Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas Užsienyje

QUOTE(pupa999 @ 2008 01 14, 17:10)
krabu lazdeliu kotletai - tai crab cakes ?

ne, crab cakes naudojama tikra krabu mesa, bet paruosimas is esmes panasus...
Atsakyti
Michgirl-aaaa, aisku.

O kugelis iskepes tada kai paragauji ir skonis jau nebe kaip zaliu bulviu ar tada kai jei ikisi peili(ar pagaliuka) neprilimpa prie jo niekas (cia gal tik pyragams sis galioja g.gif )
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2008 01 15, 01:00)
Michgirl-aaaa, aisku.

O kugelis iskepes tada kai paragauji ir skonis jau nebe kaip zaliu bulviu ar tada kai jei ikisi peili(ar pagaliuka) neprilimpa prie jo niekas (cia gal tik pyragams sis galioja  g.gif  )

galioja ir kugeliui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2008 01 14, 15:21)
Jetau tu mano, as galvojau epr kokias 45 min iskeps. O ko reikia i dkarad deti pries supilant kose makalose ?  Ir is vis kiap ji daryti reikia ? As dejau druskos, lauro lapu pora(mama mano dedavo), vegetos biskiuka(anyta maciau dejo), biski pieno(galas zino kam, pagalvojau, kad nepamaisys) , kiausiniu ir spirgiu. O i bleta aleijaus ipyliau, nes nesugalvojau ka kita deti galima  ax.gif

as i tarkius dedu kiausiniu, pilu uzvirinta piena su sviestu, aisku dedu druskos ir dar pilu buljono (man patinka kai kugelis buna toks tasus, o ne purus ir sausas blush2.gif ). bet jei nepatinka kai jis buna tasus, galima pilti maziau pieno ar is vis nepilti buljono. spirguciu nededu i kugeli pati (pati nzn kodel), o apie svogunus patyliu blush2.gif nes ju nemegstu, tai tik padaza padarau su spirguciais ir svoguniukais mirksiukas.gif ir kiek laiko kepu, tai net nzn tiksliai, visada viduri kugelio patikrinu - su sakute truputeli bulvyciu pagriebiu ir paragauju, ir jei bulves nebe zalios, isimu mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes,labai noreciau paklaust kaip kompotus verdat g.gif Ir dar cia daug kas raset,kad kepat paukstiena su medum as ir noreciau pabandyt,bet nelabai suprantu cia jinai gal saldi gaunas doh.gif ar taip kaska kita duoda thumbup.gif Dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(doviliushka @ 2008 01 14, 17:10)
as i tarkius dedu kiausiniu, pilu uzvirinta piena su sviestu, aisku dedu druskos ir dar pilu buljono (man patinka kai kugelis buna toks tasus, o ne purus ir sausas  blush2.gif ). 

aha man irgi patinka, kai jis ne sausas thumbup.gif

Pupa, tad sitam atvejui netinka tikrinti, ar limpa prie peilio, ar ne - jau reikia ragauti. jei nelimpa, tai as skaitau, kad mano kugelis perkepes ir sausas blush2.gif . bet cia, kaip kas kaip megsta.
tai koks galutinis variantas isejo? speju, jau iskepe biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(amelytes mamyte @ 2008 01 14, 18:46)
Sveikutes,labai noreciau paklaust kaip kompotus verdat g.gif Ir dar cia daug kas raset,kad kepat paukstiena su medum as ir noreciau pabandyt,bet nelabai suprantu cia jinai gal saldi gaunas doh.gif ar taip kaska kita duoda thumbup.gif Dekui 4u.gif

as kepu vistiena su medum blush2.gif . ir taip, ji gaunasi saldoka ir labai labai minksta, aromatinga, bet man tas labai patinka (labai megstu saldziarugste vistiena). taciau priklauso, ka kita desi i marinata ar kokius kitus prieskonius naudosi - gali dar dadet astrumo ir tt.

