Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetariški patiekalai

//Daržovių tirštasriubė//

porą saujų džiovintų grybų (rudenį prisidžiovinam baravykų)
3 didelės bulvės
2 morkos
riekė moliūgo
kelios skiltelės česnako
1-2 kepinti svogūnai
prieskonių pagal skonį (žolelių, druskytės...)
galima ir kitų daržovių pridėti: kalafioro, šparaginių pupelių, brokolių - kas ką mėgsta.

Viską išvirti ir sutrinti blenderiu. Super skani sriuba ir gardžiausią skonį suteikia miško grybai, pievagrybių ne toks išraiškingas skonis, bet irgi galima naudoti. mirksiukas.gif

//Tiršta brokolienė//

Į daržovių sultinį sudėti brokolius, pasūdyti. Į keptuvę įdėti sviesto, prieskonių, miltų, pilti šiek tiek pieno, užvirti. Kai miltai išbrinks piene, supilti į sriubą ir viską pertrinti. thumbup.gif

//Kiniška sriubytė//

Pasidaryti kokio nors sultinio (kad nereikėtų dėti cheminių sultinio kubelių).
Įpilti sojos padažo pagal skonį. Įdėti 2 smulkintus kiniškus grybus (jų galima rasti maximoj, prieš tai juos reikia 1h palaikyti karštam vandeny) ir ant mažos ugnies pavirti 10 min.
Įberti pipiriukų, sudėti smulkintą bambuką (jo yra pirkti maximoj skardinėse) ir pakaitinti 5 min.
4 v.š. bulvių krakmolo (kukuruzų krakmolo reikėtų daugiau) išmaišyti nedideliame kiekyje šalto vandens ir maišant supilti į sriubą, pakaitinti 2 min.
Plona srovele pilti 1 suplaktą kiaušinį, pamaišyti ir išjungti.
Įdėti burokine tarką tarkuoto žalio agurko.
drinks_cheers.gif


Atsakyti
Visu pirma del SOJOS - jokios cia chemijos ir t.t. Kotletai daromi is sojos miltu ir vandens, kartais buna dar kukuruzu krakmolo ar (bei) kvieciu glitimo smile.gif jokiu cia stebuklu ir t.t. tongue.gif
Draugams mes daznai darome irgi saslykus - ant paprastu mediniu iesmeliu, pakepinam keptuveje. Labai skanu su soja, alyvuogem, cukinija, cesnaku, svogunu, salieru - zodziu viskuo, kas tik randasi virtuveje smile.gif)) vietoj sojos galima ir tofu, pvz rukyta smile.gif labai tinka meksikietiski, arabiski arba indiski prieskoniai (masala).
Dar darom mini picas - nusipirkem sloksniuotos prancuziskos teslos, padarom mazdaug 7-10cm skersmen paplotelius, ant ju viena riekele pomidoro, truputi alyvuogiu, surio smile.gif
Dar vat mano uosviene daro http://www.facebook....108891465822030 tai isvis, vienas skaniausiu dalyku, kokius tik esu valgius smile.gif) ir zmones labai megsta.

Dar galima daryti idarytus pievagrybius - didesnius pievagrybius be koteliu pamirkyti nakciai vandenyje su prieskoniais (pagal skoni). Tada atskirai pakepinti susmulkintu spinatu su feta arba tofu, po maza sauksteli deti i pievagrybius, pabarstyti suriu ir i orkaite smile.gif)

Per ilgaji savaitgali buvom su draugais susitike, tai nusipirkau sojos desreliu ir sojos pjaustytu desru - desras ant picos, o desreles - standartiskai su kecupu smile.gif))) visi net issigando (nors patys valgo mesa), kad grizom prie mesaedistes biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kkammi @ 2010 11 06, 10:41)
Visu pirma del SOJOS - jokios cia chemijos ir t.t. Kotletai daromi is sojos miltu ir vandens, kartais buna dar kukuruzu krakmolo ar (bei) kvieciu glitimo smile.gif jokiu cia stebuklu  ir t.t.  tongue.gif

Jei jau apie SOJĄ...
Nefermentuoti sojos gaminiai (sojos mėsa ir visa kita iš sojos miltų, tai yra atliekų gaminant aliejų):
* Trukdo skaidyti baltymus. Nefermentuotų sojų sudėtyje yra natūralių toksinų, kurie blokuoja enzimų, atsakingų už baltymų skaidymą, darbą.
* Neleidžia pasisavinti mineralų. Specifinė rūgštis, kurios yra nefermentuotose sojose, trukdo organizmui pasisavinti mineralus – kalcį, magnį, varį ir ypač cinką, kuris būtinas smegenų ir nervų sistemos veiklai, reikalingas baltymų sintezei bei kolageno susidarymui. Šis mineralas reguliuoja cukraus kiekį kraujyje, todėl apsaugo nuo diabeto.
* Didina insulto ir infarkto riziką. Sojose yra hemagliutinino, kuris skatina raudonųjų kraujo kūnelių sukibimą. O tai didina insulto ir infarkto riziką.
* Skatina strumos susidarymą. Nefermentuotose sojose aptinkama goitrogenų, kurie skatina strumos susidarymą, išbalansuoja skydliaukės veiklą.
* Sumažina tikimybę pastoti. Sojose esanti medžiaga genisteinas suardo mechanizmą, leidžiantį spermatozoidams susijungti su kiaušialąste. Todėl moterims, norinčioms susilaukti vaikelio, vaisingomis dienomis nerekomenduojama valgyti sojų produktų.
* Vienas dažniausių alergenų. Sojų produktai rekomenduojami žmonėms, alergiškiems pienui, tačiau ir sojų baltymai sukelia alergines reakcijas. Moksliškai patvirtinta, kad sojos yra tarp devynių alergiją dažniausiai sukeliančių produktų. Be to, pasireiškia kryžminė alergija ir kitiems produktams, dažniausiai riešutams (žemės, graikiniams, lazdynų, migdolams ir kt.).

