Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas Užsienyje

QUOTE(laurechka @ 2008 01 14, 13:03)
O kur rast receptukų slow cookeriui? Turiu tokį daiktą, ale aš tik ryžius virau ir daržoves steaminau... O slow cooking f-jos dar nebandžiau... prašom idėjom pasidalint wink.gif

MB gamina vieninteli patiekala slow cooker'yje - Pork Roast thumbup.gif : imeta dideli gabala kiaulienos (pork loin man rodos sita dali vadina g.gif ), prikrauna daaaug baby carrots, ir daug svogunu, supjaustytu i keturias dalis. patinkanciu prieskoniu imetam, truputi vandens ir troskinam apie kokias penkias valandas. mesyte gaunasi labai minksta. p rpie galutinio varianto as dazniausiai pastyminu darzoviu su sviestuku, druska ir pipirais, ir isverdu bulviu koses thumbup.gif

galima ir vistiena gaminti... principas tas pats... pridedi patinkanciu prieskoniu, vistiena, kokios tik nori darzoves. palieki viska keletui valandu - greiti ir svarbiausia - labai skanus pietus thumbup.gif

as ir raugintus kopustus su rukytom desrom troskinu slow cooker'yje. sudedu kopustus, pridedu morku, kartais vistienos kubeliu (man patinka ju suteikiamas skonis), rukyta desra, truputis pomidoru padazo... ir viskas blush2.gif . prie to isverdu bulviu su krapais thumbup.gif

kartais gaminu vien tik darzoves: bulves, sviezi kopustai, morkos, saldieji pipirai.. zdz ko visada turiu saldytuve... prieskoniai, pomidoru padazas... ir viskas...

na, ka cia dar... kai man jau nebelieka ideju, visada griebiuosi slow cooker'io pagalbos - niekada nepaveda - reikalas isbandytas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maverick: 14 sausio 2008 - 20:25
QUOTE(doviliushka @ 2008 01 14, 13:32)
o kaip tu darai krabu lazdeliu kotletus?  blush2.gif  MB dievina jas, tai sakau gal pabandysiu  ax.gif  ir tilapia marinuoji paprastam jogurte tik pridejusi visokiu kitokiu prieskoniu ar kaip?  blush2.gif
o as vakar vistienos krutinele dariau slow cooker'yje...  gavosi visai nieko  blush2.gif

Doviliuska,

labai paprasta tuos krabu lazdeliu kotletus... Imi paka lazdeliu, as dar dedu grybu svieziu siek tiek, morkyciu ir kukuruzu saldytu - viska i maisto smulkintuva sumetu, puse minutes, ir viskas susismulkina, tada i visa visa dedu dar majonezo ir garstyciu, bei pagal skoni jei reikia druskos, pipiriuku, baziliko (ar kitokiu zoliu pagal savo skoni - cia jau kaip kam). Imusi kiausini, ir i visa marmala dar idedi arba baltos duonos arba dziuveseliu, kad liptu geriau... na ir formuoji kotletukus, apvolioji dziuvesiuose ir kepi (as asmenishkai apkepu greit keptuvej, ir sudedu i skarda, o vakare kai jau valgom tai kokiai 20 min dar i orkaite imetu, nes vien keptuvej apkepus jie labai birus gaunasi, bent jau man doh.gif )

Skanus padazas prie ju... isspausti keliu mandarinu sultis (jei neturi galima naudot apelsinu sultis is pakelio, bet su mandarinais skaniau), ipili pora saukstu garstyciu, idedi cukraus ir druskos, bei cili pipiru dziovintu ir smulkintu (chilli flakes - tie kur picerijose buna pvz ant stalu padeta). viska gerai pakaitini ir vuolia - jei norisi tirstesnio padaro, galima miltu sauksta imest, bet as nesivarginu, man geriau skystas padazas, bet be miltu skonio jame smile.gif