o kokio kompoto tu nori? kad i stiklainius uzdaryt ar siaip greitam suvartojimui?
jei greitam, tai as i verdanti vandeni dedu norimas uogas ir vaisius, dedu cukraus (ragaut reikia, priklauso nuo vaisu ar uogu saldumo), imetu gvazdikeli viena kita del kvapo, dedu razinu. atsaldom - ir megaujames gaiviu gerimu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maverick: 15 sausio 2008 - 02:20
Jau prisivalgiau thumbup.gif Akys marios ..... NOrejau visa suvalgyti, bet pagailejau savo skranduko ax.gif Man irgi nepatinka sausas, tai paragavau , bulvytes jau nezalios buvo tai ir isemiau, kita karta sviesto desiu, nezinojau, kad galima . Nedidukas jis pas mane buvo, nzn ismatavimu, bet bleta stikline kvadrato formos, tokioj pat visada varskes apkepa kepu tai su vyru dviese suvalgom viska vienu kartu, taip ir dabar - puse suvalgiau rolleyes.gif

Dabar einu obuoliu pyraga kepti cool.gif

O skaniausias man kugelis budavo LT, vienoj kavinej su kiaules koja niaim niam.... speju kiaules koja parukyta isvirti reikia ir kazkaip sugebeti nesuvalgius smulkiais gabaliukais supjaustyti ir sudeti ant virsaus dar neikepto kugelio , vis zadu taip kepti, bet pirma laiko kiaulytes kojyte suvalgau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2008 01 14, 19:19)

O skaniausias man kugelis budavo LT, vienoj kavinej su kiaules koja  niaim niam.... speju kiaules koja parukyta isvirti reikia ir kazkaip sugebeti nesuvalgius smulkiais gabaliukais supjaustyti ir sudeti ant virsaus dar neikepto kugelio , vis zadu taip kepti, bet pirma laiko kiaulytes kojyte suvalgau  doh.gif

mano mama kartais su kiaules koja kepdavo, bet, kiek pamenu, dedavo ne ant virsaus, bet i tarkius (pvz kiekvienam seimos nariui po maza koja, ideda taip, kad pjaunant paskui kiekvienam jos pakliutu). cia ir vel - kiekviena seimininke vis kitaip biggrin.gif
Atsakyti
Su tilapia atsargiai. Mano vienas klientas dirba zuvu isdarinetoju ar kaip. Sake sita zuvis, kur atvezta is Asia (China,Thailand) yra apdirbta carbon monoxide rodos (nuodingos dujos). Sake parduotuves kazkur turi pagal istatymus surasyti, is kur gauna zuvi. Bent jau NY state. Gerai, kad as tos zuvies ir nemegstu. O kitokia is pazystamo zvejo parduotuves perkam, kad ir kaip jie ja apdirbtu, neskamba gerai nors tu ka.
Atsakyti
QUOTE(TYN @ 2008 01 14, 21:06)
Su tilapia atsargiai. Mano vienas klientas dirba zuvu isdarinetoju ar kaip. Sake sita zuvis, kur atvezta is Asia (China,Thailand) yra apdirbta carbon monoxide rodos (nuodingos dujos). Sake parduotuves kazkur turi pagal istatymus surasyti, is kur gauna zuvi. Bent jau NY state. Gerai, kad as tos zuvies ir nemegstu. O kitokia is pazystamo zvejo parduotuves perkam, kad ir kaip jie ja apdirbtu, neskamba gerai nors tu ka.

anglies monoksidas naudojamas tilapiju spalvai islaikyt, taigi reikia pirkt ne rausvas, o baltas - visai nepriklausomai nuo is kurios salies jos atveztos... mirksiukas.gif
Atsakyti
Vakariene:
Alyvuogiu aliejuje pakepti sutrinta cesnaka ir krevetes, iberiam zaliuju zirneliu, tada supilam ishvirtus laukinius ryzius, kepam ant didokos ugnies apie 5-10 min. Jokiu prieskoniu nedejau, tik sojos padaza. smile.gif

user posted image

..dar buvo pievagrybiu sriubyte...

Papildyta:
QUOTE(amelytes mamyte @ 2008 01 15, 02:46)

MichGirl jau parashe apie kompota 4u.gif , o apie medu ir vishtiena: ash medu maishau su sojos padazu, kuris yra gan surokas, tada gaunasi neblogas balansas:) (nes labai saldziai nemegstu) ir visada sutrinu daug cesnako (ypac su vishtiena) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(6663 @ 2008 01 14, 20:53)
o apie medu ir vishtiena: ash medu maishau su sojos padazu, kuris yra gan surokas, tada gaunasi neblogas balansas:) (nes labai saldziai nemegstu) ir visada sutrinu daug cesnako (ypac su vishtiena) 4u.gif

as ir - be sojos ir cesnako prie vistienos net nesilieciu drinks_cheers.gif essen.gif
Atsakyti