[quote=agutis,2008 04 10, 15:12]
[quote=mikele,2008 04 10, 14:45]
Agutis,mano Mykolui epilepsiniai traukuliai buvo tik vieną kartą,prieš beveik du metus.Mums buvo pakilusi temperatūra,bet tik 38 laipsniai(buvom turėję ir gerokai aukštesnę).Traukuliai buvo vienos pusės ir truko apie 20min.Mūsų neurologė jokių rimtų vaistų neskyrė,nes tik po antro tokio karto jie galėtų būti skiriami.Tačiau,ačiū dievui,jo nebuvo.Galvos encefolograma rodo,kad galėtų būti betkada.Temperatūra galėjo tik juos iššaukti.Po šio karto,esant temperatūrai ar šiaip neramiai,įtemptai Miko būsenai(pvz.kai labai daug įspūdžių),vartojam homeopatinius vaistus,kad išvengtume traukuliukų.Tai tiesiog apsidraudimas,neturintis jokios įtakos imuniteto atsparumui ar psichinei būklei.Ištikrųjų labai bijau tikrų vaistų nuo traukulių,nes manau,kad tiek patys traukuliai,tiek nuo jų vaistai stabdo vaiko protinę raidą.Nežinau,ką daryti?Pažįstu mamų,kurių vaikai vartoja vaistus nuo traukulių ir kurios savavališkai,rizikuodamos mažina šių vaistų dozes,o po to kaikurios ir visai atsisako...Ar tai gerai?Nežinau.
Tavęs,agutis,norėjau paklausti,kaip sužinojot apie chiari malformaciją ir ką jums siūlo daryti.Dar parašyk,ką tu vadini "patrūkčiojimais".Ar tai būna miego metu?
[/quote
Berods kai Ugniui buvo 1,6m,eilinį kartą gulėjome ligoninėje,sirgome laringitu ir Ugnius smarkiai karščiavo(40 temp.)tai tada aš ir pastebėjau,kad jis lyg ir nežymiai patrukčioja,na tarsi visas kūnelis šiek tiek sutruksi...Bet vis dar vyliausi,kad man tik atrodo,kad trukčioja...Pasveikę grįžom namo,kuo tolyn tuo dažnyn tie patrukčiojimai kartojosi:nesvarbu ar valgant,ar žaidžiant,ar miegant...Bet vaikas sąmonės neprarasdavo,tik pats tarsi išsigasdavo...Labai išsigandom,galvojom,kad šuntas "sudurniavo",susiskambinau su gyd.Matukevičiumi,nuvažiavom pas jį tiesiai į ligoninę,jis pasiguldė mus į skyrių.Padarė encefalogramą,ir dešinėje pusėje,ten kur šuntas,rado židinukų,bet pasakė,kad jie ne tokie baisūs...Neurologė išrašė DEPAKINE ir paleido namo...Parvažiavę gėrėm vaistukus,bet patrūkčiojimų nemažėjo.Tada važiavom privačiai pas neurologę,kuri padidino dozę,bet mums negerėjo,o blogėjo...Tai kol neurologė nepridėjo prie Depakino papildomai LAMICTAL,tai vargom su patrūkčiojimais pusę metelių...Odabar jau lygiai metai,kaip jokių patrukčiojimų nebeturime,bet dar 1m gersime šiuos vaistukus.Encefalogramas darome kas 4mėn.,jos neberodo nieko blogo...Neurologė sakė,kad tai lengviausia epilepsijos forma,lyg ir netikra,o tik simptominė epilepsija,kurią ateity turėtumėme išaugti...
Kai vargom su tais patrukčiojimais,tai man kojos iš po žemė slydo,taip man baisu būdavo,o dar turėdavau skaičiuoti ir laiką užrašinėti,na vesti tokį kalendorių...Tai siaubo dienos tada mums buvo,nes tie patrukčiojimai būdavo ir naktį,o paskutiniu metu net virš 100kartų vienam epizode,o per parą būdavo gal 5 epizodai...Tai dabar tą sąsiuvinį su epilepsijų kalendoriumi po 9 užraktais laikau,taip baisu man į jį pažiūrėti
[/quote]
Labas,agutis.Puikiai suprantu tavo išgyvenimus.Net didžiausiam priešui to nelinkėčiau,o mažutukui angelėliui tai tragiška.Baisiausios mano gyvenimo minutės yra susiję būtent su Miko traukuliais,nes jie buvo stiprūs,be samonės su putomis iš burnytės.Laikai kūdykis ir nežinai jis dar tavo ar ne...Antra panaši situacija buvo,kai prieš 3sav. Mykolui darė magnetinį rezonansą ir tyrimo pabaigoje jis užspringo.Po to jį apie valandą reanimavo.Bet visa tai jau praeitis,o aš mėgstu gyventi šia diena ir truputėlį žvilgčioti į priekį.Neviskas taip jau blogai.Kadangi chiari malformacija ir syrinx'as yra "šviežiausios" mūsų naujienos,todėl man labai įdomu betkas apie šį žvėrį.Teoriškai aš žinau tikrai nemažai,bet praktiškai apie tai,kas yra Lietuvoj -nieko.Todėl gal tu nesupyksi,jei vėl klausiu apie tai.Kokie ir kaip stipriai išreikšti jūsų simptomai?Ką siūlo daryti?Manęs gali klausti visko,kas tik tave ar kitas mamytes domina.Aš neturiu neliečiamų temų apie Mykolą,jo ligas ir minamus kelius.