Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetarizmas

QUOTE(orlando @ 2007 10 14, 17:45)
Pastebejau, kad beveik nebevalgau mesos, gal tik vistiena. Todel galvoju, gal atsisakyti ir sios mesos ir tapti vegetare. To noreciau ne del mados. Mano drauge pries pora metu atsisake mesos, tai akivaizdziai pagerejo odos bukle, dingo celiulitas, netgi energijos atsirado daugiau... Kaip zinom zmogus nera plesrunas ir jo organizmas nepritaikytas virskinti mesos. Tai gal tikrai mes tik tersiam savo organizma valgydami mesa. Noreciau padiskutuoti sia tema. Ar verta tapti vegetaru, su kokiais sunkumais susiduria zmogus, atsisakes mesos, galbut ne visi gali tapti vegetarais del sveikatos problemu?

Zmogus nera plesrunas, todel neminta vien mesa.
Zmogus nera zoledis, todel neminta vien augaliniu maistu.
Zmogus yra visaedis, todel i jo raciona turi ieiti ir gyvuliniu, ir augaliniu produktu.

Vegetarizmo minusai: vegetarams dazna gelezies stokos anemija, nebent jie papildomai vartoja maisto papildus su gelezimi, kas yra tikrai maziau naturalu, nei valgyti mesa,
vegetarams daznai pritruksta nepakeiciamuju aminorugsciu, kuriu musu organizmas nesintetina ir ju turime gauti su maistu. Gyvuliniai baltymai daug pilnavertiski. Tik labai besidomintys ir ismanatys vegetarai isvengia siu aminorugsciu stokos,
vegetarai linke kaloriju trukuma kompensuoti saldumynais, todel kartais uzuot suliekniejus, tik sustorejama.
Papildyta:
Beje, kasdien valgyti mesa, ypac kepta, tikrai nera sveika, nes joje daug cholesterolio, sociuju riebalu. Mesa reiketu valgyti 2-3 kartus per savaite.
Atsakyti
Na as irgi jau keli metai gyvenu be mesos. Vaikystej ir paauglystej tai buvau visiskas zveris, galejo nieko man nebut, koki jaucio gabala isverda mama ir as ji doroju smile.gif O paskui po truputi pradejau pastebet kad vis dazniau renkuos jautiena ir vistiena, ne kiauliena. Dar po kiek laiko ir jautiena dingo is meniu. O galu gale ir vistienos ten neliko. Kazkaip naturaliai procesas ivyko. Ir tiesa sakant dabar tikrai puikiai jauciuos, kraujas toks geras kad ojei, net nerealu kad moteris gali toki gelezies kieki kraujyje turet, stebisi gydytojai. Ir jauciuosi puikiai. Ir papildu jokiu nevartoju. TIk valgau tai ka noriu, kiek noriu ir kada noriu. Taip sakant kaip liepia organizmas, taip ir darau.
Del visu tu amino rugsciu ir baltymu tai galima juos kompensuoti zuvim ir ankstinem darzovem visokiom. Bet va kaip isgyvena tie tikrieji vegetarai, kurie tik zoles valgo tai nelabai isivaizduoju...

Siaip manau kiekvienas pats savo organizmo pasiklauso ir supranta, reikia jam mesos ar nereikia. Svarbiausia kad visgi nebutu to ryjimo begalinio su nuostata kad tam cia visi gyvunai tik ir sukurti kad mes juos estume
Atsakyti
Musu seima gana ilgai nevalgo mesos, visi esame sveiki, manau svarbiausia subalansuota mityba. 4u.gif
Atsakyti

LIEPOS 19 d. 18.00 val. PC Gedimino 9, Vilniuje (3 a.)
"Kraštutinumai mityboje (vegetarizmas, badavimas, mono dietos...). Teigiami ir neigiami aspektai.
Kodėl suvokdami ar nesuvokdami ekspermentuojame su savo organizmais, bandome įvairias mitybos sistemas, laikomės dietų, badaujame, neapsvarstydami šių ekspermentų padarinių. Ar tikrai tokia nekalta vegetarinė, veganinė mityba? Ar tikrai, kas tinka draugui, tinka ir Jums?
Straipsnis: "Mitybos ir emocijų santykis"

