Įkraunama...
Įkraunama...

Macarons- receptai

Ar sitos miltus kas bande ? http://www.delona.lt...olu-miltai.html

gal geriau apsimoka pirkti migdolu drozles ir susimalti ?http://www.delona.lt/303,migdolu-drozles-(ploksteles-0-7-mm)-100g.html
Atsakyti
Dėl dujinės orkaitės negaliu patarti, man ir su elektrine dar nepavyko, jau 4 bandymai lotuliukas.gif

Nusiraminau bent jau dėl tų miltų, kad ne man vienai su jais nesėkmė. Susimaliau pati migdolus, bet gavosi gan rupūs, kai reikėjo persijoti, tai labai jau daug atsimetė, maliau dar kartą ir dar, nu žodžiu žaidimo daug. Tešla gavosi normalios konsistencijos, tai jau man buvo pasiekimas, nes su pirktiniais miltais galėjau lipdyti figūrėles biggrin.gif , tiršta tirštutėlė. Bet finale pas macaronsus jokios kojelės ir labai labai trapus, vos paspaudi ir įlūžta.. Jau pradedu rankas nuleisti, bet dar bręsta baltymai šaldytuve penktam bandymui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Cola 777 @ 2013 11 06, 00:08)
Mergaites, pasidalinkyte prasau info
Kam pavyko ar nepavyko macaroons, kokioj orkaiteje kepete ???
nes daug kas sako, kad dujinei orkaiteje jie nepavyksta g.gif

Jus tokius pirkote ? http://www.sveikipro...kologiski-500-g



Su tokiais iš Sveikų pr. nepavyko, o su Delonos puikiai pavyko.

Kepu elektrinėje 4u.gif
Atsakyti
Taip, mano miltai tokie kaip iš nuorodos. Šiandien vėl bandysiu smile.gif susimaliau kaip tik vienai porcijai turėtų drožlių ir dar nuėjau į turgų ir sakau, gal turite senesnių kiaušinių smile.gif žiūri, galvoja, gal kokia inspekcija biggrin.gif. O aš laukiu akiš išpūtus. Pardavėja sako, pas mus tik švieži. O aš maldaujamai klausiu, gal bent savaitės senumo yra. Tai ji susidomavo kam man čia.... tą dalį praleisiu, kam tie kiaušiniai, visos žinot. Galiausiai tie jos švieži pasirodė trijų savaičių, kai kiaušiniai galioja 26d... Žiūrėsim vakare, kas gausis.
Atsakyti
Oj mergaites aš irgi labai vargstu su tais makaronsais...
Taip pat naudojau tuos miltus iš sveiku dalyku parduotuves ir pirma karta irgi tešla buvo ohoho kokia kieta tai teko sunaudoti apie 7 kiaušinio baltymus kad prasiskiestu nors kiek..
Štai trecias bandymas ka tik iš orkaites ir pyš... Kepa 15 min, viršus gražus, traškus bet ne per kietas, o limpa prie popieriaus tai baisu net, jei duodu ilgiau pakepti sudega viršus, o šonai susisuka į vidu ir tampa labai kieti. Jau prarandu viltį, kad jie man pavyks... :/ Mamos pažįstamai pavyko tik iš 7 karto... Na dar 4 kartai liko..
O apie kojytes tai iš vis kalba neina, net užuominos tokios ner... Šian viena skarda laikiau net 3 valandas kad apdžiutu ir susidarytu viršuj "plutele" ir kepant kiltu bej padarytu kojeles ir pyšš... Nieko... Gal miltai tikrai per sunkus? Kita karta bandysiu pati maltis migdolus - žiuresiu skirtuma. Oj taip noriu kad jie man pavyktu..
Galvoju gal orkaite netinkama mano? Elektrine, bet su vejeliu, šian bandžiau įvairiais režimais, tiek iš viršaus [sudege per 10 min] tiek iš viršaus ir su vejeliu [geresnis rezultatas, bet viršus sudege o apacia lipo labiau nei tik su vejeliu], na o su vejeliu tik tai taip ir gaunasi kad šonai sukasi į vidu o ne pasidaro sijonelis...
O gal maišyme klaida? Gal neišmaišau tinkamai? Konsistecija lyg lavos, atrodo nei per skysta nei per tiršta, viršuneles nesutrukineja, bet lieka tokios grubios pakankamai..
Vat ir pasiskundžiau.. Nors nuramino tai kad su tais miltais daug kam neišeina.. 4u.gif

Gal kas nors kokiu pastebejimu turi manoj litanijoj? Prašau pasirekšti - diskutuojant gal savo klaidas atrasim ;]
Atsakyti
Gal pamėginkit pirmiausia su kitais miltais gossip.gif . Šiandien, kaip tyčia, vėlai grįžtu, bet vis tiek kepsiu, negaliu , kaip azartas apėmė smile.gif
Atsakyti
nesu as ju kepusi, tai ir nepasakysiu
bet kokiam aukstyj kepate ? nes kiek paziurejau video ir patarimu, tai reikia kepti virsutineje lentinoje


imesiu laiskuti vienos profesanolios kepejos is rusijos , gal kam bus i nauda, cia duotas receptas pradziamokslems, atidiziai paskaitykite, viskas labai aiskiai srasyta, net parasytos kokios buna daromos klaidos ir tt... :

Для макаронсов нужна хорошая духовка, в моей духовке не получается, а вот я пробовала у сестры в электрической духовке так идеально, вот по этому рецепту http://victoriacooki...-na-fr-merenge/

