Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nenori mokintis namie

[quote=Odeta-@,2007 10 22, 15:28]
[/quote]

O tikrai abu kovinukai smile.gif Negražu gal girtis, bet maniškė pažįsta raideles, mažąsias irgi, bando didžiosiomis rašyti, moka skaičiuoti iki 12 be klaidų, pati sako, kad iki 100 moka skaičiuot biggrin.gif (kartais iki 20 suskaičiuoja, bet vis dar praleidžia kokį "niolika", o paskui jau spėlioja - 23, 25, 27, 34 ir pan. ), visas spalvas ir atspalvius (alyvinė, smėlinė) žino, labai mėgsta atsivertusi didelį sąsiuvinį vaidinti, kad paskaitoms ruošiasi (matyt mūsų su tėčiu įtaka, mokslus abu baigėm prieš porą metų, jai gal įtaką padarė unsure.gif ), rašo ten visokius skaičiukus, raideles, žodžiu hieroglifus smile.gif Neseniai pradėjom anglų mokytis, nes abu krikšto tėveliai Anglijoj gyvena, tai ruošiasi panelė į svečius wink.gif Na labiausiai tai ji mėgsta piešti, piešia šeimą, nupiešia visus mus, įskaitant katiną biggrin.gif Ir šiaip visokias užduotėles iš žurnaliukų mėgsta spręsti, dėliones dėlioja, tada sau laiko turiu thumbup.gif tik akį užmetu, pasakau ką reikia padaryti. Vakar pati sugalvojo tokį žaidimą (o gal iš darželio čia? g.gif ) - atsisėdam dviese ant grindų, sugalvoja ji žodį ir kamuoliuką viena kitai ridenam sakydamos po vieną to žodžio raidę. Bet nepagalvok, kad ji tik ir mokosi, ir šokius lanko, ir teatro mokyklėlę, darželis sportinės pakraipos... Net nežinau, galėčiau dar vardinti ir vardinti (gudri ji pas mus thumbup.gif ), bet gal ir kitą temą šiuo klausimu reiktų užvesti smile.gif Jaučiu, kad mes galėtumėm pabendraut daugiau per AŽ arba skype, jei norėtum smile.gif

[/quote]
oi kiek jus daug mokat blink.gif thumbup.gif saunuole
neisivaizduoja kada maniskis tiek mokes blink.gif spalvas tai mes jau senai pazystam,skaicius tik iki 10,eilerasciai isvis nepatinka,pasakas kartais paskaitom,bet tiesiog neisklauso jei ilga blink.gif .
maniskis yra kairiarankis,gal sakau jam delt o sunkiau sekasi,nors esu girdejusi,kad kairiarankiai protingi ax.gif
pasneket su juo galima apie viska(kaip senas diedukas lotuliukas.gif )
aisku,kad galim bendrauti drinks_cheers.gif ir nesvarbu ar per AZ ar per skype drinks_cheers.gif
Atsakyti
Visi vaikai skirtingi,ir neverta jiems kisti to,kas tuo metu dar neidomu.Musu berniukui 3,5m.,skaiciuot iki 10m.jau nuo2m.(kai tik eme normaliau kalbet),o raidziu ir dabar dar nepazista.Tik dabar susidomejo pasakomis,anksciau nenoredavo ju klausytis,tai ir neskaiciau.Bet uztat graziai piesia,lipdo,klijuoja(kiti tokio amziaus taip nemoka),o jau koks gudruolis deliojant LEGO kaladeles,konstruktorius.Pvz.draugu tokiopat amziaus mergaite jau moka raideles,o is kaladeliu visai nieko nesugeba pastatyt smile.gif .
Taigi as manau,kad tokio amziaus vaiku dar nederetu raginti mokytis raideles ar kazka kita kas ju dar nedomina.
Atsakyti
Sorry,dar paskaitinejau ir pamaciau,kad jus ne Liet.ir jau einat i paruosiama grupe.Turbut reikejo temos pradzioj tai parasyti,nes ne visos mamos tai supranta,o visu komentaru tikrai neskaito.
Manau,kad berniuka sunkoka paskatint mokytis,oi kaip as ji suprantu mirksiukas.gif -juk namie dar 2mazesni broliukai,su kuriais linksma siaip padukti,tai kur cia tos raideles rupes.Ar pavyksta jums pabuti vien su vyresneliu?Gal tai padetu jam susikoncentruoti?Nezinau gal apie tai jau raset,tiesiog neturejau laiko viska paskaityt.
Atsakyti
QUOTE(Odeta-@ @ 2007 10 22, 17:28)
visas spalvas ir atspalvius (alyvinė, smėlinė) žino,

lotuliukas.gif labai mane pralinksmino šitas pasakymas, kad atspalvius žino... Bijau, kad kai kurie vyrai ir sulaukę brandaus amžiaus dar atspalvių nepažįsta lotuliukas.gif Moksliškai įrodyta, kad vyrai kitaip nei moterys atpažįsta spalvas mirksiukas.gif

