QUOTE(#Mia# @ 2009 02 20, 09:11)
Soja nera gerai, nes tai stipriai alergizuojantis produktas.
O is savo patirties (mes vagom kalakuta maks 1k. per savaite, nu ir kai bunam sveciuose nesirenkam) - labai sunku maitintis be mesos: darzoviu idomesniu nera, zuvies pasirinkimas mazas, o kai tas pats per ta pati labai atsibosta.
Lietuvoje tikrai labai mazas pasirinkimas, arba jeigu jo yra, tai kainuoja daug. Pati buvau vegane, po to vegetare daug metu, bet po to pinigine tiesiog neisnese del to, kad pasirinkimas yra per mazas, taip kad buti vegetare tikrai daug daugiau kainuoja nei buti mesede. Bet pliusu zinoma daug yra: oda atsigauna, nagai, plaukai stipresni, daugiau energijos ir dingsta tingumas. Per tiek metu nepastebejau kad soja butu sukelusi kazkokia alergine reakcija, reikia ziureti, ka perki. Pvz ta pigiausia soja (maiseliuose) yra genetiskai nemodifikuota ir geriausia, be to sojoje yra tiek pat naudingu ir maistingu medziagu kaip mesoje, neveltui juk mesos pakaitalu vadinama.
Labai palaikau vegetarus, bet man paciai nei valios, nei pinigu tam neuztenka del mazo pasirinkimo, receptu, informacijos stokos, tad dabar jau esu mesede. Man mesa labai skani, bet ja valgant deje pastebiu tik minusus.