Макаронс на французской меренге по рецепту кулинарной школы Алена Дюкасса
victoriacooking.wordpress.com
(на фото мои первые удачные макаронс - это была далеко не первая попытка их приготовить) Этим рецептом поделилась Нина (Niksya). Об этом рецепте она узнала на курсах в кулинарной школы Алена
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cola 777: 06 lapkričio 2013 - 19:28
QUOTE(Lachesė @ 2013 11 06, 20:21)
Gal pamėginkit pirmiausia su kitais miltais gossip.gif  . Šiandien, kaip tyčia, vėlai grįžtu, bet vis tiek kepsiu, negaliu , kaip azartas apėmė smile.gif


Praneškit po to kaip seksis :]

Aš kepu viduriniam aukšty, nes kiek teko skaityti tai rekomenduojama per vidury. 4u.gif
Butu gerai jei aš mokeciau laisvai skaityti rusiškai :> Aciu, paprašysiu kad kas išverstu :>
Atsakyti
va cia paziurekyte video, jej ir nesuprantate rusu kalbos, bet nors paziurekyte atidziai video, cia pamoka nuo konditeriu kursu pagal gostus, viskas labai aikiai parodoma ir pasakojama, ka daryti ir kaip, ipac kaip taisyngai ismasyti, kokios konstitencijos turi buti mase ir tt... kepti tik virsutineje lentinoje (gal paskui kiekviena seimininke pagal savo orkaite kepa) bet visur rasome kad tik virsutineje lentinoje, o dziovinimo laikas priklauso nuo patalpu dregmes, dziovinama no 10min. ir iki 1 paros ir tt....


http://www.youtube.c...h?v=pu2o-aTdx7k
Papildyta:
QUOTE(Lachesė @ 2013 11 06, 19:21)
Gal pamėginkit pirmiausia su kitais miltais gossip.gif  . Šiandien, kaip tyčia, vėlai grįžtu, bet vis tiek kepsiu, negaliu , kaip azartas apėmė smile.gif

irgi linkiu sekmes !!! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Tie macarons labai pretenzingi smile.gif vakar jie mane iki 3 val.nakties kankino, ir vistiek šnipštas gavos smile.gif
Žinot, rusų forumuose perskaičiau, kad galima juos orkaitėje padžiovinti, 40-50 laipsnių temperatūroj, apie 10 min. Paskui ištraukti, nustatyti kepimo temp. ir kepti pagal receptą. Kitos dar sugeba juos jau padžiovintus pasukunėti šiek tiek, kad apačia šiek tiek nuo popieriaus atliptų, tada tešla nebūna prikibusi ir tas sijonėlis gaunasi lygus ir gražus. Daug priklauso ir nuo popieriaus. Rusės gyrė kažkokius tefloninius kilimėlius. Gal kas matė tokių pas mus?
Dar perskaičiau vieną receptą pagal Valrhona. Pagal jį nereikia nei baltymų sendinti, nei džiovinti prieš kepimą. Šiuo metu kaupiuosi morališkai šiam bandymui:) Jei pavyks, pasidalinsiu rezultatais smile.gif
Va čia receptas: http://maria-selyani...com/204288.html
Atsakyti
Tęsiam serialą "makaroons" smile.gif

serija nr.3

- parduotuviniai seni kiaušiniai, palaikyti kambario temperatūroje pusę dienos. Bet turguje irgi ne šaldytuve stovi, tai užskaitom smile.gif
-migdolų miltai malti iš migdolų plokštelių.
-taip atsitiko, kad padžiovinti teko gan ilgokai, padžioviau prieš 8 ir išbėgau, jau baigė kepti. Tai gavosi apie 3h.


Nutarau, kad man jie per daug sudžiuvo, nes gan stora luoba viršuje gavosi. Nors tešla jau buvo panašesnės konsistencijos. Gal aš per plonai juos ant kepimo popieriaus sudėjau, kažin, kokio aukščio reikia, kad būtų? Labai jau ploni iškepė. Jau sijonai bent norėjo formuotis ir šiek tiek pakilo, bet tas sudžiūvimas tikrai pakenkė. Pirmoji skarda gavosi balčiau, o toliau nors temperatūrą mažinau, bet vis greičiau rudavo. Mėginsiu ant silikoninio kilimėlio kepti ir dar kelias variacijas.


O čia iliustracijos iš šios serijos. Gal dar kokių pastabėjimų turėsite, tai labai lauksiu. Gaila neturiu daugiau migdolų, dar pakepčiau smile.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lachesė: 06 lapkričio 2013 - 23:37
QUOTE(Lachesė @ 2013 11 06, 16:48)
ir dar nuėjau į turgų ir sakau, gal turite senesnių kiaušinių smile.gif žiūri, galvoja, gal kokia inspekcija biggrin.gif. O aš laukiu akiš išpūtus. Pardavėja sako, pas mus tik švieži. O aš maldaujamai klausiu, gal bent savaitės senumo yra.


Prajuokinot biggrin.gif

QUOTE(Lachesė @ 2013 11 06, 23:34)
- migdolų miltai malti iš migdolų plokštelių.


O kaip malėt plokšteles, ar su kavamale ar blenderiu? Ar lengvai išsisijojo tie miltai, ar dar padžiovinot juos orkaitėje?
Pas jus bent jau matosi kojelė, tai jau gerai tongue.gif , ir viršus lygus, nesutrūkęs, gal per mažai kiek iškilę, gal tešla per skysta?

O kad prilimpa prie popieriaus tai menka bėda, tereikia jį šiek tiek atkelti ir įpilti šalto vandens, kuo gražiausiai nusiima. Pas mus jau namie nieks žiūrėt į tuos morengus nenori, apsisaldinę visi, o aš toliau eksperimentuoju lotuliukas.gif , bus jau šeštas kartas. doh.gif
Atsakyti