Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nenori mokintis namie

QUOTE(alfa159 @ 2009 09 22, 12:32)
zvaigzne, pagarba.  drinks_cheers.gif

Musu seimoje vyksta panasus "burtai".  smile.gif  Gal todel nei vienam vaikui neprireike pirkti raidyno ar zodziu loto- aplink mus yra kur kas idomesniu dalyku, is kuriu galima pasimokyti raideliu ar skaiciu.  4u.gif

Aha, aš retai beskaitinėju forumus, bet perskaičiau tikrai su susižavėjimu. Kasdieniška ir kartu labai išradinga.

Maniškis 3,5m. tai irgi lyg savaime visko mokosi. Esu jam pripirkusi galybę knygelių - ne mokomųjų, o visokių pasakų ir pan., jis mėgsta pasakas prieš miegą. Mokomąsias turim tik kelias. Ir nelabai jos pasiteisina, beje. Tai labai "vaikiškas" daiktas, o va laikraštis - čia jau įdomiau, antraštės, didelės raidės.
Pas mus nepamainomas daiktas dar yra visokios dėlionės su raidelėmis, kaladėlės ir pan. Raides pažįsta visas, kartais žinomus žodžius "perskaito", taip pat pagaunu, kad atpažįsta dalį nežinomo žodžio. Pažįsta ir kai kurias mažąsias raides.
Labai domisi, kas ir kur parašyta - namų, mašinų numeriais, iškabomis, dar turi tokią keistybę - "kolekcionuoja" kamštelius, dangtelius, ir būtinai - su užrašais smile.gif Ir, žinoma, turi žinoti, kas ten parašyta.
Dar labai domisi, kai aš dirbu kompu, prašo jam atidaryti lapą ir spaudalioja raides ir skaičius, kartais renkam prasmingus žodžius - aš diktuoju po raidę, jis renka. Leidžiu suvesti slaptažodį kompe smile.gif tada būna labai patenkintas.
Beje, nič nieko iš to aš neprašau jo daryti, jis visą tai daro savo noru.

Ir būtent - vaikams didesnį įspūdį daro tai, ką jie gali suprasti "iš gyvenimo", tarkim, kurį lifto mygtuką spausti ir su kokiu skaičiumi, koks namo numeris, kuriame gyveni, kas parašyta ant kiosko, kokia ten parduotuvėje kaina parašyta ir ar tai daug, ar mažai, ir t.t.
Atsakyti
Arba turi ateiti laikas ir vaikui pasidaro idomu 4u.gif
Atsakyti
as kalbejausi su psichologe, nes maniske jau 6 m , o skaityti nenori nei pradet tai liepe islaukti to momento kada vaikas pats rodys nora, nes kitaip versdamas galima "perspausti", tai dabar lukuriuoju, nors jau rudeni i mokykla doh.gif
Atsakyti
vaikas neturi moketi skaityti atejes i pirma klase (cia as apie Lt). Ta jie daro pirmoje klaseje. mazdaug antra pusmeti jau visi delioja zodelius. Tie vaikai, kurie ateina mokedami skaityti - nuobodziauja, nebent mokytoja moka juos uzimti papildoma veikla. Taigi nespauskit vaiko, nes paskui buna atvirkstine pasipriesinimo reakcija
Maniskis nuo 2 metu raides mokejo, ale jungti tik pirmoje klaseje pradejo.
Siaip angliskai bent jau tai labai geru zaidimuku ir filmuku yra CBB atrodo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alchemie: 26 vasario 2010 - 11:03
QUOTE(mari1111 @ 2010 02 26, 10:44)
as kalbejausi su psichologe, nes maniske jau 6 m , o skaityti nenori nei pradet tai liepe islaukti to momento kada vaikas pats rodys nora, nes kitaip versdamas galima "perspausti", tai dabar lukuriuoju, nors jau rudeni i mokykla doh.gif