O dėl sudominimo: tai pas mus darželyje dabar mačiau iš laikraščio vaikai darė tūteles ir klijavo raides. Dar galima parašyti raidę ir duot kokį žurnalą, kad surastų ir iškirptų daiktų iš tos raidės, ar žodžių, kurie prasideda ta raide. Skaičius pažinti labai gerai padeda žaidimas: skaičių loto, arba bingo. Bingo tai ypatingai, kur yra su skaičių ridenimo mašina. Labai vyriškas reikalas yra sukti pvz tos mašinos rankenėlę ir pažinti skaičius.
Atsakyti
QUOTE(Mylimukas @ 2007 10 26, 11:28)
lotuliukas.gif labai mane pralinksmino šitas pasakymas, kad atspalvius žino... Bijau, kad kai kurie vyrai ir sulaukę brandaus amžiaus dar atspalvių nepažįsta lotuliukas.gif  Moksliškai įrodyta, kad vyrai kitaip nei moterys atpažįsta spalvas mirksiukas.gif

O kas čia taip juokingo g.gif ?

Moksliškai įrodyta, kad daltonikų vyrų yra žymiai didesnis procentas nei moterų. Ar tai turėtų reikšt, kad mažų berniukų neverta supažindint ir mokyt pažint ir skirt spalvas, kol nebus patvirtinta, kad jis ne daltonikas blink.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2007 10 26, 14:01)
O kas čia taip juokingo g.gif ?

Moksliškai įrodyta, kad daltonikų vyrų yra žymiai didesnis procentas nei moterų. Ar tai turėtų reikšt, kad mažų berniukų neverta supažindint ir mokyt pažint ir skirt spalvas, kol nebus patvirtinta, kad jis ne daltonikas blink.gif ?

Man ne dėl spalvų juokinga, o dėl atspalvių. Žinoma, kad spalvas reikia mokinti. O va su atspalviais jau sunkiau lotuliukas.gif Nežinau ar matėt tokį spektaklį "Urvinis žmogus". Ten labai gerai buvo pasijuokta, kad tai ką moteris vadina (tiksliai neatsimenu, bet panašiai) šviesiai žydru, vyras vadina tiesiog mėlynu lotuliukas.gif

O dar atsiminiau vieną superinį sudominimo būdą temos autorei. Tinka jai vaikas domisi kompiuteriu. Reikia uždėti slaptažodį ir kai vaikas nori kompą įsijungt, turi suvesti slaptažodį. Ir aišku, kad gerai suvestų pradžioj turi jį užsirašyti ant lapo. Pas mus šitas būdas tai labai pasiteisino. Nes ant lapo kol sudėlioja, tai pribrauko, tada tenka kelis kartus dar perrašyt, nes į kompą galima vesti tik kai būna parašyta tvarkingai ir be klaidų ax.gif . O ir suvest į kompą reikia atidumo. O prie kompo oj kaip norisi rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mylimukas: 26 spalio 2007 - 20:41
QUOTE(Mylimukas @ 2007 10 26, 21:39)
Man ne dėl spalvų juokinga, o dėl atspalvių.

Na, daltonizmas ir yra spalvinės regos sutrikimas, o ne vienareikšmiškai neskyrimas spalvų, pvz. žalios nuo mėlynos blink.gif . Nors, būna, kad ir neskiria visai unsure.gif . Taigi, vieta apmąstymams rolleyes.gif ...