Be to mokslininkai itin nepalankiai atsiliepia ir apie sojos pieno pakaitalus kūdikiams. Juose aptiktas estrogenų kiekis 200 kartų, mangano – 120, aliuminio – keliolika kartų viršija motinos piene esantį kiekį. Tai ne tik gali paskatinti įvairių ligų išsivystymą, priešlaikinį brendimą, bet ir smegenų raidos ar DNR struktūros pokyčius.

Fermentuota soja - kaip Miso, Natto, Tempeh, Tofu bei sojos padažas yra labai gerai, ir viskas kas gero pasakyta apie soją, tai yra tiesa kalbant apie šiuos produktus 4u.gif


O chemijos, manau, galim rast tikrai sojos gaminiuose, be to galim užsiraut ant modifikuotos sojos... be chemijos soja niekaip nebus mėsos skonio...
Atsakyti
siandien pietums
Ukrainietiski barsciai
200 pupeliu
4 bulves
1 svagunas
2 morkos
2 burokeliai
200ml pomidoru padazo
kopusto g.gif gal supjaustito isejo 2 sriubos lekstutes
cesnako
iseina 6 litru puodas
Pupeles dedam i puoda ir verdam,tuo metu i keptuve dedam supjaustita svaguna,pakepam,pridedam sutarkotu morku ir burokeliu,uzdarom dangti ir troskinam 15 min.Kada suminkstes pridedam pomidoru padazo ir dar 10 min potraskinam.Tuo metu prie isvirtu pupeliu dedam bulves irsmulkiai siaudialiais supjaustita kopusta.kada bulves isvirs, pridedam darzoves is keptuves sukapota cesnaka,zaluminus,ir 10 min ant silpnos ugnies paverdam.Skanaus
antras patiekalas rizotto
sauja virtu gribu(pas mane kalpokai)
stikline riziu apvaliu
200 g sparaginiu pupeliu uzsalditu
1 svagunas
1 paprika
dziugo surio 100 g
Darzoves apkepam ant alivogiu aliejaus,dedam isplautus rizius.Uzpilam vandens(mazdaug 1 cm virs produktu)verdam mazdaug 15 min.druskite pagal skoni.dedam i liekstute ir pabarstom tarkotu suriu.
Atsakyti
Sveiko, o gal kas parduoda sia knyga: "Suderinti vegetarisku produktu patiekalai" ? arba zino kur ja rasti? 4u.gif
Atsakyti
Man minkštasis tofu - didelis atradimas thumbup.gif jau spėjau išbandyti: tiek desertą pasigaminti, tiek rimtą patiekalą ( šioje temoje netalpinau, nes sudėtyje buvo kiaušinių.).

pateikiu , kas gavosi ax.gif

Tofu ir juodojo šokolado mousse'as


user posted image

user posted image



Reikės:

* 300 g minkštojo tofu

* 100-150 g juodojo šokolado ( 65 % kakavos)

* 2 valg. š. sojos pieno (arba vandens)

* 1 valg. š. vanilės ekstrakto

Gaminimo eiga:

Juodą šokoladą su sojos pienu ištirpinti inde , įstatytame į vandens vonelę ( bain-marie).

Giliame inde sudėti minkštąjį tofu, supilti išlydytą šokoladą, supilti vanilės ekstraktą ir išmaišyti, išplakti mikseriu ~ 5 min. , kad masė taptų kuo puresnė.

Sudėti į indelius, ir pastatyti šaldytuve nakčiai. (12 -ai valandų).

Patiekti vieną , su baltojo šokolado drožlėmis, su praline ar skurdintomis karamelizuotomis migdolų plokštelėmis.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamučia @ 2010 11 11, 16:59)
siandien pietums
Ukrainietiski barsciai
...

thumbup.gif koks fainas ir paprastas barsciu receptas,aciu,kad pasidalinote 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 19 spalio 2011 - 22:25
Laba:)
bandykite polentą gamintis:) Kepta polenta su daržovėmis
Atsakyti
pasidalinsiu receptais iš interneto kuriuos pati išbandžiau biggrin.gif
naujametiniam vakarui superinis gavosi plokštainis, kepiau kaimiškam pečiui britvone (gal ir tai prideda skonio) manau, kad kiaušinių galima ir nedėti.

