Įkraunama...
Įkraunama...

Šeškinė: Kodėlčiukas

Baikit jus merginos,paskaitykite apie bet kuri darzeli ir rastite kiek super geru tiek ir kelias tokias tokias bauginancias ir gasdinancias nuomones kai bubudu
visu pirma tavo vaikas galejo taip par sirgti ir bet kuriame kitame darzelyje,juk Kodelciuke tuo metu kai nuolat sirgo tavo vaikas, buvo ir neserganciu tiek daug.
Del infekcijos kuria pasigavote,aisku labai labai gaila bet juk niekas tavo leliuko specialiai neapkrete,kituose darzeliuose buvo salmaneliozes protrukis,tai nutinka ir nereikia cia visa kalte suversti darzeliui.del slapiu kelnyciu ir to kad vaikas anksciau pasiprasydavo ant puodu,siulyciau pasiskaityti literaturos,kad kartais vaikuciai kai pradeda lankyti darzeli patyria stresa ir pradeda slapintis nors jau mokejo pasiprasyti,nors tevai gali nepastebeti kad vaikui stresas.Juk nauja aplinka,kruva zmoniu,naujos taisykles. Bet to daugumoje darzeliu vaikai vedziojame sisioti vienu metu,nes isivaizduok jei jos vedziotu vaikus jiems paprasius,tai visa diena tik ir lakstytu tai su vienu tai su kitu i tualeta. Kai tam tikra laika vaikelius sodina vienu laiku ant puodelio,jie ismoksta sulaikyti slapima ir nebesisioti kai tik puslyte prisipildo.Nemanau kad reikia taip jau grieztai peikti darzeli del viskuo.Sekmes ir sveikatos drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Varėnė @ 2005 09 09, 14:27)
Augustas lanko Nežiniukų grupę, man labai patinka ir auklėtoja (kol kas tik viena, turi grįšti antra iš motinystės atostogų), tiek auklytė. Ir vedėja labai faina. Man ten nepatinka tik maistas (cepelinai tokiems mažiams pietums su padažu  blink.gif ) - nevaikiškas. Visa kita liuks.

Jooo, sakyčiau sočiai maitinai rolleyes.gif Aišku, kad tokiems mažuliams ne pats geriausias maistas, sunkokas. Mano vaikis nelabai valgus, tai būčiau laiminga, jei jis kad ir tuos cepelinus daržely valgyt pradėtų biggrin.gif

Labai gaila, kad bubudu turėjo tokią patirtį su šiuo darželiu.

Kad vaikus į daržą veda nevisai pasveikusius, tai yra visų be išimties darželių problema verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(babouziuke @ 2005 09 19, 01:15)
Sveikos mamos, aš dar saviškės nuo rugsėjo neleidau į darželį, sakau palauksiu kokio lapkričio, nes vistiek dar nedirbu, tai nesunku su savo vaiku pabūti namuose. Tik noriu paklausti ar ten daržely galima pasirinkti į kokią grupę eiti ar ten iš karto paskiria?

Grupę paskiria. Bobouziuke, jūs papultumėt į mūsų grupę, ten vaikučiai nuo 1,5m iki 2,5m maždaug. Kaip minėjau, auklėtojos labai patinka. Vaikučiai 8 ar 9 grupėj. Kiti jau vyresni, kai kurie normaliai kalbantys, o tokie kaip Augustas dar du yra - patys mažiausi. Džiaugiuosi, kad Augustas pateko į šią grupę, kurioje vaikučiai vyresni, jam čia kur kas labiau patinka nei kai buvo vasarą mišrioj grupėj su mažiukais.
Tiesa, dar šių mažių ant puodukų nesodina, jeigu patys nesiprašo. Tai aš paprašiau rugsėjo pradžioj, kad maniškį sodintų, sakė, galim sodint jei norit, tik ne dabar, dar labai daug naujokų ir sunku. Jaučiu reiks nupirkt tų pampersų - kelnaičių ir primint auklėtojoms smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laiva @ 2005 09 07, 14:48)
Zuza, kaip sekasi tam daržely? Gal kokių pastebėjimų turi?
Mes šaindien užsirašėm, kitais metais žingsniuosim ax.gif

Darželio dar nepradėjom lankyti, nes ta grupė, kur mes norim (Valdorfo pakraipos) turi labai daug vaikučių, o auklėtojos dar spalį turėjo mokymosi atostogų eiti. Mano mažius turi šiokių tokių problemų (vaikšto su kojyčių protezais), tai esant didelei grupei ir tik vienai auklėtojai, nenorim rizikuoti.
O ar yra čia mamų, kurių vaikai lankytų šią grupę? Įdomu, kiek ten vaikučių šiais metais, ar visi lankantys?
Atsakyti
QUOTE(smulkute @ 2005 11 21, 18:19)
Bobouziuke, ar pradejot lankyt lopšelį? ax.gif

