Gal atgaivinsiu pasenusią temą
Labai skanus ir išbandytas VEGANIŠKAS morkų pyragas be kiaušinių ir pieno:
Reikia:
4 stiklinių smulkiai tarkuotų morkų
1 stiklinė avižinių miltų
2 stiklinės kvietinių miltų
1.4 stiklinės cukraus
0.8 rafinuoto saulėgrąžų aliejaus
2 a. š. kepimo miltelių
2 a. š. vanilinio cukraus
saujos graikinių riešutų
Gaminimas:
1. Į sutarkuotas morkas suberti cukrų ir vanilinį cukrų. Leisti viskam pastovėti 20 - 30 min kol morkos išskirs savo sultis.
2. Avižinius ir kvietinius miltus su kepimo milteliais persijoti. Galima įdėti šaukštelį cinamono (nebūtina).
3. Kai morkos išskirs savo sultis, įmaišyti gabalėliais pjaustytų graikinių riešutų ir aliejų.
4. Abidvi gautas mases sudėti į vieną ir išmaišyti. Sudėti į formą.
5. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.
Pastabos:
1. Pjaustyti tik atvėsus.
2. Labai skanu su vaniliniais ledais.
SKANAUS