O zuvi, taip marinuoju plain yogurt'e ipilu siek tiek olive oil, daug cesnako, druskos siek tiek - ir tada jau zoliu pagal skoni, man su ciobreliais skaniausia thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(Maverick @ 2008 01 14, 14:20)
na, ka cia dar... kai man jau nebelieka ideju, visada griebiuosi slow cooker'io pagalbos - niekada nepaveda - reikalas isbandytas  thumbup.gif

tuoj sugundysi... man kaip tokiai "megstanciai" knistis virtuveje, visai nieko atrodo toks gaminimo budas - sumetei ir palikai smile.gif gaila vietos virtuvej dar vienam daiktui jau nebeturiu - reikia tiketis kad kazkada netolimiausioj ateity kazkur persikraustysim, kur virtuve didesne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2008 01 14, 13:33)
Papildyta:
tuoj sugundysi... man kaip tokiai "megstanciai" knistis virtuveje, visai nieko atrodo toks gaminimo budas - sumetei ir palikai smile.gif gaila vietos virtuvej dar vienam daiktui jau nebeturiu - reikia tiketis kad kazkada netolimiausioj ateity kazkur persikraustysim, kur virtuve didesne smile.gif

tikrai geras dalykas thumbup.gif . as kartais tiesiog neturiu nuotaikos suktis virtuvej... tai tada griebiuosi gelbejimo rato - letapuodzio tongue.gif (as del didesnes virtuves nezinau, ka atiduociau doh.gif - bet, manau ir mums netolimoj ateity pasikeis situacija... tikiuosi... blush2.gif )
Atsakyti
O vandens ten daug reik pilt??? Kad apsemtų pilnai ar ne?
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2008 01 14, 12:03)
O kur rast receptukų slow cookeriui? Turiu tokį daiktą, ale aš tik ryžius virau ir daržoves steaminau... O slow cooking f-jos dar nebandžiau... prašom idėjom pasidalint wink.gif

paziurek pries tai esanciame psl - ten 6663 yra idejusi nuoroda mirksiukas.gif

QUOTE(Maverick @ 2008 01 14, 12:20)
MB gamina vieninteli patiekala slow cooker'yje - Pork Roast  thumbup.gif : imeta dideli gabala kiaulienos (pork loin man rodos sita dali vadina  g.gif ),

va va, as irgi sakiau kita karta bandysiu, nes esu girdejus atsiliepimu kad mesyte labai jau minksta gaunasi 4u.gif ir siaip aciu tau uz receptukus 4u.gif

QUOTE(MichGirl @ 2008 01 14, 12:33)
Doviliuska,

labai paprasta tuos krabu lazdeliu kotletus...

aciu 4u.gif reiks bandyti kuria diena

Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2008 01 14, 14:58)
O vandens ten daug reik pilt??? Kad apsemtų pilnai ar ne?

ne, nereikia daug vandens, nes produktai isskiria daug savu sulciu 4u.gif as pilu gal koki puse puoduko mirksiukas.gif

QUOTE(doviliushka @ 2008 01 14, 15:10)

va va, as irgi sakiau kita karta bandysiu, nes esu girdejus atsiliepimu kad mesyte labai jau minksta gaunasi  4u.gif  ir siaip aciu tau uz receptukus  4u.gif

nera uz ka 4u.gif i storuma, kaip sako tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Maverick @ 2008 01 14, 14:57)
nera uz ka 4u.gif i storuma, kaip sako  tongue.gif

turi omeny pinigines, ane? hihihi.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
krabu lazdeliu kotletai - tai crab cakes ?