Ir prie kompiuterio dar tokio žiogo neskatinčiau sėstis blush2.gif biggrin.gif . Maniškei sausį bus 5, bet prie kompo laaabai retai žaidžia. Bet pradinukui(LT) raidėmis sudomint tokiu būdu - mintis gera biggrin.gif .
Atsakyti
Mano zuikis labai mėgsta piešti, bet nelabai mėgsta visą laiką pasakoti, ką nupiešė, todėl pasakau, kad reikia užrašyti kas piešė ir ką piešė thumbup.gif
Aišku pirmiausiai parašau aš jam parodydama, tada jis kopijuoja, o po kažkiek laiko jau pats tą žodį parašo mirksiukas.gif po to, kitam žodžiui jau sakau, kad čia rašoma ta raidė, kuri buvo tam ir tam žodyje. Pvz.: mėgsta piešt virtuvę, tada piešiant kažką kitą, jau panaudoja keletą raidžių iš žodžio virtuvė, toliau iš kito kokio žodžio raidę ir taip toliau.
Kol kas mums tai smagus žaidimas ir geros pamokėlės thumbup.gif
Atsakyti
Mane tėtis išmokė skaityti kai buvau 5-rių. Ir skaičiuoti. Tai I-oje klasėje pusmetį neturėjau ką veikti.
mano 5metis raides pažysta, bet mokyti jį pavyksta tik seneliui. Aš tiesiog neturiu kantrybės, o jis tą jaučia ir sako"Man neįdomu".
Darželyje mokosi po truputuką, bet pažanga matosi. thumbup.gif
Atsakyti

oi kiek jus daug mokat blink.gif thumbup.gif saunuole
neisivaizduoja kada maniskis tiek mokes blink.gif spalvas tai mes jau senai pazystam,skaicius tik iki 10,eilerasciai isvis nepatinka,pasakas kartais paskaitom,bet tiesiog neisklauso jei ilga blink.gif .
maniskis yra kairiarankis,gal sakau jam delt o sunkiau sekasi,nors esu girdejusi,kad kairiarankiai protingi ax.gif
pasneket su juo galima apie viska(kaip senas diedukas lotuliukas.gif )
aisku,kad galim bendrauti drinks_cheers.gif ir nesvarbu ar per AZ ar per skype drinks_cheers.gif
[/quote]

Pas mane ir tokia pati problema su vaiku.Iki tiek pat skaiciuoja, ir pasaku neisklauso(nesutelkia demesio) ir su kaire ranka piesia,raso,del to daznai raides uzsisuka i kita puse g.gif Bet as nekreipiu demesio,siaip protingas vaikas,tik labai judrus,todel ir sunku susikaupt,isimint,sutelkt demesi.O kartais ir pats papraso mokintis.
Atsakyti
QUOTE(ARUAL @ 2007 10 27, 09:06)
Mano zuikis labai mėgsta piešti, bet nelabai mėgsta visą laiką pasakoti, ką nupiešė, todėl pasakau, kad reikia užrašyti kas piešė ir ką piešė  thumbup.gif
Aišku pirmiausiai parašau aš jam parodydama, tada jis kopijuoja, o po kažkiek laiko jau pats tą žodį parašo  mirksiukas.gif po to, kitam žodžiui jau sakau, kad čia rašoma ta raidė, kuri buvo tam ir tam žodyje. Pvz.: mėgsta piešt virtuvę, tada piešiant kažką kitą, jau panaudoja keletą raidžių iš žodžio virtuvė, toliau iš kito kokio žodžio raidę ir taip toliau.
Kol kas mums tai smagus žaidimas ir geros pamokėlės  thumbup.gif

taktika drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(noanoa @ 2007 10 23, 20:29)
Visi vaikai skirtingi,ir neverta jiems kisti to,kas tuo metu dar neidomu.Musu berniukui 3,5m.,skaiciuot iki 10m.jau nuo2m.(kai tik eme normaliau kalbet),o raidziu ir dabar dar nepazista.Tik dabar susidomejo pasakomis,anksciau nenoredavo ju klausytis,tai ir neskaiciau.Bet uztat graziai piesia,lipdo,klijuoja(kiti tokio amziaus taip nemoka),o jau koks gudruolis deliojant LEGO kaladeles,konstruktorius.Pvz.draugu tokiopat amziaus mergaite jau moka raideles,o is kaladeliu visai nieko nesugeba pastatyt  smile.gif .
Taigi as manau,kad tokio amziaus vaiku dar nederetu raginti mokytis raideles ar kazka kita kas ju dar nedomina.

Aš taip pat manau visi vaikai skirtingi ir kiekvienam laikas savas.Maniškis būdamas trijų nesidomėjo raidelėmis,o dabar paklausia ir parašo savo vardą. rolleyes.gif
Atsakyti