Įkraunama...
Įkraunama...

Įgimta stuburo išvarža

Musu vaikuciui per 10 men. galvytes apimtis padidejo 10 cm., kai gime buvo 34 cm. siuo metu 44 cm., paskutini men. apimtis padidejo mazdaug apie 0,5 cm. Gyd. sake, kad tokiame amziuje yra norma, kai galvytes apimtis per 3 men. padideja apie 1 cm. Vyresniame amziuje galvytes apimtis auga dar leciau.
Agutis labai idomu ar nuo pat gimimo vaikucio galvytes apimtis augo leciau, ar tik veliau suletejo augimas.

Mikele, dar karta noriu pasidziaugti, kad prie musu prisijungiai thumbup.gif Tikrai daug nauju ir naudingu patarimu suzinosime is taves. ACIU
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krista31: 09 balandžio 2008 - 12:32
QUOTE(Iliushos mama @ 2008 04 09, 10:27)
Sveiki, Mikele, smagu, kad prisijungei prie musu bendravimo. Esi labai patyrusi ir rupestinga mama thumbup.gif , linkiu tau ir tavo vaikuciui stiprybes. Gal galiu paklausti, kokia neurochirurgo nuomone del Tethered Cord sindromo, ka siula daryti?

Labutis Iliushos mama.Stai koks paauges tavo mazylis!Del Tethered Cord neurochirurgai nieko dziuginancio nepasake.Tiesiog nesiima atkabinti tu smegenu.Netiki operacijos sekme,kad randas vel uzgis.Tu tikriausiai dar pameni musu randa(kito panasiai baisaus per savo patirti neesu maciusi).O operacija tai beveik ta pati plastika,kuria mums dare 4 men.Tuomet galutinai uzgijo po 2 men.-kaip gyd.Ragaisis sake-2 men. maldu.Mykolui ir tada dare plastika tik todel,kad nebuvo kur detis-pradejo sparciai teketi likvoras.Taip pat neurochirurgu konsiliumas mano,kad tos stuburo smegeneles ateiti vel priaugtu prie rando(netgi sekmingo gijimo atveju).Pas mus yra tik apie 20%stuburo lanko.Kol kas laukiu.o ko nezinau.Amerikoj tokiu operaciju nemaza patirtis.Ir visai kitokios gyjimo galimybes ir technologijos.O gal tiesiog Mykolas paaugs.Manau atsiras iseitis.
Atsakyti
Apie heomopatiją jau svarstau labai seniai g.gif O dabar kai Ugnius sustiprėjęs,tai ypatingai norėčiau ją išbandyti.Tik vat bėdelė,kur rasti heomopatą?Gyvename mažame miestely,ir apie juos nesame girdėję.Tikrai nuvyktume į bet kurią Lietuvos vietovę konsultacijai,kad tik žinočiau jo koordinates,o jei paskui dar telefonu galima pasiikonsultuoti,tai išvis puiku thumbup.gif
Mikele,tavo berniukas irgi turėjo epilepsiją/Norėčiau,kad apie ją papasakotum plačiau,jei gali.Mano Ugnius turėjo epilepsinį sindromą,bet dabar geriam vaistukus ir patrūkčiojimų jau seniai neturime rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos mielosios 4u.gif
Skaitau šitą temą nuo pat pradžių.Vis kažkaip nesirįžau parašyti.
Mano mažiausioji dukrytė,kuriai liepą bus 4,taip pat turi šitą patologiją.Tik kaip gydytojai sako,kad pas mus dėkingas atvejis.Bet gal apie viską nuo pradžių:
