QUOTE(alfa159 @ 2009 09 22, 12:32)
zvaigzne, pagarba.
Musu seimoje vyksta panasus "burtai".
Gal todel nei vienam vaikui neprireike pirkti raidyno ar zodziu loto- aplink mus yra kur kas idomesniu dalyku, is kuriu galima pasimokyti raideliu ar skaiciu. 
Musu seimoje vyksta panasus "burtai".
Aha, aš retai beskaitinėju forumus, bet perskaičiau tikrai su susižavėjimu. Kasdieniška ir kartu labai išradinga.
Maniškis 3,5m. tai irgi lyg savaime visko mokosi. Esu jam pripirkusi galybę knygelių - ne mokomųjų, o visokių pasakų ir pan., jis mėgsta pasakas prieš miegą. Mokomąsias turim tik kelias. Ir nelabai jos pasiteisina, beje. Tai labai "vaikiškas" daiktas, o va laikraštis - čia jau įdomiau, antraštės, didelės raidės.
Pas mus nepamainomas daiktas dar yra visokios dėlionės su raidelėmis, kaladėlės ir pan. Raides pažįsta visas, kartais žinomus žodžius "perskaito", taip pat pagaunu, kad atpažįsta dalį nežinomo žodžio. Pažįsta ir kai kurias mažąsias raides.
Labai domisi, kas ir kur parašyta - namų, mašinų numeriais, iškabomis, dar turi tokią keistybę - "kolekcionuoja" kamštelius, dangtelius, ir būtinai - su užrašais
Dar labai domisi, kai aš dirbu kompu, prašo jam atidaryti lapą ir spaudalioja raides ir skaičius, kartais renkam prasmingus žodžius - aš diktuoju po raidę, jis renka. Leidžiu suvesti slaptažodį kompe
Beje, nič nieko iš to aš neprašau jo daryti, jis visą tai daro savo noru.
Ir būtent - vaikams didesnį įspūdį daro tai, ką jie gali suprasti "iš gyvenimo", tarkim, kurį lifto mygtuką spausti ir su kokiu skaičiumi, koks namo numeris, kuriame gyveni, kas parašyta ant kiosko, kokia ten parduotuvėje kaina parašyta ir ar tai daug, ar mažai, ir t.t.