Įkraunama...
Įkraunama...

Simfizitas - gal kam buvo?

QUOTE(Katukė @ 2010 05 28, 12:17)
Labas, mamytės  4u.gif

Noriu patarimų iš šią bėdelę turinčiųjų  rolleyes.gif

Mano situacija tokia, kad skauda labai labai žemai pilvo apačioje, tarsi gaktikaulį, kirkšnis iš vidinės pusės (labai arti pačios makšties angos) padarius staigesnį judesiuką, stojantis, verčiantis nuo vieno šono ant kito ar lipant iš lovos. O verčiantis ant šono traška dubens kaulai  blink.gif
Kartkartėm einu kaip antis sad.gif toks vaizdas,kad šitaip mažiau skauda. Prieš keletą savaitėlių taip susuko,kad ėjau kaip 200metų senutė, sulinkusiom kojom po milimetrinį žingsnį sad.gif Gulėjau ligoninėje, tačiau taip ir nenustatė ligos. Simfizitą atmetė, nes per mažai skauda  blink.gif su gimda viskas tvarkoj, neurologas rankom paskėsčiojo...gal radikulitas į priekį skausmą duoda, gal vaikiukas spaudžia nervuką ...

Na bet paskaitinėjau jūsų nusiskundimus ir tarsi save matau  doh.gif

Padėkit mergytės, ar man jau rimtai susirūpint sveikata? Nes kolkas tai mano nusiskundimais domisi tik mama ir vyras  g.gif

ir man taip buvo, viena kart jau del nepakeliamo skausmo ir ligoninej buvau atsidurusi, leido nuskausminamuosius, tam kartui padejo doh.gif siaip visi tokie ziauriai nemalonus skausmai dingo pagimdzius, viskas grizo i savo vezes, kaip niekur nieko, thumbup.gif nors nestumo metu maniau nuprotesiu nuo to skausmo
Atsakyti
QUOTE(Katukė @ 2010 05 28, 11:17)
Padėkit mergytės, ar man jau rimtai susirūpint sveikata? Nes kolkas tai mano nusiskundimais domisi tik mama ir vyras  g.gif

ar skaitai angliskai? parasyk savo meil'a atsiusiu straipsni bigsmile.gif

Papildyta:
siulyciau bandyt nepasiduot, pereit per kelis gydytojus, pasiklaust nuomones.. jei tikrai nervuka uzspaude(man taip buvo), tai praeis per gimdyma..  4u.gif  sveikateles tau!  4u.gif

vienu metu ir as gavojau aiskinti, kodel man. bet mano ginekologas pasake, kad gydytojai bijo kazka daryti su nestukem, o po gimdymo viskas praeina. man ir jau senai pamirstas tas skausma, bet nestumo metu skaudejo laaaaaaaabai unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo besyte: 28 gegužės 2010 - 12:51
o as kai nescia buvau, kaip antis vaiksciojau, na ir jutau kazkoki skausmeli, bet nepasakyciau, akd dideli. O va, pagimdziu pora dienu is vis negalejau pavaikscioti Gimdziau pati, be epiduru ir per tris val.
Dabar vaikstau lyg ir normaliai, bet man vis vien kartais viena kirksni skauda... Kazin ar cia siaip kas....
Atsakyti
QUOTE(iewike @ 2010 05 28, 14:09)
o as kai nescia buvau, kaip antis vaiksciojau, na ir jutau kazkoki skausmeli, bet nepasakyciau, akd dideli. O va, pagimdziu pora dienu is vis negalejau pavaikscioti Gimdziau pati, be epiduru ir per tris val.
Dabar vaikstau lyg ir normaliai, bet man vis vien kartais viena kirksni skauda... Kazin ar cia siaip kas....

Tavo atveju greičiausiai iš simfizito išsivystė simfiziolizė, dėl to esant simfizitui dažnai daro cezarį, kad paskui problemų nebūtų.

O katukės vietoj tai aš labiau atkaklesnė būčiau, nes pagal tavo aprašymą tai simfizitas
Atsakyti
QUOTE(iewike @ 2010 05 28, 13:09)

stai simfizis user posted image
o sios junties uzdegimas yra simfizitas. kadangi si juntis yra paslanki, o ji reikalinga tam, kad moteris lenviau pagimdytu. BET kartais si juntis per daug atsipalaiduoja ir per daug atsidaro. skausmas dazniausia prasideda apie 30 sav ir tesiasi iki gimdymo. LT dazniausia atliekamas CZ. bet buna, kad moterys ir gimdo pacios. vienos viskas ok, o kitoms sie kaulai issiskyria ir sukelia skausma. vienintelis nustatymo budas echo arba rengenas.
Atsakyti
QUOTE(Lijyte @ 2010 05 28, 13:22)
katukės vietoj tai aš labiau atkaklesnė būčiau, nes pagal tavo aprašymą tai simfizitas

o ar kam nors, kur nors gyde pati simfizita?
Atsakyti
QUOTE(besyte @ 2010 05 28, 14:42)
o ar kam nors, kur nors gyde pati simfizita?