As siandien kugeliu sugalvojau pasilepinti, idomu per kiek laiko iskpes jis man.. . Rasau 'pasilepinti', nes dar tik gal kok antra kart gyvenime ji darau , vis atrodo, kad daug darbo, o istikruju tai didziausias darbas prisiruosti, niu ir dar bulves nuskusti ax.gif

Snekejau su SB pasigyriau, kad dabar perliniu kruopu sriuba valgau, tai jis net per telefa susirauke lotuliukas.gif kazko susipykes jis su sia sriuba, o man ji skaniausia tokia paprasta: vanduo, perlines kruopos, druska ir bulve..... niam niam....
Atsakyti
QUOTE(doviliushka @ 2008 01 14, 16:07)
turi omeny pinigines, ane?  hihihi.gif  mirksiukas.gif

hihihi.gif
QUOTE(pupa999 @ 2008 01 14, 16:10)

As siandien kugeliu sugalvojau pasilepinti, idomu per kiek laiko iskpes jis man.. . Rasau 'pasilepinti', nes dar tik gal kok antra kart gyvenime ji darau , vis atrodo, kad daug darbo, o istikruju tai didziausias darbas prisiruosti, niu ir dar  bulves nuskusti  ax.gif 

vakar kepiau kugeli, tai pusantros valandos kepiau 375F temperaturoj, o paskui dar 15 minuciu - 400F temperaturoj (kad virsus daugiau apskrustu) 4u.gif taciau, kiekviena orkaite kitaip kepa... vienoj uzteks pusantros valandos, kitoj - dvi valandas 4u.gif
Atsakyti
Jetau tu mano, as galvojau epr kokias 45 min iskeps. O ko reikia i dkarad deti pries supilant kose makalose ? Ir is vis kiap ji daryti reikia ? As dejau druskos, lauro lapu pora(mama mano dedavo), vegetos biskiuka(anyta maciau dejo), biski pieno(galas zino kam, pagalvojau, kad nepamaisys) , kiausiniu ir spirgiu. O i bleta aleijaus ipyliau, nes nesugalvojau ka kita deti galima ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2008 01 14, 16:21)
Jetau tu mano, as galvojau epr kokias 45 min iskeps. O ko reikia i dkarad deti pries supilant kose makalose ?  Ir is vis kiap ji daryti reikia ? As dejau druskos, lauro lapu pora(mama mano dedavo), vegetos biskiuka(anyta maciau dejo), biski pieno(galas zino kam, pagalvojau, kad nepamaisys) , kiausiniu ir spirgiu. O i bleta aleijaus ipyliau, nes nesugalvojau ka kita deti galima  ax.gif

as lasinukus su svogunais ir grybais pakepinau, paskui vegetos dejau, trupuciuka virinto pieno (kazkas patare pilti, kad butu minkstesnis kugelis), ir keleta mazu sviesto gabaliuku imaisiau. mama mano deda lauro lapu, bet as nelabai megstu juos kugelyje blush2.gif . na ir viskas, lyg ir g.gif - bent jau as taip dariau - labai skanus ir minkstas isejo thumbup.gif . su daaaaaug grietines ir pipiriuku thumbup.gif

beje, formos sieneles istrinu sviestuku ir dar mazu gabaliuku papjaustau ant dugno...

pupa, gal tau ir trumpiau keps - ziurint kokio dydzio kugelis 4u.gif

as paziurejau mano stikline forma yra tokiu matmenu : 8"x11" (20cmx28cm), 2L turio (2Qt)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maverick: 14 sausio 2008 - 23:31
QUOTE(pupa999 @ 2008 01 14, 15:21)
Jetau tu mano, as galvojau epr kokias 45 min iskeps. O ko reikia i dkarad deti pries supilant kose makalose ?  Ir is vis kiap ji daryti reikia ? As dejau druskos, lauro lapu pora(mama mano dedavo), vegetos biskiuka(anyta maciau dejo), biski pieno(galas zino kam, pagalvojau, kad nepamaisys) , kiausiniu ir spirgiu. O i bleta aleijaus ipyliau, nes nesugalvojau ka kita deti galima  ax.gif

as tai paprastai..... i tarkius dedu vegetos, pipiriuko.... pilu pakaitinta pienuka ir viskas.... nei kiaushinio nei ko.... spirgiukus, grybu padaziuka darau atskirai 4u.gif kas ko nori, tas ir dedasi ant kugelio biggrin.gif
Atsakyti