Kas dėl kiaušinio gyvybės, aš manau, kad nieko nežudoma, jei gyvybė neužsimezgus. Kol kas aš be jų negaliu, o mėsos jau metai, kaip į burną nesinori.
O kas dėl pasiskelbimo, aišku vengi pasakyti kad nevalgai mėsos, nes reakcija būna nekokia, iškart apipilama "informacija" kaip tai blogai.....
Ir kai aš valgiau mėsą, pas mane hemoglobinas visada buvo mažas artimas mažakraujystei, dabar net nežinau nėjau tikrintis, jaučiuosi gerai.....o pas daktarus lankytis malonumas mažas... rolleyes.gif

Vegetariškas plokštainis
INGREDIENTAI:
1,5 kg bulvių,
4 svogūnų,
2 morkų,
100 g džiovintų grybų (labiausiai tinka baravykai),
2 kiaušinių,
4 šaukštų grietinės,
stiklinės pieno,
aliejaus kepti,
po žiupsnelį druskos,
pipirų,
petražolių,
krapų.
GAMINIMAS:
Bulves sutarkuokite, įmaišykite išplaktus kiaušinius, įberkite druskos, pipirų. Smulkiai supjaustykite džiovintus grybus, juos užpilkite pienu ir pakaitinkite, kol užvirs, tuomet supilkite į tarkius.

Morkas sutarkuokite burokine tarka, smulkiai supjaustykite 3 svogūnus - viską pakepkite aliejuje, pabaigoje suberkite smulkintus krapus ir petražoles. Pakeptas daržoves dėkite į tarkius ir išmaišykite. Sviestu ištepkite skardą, sukrėskite tarkius ir pašaukite į orkaitę. Kepkite, kol plokštainis pasidengs gelsva plutele.

Vegetarišką plokštainį galima valgyti su grietine, sviestu ar kitu mėgstamu padažu, pvz.: keptuvėje pakepkite kubeliais pjaustytą svogūną, tuomet įdėkite 4 šaukštus grietinės, šiek tiek smulkintų krapų, įpilkite maždaug pusę stiklinės vandens ir, jei turite, tirštos sriubos. Išmaišykite ir keletą minučių pakaitinkite ant silpnos ugnies.

dar išbandžiau
Vegetariški šašlykai
INGREDIENTAI:
1 baklažanas,
6 pievagrybiai,
1/2 raudonosios paprikos,
1 pomidoras,
3 skiltelės česnakų,
2 šaukštai aliejaus,
druskos,
raudonųjų ir juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:

Nulupkite baklažano žievę. Perpjaukite jį išilgai. o kiekvieną puselę - dar į tris dalis. Pomidorą ir pievagrybius perpjaukite pusiau. Paprikos puseles nesmulkinkite. Daržoves pabarstykite druska, juodaisiais ir raudonaisiais pipirais.

Pagardinkite tarkuotais česnakais. Užpilkite aliejaus, kad daržovės neapdegtų virš žarijų, o prieskoniai liktų ant daržovių. Viską kruopščiai išmaišykite rankomis, užmaukite daržoves ant iešmų ir iškart kepkite.

ir dar tokį
Kopūstų blyneliai
INGREDIENTAI:
Kopūsto gūžė,
2 kiaušiniai,
2 morkos,
druskos,
pipirų,
miltų.
GAMINIMAS:

Kopūstą rupiai sutarkuoti, morkas sutarkuoti ir pakepinti, išmaišyti su kopūstais. Įmušti kiaušinius, įberti druskos, pipirų, išmaišyti. Miltų dėti tiek, kad būtų tiršta tešla. Šaukštu formuoti blynelius ir iškepti. Skanu valgyti su bulvių koše.



SKANAUS
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dangek: 14 sausio 2012 - 16:18
pas mane mažas hemoglobinas, nėra per mažas, bet ant ribos.. paskutiniu metu visai nebesugalvoju ką valgyti? ką valgyti, kad pasikelti hemoglobino kiekį? 4u.gif
Atsakyti

Reikia kelti gelezies kieki kraujyje, jos daugiausia yra (kalbant apie ne mesninius produktus):
razinos , kriauses, obuoliai ,dziovintos slyvos ,kvietine duona ,rugine duona
sviezios slyvos ,grikiai,tresnes,skumbre,vistiena,makaronai,menke,burokeliai, ridikeliai, spinatai.
Bet priklausomai iki kokios normos jis nukrites, kai mano pasidaro ~90 jau skiria gerti gelezi.
Atsakyti
QUOTE(S@lsa @ 2012 01 17, 21:36)
Reikia kelti gelezies kieki kraujyje, jos daugiausia yra (kalbant apie ne mesninius produktus):
razinos , kriauses, obuoliai ,dziovintos slyvos ,kvietine duona ,rugine duona
sviezios slyvos ,grikiai,tresnes,skumbre,vistiena,makaronai,menke,burokeliai, ridikeliai, spinatai.
Bet priklausomai iki kokios normos jis nukrites, kai mano pasidaro ~90 jau skiria gerti gelezi.


biggrin.gif
Atsakyti