Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nenori mokintis namie

Iš praktikos galiu pasakyti, kad darželinio amžiaus vaikui dažniausiai tingisi skaityti, tad jam užtenka tik pažinti savo vardo raides ir apskritai nepainioti skaičių su raidėm. Jei jis fantazuoja, pasakoja ne tik vientisiniais sakiniais, mėgsta piešti, tai pirmoje klasėje ir skaityt, ir skaičiuot be vargo išmoks. Tada nereiks nuobodžiauti, o tėvų noras, kad kuo greičiau viską išmoktų suprantamas, tik neperspauskim, kad židgeidumo ir noro mokytis neatmuštume.
Taip pat visiškai sutinku su prieš tai rašiuse, kad kiekvienam savas laikas smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamulės. Aš irgi savo mergaitę mokinu skaityti, tačiau matau, kad ji neturi kantrybės, ji pradeda, ir bėga kito užsiėmimo ieškotis. Aišku, gal dar per anksti? g.gif Bet tik galvoju ar yra kokių įdomesnių būdų kaip vaiką sudominti? Raides pažysta visas, todėl pamaniau, kad pats laikas būtų pasimokinti ir skaityti. Tiesiog pati susirūpinau, ar dar yra tokių vaikų kurie pradeda vieną veiklą neužbaigę pirmos? unsure.gif
Atsakyti
labas, mano suns puikiai moka skaičiuoti iki tūkstančio, ir daugiau, supranta kie yra 10 tūkstančių, ar 125, bet tai yra vien dėl to, kad būdamas visai mažas labai domėjosi skaičiais, visi žaidimai būdavo paremti skaičiavimais - viena mašina, 10 kaladėlių it t.t. o pavyzdziui raides pažįsta tik kelias, t.. savo vardo ir dar kelias, nes jam tai neįdomu. Visada reik mokymą paverst žadimu, neverskit vaikų nieko daryt per prievartą, kol maži, nebent labai pats domisi. rolleyes.gif
o maniškis dėl tokių skaičiavimų sakau gal matematikas bus g.gif thumbup.gif
Atsakyti
Nežinau mano panelei ne už kalnų 5 metai bet ji nerodo noro mokytis raidžių doh.gif ,o jei ja mėginu pamokyti ir jai kas neišeina ji tuoj pat susinervina ,kad jai nesigauna kaip man.Nors bandau aiškint kad reikia daugiau mokytis ji pradeda verkt ir raidės atidedamos kitai dienai. verysad.gif
Atsakyti
Maniškis noriau raideles mokosi darželyje. Namie mes užsiimame pratybomis, taip nebrukdama jam vis parodau kokią naują raidę, pamokinu skaičiuoti. Bandėm skaityti su jau išmoktomis raidėmis- bet dar nepavyksta jungti garsų- tai atidėjau, tiesiog manau per anksti. Ir nenoriu išgąsdinti, parodyti kad skaitymas sunkus, nemalonus užsiėmimas. ax.gif
Atsakyti
[QUOTE]Nežinau mano panelei ne už kalnų 5 metai bet ji nerodo noro mokytis raidžių ,o jei ja mėginu pamokyti ir jai kas neišeina ji tuoj pat susinervina ,kad jai nesigauna kaip man.Nors bandau aiškint kad reikia daugiau mokytis ji pradeda verkt ir raidės atidedamos kitai dienai.

Laba, ka tik uzsiregistravau ir netycia uzkliuvau uz sios temos. Pats imliausias periodas , kai ikimokyklinio amziaus vaikai susidomi raidemis ir skaiciais yra 3 - 4 metai. Veliau jau reikia palaukti mazdaug iki 6-7m., ypac jei vaikas nenori. siulau palaukti, kelis menesius ir tada vel bandyti sudominti. ne mokyti, bet zaisti.smile.gif tarsi netycia.

