Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetariški patiekalai

QUOTE(Lemur @ 2005 03 26, 14:17)
As tai pat , jei salotos tai  be vaisiu  , o  vaisius tai pat valgom tusciu skrandziu .  Mes mityba derinam pagal Seltono teorija  , o pagal ka tu derini , nes as labai domiuosi maisto derinimu ir galiu pasakyti ,kad atskiru autoriu nuomones issiskiria , todel ir paklausiau apie vaisius .  g.gif  Pavyzdziui del pieno produktu , mes jau ilga laika nenaudojam pieno  produktu ir as  praejusia savaite nusipirkau riebios dvaro grietines  , maniau riebi dera ,kai  pabalinau sriuba , po to nezinojau ka daryti kai pradejo kilti rugstys  . Na va ir riebalai.  g.gif  g.gif  g.gif

as jau nebezinau pagal ka as derinu. senokai derinu, gal 6-7 metai, todel nebepamenu tu pavardziu ir literaturu visu. manau Bregas padare itaka ir ta knyga Vegetariski suderinto maisto patiekalai, ar kaip ten ji, dabar po ranka neturiu. pasidariau tokia perskaitytu ziniu kompiliacija ir derinu. pieno produktus raugintus vartoju. jei paprasta piena, tai tik viena. grietine valgau, ir nieko. bet jei koki hamburgeri suvalgau karta per puse metu, viskas - ligonis kokias 4 valandas bunu. surius su duona valgau tik tuos, kuriu riebumas virs 50proc. aisku, virs 60proc butu geriau, bet tokiu netiek jau daug vietiniu yra. tik prancuziski tokie riebus, o ju ir kaina atitinkama.

del blenderio. isigyti galima bet kur, kur parduodama buitine technika. as pirkau IKI parduotuves, paprastoj maisto, bet ten buvo ir buitines technikos skyrius. bet teko gerokai paieskoti, kol radau. mokejau su nuolaida 40 lt. gali kainuoti iki 120 lt
Atsakyti
QUOTE(Lemur @ 2005 03 26, 16:17)
As tai pat , jei salotos tai  be vaisiu  , o  vaisius tai pat valgom tusciu skrandziu .  Mes mityba derinam pagal Seltono teorija  , o pagal ka tu derini , nes as labai domiuosi maisto derinimu ir galiu pasakyti ,kad atskiru autoriu nuomones issiskiria , todel ir paklausiau apie vaisius .  g.gif  Pavyzdziui del pieno produktu , mes jau ilga laika nenaudojam pieno  produktu ir as  praejusia savaite nusipirkau riebios dvaro grietines  , maniau riebi dera ,kai  pabalinau sriuba , po to nezinojau ka daryti kai pradejo kilti rugstys  . Na va ir riebalai.  g.gif  g.gif  g.gif

Tai kad toj grietinėje riebalų geriausiu atveju 30%,o visa kita-vanduo,baltymai ir angliavandeniai.Todėl aš naudoju arba gerą aliejų,arba gaminuosi ghi. Jo esmė ir yra,kad kaitinant atsiskiria ir pašalinami baltymai,angliavandeniai ir kt.,lieka beveik 100%riebalai.Beje,pagal ajurvedą, tai ghi praktiškai prilyginam vaistui.Ajurveda vaisius siūlo valgyti po pagrindinio maisto,bet man tai geriausia juos valgyti visiškai atskirai
Atsakyti
parasykit gi kaip ta ghi daryti.
kazkada seniai skaiciau. lyg ir kaitinti sviesta reikia, ar ne? g.gif
bet kas tada is jo telieka? jis juk greitai dega. ar ant labai mazos ugnies kaitinti? o gal visai nusisneku..
ar jis skanus, tas ghi? tik kepimui vartojamas ar ir taip tepti ant duonos galima?
Atsakyti
QUOTE(matulionytė @ 2005 03 30, 19:07)
Tai kad toj grietinėje riebalų geriausiu atveju 30%,o visa kita-vanduo,baltymai ir angliavandeniai.Todėl aš naudoju arba gerą aliejų,arba gaminuosi ghi. Jo esmė ir yra,kad kaitinant atsiskiria ir pašalinami baltymai,angliavandeniai ir kt.,lieka beveik 100%riebalai.Beje,pagal ajurvedą, tai ghi praktiškai prilyginam vaistui.Ajurveda vaisius siūlo valgyti po pagrindinio maisto,bet man tai geriausia juos valgyti visiškai atskirai