Gimė ji didžiulė,net 4.150kg ir 55cm. ūgio.Sveikut sveikutėl,visi refleksai kaip ir pas visų naujagimių.Nė vienas gydytojas tada nieko nematė blink.gif Ir jei aš pati nebūčiau pastebėjusi odos defekto ant nugarytės ties juosmeniu,tai iš gimdymo namų būtume išleistos kaip visai sveikos, su 10-9 balais pagal apgar skalę.
Ant nugarytės pas ją buvo toks maždaug 1cm skersmes įdubimas,uždengtas plona odele.Jis nešlapavo.Tad operuoti nebuvo skubos.Neurochirurgas mus stebėjo kas pusmetį iki kol suėjo 2 metukai.Tada šitą odos defektą jis susiuvo.Operacijos metu sąlyčio su stuburu nebuvo.Taip buvo parašyta mad. išvadoj.Nors tiesa pasakius nelabai aš suprantu g.gif Operacija truko apie puse valandos.Kai padarė tomografiją,gyd sakė,kad nėra vieno lanko.Bet ir vėl nelabai aš įsivaizduoju apie tuos lankus g.gif Nes ištikrųjų,informacijos apie Spina bifida nulis.nebent anglų kalba.
Tiesa negalios mes neturim.Mūsų atvejis kiek kitoks,tai net gyd nežinojo ką atsakyt,kai paklausiau ar mums priklauso negalia g.gif
Šiaip ji tokia pat kaip ir visi svaiki vaikai thumbup.gif lanko paprastą darželį,laksto,šoka,dainuoja,gražiai piešia.Tik auklėtojų vis paprašau,kad prižiūrėtų,kad kur neliptų,kad nenukristų,kad nebūtų smūgio į stuburą.
Be abejo labai bijau dėl ateities,dėl galimų visokių ligų,kurias turi beveik visi turintys spina bifida verysad.gif Jei jai suskausta,galvytę,šoniuką ar nugarytę,tai man tuoj prasideda paranoja.Bet aš labai tikiuosi,kad viskas bus gerai.Ir kad kol jai ateis laikas vaikelius gimdyti,tai mūsų medicina bus tiek pažengusi,kad nebus jokių problemų 4u.gif
Beje mes kaip ir mikele gydomės tik homeopatiniais vaistukais.Iki 3,5metų pastoviai vartojom vaisukus,kuriuos vartoja vaikučiai,turintys spina bifida.Ir kai kosim,ir kai sloguojam,ir kai kokią infekciją pasigaunam,visada vartojam tik homeopatinius.Visa šeima thumbup.gif
Na ir prirašiau čia aš daug blink.gif
Atsakyti
Taip krista31,mano vaiko galvytė lėtai augo nuo pradžių.Kai gimė buvo 35cm apimties,tada dėl hidrocefalijos pradėjo didėti,kai buvo 1,2mėn.idėjo šuntą,na ir nuo tada auga labai lėtai doh.gif Man tai ji graži,bet kai palygini su kitais vaikučiais,tai matos,kad daug mažesnė verysad.gif
Papildyta:
Oi kaip smagu JurgaA,kad pas mus į svečius užsukai 4u.gif Tikiuosi pasiliksi.Labai labai džiaugiuosi dėl tavo dukrelės,kad jums tokia paprasta ta spina bifida.Labai įdomu buvo sužinoti apie tokią formą kokią turi tavo mergaitė.Ojūsų diagnozėje įrašyta Spina Bifida Occulta,ar kaip kitaip?
Atsakyti
QUOTE(agutis @ 2008 04 09, 14:55)
Labai įdomu buvo sužinoti apie tokią formą kokią turi tavo mergaitė.Ojūsų diagnozėje įrašyta Spina Bifida Occulta,ar kaip kitaip?

