Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetariški patiekalai

QUOTE(picco @ 2013 06 19, 14:01)
Kur Šiauliuose jų rasti? Taip knieti išbanyt jau kiek laiko.. biggrin.gif


Akropolio maximoje tikrai yra 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes,del sveikatos problemu medikai grieztai liepe tapti vegetare, toks biski smugis,nes neleido naudoti nei kiausiniu,nei zuvies. Db sedziu ir galvoju,o ka gi valgyti,nuo ko pradeti,gal turite kokiu receptuku paprastu pradedanciajai? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ramatukas @ 2014 04 08, 13:55)
Sveikutes,del sveikatos problemu medikai grieztai liepe tapti vegetare, toks biski smugis,nes neleido naudoti nei kiausiniu,nei zuvies. Db sedziu ir galvoju,o ka gi valgyti,nuo ko pradeti,gal turite kokiu receptuku paprastu pradedanciajai? blush2.gif

tai kad viskas labai paprasta smile.gif pagalvokit, ka valgot ir kuom tai butu galima pakeisti 4u.gif
as pvz kepu 'kotletus' is avinzirniu, laaabai skanu essen.gif kepu pica su darzovemis, irgi skanumelis, visokius blynelius is cukiniju ar kopustu, kibinus su darzovemis.

dar nebandziau samosu/pyrageliu su ivairiais idarais, bet zadu isbandyti.

pamegau riesutu sviestus (be priedu aisku), saldzias bulves, darausi hummus padaza/uztepele (is avinzirniu) - labai skanu su morkomis, lesiu ir kt ivairias sriubas.

pyraga, blynus issikepu be kiausiniu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bim-bam: 08 balandžio 2014 - 15:52
Prašom pasidalinti avinžirnių kotletukų receptuku 4u.gif

Dar galiu sarasa pratesti, kad grikių kotletukus kepam, valgom daug seklu/riesutu.Daugybe patiekalu is makaronu bei darzoviu... pvz: lazanija su darzovemis.

Tuoj bus vasaros sezonas, o tada jau darze daugybe gerybiu; salotu, uogu, darzoviu... fantastika ax.gif

Dar mano vaiku megiamas receptas: katik iskepta bemiele namine duona su saldytomis melynemis.

Beje, puikus receptai su spinatais. Kuriuos galima kepti su sluoksniuota tesla, spinatus maisau su varske.

Taip kibinai su grybais. receptu labai daug smile.gif Tiesiog pasirink pagal savo skoni. Aisku tikiu, kad pradzioje lengvas sokas kai pasako: nevalgyk visko ka iki siol valgei.
As link vegetarizmo einu po truputi. Atsisakiau mesos, kartais dar suvalgau paukstienos. Atsisakineju pieno produktu, kolkas nevartoju tik pieno, kefyro ir jogurta labai retai valgau. Tai gal organizmui lengviau taip po truputi, nei kad iskarto viska imti ir pakeisti. Nors ir taip jauciasi kaip valosi organizmas. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ramatukas @ 2014 04 08, 16:55)
Sveikutes,del sveikatos problemu medikai grieztai liepe tapti vegetare, toks biski smugis,nes neleido naudoti nei kiausiniu,nei zuvies. Db sedziu ir galvoju,o ka gi valgyti,nuo ko pradeti,gal turite kokiu receptuku paprastu pradedanciajai? blush2.gif



Įdomu, kad medikai taip rekomendavo, paprastai būna atvirkščiai. smile.gif Viskas palaipsniui, kai pradėsi ieškoti atrasi vis daugiau skanių ir sveikų valgių be mėsos.

Aktualus pavasario straipsnis: http://grynas.delfi....s.d?id=61138653

Vakar dilgėlių prisirinkau, bandysiu pesto:

Kiekiai apytiksliai:
3 didelės saujos dilgėlių
keli lapeliai mėtų
3 skiltelės česnako
3 šaukštai saulėgrąžų branduolių
gabaliukas sūrio, nu gal maždaug 3x3 cm kubiukas
pusė citrinos
1/3 stiklinė aliejaus
druska, juodi pipirai

Dilgėles užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti taip kelias minutes. Išgriebti, vandenį nuspausti. Jau galima be pirštinių - išgręžiau neypatingai švelniu būdu, jos ateip ateip jau buvo išdidų grožį praradę.
Saulėgrąžas pakepinti sausoje keptuvėje.
Viską į smulkintuvą ir... poros minučių reikals.
Sūrio kaip ir reikėtų kieto, parmezano tipo, bet neturėjau, pabandžiau paprastą fermentinį, ar tai vilnius jis vadinosi, ar palanga - sumaliau ką turėjau.
Iš citrinos išspaudžiau sultis.
Aliejų naudojau saulėgrąžų nerafinuotą, paragavus supratau, kad buvo gerai.
Paragavus supratau, kad viskas yra labai labai gerai. Puikumėlis, kaip gerai.
Ypač tinka su krekeriais kokiais nors ar grissini,
arba su virtieniais,
turėtų su makaronais tikti irgi, bet dar neišbandžiau.

http://cinamons.blog...eliu-pesto.html
Atsakyti
Kaip skaniai skamba! smile.gif o mes dilgėlių sriubą virėm, su rūgštynėm smile.gif
Atsakyti
Kokie galėtų būti vegetariški "šašlykai"? Gal kas pasidalintų receptuku...

Mes ant grotelių kepame paprikas, baklažanus. Na aišku dar klasikinis bulvių kepimas pelenuose. Ką dar galima ruošti ant laužo?
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2014 07 23, 18:25)
Kokie galėtų būti vegetariški "šašlykai"? Gal kas pasidalintų receptuku...

Mes ant grotelių kepame paprikas, baklažanus. Na aišku dar klasikinis bulvių kepimas pelenuose. Ką dar galima ruošti ant laužo?

Pievagrybius, cukinijas, svogunus, varskes suri, brie suri(su vynu, medumi, zolelemis), zuvi, juros gerybes. Desertui kepkite bananus su sokoladu.
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2014 07 23, 19:25)
Kokie galėtų būti vegetariški "šašlykai"? Gal kas pasidalintų receptuku...

Mes ant grotelių kepame paprikas, baklažanus. Na aišku dar klasikinis bulvių kepimas pelenuose. Ką dar galima ruošti ant laužo?

šašlykai iš seitano, tiesa juose labai daug gliuteno, tai nelabai į sveikatą.
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2014 07 23, 19:25)
Kokie galėtų būti vegetariški "šašlykai"? Gal kas pasidalintų receptuku...

Mes ant grotelių kepame paprikas, baklažanus. Na aišku dar klasikinis bulvių kepimas pelenuose. Ką dar galima ruošti ant laužo?


kepam sūrį, obuolius mirksiukas.gif
Atsakyti
zefyrus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2014 07 23, 18:25)
Kokie galėtų būti vegetariški "šašlykai"? Gal kas pasidalintų receptuku...

Mes ant grotelių kepame paprikas, baklažanus. Na aišku dar klasikinis bulvių kepimas pelenuose. Ką dar galima ruošti ant laužo?


Nuostabiausia - pamarinuoti pievagrybiai ir pamarinuotas tofu! thumbup.gif
Atsakyti