuo spalvingesnes knygeles ar pratybas su įvairiausiom loginėmis užduotimis,kad vaikučiui būtų įdomu domėtis ir raidėmis ir skaičiais. rolleyes.gif
Atsakyti
Aš tai pažadėjusi prizą kiekvienų pratybų užbaigimo proga biggrin.gif
Atsakyti
na mums irgi sunku ir su raidem ir su skaiciais, visai nerodo jokio noro tobuleti. namie pabandziau sudominti raidemis, ju skaitymu ir rasymu tai pareiske, kad as to mokausi darzelyje o namie noriu zaisti su sese.
o kiti jos amziaus vaikai jau raso ir skaito doh.gif , na kitamet i paruosiama, tikiuosi mokslai netaps priesu.
Atsakyti
Pas mane irgi tokia pati bėdelė. Dukra priešinasi bet kokiam mokymuisi, net jei tai ir žaidimo forma. Viskas kas susiję su skaičiais, raidėmis ir kitų naujų dalykų pažinimu jai sukelia stresą sad.gif na, kai jau pasakau kad gaus dovanėlę už tai kad pasistengs, tada kažkiek padaro. Na bet kiek gi šitaip žaisim su prizais. Nuo rugsėjo jau į priešmokyklinę keliaujam. Stresas man didžiausias sad.gif
Atsakyti
Mano panelė skaičiuoja iki dvylikos, pažįsta raides, bet aš jos nemokau, nes ateis laikas ir išmoks, o tėtis vis nori kad dukrytė kuo daugiau išmoktų. Tai atbėga pas mane ir sako: man atostogos, paslėpkim raides" smile.gif
Atsakyti
As pati esu pedagoginis darbutojas lotuliukas.gif ir esu tos nuomones, kad kol nepradejo aiti mokykla-verti tikrai nereikia. Ten vis tiek ismoks skaityti ir skaiciuoti. Visus ismoko, kad ir kaip sunku ar neimanoma tai atrodytu. O vaikui apkartinti vaikyste tikrai neverta schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(kvietkelis mazas @ 2010 08 29, 12:52)
As pati esu pedagoginis darbutojas lotuliukas.gif ir esu tos nuomones, kad kol nepradejo aiti mokykla-verti tikrai nereikia. Ten vis tiek ismoks skaityti ir skaiciuoti. Visus ismoko, kad ir kaip sunku ar neimanoma tai atrodytu. O vaikui apkartinti vaikyste tikrai neverta schmoll.gif

Pritariu Jūsų nuomonei. Manau, kad prievarta yra pats baisiausias dalykas. Pati auginu du vaikus ir vis niekaip negaliu atsistebėti, kokie jie skirtingi, kas liečia mokslus. Mano sūnus iki mokyklos visai nesidomėjo nei skaičiais, nei raidėmis. Į nupirktą pratybų knygelę tik pažvairuodavo ir tiek, net neatsiversdavo. Aš ir neversdavau, o darželį jis lankė tik fragmentiškai, tai į mokyklą ėjo nemokėdamas nei skaityti, nei rašyti, tik kalbėjo šiek tiek ir rusiškai, ir angliškai (kompiuterinių žaidimų ir TV įtaka). Išmoko jis mokykloje ir skaityti, ir rašyti, bet iki šiol mokslai jo nedomina, daro viską atsainiai (kad tik mokytojai ir aš atsiknisčiau g.gif ), taigi iki šiol su juo kartu ruošiu visus namų darbus (jis bus septintokas), samdau lietuvių k. ir matematikos korepetitorius, daug kalbu su juo šia tema - vnž. vargstu doh.gif O štai mano šešiametė dukra keliaus į pirmą klasę mokėdama skaičiuoti iki 100 ir daugiau, pažindama ir mokėdama užrašyti visas raides, gerai kalbėdama angliškai, na tik skaitymas dar kiek stringa, bet "treniruojamės" po truputį. Ir viskuo ji domisi pati, man tik telieka jai paaiškinti, kai paklausia, parodyti, kaip rašoma ta ar kita raidė, "svaigsta" ji nuo knygelių, na vnž. - su ja viskas taip paprasta kas link mokymosi ir vis sako, kad jau ji tai mokysis, nes labai nori būti daktare (o štai sūnus iki šiol nežino, kuo bus, kai būdavo mažiukas ir jo paklausdavau, kuo norėtų būti užaugęs, tai atsakydavo, kad pagalvos ir ryte pasakys, o paklaustas jau ryte sakydavo, kad naktį jis miegojo ir nespėjo pagalvoti lotuliukas.gif ). Taigi jeigu pačiame vaike "nesėdi" kažkoks varikliukas, tai nieko ir nepeši, o prievarta tik pablogins situaciją: manau, jeigu savo sūnų būčiau "prievartavusi", tai dabar jis man net atsainiai nesimokytų, iš vis nieko nedarytų, išmoktų meluoti ir išsisukinėti, kad tik nereiktų prie netraukiančių dalykų sėdėti, dabar gi bent "duodasi" mokomas ir šį tą išmoksta. Prirašiau čia daug - nepykit 4u.gif
Atsakyti
na o mes 4m tik dabar tepradejom mokintis raideliu ir skaiciuku ,sunku doh.gif o rasyti tuo labiau ,nes kairiarankis ax.gif mastymas jo labai idomus g.gif
Atsakyti