Nelabai jo pagydysi. Mano atveju liepė vartoti diclofenaką, bet labai trumpai. Sunkesniais atvejais skiria antibiotikus, kad tą uždegimą bent kiek sumažinti. Aš buvau pas 2 traumatologus ir abu vienareikšmiškai apie gydymą pasakė taip: "riboti judėjimą, gulėti ant šono iki gimdymo ir po to dar 2 mėn" Viskas. Visas gydymas. Dar vienas nalabai malonus dalykas yra tas, jei jau atsirado šita problema, tai visam gyvenimui, po nėštumo gali bet kada paūmėti ir sekantys nėštumai dažnai tik sunkesni būna.
Atsakyti
QUOTE(Lijyte @ 2010 05 28, 14:17)
Nelabai jo pagydysi. Mano atveju liepė vartoti diclofenaką, bet labai trumpai. Sunkesniais atvejais skiria antibiotikus, kad tą uždegimą bent kiek sumažinti. Aš buvau pas 2 traumatologus ir abu vienareikšmiškai apie gydymą pasakė taip: "riboti judėjimą, gulėti ant šono iki gimdymo ir po to dar 2 mėn" Viskas. Visas gydymas. Dar vienas nalabai malonus dalykas yra tas, jei jau atsirado šita problema, tai visam gyvenimui, po nėštumo gali bet kada paūmėti ir sekantys nėštumai dažnai tik sunkesni būna.

o nurode kokius judesius riboti? kokius pratimus daryti? koki dirza nesioti?
na man jau daugiau nei 1,5 m nebera sio skausmo, bet kito nestuke.gif siek tiek prisibijau. bijau nepasoti, o to veriancio skausmo kieviename judesyje rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo besyte: 28 gegužės 2010 - 14:27
QUOTE(besyte @ 2010 05 28, 15:25)
o nurode kokius judesius riboti? kokius pratimus daryti? koki dirza nesioti?
na man jau daugiau nei 1,5 m nebera sio skausmo, bet kito  nestuke.gif siek tiek prisibijau. bijau nepasoti, o to veriancio skausmo kieviename judesyje rolleyes.gif

Riboti apskritai judėjimą, t.y. kuo mažiau vaikščioti ir kuo daugiau gulėti. Bet aš nelabai laikausi smile.gif nes nuprotėčiau tiek laiko namie užsidarius. Kiek įmanoma judu. Pratimų neskyrė jokių. O dėl diržo tai kalbėjo, kad yra toks specialus suveržiantis dubens kaulus, bet ir to aš nepirkau, nešioju įprastinį nėščiosios diržą.
Manau, kad kažkada buvo simfizitas mes labai pajusime vyresniame amžiuje...
Atsakyti
QUOTE(Lijyte @ 2010 05 28, 14:34)
Riboti apskritai judėjimą, t.y. kuo mažiau vaikščioti ir kuo daugiau gulėti. Bet aš nelabai laikausi smile.gif nes nuprotėčiau tiek laiko namie užsidarius. Kiek įmanoma judu. Pratimų neskyrė jokių. O dėl diržo tai kalbėjo, kad yra toks specialus suveržiantis dubens kaulus, bet ir to aš nepirkau, nešioju įprastinį nėščiosios diržą.

as turiu labai gera straipsni pdf formatu, jei reiketu galiu atsiusti, nes matau, kad jau nebedaug laiko laiko, betgi noretusi bent jau kitoms palinketi maziau sio skausmo mirksiukas.gif
jei skaitai angliskai ten surasyta, kokio judesio metu kai palengvinti skausma ax.gif
Atsakyti

Tai, kad visi mosikuoja rankom unsure.gif "nežinom, negydom, juk laukiesi, tai normalu" ... tai viskas ką girdžiu doh.gif
Paspaudus gaktikaulį, nemalonus skausmelis jaučiasi sad.gif O kai paspaudžia gydytojai tai skauda labai verysad.gif
O jei verčiantis dubens kaulai taip garsiai nebraškėtų, tai gal nekreipčiau ir pati dėmesio, vis gi trečias vaikutis...

Angliškai nelabai "raukiu" ax.gif aš vokietė biggrin.gif
Bet kas turit kokios info parašykit : askobra@gmail.com 4u.gif

Kažin kur man čia tą echo pasidaryt g.gif Nes ginei nelabai rūpi kiek matau, o ir aparatas ten toks, kad nežinau išvis kaip ranką nuo kojos atskirt galima blink.gif ką jau kalbėt apie kažką kito...
Atsakyti
QUOTE(Katukė @ 2010 05 28, 14:39)
Kažin kur man čia tą echo pasidaryt  g.gif  Nes ginei nelabai rūpi kiek matau, o ir aparatas ten toks, kad nežinau išvis kaip ranką nuo kojos atskirt galima  blink.gif ką jau kalbėt apie kažką kito...

seip tai patarciau nuvaziuoti i ligonine ir pasakyti, kad labai skauda ta vieta arba pradejo skaudeti.

mano atevju tai buvo taip, kad as vaziavau i ligonine nejausdama vaisiaus judesiu (taip isvaizdavau), kol privaziavau mano mazylis puikia judejo, bet pagalvojau, kad reikia pasakyti, kad dar ir skauda simfizi, taigi pasekoje gyd paskyre echo ir padare isvada, kad jau simfizito pradzia, kad dave indikacijas CZ
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo besyte: 28 gegužės 2010 - 14:47