Dvaro grietine 40% , bet ne tai svarbu ,as norejau pasakyti , kad organizmas netoleruoja pieno produktu . As apie pieno produktus daug esu prisiskaicius ,tai man tikrai nera noro juos vartoti. Pieno produktai yra jaunikliu maistas ,visu gyvunu jaunikliai maitinasi pienu ,veliau jie maitinasi ne tik pienu ,bet ir kitokiu maistu , pradeje maitintis kitu maistu jie nustoja gerti piena ir daugiau NIEKADA prie jo negryzta. O zmones visa gyvenima lieka zinduoliai .Pieno produktai pateke i skrandi sukresa , tie kresuliai apnesa zarnyno sieneles , kurie labai sunkiai pasisalina .
O apie vaisiu valgyma, manau pradejus sveikai maitintis musu organizmas pats padiktuoja savo salygas , kada ir kuriuo laiku valgyti. Jei as suvalgyciau vaisiu is kart po valgio man butu sakes!
Atsakyti
QUOTE(Hacone @ 2005 03 30, 22:18)
parasykit gi kaip ta ghi daryti.
kazkada seniai skaiciau. lyg ir kaitinti sviesta reikia, ar ne? g.gif
bet kas tada is jo telieka? jis juk greitai dega. ar ant labai mazos ugnies kaitinti? o gal visai nusisneku..
ar jis skanus, tas ghi? tik kepimui vartojamas ar ir taip tepti ant duonos galima?

4u.gif 250gr sviesto deti i puoda , uzpilti 250ml silto virinto vandens ir virti ant mazos ugnies viena valanda. Atausinti ir deti i saldytuva . Kai sviestas sustings , nupilti vandeni. Jame lieka visos priemaisos. Paprastas ir isbandytas receptas! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Hacone @ 2005 03 30, 23:18)
parasykit gi kaip ta ghi daryti.
kazkada seniai skaiciau. lyg ir kaitinti sviesta reikia, ar ne? g.gif
bet kas tada is jo telieka? jis juk greitai dega. ar ant labai mazos ugnies kaitinti? o gal visai nusisneku..
ar jis skanus, tas ghi? tik kepimui vartojamas ar ir taip tepti ant duonos galima?

AŠ tai ghi darau taip:sviestą dedi įpuodą(labai gerai tie su storu dugnu ,pvz "zepter", bet jei neturi,tiks ir paprastas) ir kaitini ant mažos ugnies. Pradžioje galima truputį pamaišyti,kad greičiau visas išsilydytų,bet vėliau nemaišyti.Pradėjus virti skiriasi baltos putos,kurias reikia nuolat nugraibyti.Ilgainiui putų susidaro vis mažiau, sviestas tampa skaidrus,geltonas.Ant dugno taip pat susidaro nuosedų sluoksnis. Kai jau putų visai nebelieka, pagamintąjį ghi reikia atsargiai nupilti-pageidautina perfiltruot per marlę. Atvėsęs jis sukietėja.Dedamas į sriubas, košes, troškinant daržoves,ar šiaip ką nors kepant. O tepti ant duonos tai netinka-neskanu. Beje,sviesto gamybai galima imti kiek nori-kuo daugiau paimsi,tuo ilgiau stovėsi prie vyryklės. Aš kartais,kai neturiu laiko,gaminu iš kokių 200-300g,tada visas procesas užtrunka kokį 20-30min, o kartais ir dar mažiau.
Atsakyti
Matulionyte, ar tas ghi sveikiau už aliejų?
Atsakyti
QUOTE(Hacone @ 2005 03 31, 23:43)
Matulionyte, ar tas ghi sveikiau už aliejų?