Jo, jau pradėjome ax.gif . Einame jau 3 savaites, bet mus užklupo sloga sad.gif . Visą savaitę gydžiau pati ir penktadienį jau nebevedžiau į darželį. Bet kas iš to, kad šeštadienį mums pakilo temperatūra. Pasirodo nors ir gydžiau slogą, bet ji vistiek komplikavosi į sinusitą, todėl ir pakilo temperatūra. todėl dabat visą savaitę į darželį neisim ir gydysimės namuose.
O maniškei lopšelis labai jau patinka, visada noriai bėga į grupę, tik rytais pastoviai verkia, nes ją prižadinu ir nebeleidžiu miegoti biggrin.gif . Grupėje labai nedaug vaikučių, todėl esu patenkinta, kad auklėtojos gali visus sužiūrėti. Beatričė ir pietų labai noriai eina thumbup.gif .
Esu patenkinta ir auklėtojomis, nes visos labai malonios ir geros. Jos kiekvieną dieną papasakoja ką Beatričė valgė ir ko nevalgė, kaip miegojo ir kaip elgėsi grupėje.
Jau po 3 dienų vedimo į lopšelį, pamačiau, kad mano dukrytė jau padarė didelę pažangą: pati niekaip negalėjau išmokyti valgyti sriubą su šaukštu, nes viską pildavo pro šalį, o dabar ji visą laiką sriubą pavalgo pati thumbup.gif .
Jeigu ne tos ligos, tai iš viso viskas būtų thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(FaTaFeE @ 2006 04 24, 22:05)
mes pradesim eiti i lopseline grupe po savaites 'katineliu', gal yra lankanciu vaikiuku?
papasakokit kaip aukletojos, kiek grupeje vaiku ...  4u.gif

Sveikute,

Mes nuo balandzio pradzios lankom katinelius, dziugu kad bus dar vienas mazius, nes kolkas maniskis ten maziausias clap.gif

Vakare pasiziuresiu kiek tiksliai ten tu vaikiuku, bet man kazkaip atrodo kad apie 12 g.gif O siaip grupe gan jauki, dirba 2 aukletojos (pamainom) ir labai maloni seimininkele. Sita grupe dirba iki 18 val., bet jeigu nespeji, tai vaikiuka nuveda i budincia grupe (salia valgyklos), o si dirba ar iki 18.30 ar iki 19 net nezinau tiksliai blush2.gif

Maniskis palankes darzeli apie pusantros savaites susirgo stomatitu, bet manau kad tai visiskai normali <darzeliniu>ligu pradzia g.gif smile.gif

Siaip mes gal kiek per trumpai lankom darzeli. kad galeciau pasakyt kazka itin gero ar blogo, bus matyt ateity smile.gif

Na gal vienintelis dalykas kas man ne itin patiko, tai aukletojos komentaras, kad penktadieniais visi teveliai dirba trumpiau, ir as irgi tureciau pasiimti vaikiuka iki 16.30. blink.gif mat <darbas darbu, o vaikas yra vaikas> blink.gif Na as tai ne biudzetinej istaigoj dirbu, ir sutrumpintu penktadieniu pas mus nebuna verysad.gif Zodziu, pasiemiau vaikiuka tada, kada darba baigiu as, o ne kiti teveliai, ir i galva nieks man uz tai nedave biggrin.gif
Nors..turiu itarima, kad ta aukletoja ne itin didele simpatija man jaust pradejo blush2.gif g.gif blush2.gif

Tai ka, laukiam nesulaukiam jusu <katineliuose> 4u.gif
Atsakyti
Mes lankom Nežiniukų grupę, tai tokio paties mažiau mažiai kaip ir Katinėliuose.
Apie penktadienio sutrumpintą darbo laiką mums nieks nesakė, mes neturim sutrumpintos darbo dienos. Aną penktadienį pasiėmėm apie 18val mažių, tai jau buvo pats paskutinis kieme, matyt tikrai kiti tėveliai anksčiau ateina. g.gif
Šiaip man patinka grupė, mes lankom nuo rugpjūčio, tik kad labai daug sirgom ir visą žiemą nėjom į lopšelį. Auklėtojos labai rūpinosi, klausinėjo kaip mažius, kai neateidavo. Labai gaila, kad žiemą pakeitė vieną auklėtoją, tad dabar viena ne tokia maloni, kaip kad buvo, nes buvo tikrai idelaus variantus - abi laaabai fainos auklėtojos ir auklytė maloni, mano mažius su dideliu džiaugsmu ėjo "pas lialias", o dabar retkarčiais verkia, nenori, kai būna ta naujoji auklėtoja verysad.gif
Vaikų rudenį būdavo apie 5 grupėj, dabar jau daugiau, 8-12 (šiandien ryte buvo 10)
Atsakyti
QUOTE(FaTaFeE @ 2006 04 28, 22:12)
niu smagu, kad turime bendraminciu  biggrin.gif