Papildyta:
kazkaip labai rimtas pasisakymas gavosi. tiesiog dirbau susijusi darba ir zinau, kas buna, kai tevai perspaudzia. aisku, noredami gero. Kad vaikas skaiciuoja, dar nereiskia, kad jis suvokia skaicius, gal mokosi mintinai. dazniausiai. viskam savas laikas. kai jis ateina (kiekvienam vaikui savaip), labai greitai viska ismoksta.
Atsakyti
Teisingai,nereikia spausti vaiko nes paskui isvis nebenores mokintis...
o siaip reikia sudominti kaip nors kitaip,ka nors sugalvot kad jam patiktu mokintis,zaidimo forma ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eglute:}: 07 kovo 2008 - 13:09
Sveikos,
manau, kad per prievartą vaikų tikrai nereikėtų nei raidžių, nei skaičių, nei atspalvių lotuliukas.gif mokinti. Nors maniškis jau turbūt daugiau nei pusę metų su penkiamečiams skirtomis knygomis nesiskiria doh.gif Ir jam viską reikia "užsirašyti" ant spalvotų lapelių, taip ir tikras raides parašo šalia visokių keverzonių. O juokingiausia istorija buvo, kai ant savo piešinio kažką pakeverzojo ir padovanojo vienai tetai. Ji pauklaus - kas čia nupiešta, o sūnus sako - taigi, užrašiau lotuliukas.gif O dėl nuobodžiavimo mokykloje - tiesa sakant, maniškis ir darželyje nuobodžiauja, nes kiti vaikai dūksta, o jam norisi paskaityti, parašyti... Turbūt dar praeis arba tiesiog greit išmoks skaityti 4u.gif Tiesa, pas mus mažoka įdomių knygelių, tai aš karts nuo karto prigriebiu iš užsienio visokių be žirklių išimamų raidžių, skaičių, žurnaliukų, magnetinių raidelių, kurios paskui puikiai piešinius ant šaldytuvo prispaudžia smile.gif Ir deja, bet greičiausiai mamos raidę "M" atrado "Maximos" pavadinime doh.gif
Atsakyti
as irgi uz tai ,kad nereikia versti.tam gi yra mokykla.kada vaikai zais jei dabar jau mokinsis? g.gif juk reikia vaikams vaikystes ,zaidimu,prisimokins dar daug metu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gintareles: 07 kovo 2008 - 21:01
QUOTE(ufonaute @ 2008 03 07, 13:01)
Pats imliausias periodas , kai ikimokyklinio amziaus vaikai susidomi raidemis ir skaiciais yra 3 - 4 metai. Veliau jau reikia palaukti mazdaug iki 6-7m., ypac jei vaikas nenori.

Kiekvienam yra individualus tas laikas yra, kada imliausias vaikas būna. Nereikia nei svetimų - tarp savų vaikų tai pastebiu rolleyes.gif laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(butvydiene @ 2007 10 11, 13:26)
geras patarimas. thumbup.gif isbandysim thumbup.gif
na as to vaikelio taip nespausciau,bet mane mokykla spaudzia.ant savo nupiesto paveiksliuko turi pasirasyt savo varda blink.gif

QUOTE(butvydiene @ 2007 10 11, 14:07)
i mokykla uk nuo 4 metu.daug reikalauja,bet patys nemokina tokiu mazu blink.gif
bandysim jau nuo siandien.

Labai atsiprasau, bet rasote neteisybe. Anglijoje taip nera. Nuo 4-iu metu mokyklose viskas vyksta zaidimo forma, iki 7-eriu metu. Butent taip, kaip merginos cia jums ir patare.
O be to, jei pasiguostumete mokyklai, kad jusiskiams sunku, tikrai sulauksite demesio. Nereikes ne per prievarta vaiko mokyti.

Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2008 03 08, 02:48)
Labai atsiprasau, bet rasote neteisybe. Anglijoje taip nera. Nuo 4-iu metu mokyklose viskas vyksta zaidimo forma, iki 7-eriu metu. Butent taip, kaip merginos cia jums ir patare.
O be to, jei pasiguostumete mokyklai, kad jusiskiams sunku, tikrai sulauksite demesio. Nereikes ne per prievarta vaiko mokyti.

Visiskai sutinku drinks_cheers.gif tokiem maziuciam mokslai vyksta tik zaidimu forma drinks_cheers.gif
Atsakyti