Ajurveda teigia,kads veikiau. O aš manau kad sveika ir tas ir tas. Tiesiog skonio paįvairinimui.Man žymiai skaniau košės su ghi.Ir mano duktė tik tokias košes valgo
Atsakyti
Radau saunu recepta kalendoriuj:
Bulviu kotletai
3 l vandens, 150 gr kopustu, 4-5 stambios bulves (1kg), 2 saukstai aliejaus, druska, 3 svogunu galvutes, 2 saukstai ciobreliu, 2-3 svogunu laiskai, malti juodieji pipirai, aliejus

Kopustu lapus virti vandeny, kol suminkstes, isgriebti, truputi pamusti, atausinti. Kopustu nuovire isvirti kubeliais supjaustytas bulves, isgriebti, padaryti kose. Ideti smulkiai pjaustytus kopustu apus, druskos, gerai ismaisyti. Iki 200 laipsniu ikaitint orkaite. Keptuveje ikaitinti alieju, pasudyti, apkepti kubeliais pjaustytus svogunus ir ciobrelius, ideti bulviu koses ir kopustu misini, iberti pjaustytus svogunu laiskus, pabarstyti maltai juodaisiais pipirais, gerai ismaisyti ir nukelus nuo ugnies kiek atausinti. Suformuoti ne storesnius kaip 1 cm kotletus, isdelioti i sviestu patepta skarda, kepti 20 min. Patiekti su zalumynu garnyru. Skanaus! Parasykit, kas bandysit, ar skaniai iseina!

Atsakyti
KOPUSTAINIS

Isverdi kopusto galva (nedidele), atsidalini lapus.
Skardele paruosi patepdama aliejum, pabarstyta dziuveseliais
Paruosi ryziu, sampinjonu, morku, svoguniuku idara (viska supjaustai labai labai maziukais kubeliukais), sumaisai su kecupu.
I skardute tiesiame kopustu sluoksni (ant jo pabarstome dziuveseliais), tada dedame 0,5 cm garnyro, tada vel kopustu sluoksni, dziuveseliu, vel garnyro, ir taip iki skardeles virsaus.
Kepti orkaitej, svarbu, kad iskeptu kopustas.
Labai skanu, mes valgome su grietine. Galimi ir ivairus kiti idarai.
Sorry, jei kas nesiderina cia, jei sugalvosit patobulinima, galima pakeisti si ta!


Atsakyti
Burbulyti,ačiū už tokius receptus.Savaitgalį tikrai pabandysiu.O dabar pasidalinsiu savo "vegetarine" praktika. Mėsos beveik nevalgau jau 10 metų,tik kartais truputį paukštienos ir žuvies. Nėštumo metu savo mitybos nekeičiau,negėriau jokių vitaminų ir papildų. Kraujo tyrimas buvo geras,gimė sveika mergytė,irgi be jokios mažakraujystės. Maitinau beveik 3 metus,tik tuo metu labai norėjosi saldumynų. Tik siūlau neeksperimentuoti nėštumo metu,o apsispręsti iki jo. Įrodyta, kad pvz. tamsiai žaliose daržovėse(špinatai,bokoliai ir t.t.)yra žymiai daugiau geležies negu mėsoje. Tik pieno produktų aš nedrysčiau atsisakyti(išskyrus patį pieną-jo tai seniausiai negeriu ir savo merginai neduodu)-galvoju,kad tai pagrindinis kalcio šaltinis.
Atsakyti
recepteliai, atrodo, tiesiog puikūs, burbulyti. ir viskas dera.
tik i tuos kotletus, spėju, gali reikėti kokio krakmolo sauksto. virtas kopūstas gana vandeningas. nors ką gali žinoti. žodžiu, merginos, rašau kopūsto galvą į savo artimiausių pirkinių sąrašą smile.gif

aš kopūstų kotletus gamindavau. bet su kiaušiniu. bet, įtariu, be kiaušinio ir su daugiau krakomolo neiširtų taip pat.
Atsakyti