Labas vakaras brangiosios mamytes, tikriausiai jau is nick'o supratote, kad nesu mamyte

. Esu jau pazystamas su kaikuriomis is jusu, taciau prisistatysiu. Esu 24m. vaikinas is Siauliu. Gimiau su Spina bifida. Ta pacia diena po gimimo KUMK operuota Spina bifida. Hidrocefalija buvo nezymi. Metu laiko persirgau meningitu. ~1995m. operuotos ciurnos ir keliai, gyd. Saniukas ir JAV gydytojas Lubicki's (nezinau ar gerai parasiau) atliko korekcine operacija, po jos kelis menesius teko guleti su sugipsuotomis kojomis, o po to dar metalo konstrukciju salinimas su nakoze. Po poros metu vel operuoti kelio sanariai (gyd. Saniukas), vel pora menesiu gipso. Po operaciju sekdavo reabilitacinis periodas, su mama ar su pora metu jaunesne seserimi vaziuodavom i Druskininku Saulute. Tiek Sauluteje tiek namuose daug dirbdavau, daug mankstindavausi (namuose turejau kruva treniruokliu) Kiek pamenu gyd. Saniukas siule dar ir treciai operacijai atvaziuoti, tik si kart klubu operacijai, po kurios tektu sugipsuotam vos ne iki puses isbuti keleta menesiu. Pasvarstem su seima ir atsisakem. Vat nuo tada ir baigesi mano negalios "gydymas".
O dabar siek tiek apie dabarti. 2002m. baiges vidurines visas 12 kalsiu + egzaminai, istojau i Lietuvos Kuno Kulturos Akademija (Kaune), ja sekmingai baiges ir igaves bakalauro reabilitologo laipsni 2006m. studijas pratesiau Siauliu Universitete. Siuo metu esu pirmo kurso antro semestro magistrantas. Praeitais metais intensyviai buvau isitraukes i darbo paieskas. Taciau rimto ir kvalifikuoto darbo taip ir neradau, sulaukiau nebent tik kasininko darbo pasiulymu. Tai gi per savo isdiduma ir toliau esu bedarbis, taciau nevisiskai. Mat nuo 2004m. vasaros, neigaliu draugu patartas nuvykau i Lietuvos paraplegikų asociacijos Landšafto terapijos ir rekreacijos centra Monciškėse. Tai gi ten keikviena vasara su sese ar be jos, beveik nuo geguzes iki rugsejo savo vasaras leidziu Monciskese. Nors esu daug ka mates ir daug kur buves (Belgija, Vokietija, Liuksenburgas, Sicilija) taciau niekur kitur man nera taip gera kaip Monciskese. Pajuryje tiek ilsiuosi tiek ir dirbu, vedu stovyklas dirbu instruktoriumi. Su keliais kolegomis beveik visa vasara vedame sporto stovyklas "svieziems" (zmonems nesenai patyrusiems stuburo traumas). Nors tenka padirbeti ivairiu sriciu instruktoriumu, taciau man mieliausios pareigos - vezimeliu valdymo technikos instruktorius. Savo aukletinius mokau: kaip vezimeliu uzvaziuoti ir nuvaziuoti nuo staciu pandusu, uzsokti ir nusokti nuo bortleiu, vezimeliu lipti laiptais, persesti is vezimelio ant lovos ir atvirksciai, galu gale kaip ilipti atgal i vezimeli is jo iskritus ir t.t. Zodziu mokau iveikti visas kliutis su kuriom tik gali susidurti ir susiduria neigalusis kasdieniniame gyvenime. I Monciskes patariu atvaziuoti visoms mamoms su savo vaikiukais. Na kad ten gyventi ir dalyvauti stovyklose reikia tapti Lietuvos paraplegiku asociacijos nariu - o tai gan sudetinga. Na bet kiek zinau tai nors ir nesant paraplegiku asociacijos nariui, ten galima nuvykti ir uz savo pinigus, tiesiog issinuomoti kambari ir pagyventi. Taciau toks variantas labiau tinkamas nesezono metu, mat pirmenybe suteikiama asociacijos nariams ir tiesiog sezono metu kitiems nebelieka vietu nameliuose. Stovykla veikia nuo balandzio iki lapkricio, tai gi jei siltas ir grazus ruduo, tai puikiausiai ten galima nuvykti ir Rugseji. Aplinka visiskai pritaikyta neigaliesiems. Kiekvienas namelis turi savo virtuve, WC ir dusa. O didziausias "navarotas" tai kad yra medinis takelis iki pat juros, jis nuolat priziurimas ir nusluojamas smelis (tokio takelio nesu aptikes niekur kitur Lietuvos pajuryje). Na o jei neturite laiko ar noro gyventi stovykloje kelias dienas, tai puikiausiai galite ir vienai dienai atvykti i Monciskes tiesiog pabuti su visa seimyna viena vasaros diena prie juros. Ir takelis iki vandens padarytas ir ikyrus zvilgsniai nevarstys, mat ten neigaliuju tikriausiai daugiau nei igaliuju. Net sesuo, kai su manimi vasarodavo Monciskese, juokaudama sakydavo, kad jai cia nejauku nes ne igaliejai spokso i neigaliuosius, o atvirksciai neigalieji spokso i sveikuosius
Tai vat tiek is manes siam vakarui. Daug ka pasakiau, nors daug ko dar ir nepasakiau. Tiesiog visa vakara skaiciau jusu laaabai ilga tema ir jau siek tiek pavargau
Labai tikiuosi kad galesiu jums kuo nors buti naudingas ir ateityje. Jei tik bus kas nors idomu - nesivarzykite klauskite.
Gero vakaro.