Ne ne occulta.Įrašyta meningocelė verysad.gif Aš klausiau gyd. ar pas mus ne occulta,tai jis sakė,kad kai būna occulta,tai odos defekto nebūna,o pas mus yra verysad.gif Sakė,kad kitaip mūsų atvejo nėra,kaip pavadint tik meningocelė.
Kaip gera,kai yra su kuom pakalbėt apie mūsų bėdeles 4u.gif Net mūsų pediatrė sakė,kad per visą jos praktiką mes pirmi verysad.gif Tai vėlgi,informacijos kažkokios iš jos nulis.
Atsakyti
Na tai jūsų atvejis JurgaA tikrai išskirtinis g.gif Pagal viską turėtų būti occulta(ta prasme,kad faktiškai nėra kitų pažeidimų),o čia meningocelė g.gif Na labai įdomu,tikrai
Atsakyti
QUOTE(agutis @ 2008 04 09, 16:33)
Na tai jūsų atvejis JurgaA tikrai išskirtinis g.gif Pagal viską turėtų būti occulta(ta prasme,kad faktiškai nėra kitų pažeidimų),o čia meningocelė g.gif Na labai įdomu,tikrai

Va ir man labai įdomu g.gif
Gal jūs žinot ką reiškia,kad nesuaugęs vienas lankas?Kaip pas jūsų vaikiukus,kiek yra nesuaugusių?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JurgaA: 09 balandžio 2008 - 18:27
Ką tu turi minty "lankas"?Šonkaulių?Ar slankstelius?Greičiausiai slankstelius,o jie dažniausiai būna nesuauge ties ta vieta kur yra spina bifida.
Atsakyti
QUOTE(agutis @ 2008 04 09, 20:08)
Ką tu turi minty "lankas"?Šonkaulių?Ar slankstelius?Greičiausiai slankstelius,o jie dažniausiai būna nesuauge ties ta vieta kur yra spina bifida.

Ne ne šonkaulių.Tikriausiai slanksteliai.Man čia gyd. taip sakė,kad nesuauges vienas lankas.O aš kažkaip jau pasikuklinau paprašyt jo,kad išaiškintų man visą stuburo anatomiją doh.gif Tai jei vienas nesuaugęs,tikriausiai tai minimumas? g.gif

Atsakyti
Ačiū mikile už atsakyma apie stimuletoriu raumenų daug galvojau ,bet namuose neturiu.mes tik poliklinikoje pasinaudojame paslauga.Man reikes su geu kinezeterapiautu pasikonsultuoti kaip tai atlikti namuose or nusipirkusi pradesiu darba.
Mergaites noriu visoms padekoti nes pradejusi su jumis kalbetis vel atradau jegų savo sunui padeti.Mes jau dideli ir jau susitaikeme ,kad ir taip turi buti ir viskas .Bet paskaicius apie jusu uzsidegima dirbti ir padeti kuo daugiau mane prikelete ir meskos miego. thumbup.gif lotuliukas.gif
Aiūūūūūūūūūūūūūūū 4u.gif

Apie zolinius vaistukus labai idomu ir butu gerai tureti toki gydytoja.
Papildyta:
Pabandysiu placiau apie anatomija stuburo.
stuburo slankstelis turi kuna (pvz O) ir prie jo buna pirauge 2 keteros -lankai(PVZ ()) ir tarp tu lankų eina visi stuburo nervai ir likvoras ir stuburo smegenys .
Piesinio reziume

()
O Tas lankas turi buti suauges ,o pas musu vaikus yra
nesuauges ir delt iseina tos smegeneles i pavirsiu. Musu sunui tai pradejo teketi ir likvoras.

Prasta is manes dailininke ,bet bandziau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(amriirm @ 2008 04 10, 10:47)

Pabandysiu placiau apie anatomija stuburo.
stuburo slankstelis turi kuna (pvz O) ir prie jo buna pirauge 2 keteros -lankai(PVZ ()) ir tarp tu lankų eina visi stuburo nervai ir likvoras ir stuburo smegenys .
Piesinio reziume 

()
  O Tas lankas turi buti suauges ,o pas musu vaikus yra
nesuauges ir delt iseina  tos smegeneles i pavirsiu. Musu sunui tai pradejo teketi ir likvoras.

Prasta is manes dailininke ,bet bandziau biggrin.gif

Ačiukas wub.gif už paaiškinimą.
Atsakyti