Pas mus panaši situacija. Sūnui už kelių dienų sueis 6 m, o pažįsta tik kelias raides. Jos visiškai vaiko nedomina ir jokios mano gudrybės to susidomėjimo nesukelia. Nutariau vaiko nespausti ir laukti. Įvairias kitas užduotėlės, susijusias su mąstymu, kalbos supratimu, aplinkos pažinimo atlieka puikiai, bet raidės jam terra incognita doh.gif , nors namie pilna įvairių magnetukų, kortelių, knygelių, loto su raidėmis. Įdomiausia, kad sūnui patinka viskas, kas susiję su skaičiais. Jau senokai pažįsta skaičius iki 20, skaičiuoja iki 100, sugeba nurodyti skaičių kaimynus, palyginti skaičius tarpusavyje, mintinai skaičiuoja 10 ribose ir t.t. Kad nors trečdalį šio entuziazmo parodytų, besimokydamas raidžių. Turbūt belieka laukti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nireglina: 26 vasario 2010 - 16:23
Maniskis 6 m.tai irgi kol sedziu salia tai matyt jam ir paciam idomu tai raso ir skaiciuoja,bet jei palieku ji viena tai baigiasi visi mokslai biggrin.gif
Atsakyti
Mano dukrytei 3 metukai ,pazyta VISAS raides,net tokias kaip W ,X . Beje,ju grupeje / klaseje (ji lanko mokyklele skirta vaikams nuo 3 iki 5 metu,tokia tvarka cia ) nera vaiko,kuris nepazintu raidziu ir numerius iki 5 (parasytu) ,nors manoji pazista 1,2,3,4,5 ir 7 pazista biggrin.gif
Atsakyti
Maniskis lanko misria grupe darzelyje. Tai ten dickiai 6 m. yra maniskiui autoritetas baisinis. Juk jie priesmokykliniai bigsmile.gif Ir isvis maniskiui zodis priesmokyklinis skamba nerealiai ir jis labai juo nori buti. O as jam jei jau tu nori buti priesmokyklinis turi moketi skaityti, skaiciuoti mirksiukas.gif (na truputi) ir t.t.. Ir jis kiekviena sestad ir sekmad. po penkias minutes mokosi skaityti su manimi. Turim tokia knygute Zylute. Man ji labai patinka. Na kartais jis tingi ir nenori..., bet nemanau, kad penkios minutes tai labai jau nedaug... juk priesmokyklinis nori buti biggrin.gif
Be to maniski yra is letuju, todel manau jam bus lengviau kai mokes siek tiek skiemenukus jungti ir skaicius pazinos kai prades eiti i pirma klase g.gif

Kai mes skaitom salia musu visada sedi sese, kuriai tuoj bus du. Ji visai kitoks vaikas nei brolis. Ryja visa info, kartoja, megdzioja, staigiai orientuojasi. Va sito vaiko tai manau tikrai nereiks mokyti nei skaityti nei rasyti. Pati ismoks bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo samsam: 11 kovo 2010 - 00:39
QUOTE(mama_gulbe @ 2007 10 10, 16:37)
pritariu tavo minciai drinks_cheers.gif kam versti jei vaikas nenori
kazkaip man mazai itiketina kad galima maza vaikiuka 2-2,5 metuku ismokinti raideles, ar jis tikrai suvokia kazka/?
mano berniukui jau 4,5 ir tik tik pradeda po biski tas noras atsirasti ir klausineja kokia cia raidele skaicius ir tt
tai as ir nespaudziu
turi knygeliu
kai atsiras pas pati begalinis noras - taad ir uzsiiminesiu - nu aisku jei mokykloje noras neatsiras tada versiu mokintis lotuliukas.gif

