QUOTE(Alta @ 2007 10 18, 17:13)
O ar žinote žodžio "boba" kilmę? Lietuvių kalbos mokytoja pasakojo, kad pirmiausia šiuo žodžiu buvo pavadinti vyrai, nes jie nemoka tyliai šnibždėtis, o pusbalsiu baba "ba ba ba" (šį žodį pavartojo kažkuris caras neapsikentęs posėdžių metu babančių vyrų). Vėliau vyrai naujadaru sėkmingai pradėjo vadinti savo žmonas (mat jiems atrodo, kad moterys tik burbėti temoka).
Matai...pasirodo ne is pirsto lauztas pasakymas,kad vyrai pletkina kaip bobos.
QUOTE(Akva @ 2007 10 22, 12:43)
... Dazniausia tai asitinka 2 atvejais: 1. po vedybu, kai jau tipo turiu dieda ir prisiziuret nebereikia 2. po gimdymo, kai jau tipo as mama...
3. kai jau tipo turi "gera dieda",kuris eda smegenine ir savimi pasitikejima...
Papildyta:
QUOTE(Aidulia @ 2007 10 22, 13:40)
Aš esu boba
. Vyras sakė, kad jo draugai manęs bijo
, o vyrą, vakar, kuomet jis nepadėjo ryte draugui atsipachmielinti, jis pavadino bobos podkablučniku 
As savo draugei visada sakau"Nebuk boba",kai ji pradeda isvedineti"va musu laikais taip nebuvo...."
na boba tampama tik tada, kaip pati tai nori
boba netapsi niekada , jei tavo sirdis visada jauna
o jei tu, r kiti kartos, kad tu jau boba ir tu ir busi boba! mano sirdis visada jauna ir sulaukusi gal 80 metu dar nebusiu boba
p.s tikiuosi labai, labai
o visiems kartoju BOBOS AUGA PAKELESE
o visiems kartoju BOBOS AUGA PAKELESE
bobejimo pozymiai (turi buti visi viename asmenyje)
1. nustoja svajoti apie nepraktiskus dalykus ar idėjas, ir pradeda dometis tik praktiskais, apie juos temoka bendrauti ir svajoti, ir smerkia kitokius.
2.dingsta romantikos poreikis ir gebėjimas ją patirti, kūrybos poreikis ir žingeidumas nepraktškų, su jos kasdiene buitimi tiesiogiai nesusijusių dalykų atžvilgiu.
3. dingsta altruizmas ir idealizmas net pačių gražiausių gyvenime dalykų atžvilgiu, visi pasidaro blogi, dingsta idealai- jų neturima, nesiekiama, dėl jų negebama degti.
4.perdėtas pasitikėjimas savimi, savikritikos stoka.
5.atsiranda perdėtas susirūpinimas ar tai, ką darau, kaip atrodau, kas esu, kaip elgiuosi atitinka socialines normas- taip dingsta spontaniškas gebėjimas džiaugtis gyvenimu ir džiuginti bei stebinti kitus, atsiranba noras ne tik save, bet ir kitus įsprausti į kokius tai rėmus, nuolat galvojama kas kam dera, kas kam ne.
6. agresija dėl smulkmenų , poreikis visus apšuminti, moralizuoti, gėdinti.
7.netolerancija skirtingumui, negebejimas ir nenorasi isijausti i kito zmogaus pasauli .
8.perdetas ziurejimas saves ir savo seimos, bet atsiaurumas kitiems, apkalbos, noras juos isnaudoti praktiniams tikslams.
9. atsiranda isitikinimas, kad bobi6ka i6vaizda ir rubai- butini tam tikro amziaus ar seimyninio statuso morteriai.
10. grubumas.
10. netaktiskumas
1. nustoja svajoti apie nepraktiskus dalykus ar idėjas, ir pradeda dometis tik praktiskais, apie juos temoka bendrauti ir svajoti, ir smerkia kitokius.
2.dingsta romantikos poreikis ir gebėjimas ją patirti, kūrybos poreikis ir žingeidumas nepraktškų, su jos kasdiene buitimi tiesiogiai nesusijusių dalykų atžvilgiu.
3. dingsta altruizmas ir idealizmas net pačių gražiausių gyvenime dalykų atžvilgiu, visi pasidaro blogi, dingsta idealai- jų neturima, nesiekiama, dėl jų negebama degti.
4.perdėtas pasitikėjimas savimi, savikritikos stoka.
