Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas Užsienyje

Turiu klausimeli kulinarem 4u.gif
Uzsimane mano mama paragauti keptu kastonu. Nusipirkom parduotuveje sviezius (bent jau as manau, kad jie nekepti g.gif biggrin.gif ). Ir ka toliau su jais daryti: kaip kepti, su kuo valgyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Titia @ 2007 11 29, 00:43)
Turiu klausimeli kulinarem  4u.gif
Uzsimane mano mama paragauti keptu kastonu. Nusipirkom parduotuveje sviezius (bent jau as manau, kad jie nekepti  g.gif  biggrin.gif ). Ir ka toliau su jais daryti: kaip kepti, su kuo valgyti  ax.gif

As juos ipjaunu truputi, pabarstau druska ir i orkaite,iki kol jie pradeda ruduot viduj. Man ju skonis panasus i riesutu.
Papildyta:
QUOTE(jblmami @ 2007 11 26, 17:00)
As kepu labai paprastai. Gerai istrinu anti su druska, pipirais, ciobreliais. Po to i vidu pridedu 1/4 supjaustytu rugsciu obuoliu ir kepu. Voketaites man rase, kad galima ir kepimo maiselyje kepti, bet as kepu paprastai, nes antis turi apskrusti.
Prie jos darau bulviu kose ir troskintus raudonuosius kopustus(MB jie butini lotuliukas.gif )

PS Gal tie kopustai ne raudoni, bet melini. Bet kai paruosi tai jie raudoni.

As noreciau visa obuoli det , ar jie turi but supjaustyti?
Dekui tau.
Atsakyti
Mergaites kazkaip cia tvarka darau namie lentynose, ogi ziuriu dafiga ir biski pas mane grybu stiklainiuose yra, kadangi prekinuos karta i savaite ruskyne, tai zinoma isleidziu nemaza sumele pinigu taigi jie visada duoda dovanu ne va tai.... saldainiai man netinka, tai visada tai kokio majonezo tai grybu tai vel sausaniu.... zodziu ir siandien parsiveziau voverusku.... ar galima jas kaip nors karstai paruost, nes mano tevai tai pamenu tik saltai valgydavo, tipo svoguno pripjausto(ko as isvi snemegstu turiu omeny kaip traska tarp dantu, visur ji dedu kepu i mesa ir t.t.t tik zalio nekenciu ta prasme pjaustytos galvos..... blush2.gif ) ir grietines prisideda sumaiso ir jiem skanu... man nelabai blush2.gif gal galima kazka skanesnio padaryt, ar jau jei su rugstele daryti nieko ten doro neprigalvosi unsure.gif g.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(danguolet @ 2007 11 28, 20:46)

As noreciau visa obuoli det , ar jie turi but supjaustyti?
Dekui tau.

As zinok nesenai kepiau va su obuoliais viduj tai as pjoviau per puse(linkus esu visada supjaustyt), bet esu tikra kad ir visas jis geriausiai iskeptu... bet pjaunu delto kad isimciau seklas, ir jau poto nebereiketu knaisiotis o tik valgyt mirksiukas.gif ..... nors zinau kad yra prietaisas tam dalykui toks kaip trubele tiesiai i obuoli ar kriause ikisi ir issiema graziai tas vidus ir tada toki gali kist i anties vidu jis faktiskai cielas tik su skyle viduje butu mirksiukas.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 11 29, 02:54)
Mergaites kazkaip cia tvarka darau namie lentynose, ogi ziuriu dafiga ir biski pas mane grybu stiklainiuose yra, kadangi prekinuos karta i savaite ruskyne, tai zinoma isleidziu nemaza sumele pinigu taigi jie visada duoda dovanu ne va tai.... saldainiai man netinka, tai visada tai kokio majonezo tai grybu tai vel sausaniu.... zodziu ir siandien parsiveziau voverusku.... ar galima jas kaip nors karstai paruost, nes mano tevai tai pamenu tik saltai valgydavo, tipo svoguno pripjausto(ko as isvi snemegstu turiu omeny kaip traska tarp dantu, visur ji dedu kepu i mesa ir t.t.t tik zalio nekenciu ta prasme pjaustytos galvos..... blush2.gif ) ir grietines prisideda sumaiso ir jiem skanu... man nelabai  blush2.gif  gal galima kazka skanesnio padaryt, ar jau jei su rugstele daryti nieko ten doro neprigalvosi  unsure.gif  g.gif  4u.gif
Papildyta:

As zinok nesenai kepiau va su obuoliais viduj tai as pjoviau per puse(linkus esu visada supjaustyt), bet esu tikra kad ir visas jis geriausiai iskeptu... bet pjaunu delto kad isimciau seklas, ir jau poto nebereiketu knaisiotis o tik valgyt mirksiukas.gif ..... nors zinau kad yra prietaisas tam dalykui toks kaip trubele tiesiai i obuoli ar kriause ikisi ir issiema graziai tas vidus ir tada toki gali kist i anties vidu jis faktiskai cielas tik su skyle viduje butu mirksiukas.gif  drinks_cheers.gif

O tu kokius obuolius dejai, turiu omenyje pavadinima obuoliu. Skaiciau kad jie turetu butu rugstus, cia kada maciau pardej tokiu nedideliu obuoliuku, ale kad jie saldus. O tas seklu isimtuvas ir pas mane kazkur metosi, gerai kad priminei.
Atsakyti
QUOTE(danguolet @ 2007 11 28, 21:06)
O tu kokius obuolius dejai, turiu omenyje pavadinima obuoliu. Skaiciau kad jie turetu butu rugstus, cia kada maciau pardej tokiu nedideliu obuoliuku, ale kad jie saldus. O tas seklu isimtuvas ir pas mane kazkur metosi, gerai kad priminei.

Oi zinok jau ko ko bet pavadinimu obuoliu nei vieno nezinau, perku kaip kada... ragauju skanus ir imu daznai rusu pardej buna papjaustyta skiltelem tai zinai paragauju ir sprendziu.... siaip neperku rugsciu nes mano vaikis nevalgytu ju, zinant kad jis labai isrankus maistui stengiuos pagal ji... tai kokiu turiu namie tuos ir dedu, bet nebuna per saldus tokie saldziarugsciai ir tiek... o kokie rugstus yra zinok tikrai nezinau cia reikia gal kitu mamyciu klaust jos geriau zinos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 11 28, 20:54)
Mergaites kazkaip cia tvarka darau namie lentynose, ogi ziuriu dafiga ir biski pas mane grybu stiklainiuose yra, kadangi prekinuos karta i savaite ruskyne, tai zinoma isleidziu nemaza sumele pinigu taigi jie visada duoda dovanu ne va tai.... saldainiai man netinka, tai visada tai kokio majonezo tai grybu tai vel sausaniu.... zodziu ir siandien parsiveziau voverusku.... ar galima jas kaip nors karstai paruost, nes mano tevai tai pamenu tik saltai valgydavo, tipo svoguno pripjausto(ko as isvi snemegstu turiu omeny kaip traska tarp dantu, visur ji dedu kepu i mesa ir t.t.t tik zalio nekenciu ta prasme pjaustytos galvos..... blush2.gif ) ir grietines prisideda sumaiso ir jiem skanu... man nelabai  blush2.gif  gal galima kazka skanesnio padaryt, ar jau jei su rugstele daryti nieko ten doro neprigalvosi  unsure.gif  g.gif  4u.gif
Papildyta:

as tai pakepinu smulkiai pjaustytus svoguniukus ir/arba laishkus (man svogunu turi but visur , kaip ir cesnaku, nors i grybukus juos retai dedu, nes tada pipiras kazkodel atsisako valgyt blush2.gif ) dedu truputi sviestuko, grietineles arba pienuko pilu, tada grybukus, mums labai skanu ant pakrapintu virtu bulvyciu 4u.gif dar skanu ir bacon'as pakepintas kartu 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 11 28, 21:18)
Oi zinok jau ko ko bet pavadinimu obuoliu nei vieno nezinau, perku kaip kada... ragauju skanus ir imu daznai rusu pardej buna papjaustyta skiltelem tai zinai paragauju ir sprendziu.... siaip neperku rugsciu nes mano vaikis nevalgytu ju, zinant kad jis labai isrankus maistui stengiuos pagal ji... tai kokiu turiu namie tuos ir dedu, bet nebuna per saldus tokie saldziarugsciai ir tiek... o kokie rugstus yra zinok tikrai nezinau cia reikia gal kitu mamyciu klaust jos geriau zinos  4u.gif

obuoliukai
prashom mergaites , jums apie obuoliukus ax.gif
man asmenishkai skaniausi granny smith rolleyes.gif o MB dievina golden delicious 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(danguolet @ 2007 11 28, 21:06)
Obuoliu neperki motin? smile.gif Granny smith rugstoki, Gala saldesni, Golden (delicious) saldoki, panasus i baltinius, Fuji butu nieko, saldoki, bet ju skura stora...
Atsakyti
QUOTE(Naglica @ 2007 11 29, 03:38)
Obuoliu neperki motin?  smile.gif Granny smith rugstoki, Gala saldesni, Golden (delicious) saldoki, panasus i baltinius, Fuji butu nieko, saldoki, bet ju skura stora...

Pirkt tai perku,perku, bet as maniau kad ten dedami kokie rugstesni, nei kaip pvz. Golden del. jie juk ganetinai saldus ir nemanau kad labai tiktu i anti det. Reikia i food networka nueit pasizvalgyt ka ten jie raso.
Atsakyti
QUOTE(Raskyte @ 2007 11 28, 21:38)
as tai pakepinu smulkiai pjaustytus svoguniukus ir/arba laishkus (man svogunu turi but visur , kaip ir cesnaku, nors i grybukus juos retai dedu, nes tada pipiras kazkodel atsisako valgyt  blush2.gif )  dedu truputi sviestuko, grietineles arba pienuko pilu, tada grybukus, mums labai skanu ant pakrapintu virtu bulvyciu  4u.gif  dar skanu ir bacon'as pakepintas kartu  4u.gif

Papildyta:

man asmenishkai skaniausi granny smith  rolleyes.gif  o MB dievina golden delicious  4u.gif

As irgi grybukus taip darau, labai mes megstam blush2.gif

O mano megstamiausi obuoliukai yra Fuji.
Atsakyti
Ei nu gal nesierzinkit su grybais ,ka ax.gif
niam niam kaip skanu
Atsakyti
QUOTE(Raskyte @ 2007 11 28, 21:38)
as tai pakepinu smulkiai pjaustytus svoguniukus ir/arba laishkus (man svogunu turi but visur , kaip ir cesnaku, nors i grybukus juos retai dedu, nes tada pipiras kazkodel atsisako valgyt  blush2.gif )  dedu truputi sviestuko, grietineles arba pienuko pilu, tada grybukus, mums labai skanu ant pakrapintu virtu bulvyciu  4u.gif  dar skanu ir bacon'as pakepintas kartu  4u.gif

Man svogunas turi but visur bet tik cooked, ne zalias, apie laiskus as nesneku cia sama saboj kad i misraines dedu viskas ok, konkreciai nemegstu zalios svoguno galvos.... na ta prasme ja supjauscius negaliu jos suvalgyt blush2.gif o sitaip as ruosiu sviezius grybukus kur parasei viskas labai skanu, bet va ar is stiklainio marinuoti jie butu taip skanus tai kazin g.gif ( jie gi ten su rugstele jau kazkokia...)
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 11 29, 14:38)
bet va ar is stiklainio marinuoti jie butu taip skanus tai kazin  g.gif ( jie gi ten su rugstele jau kazkokia...)

tai tu nuplauk juos gerai, arba nuvirk kartą wink.gif
Atsakyti