QUOTE(ramatukas @ 2014 04 08, 16:55)
Sveikutes,del sveikatos problemu medikai grieztai liepe tapti vegetare, toks biski smugis,nes neleido naudoti nei kiausiniu,nei zuvies. Db sedziu ir galvoju,o ka gi valgyti,nuo ko pradeti,gal turite kokiu receptuku paprastu pradedanciajai?
Įdomu, kad medikai taip rekomendavo, paprastai būna atvirkščiai.
Viskas palaipsniui, kai pradėsi ieškoti atrasi vis daugiau skanių ir sveikų valgių be mėsos.
Aktualus pavasario straipsnis:
http://grynas.delfi....s.d?id=61138653
Vakar dilgėlių prisirinkau, bandysiu pesto:
Kiekiai apytiksliai:
3 didelės saujos dilgėlių
keli lapeliai mėtų
3 skiltelės česnako
3 šaukštai saulėgrąžų branduolių
gabaliukas sūrio, nu gal maždaug 3x3 cm kubiukas
pusė citrinos
1/3 stiklinė aliejaus
druska, juodi pipirai
Dilgėles užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti taip kelias minutes. Išgriebti, vandenį nuspausti. Jau galima be pirštinių - išgręžiau neypatingai švelniu būdu, jos ateip ateip jau buvo išdidų grožį praradę.
Saulėgrąžas pakepinti sausoje keptuvėje.
Viską į smulkintuvą ir... poros minučių reikals.
Sūrio kaip ir reikėtų kieto, parmezano tipo, bet neturėjau, pabandžiau paprastą fermentinį, ar tai vilnius jis vadinosi, ar palanga - sumaliau ką turėjau.
Iš citrinos išspaudžiau sultis.
Aliejų naudojau saulėgrąžų nerafinuotą, paragavus supratau, kad buvo gerai.
Paragavus supratau, kad viskas yra labai labai gerai. Puikumėlis, kaip gerai.
Ypač tinka su krekeriais kokiais nors ar grissini,
arba su virtieniais,
turėtų su makaronais tikti irgi, bet dar neišbandžiau.
http://cinamons.blog...eliu-pesto.html