Paskaitas veda Asmenybės sąmoningumo ugdymo centro vadovė Nerija Kondratenko.
Paskaitų kaina 10 Lt.
Daugiau informacijos tel. 861851851 arba el. p. registrascom@gmail.com

www.luxvita.visiems.lt
Atsakyti
as mesine, matyt praejusiame gyvenime buvau vilkas blush2.gif
Atsakyti
Nevalgau mesos jau 8metai ir esu visiskai sveika, ir laiminga, kad del mano pilvo nemirsta joks gyvunas thumb_yello.gif
Atsakyti
Smagu ir aš nevalgai mėsos, jau gal 6 metai. Jaučiuosi puikiai. thumbup.gif Ką valgyti niekada nekyla klausimas, pasirinkimo man užtenka. O kiek naujų valgių atradau smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

aš,taip pat jau nevalgau mėsos,bet,dar tik trys mėnesiai,nevalgau nedėl mados,odėl sveikatos{padidėjęs cholesterolis}

Galima atrasti daug maisto,ir be mėsos.
Atsakyti
ir as pati ir visa musu seima megstam mesyte ir zuvyte. valgom kone kasdien; tiesa visuomet su didziuliu kiekiu darzoviu - zaliu, konservuotu, troskintu, keptu ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(vanda_zydi @ 2010 09 02, 12:59)
ir as pati ir visa musu seima megstam mesyte ir zuvyte. valgom kone kasdien; tiesa visuomet su didziuliu kiekiu darzoviu - zaliu, konservuotu, troskintu, keptu ir t.t.

Vnda_zydi,aš ,manau,kad pačio žmogaus pasirinkimas valgyti mėsą ,ar nevalgyti.

reikia gerbti kiekvieno žmogaus pasirinkimą.

Jeigu,skanu valgyti kodėl gi jos nevalgyti,o,jeigu žmogus nevalgo vadinas jam jos nereikia.

Galiu drąsiai teigti kad yra nemažai produktų ,kai nevalgai mėsos,tik reikia tuo domėtis.

Anksčiau valgiau mėsa įvairią pradėjau nevalgyti kiaulienos,jautienos,valgiau tik paukštieną,o dabar nevalgau ir jos.

Jaučiuosiu visai gerai.

Taip kad aš,neturiu nieko prieš kurie valgo mėsą.
Atsakyti
Regna, labai atsiprasau, jei mano ankstesnis "komentaras" nuskambejo, kaip priekaistas ar kritika... as to tikrai nenorejau:/// tiesiog mes uz mesyte:) o jei kas nevalgo na tai ir tebunie; juk ir mes patys toli grazu ne visa ta mesiote valgome:)
Atsakyti
Aš labai daug metų nevalgau mėsos smile.gif jau greitai bus 8 metai smile.gif Iš tiesų, jaučiuosi puikiai, niekada nekilo su maisto pasirinkimu susijusių sveikatos bėdų smile.gif šiaip, žiūrint iš šono, pastebiu, kad labai daug žmonių mėsą vartoja kiekviename savo valgyme, todėl kyla cholesterolio problemos ir kitos bėdos (nevardinsiu, bet taip pat kraujagyslių sukietėjimas, alergijos ir t.t.). Aišku, aš nesu fanatikė vegetarizmo ir niekam nesiūlau to daryti, jeigu nenorite, tačiau manau, kad kiekvienas mūsų turi atidžiau stebėti ką valgo, ir kiek - juk r gydytojai savo, kad mėsos (raudonos, ne paukštienos) žmogui užtenka 3 kartus per savaitę suvalgyti...

Kitas dalykas, manau, reiktų taip pat įvertinti ir kokybę mėsos - suprantu kaime užauginto gyvulio mėsa, be hormonų, be jokių papildų - natūrali, kokybiška mėsa yra gėris, bet ne maximos per 10 dienų nuo išsiritimo užaugę ir paskersti viščiukai, arba dar blogiau, iš mėsos atliekų gaminamos dešros.

Taigi, manau, kad reikėtų rinktis ne "mėsa - ne mėsa", o labiau "sveiki, kokybiški produktai" smile.gif

(čia aš geranoriškai, labai švelniai kalbu, nenoriu nei kažko sumenkinti, nei dar kaip nors paveikti. TAi mano asmeninė nuomonė smile.gif )
Atsakyti