Sveikos mielosios
Skaitau šitą temą nuo pat pradžių.Vis kažkaip nesirįžau parašyti.
Mano mažiausioji dukrytė,kuriai liepą bus 4,taip pat turi šitą patologiją.Tik kaip gydytojai sako,kad pas mus dėkingas atvejis.Bet gal apie viską nuo pradžių:
Gimė ji didžiulė,net 4.150kg ir 55cm. ūgio.Sveikut sveikutėl,visi refleksai kaip ir pas visų naujagimių.Nė vienas gydytojas tada nieko nematė

Ir jei aš pati nebūčiau pastebėjusi odos defekto ant nugarytės ties juosmeniu,tai iš gimdymo namų būtume išleistos kaip visai sveikos, su 10-9 balais pagal apgar skalę.
Ant nugarytės pas ją buvo toks maždaug 1cm skersmes įdubimas,uždengtas plona odele.Jis nešlapavo.Tad operuoti nebuvo skubos.Neurochirurgas mus stebėjo kas pusmetį iki kol suėjo 2 metukai.Tada šitą odos defektą jis susiuvo.Operacijos metu sąlyčio su stuburu nebuvo.Taip buvo parašyta mad. išvadoj.Nors tiesa pasakius nelabai aš suprantu

Operacija truko apie puse valandos.Kai padarė tomografiją,gyd sakė,kad nėra vieno lanko.Bet ir vėl nelabai aš įsivaizduoju apie tuos lankus

Nes ištikrųjų,informacijos apie Spina bifida nulis.nebent anglų kalba.
Tiesa negalios mes neturim.Mūsų atvejis kiek kitoks,tai net gyd nežinojo ką atsakyt,kai paklausiau ar mums priklauso negalia
Šiaip ji tokia pat kaip ir visi svaiki vaikai

lanko paprastą darželį,laksto,šoka,dainuoja,gražiai piešia.Tik auklėtojų vis paprašau,kad prižiūrėtų,kad kur neliptų,kad nenukristų,kad nebūtų smūgio į stuburą.
Be abejo labai bijau dėl ateities,dėl galimų visokių ligų,kurias turi beveik visi turintys spina bifida

Jei jai suskausta,galvytę,šoniuką ar nugarytę,tai man tuoj prasideda paranoja.Bet aš labai tikiuosi,kad viskas bus gerai.Ir kad kol jai ateis laikas vaikelius gimdyti,tai mūsų medicina bus tiek pažengusi,kad nebus jokių problemų
Beje mes kaip ir mikele gydomės tik homeopatiniais vaistukais.Iki 3,5metų pastoviai vartojom vaisukus,kuriuos vartoja vaikučiai,turintys spina bifida.Ir kai kosim,ir kai sloguojam,ir kai kokią infekciją pasigaunam,visada vartojam tik homeopatinius.Visa šeima
Na ir prirašiau čia aš daug