5.atsiranda perdėtas susirūpinimas ar tai, ką darau, kaip atrodau, kas esu, kaip elgiuosi atitinka socialines normas- taip dingsta spontaniškas gebėjimas džiaugtis gyvenimu ir džiuginti bei stebinti kitus, atsiranba noras ne tik save, bet ir kitus įsprausti į kokius tai rėmus, nuolat galvojama kas kam dera, kas kam ne.
6. agresija dėl smulkmenų , poreikis visus apšuminti, moralizuoti, gėdinti.
7.netolerancija skirtingumui, negebejimas ir nenorasi isijausti i kito zmogaus pasauli .
8.perdetas ziurejimas saves ir savo seimos, bet atsiaurumas kitiems, apkalbos, noras juos isnaudoti praktiniams tikslams.
9. atsiranda isitikinimas, kad bobi6ka i6vaizda ir rubai- butini tam tikro amziaus ar seimyninio statuso morteriai.
10. grubumas.
10. netaktiskumas
Tikrai bobiškumas ne nuo amžiaus priklauso
Boba tampama, kai tau atrodo, kad visi kiti gyvena neteisingai, o jau TU tai visiems gali paaiškinti kaip gyventi reikia... Čia kaimynė mano pavyzdžiuj
Boba tampama, kai tau atrodo, kad visi kiti gyvena neteisingai, o jau TU tai visiems gali paaiškinti kaip gyventi reikia... Čia kaimynė mano pavyzdžiuj
Kai vyras jos nebegeidzia...tada jos tampa piktos, niekom nepatenkintos ir pagiezingos
ohoho, kiek cia bobu pozymiu galima atrasti. Visas traktatas apie bobas
O siaip is tiesu - viskas nuo zmogaus , o ne nuo jo metu priklauso
o mano nuomone, kad bobiskumas pasireiskia per savo asmenio susireiksminima ir ... (gal cia issireiksiu per daug filosofiskai, bet ) per "nuobodzia gvyenimo vaga". Nes tos moterys/merginos, kurios turi ka gyvenime veikti, kazko siekia, apie kazka svajoja, veikia - niekada nesubobes
O siaip is tiesu - viskas nuo zmogaus , o ne nuo jo metu priklauso
Kada moteris tampa boba?
Tada, kada vyras tampa diedu
Tada, kada vyras tampa diedu
Papasakosiu,kaip aš boba tapau.Buvau daili 23 metų mergina,tiesa,jau senokai žmona,tikrai save prisižiūrėjau ir vyrui gėdos nedarydavau.Sulaukdavau daug dėmesio iš vyriškos pusės,beveik visi galvojo,kad man kokie 18.Ir va kartą nuvažiavom su vyru į vieną miestą jo darbo reikalais.Jis ten kažkur nuėjo,o aš sėdžiu mašinoj išsipusčius kaip princesė labai savim patenkinta,kad ką tik po kirpyklos,nagučiai padailinti,ir t.t.,kokia aš jauna ir graži.Netoli žaidė būrelis pradinukų,ir jie ten kažką tokio darė,į ką aš visai nekreipiau dėmesio,ir tik šiaip užmečiau akį.Tiksliai net nežinau,ką jie ten veikė,bet vienas atsisuko,pamatė mane,sušuko:''Boba žiūri...''Ir visi kaip paklaikę išsilakstė.Kaip su skuduru per veidą.Taip aš tapau boba.Visada labai linksmai prisimenu šią istoriją.
QUOTE(gaika78 @ 2009 01 20, 16:46)
Papasakosiu,kaip aš boba tapau.Buvau daili 23 metų mergina,tiesa,jau senokai žmona,tikrai save prisižiūrėjau ir vyrui gėdos nedarydavau.Sulaukdavau daug dėmesio iš vyriškos pusės,beveik visi galvojo,kad man kokie 18.Ir va kartą nuvažiavom su vyru į vieną miestą jo darbo reikalais.Jis ten kažkur nuėjo,o aš sėdžiu mašinoj išsipusčius kaip princesė labai savim patenkinta,kad ką tik po kirpyklos,nagučiai padailinti,ir t.t.,kokia aš jauna ir graži.Netoli žaidė būrelis pradinukų,ir jie ten kažką tokio darė,į ką aš visai nekreipiau dėmesio,ir tik šiaip užmečiau akį.Tiksliai net nežinau,ką jie ten veikė,bet vienas atsisuko,pamatė mane,sušuko:''Boba žiūri...''Ir visi kaip paklaikę išsilakstė.Kaip su skuduru per veidą.Taip aš tapau boba.Visada labai linksmai prisimenu šią istoriją.
jei moteris save priziures visapusiskai, tiek dvasiskai, tiek fiziskai, tai ji niekuomet netaps boba. o ypac jei nesedes prie lango ir nelukstens saulegrazu