Na, aš manau kad gali ir 2,5m vaikiukas mokėti raideles ar skaičiukus ax.gif . Mano sūnus dar tik skaičiuoti iki 10mokėjo, bet skaičių dar nepažinojo, tada maniau kad dar nereikia mokėti, o pas vaiką noro nebuvo. bet vat 3m jau buvo, ir dabar jau moka visus skaičius ir beveik visas raides, rašo keletą žodžių savarankiškai, visus nukopijuoja. Čia tik mamytės nepamanykit, kad labai giriu savo vaiką 4u.gif . Nors ištikro labai didžiuojuosi savo sūnumi (manau, visos mamos didziuojasi mirksiukas.gif ), nes mano sūnus viską išmoko, nes tikrai norėjo, ir db jis sako, kada mokėsiu skaityti doh.gif ax.gif . Tad tik išmokus visas raidytes, žiūrėsim, ką čia nusipirkus, kad būtų galima pamokinti lengviau skaityti, nes pati neįsivaizduoju, kaip duoti tą skaitymo pradžią blush2.gif blush2.gif . Manau, dauguma mamų pamanys, kad savo sūnų per daug spaudžiu ir pan., nes dauguma pažįstamų ir taip sako, kai išgirsta kaip skaičiuoja ir pan, kad vaikui neleidžiu vaikystę džiaugtis, kad ką jis veliau besimokys doh.gif . Na bet ką man padaryti, kad sūneliui mielesni žaislai: knyga, sąsiuvinys, knygutės, parkeriukai, raidynai ir pan. doh.gif Mūsų mokymosi pradžia taip pat buvo visiškai žaidimo forma, tai laiptelius šokinėdami skaičiuodavom, tai dar kažką. Figūras išmokom eidami parku, rodydami į įvarius daiktus ir pan, piešdami smėlio dežėje... Ir ką norėjau dar pasakyti, kiekvienam tas laikas, kai ateina noras mokytis, žinoti daugiau ateina skirtingai, tad negalima sakyti, kad 2,5m vaikas tikrai negali pažinti skaičių ar raidžių, nes būtent kažkieno vaikas susidomėjo tuom tik 4m. Visi vaikai, kaip ir suaugusieji, skirtingi, kitaip ir nebūtų įdomu mirksiukas.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Rciukas @ 2009 12 07, 03:18)
Arba turi ateiti laikas ir vaikui pasidaro idomu  4u.gif

Visiškai pritariu mirksiukas.gif
Atsakyti
as pradejau suneli mokyti nuo 2 metuku, ir jis tikrai nerode jokio susidomejimo, bwet jam patikdavo, nesipriesindavo, o ir mokindavau ne taip, kad "seskis, dabar mokinsimes" Visa kambari nusagsciau raidelemis, skaiciukais, paveiksleliais, kai kuriuos is ju pirkau, kaip kuriuos is zurnalu iskirpdavau. Dabar moka visas raideles ir skaiciukus iki 20 pasakyti ir parasyti. kai ismoko raideles, pastebejau, kad kur tik pamato raides ar skaicius (ant kelio zenklu, knygose, iskabose, reklamose per TV) visada nori pasakyti jas garsiai. Dziugu, kai teisingai pasako ir pats pasidziaugia "matai, mamyte, kaip as jau moku" lotuliukas.gif lotuliukas.gif As esu uz mokyma, bet ne per prievarta, o per zaidimus ir taip, kad vaikas nepastebetu, kad is tikro jis mokosi.
Atsakyti
taigi ir mes nuo 3 metu eilerascius deklamavome, raides visas zinojome, na o jungti ju ne is tolo nenorejome. Atejo 6 metai, man jau baisu buvo, kad nenori skaityti, o juk artejo pirma klase. Taip ir atejome i pirmokus nemokedami skaityti. O va jau kovas, ir ismoko mokykloje skaityti ir dabar jau net neskemenuoja, bet tik mokykloje. Namie knyga---didziausia bausme doh.gif Sakau--eik paskaityti, o jis man---uz ka???ka padariau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(catory @ 2010 03 13, 21:15)
Namie knyga---didziausia bausme doh.gif  Sakau--eik paskaityti, o jis man---uz ka???ka padariau doh.gif

Kai buvau visai maza ir man knyga buvo didziausias priesas. Va jei ir maniskiui atsitiks taip, kai prades mokykla lankyti unsure.gif ..... neisivaizduoju, kaip reikes sudominti? g.gif Juk sesiu, septyniu metu vaikas tai ne keturiu. Paveiksliukais ir sokoladais neprisiviliosi g.gif
Atsakyti