QUOTE(aistule @ 2007 11 11, 17:49)
sveikos sanpauliju myletojos. gavau siandien dovanu tokia gelyte ir nezinau ka man dabar su ja daryti

nieko apie ja neismanau. persakaiciau visa tema, bet konkrecios info neradau nei kaip nei kas kiek laiko la laistyt kokia vieta megsta kokia temperatura, kokios zemes reikalingos ar reikia persodint is parduotuves parsinesus?
busiu labai dekinga uz atsakymus
Na, patyrusios jau pavargo kartotis, supratu as jas

Pati taip klausiau kazkada, nes irgi jauciausi visiska neziniuke, o norejosi issaugot zydincia dovana

Todel trumpai atsakysiu i tavo klausimus taip, kaip man atrodo. Kitos gal pataisys ar papildys:
1. Megsta dregme, bet ne permirkima. Todel laistyk tada, kai pradziuva (bet neperdziuva).Kas kiek laiko, tai jau priklauso nuo tavo auginimo salygu.
2. Megsta sviesia vieta, bet ne tiesioginius saules spindulius. Pvz.: vasara jie labai greit nudegina sanpauliju lapukus, jei jos ant pietines palanges (ziema, manau, gelytes tik dziaugtusi tokia prabanga

) Todel geriau laikyti ant rytines/vakarines palnges, net ant siaurines pas mane gerai jauciasi. Arba truputi toliau nuo lango.
3. Apie zemes mergaites ka tik rase, pries kelis psl. : daromas pirktines spec. zemes sanpaulijoms, kiminu, misko zemes ir vermikulito misinys.
4. Jei tavo gelyte dabar zydi, as nepersodinciau. Palaukciau kol nuzydes arba netgi pavasario. Dabar pasidziauk ziedais.
Sekmes