o kaip ten ta auklyte susitvarko su maziais, jei ju net 12 ?  blink.gif

papasakokite kaip jum adaptacija vyko, kiek laiko pratinotes ir kaip?

Sveikute, tai ar jau pradejot lankyt darzeli? Maniskis tai serga bronchitu, tad darzely nesirodom ir naujienu nezinom cray.gif

O siaip tai pirmoji ta adaptacija idomiai vyko - pirmas kelias dienas tai begte begdavo su vaikais zaisti, savaites pabaigoj jau paverkslendavo bet dar zaizdavo, viena ranka mane laikydamas kad nepabegciau hihihi.gif O vat jau antraja savaite palikdavau su raudom dideliausiom verysad.gif
Kai jau isejau i darba ir negalejau ilgai rytais su atsisveikindineti, tai pradzioj verkdavo, o dabar pas viena auklyte tai noriai eina, pas kita - verkslendamas g.gif

O auklytes susitvarko su tais maziukais, dauguma ju patys jau ir pavalgyt moka ir siaip savarankiskesni, cia tik mano kleckas nei pats valgo, nei vaiksto doh.gif
Atsakyti
[quote=Meda_a,2006 04 27, 15:48]
Sveikute,

Mes nuo balandzio pradzios lankom katinelius, dziugu kad bus dar vienas mazius, nes kolkas maniskis ten maziausias clap.gif

O kaip Jus priėmė nuo balandžio ? Aš prieš porą mėnesių prašiau, kad mus priimtų irgi nuo balandžio, tai niekaip nesusitariau ? Gal išduosi paslaptį ? ax.gif ax.gif
Atsakyti
[quote=rucike,2006 05 07, 14:51]
[quote=Meda_a,2006 04 27, 15:48]
Sveikute,

O kaip Jus priėmė nuo balandžio ? Aš prieš porą mėnesių prašiau, kad mus priimtų irgi nuo balandžio, tai niekaip nesusitariau ? Gal išduosi paslaptį ? ax.gif ax.gif
[/quote]

O kodel jusu neprieme? g.gif

Na as tai gal koki sausi nuejau ir pasnekejau su direktore, kad balandzio 18 mano kleckui bus metukai, ir jau kita diena turesiu iseit i darba ir nebus kur palikt vaiko. Tai ji man pati pasiule pradet vest nuo balandzio pradzios, kad dar nedirbdama galeciau apie pora savaiciu pamazu pripratint klecka prie darzelio (tik apie pusantros val. pradzioj palikdavau). Nieko daugiau ypatingo nedariau, net jokiu kysiu nemokejau (vyresnelio darzeli tai teko 500lt turinio vokeli duot kad priimtu). o tai nuo kada zada jus priimt ir kiek jums dabar metu?
Atsakyti
Mano pagrandukas gimęs 2005 01 20 - jam jau 1.3 m. Užrašiau vasario mėnesį, kad lankytų nuo balandžio 1 dienos, tai buvo nepatenkinta, kad ne nuo rugsėjo. Dabar atseit nėra vietų ir nenusimato. Bet gal problema ta, kad kalbėjau su pavaduotoja, nes vedėjos nebuvo. Turbūt reikės pamėginti pas pačią vedėją nueiti
Atsakyti
QUOTE(rucike @ 2006 05 09, 11:07)
Mano pagrandukas gimęs 2005 01 20 - jam jau 1.3 m. Užrašiau vasario mėnesį, kad lankytų nuo balandžio 1 dienos, tai buvo nepatenkinta, kad ne nuo rugsėjo. Dabar atseit nėra vietų ir nenusimato. Bet gal problema ta, kad kalbėjau su pavaduotoja, nes vedėjos nebuvo. Turbūt reikės pamėginti pas pačią vedėją nueiti

Tai turbūt, nes vedėja labai maloni, mums staigiai reikėjo į darželį, tai priėmė pernai vasarą po savaitės. Be jokių dovanų.
Atsakyti