porą saujų džiovintų grybų (rudenį prisidžiovinam baravykų)
3 didelės bulvės
2 morkos
riekė moliūgo
kelios skiltelės česnako
1-2 kepinti svogūnai
prieskonių pagal skonį (žolelių, druskytės...)
galima ir kitų daržovių pridėti: kalafioro, šparaginių pupelių, brokolių - kas ką mėgsta.
Viską išvirti ir sutrinti blenderiu. Super skani sriuba ir gardžiausią skonį suteikia miško grybai, pievagrybių ne toks išraiškingas skonis, bet irgi galima naudoti.

//Tiršta brokolienė//
Į daržovių sultinį sudėti brokolius, pasūdyti. Į keptuvę įdėti sviesto, prieskonių, miltų, pilti šiek tiek pieno, užvirti. Kai miltai išbrinks piene, supilti į sriubą ir viską pertrinti.

//Kiniška sriubytė//
Pasidaryti kokio nors sultinio (kad nereikėtų dėti cheminių sultinio kubelių).
Įpilti sojos padažo pagal skonį. Įdėti 2 smulkintus kiniškus grybus (jų galima rasti maximoj, prieš tai juos reikia 1h palaikyti karštam vandeny) ir ant mažos ugnies pavirti 10 min.
Įberti pipiriukų, sudėti smulkintą bambuką (jo yra pirkti maximoj skardinėse) ir pakaitinti 5 min.
4 v.š. bulvių krakmolo (kukuruzų krakmolo reikėtų daugiau) išmaišyti nedideliame kiekyje šalto vandens ir maišant supilti į sriubą, pakaitinti 2 min.
Plona srovele pilti 1 suplaktą kiaušinį, pamaišyti ir išjungti.
Įdėti burokine tarką tarkuoto žalio agurko.
