QUOTE(Betse @ 2007 11 16, 11:40)
Sveikos,
Labai smagu Žioguti, kad pavyko su ta plokštele
Ir šiaip pas tave vyrukas super šaunus, dar nebuvo dalyko kad išsigastų
O kaip ar pasukot?
Pasukom ir vėl įstatėm kaip niekur nieko
Šiaip tai su ta plokštele Viliukui sukūrėm visą istoriją

Pasakėm, kad dantukų rūbeliai, o kadangi dabar žiema ir šalta, tai todėl reikia būtinai dantukus aprengti. Pasakėm, kad daug vaikų nešioja tokius rūbelius ir vaikas sutiko su viskuo, ką jam pasakė. Bet pastebėjau viena, kad su plokštele jo kalba tapo mažiau aiški ir seilėtekis vėl atsirado. Klausiau daktarės, ar tai normalu, tai pasakė, kad viskas normos ribose.
Ai, tiesa, pamiršau papasakoti. Kai mes su Viliuku dar buvom pirmoje konsultacijoje, kur sužinojome, kad daktarė atostogauja prie mūsų ligoninėje buvo priėję medikai iš žmogaus gentikos centro ir dalino brošiūras bei minėjo, kad genetikos centras gavo pinigų naujiems tyrimams. Siūlė atlikti mums tyrimus, kurių trukmė apie du mėnesius. Šie nauji tyrimai parodytų, ar pakitusios chromosomos ir kaip jos ten pakitusios. Iš pradžių mes su vyru lyg ir buvom sutikę, bet va vakar skambina iš to centro ir klausia, kodėl neateinam. Pasakiau, kad persigalvojom. O persigalvojimo motyvas buvo toks - kad atsakymo į klausimą dėl ko taip nutiko Viliuikui mes negausim. Jei kartais pradėsim planuoti antrą vaiką, tai bet kuriuo atveju nėštumo metu teks lankytis pas genetikus ir sužinojus, kad nešioju apsigimusi vaikelį teks priimti sprendimą pačiai ir jokie išankstiniai tyrimai negali man pasakyti, ko reikėtų saugotis (gydytojų nuomone tokį apsigimimą gali įtakoti stresas, užterštas oras - man ne rodiklis, nes visi patiriam stresą ir kvėpuojam tuo pačiu oru.) Gydytoja, kuri skambino liko labai nepatenkinta mano atsakymu ir tada nusprendė apeliuoti į mano vaiką. Tipo sakyti, o tai ką Jūs negalvojate, kad Vilius kada nors turės savo vaikų. Taip aš galvoju, kad Vilius kada nors turės savo vaikų, bet ar jų turėti, ar ne, čia jau bus Viliaus ir jo žmonos reikalas. Beto jau turime atsakymą iš po pirmų tyrimų, kad Viliaus vaikams gimti turint tokį patį apsigimimą yra iki dešimt procentų.
Mamos, pasakykit, ar gerai padariau neleidusi dar kartą badyti savo vaiko? Ko tais labai jau kamuoja mane šis klausimas.