Įkraunama...
Įkraunama...

1-1,5 metų vaiko kalbos raida

QUOTE(LaVil @ 2008 01 24, 15:30)
O tokius kurie pradeda sneket nuo 6 men reiktu i guinessu knyga fiksuot  biggrin.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Ir ne tik į guineso. Jei jau iš tikrųjų pusmetinukas pradeda "varyti bazarą", tai laimingoji mamytė tegul įrašo į diktofoną (dabar kožnas mobiliakas turi tą funkciją) ar nufilmuoja ir įdeda į internetą. Va tada tai visas SM forumas taptų netikėto stebuklo liudininkais!
Bet jei mamytė girdį daugiaskiemenius žodžius, o visi kiti - "Dy dei dei..." (ar ką nors panašaus), tai tada, kaip rašė J.Erlickas: "Bet iš nosies man varva snarglys, ir ką čia daugiau bepridursi."

p.s. vienos mamytės iš SM vaikutis būdamas 8 mėnesių pradėjo vaikščioti. Jei ji būtų šiaip pasigyrusi forume, gal niekas ir nebūtų patikėjęs. Bet ta mamikė nufilmavo savo klecką einantį, įdėjo į internetą, tai visi galėjo pasižiūrėti.
Atsakyti
Lukrecial, tu nieko nesupratai, ką aš tau stengiausi pasakyti... Kam čia tos citatos, kam tas kažkoks patosas, arogancija? Negi tu nemoki paprasčiausiai pasidžiaugti už kitus - na, šneka kažkieno vaikas, tai puiku, laimės ir tolimesnio kalbinio tobulėjimo jam. Matyt, tavo patirtis yra visai kitokia nei mano. Bet kodėl tu ir kitos mamos tokios kategoriškos? Mano vaikas nepradėjo kalbėti 6 mėnesių, bet tikrai savo ausimis girdėjau, kaip 1,4 mėnesių mergytė kalba dvižodžiais sakinukais. Tai ką man dabar daryti - pradėti dėl to gerti valerionus? Tad pasilikime kiekviena prie savo nuomonės, nes mūsų patirtys skirtingos.
Beje, aš niekur neminėjau, kad man visiškai nesvarbus skirtumas tarp 1,5 ir 1,8 m. Kaip tik ir noriu pabrėžti, kad kiek nedaug dienų (arba mėnesio) tereikia, kad vaikas pradėtų šnekėti nuo kelių elementarių žodelių iki trižodžių sakinių.
Todėl ir užvedžiau šią temą, nes mano vaikas, būdamas lygiai 1,5 metukų kalbėjo nedaug. Man tuo laiku ji buvo aktuali. Ir, atleisk, nežinojau, kad jau sekančią dieną ji pasakys tris naujus žodžius.
Aš tikrai nesistengiu čia su niekuo pyktis... 4u.gif Tiesiog noriu pabrėžti, kad niekas nėra matęs Dievo, bet kiek žmonių juo tiki... Tad negi taip sunku patikėti, kad yra 1,5 metų vaikučių, kurie kalba daugiau ir geriau, nei įprasta tokio amžiaus vaikams?.. Aš tokių vaikų mačiau ir girdėjau. Ką galiu pasakyti...Turbūt man pasisekė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaliopė @ 2008 01 24, 21:00)
Tiesiog noriu pabrėžti, kad niekas nėra matęs Dievo, bet kiek žmonių juo tiki... Tad negi taip sunku patikėti, kad yra 1,5 metų vaikučių, kurie kalba daugiau ir geriau, nei įprasta tokio amžiaus vaikams?.. Aš tokių vaikų mačiau ir girdėjau. Ką galiu pasakyti...Turbūt man pasisekė smile.gif

Dievo buvimą įrodyti sunkiau, nei vaiko sugebėjimus. Be to Dievas kiekvienam - individualus dalykas. Taip ir mamoms jų vaikučiai. Tavo ausytėms tavo "dievaitės" kalba atrodo sklandi, turtinga, stilinga, gramatiškai taisyklinga. Bet tai tik TAU. Aš, dar kiti, pasiklausę iš šalies, girdėtume paprasčiausią veblenimą ir tiek.
Jei tavo brangenybė kalbėtų iš tikrųjų, būtum padariusi, kaip sakiau. Tai dabar džiaugtumeisi kitų mamyčių komplimentais ir liaupsėmis, ir nereikėtų čia teisintis.
Taip kad linkiu blaiviau žvelgti į savo atžalėlę. Kad ir kokia ji nuostabi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2008 01 25, 00:18)
Tavo ausytėms tavo "dievaitės" kalba atrodo sklandi, turtinga, stilinga, gramatiškai taisyklinga. Bet tai tik TAU. Aš, dar kiti, pasiklausę iš šalies, girdėtume paprasčiausią veblenimą ir tiek.

Aš jau rašiau, kad tie KITI girdi ir beveik visada supranta, ką ji kalba (kodėl tu taip teigi to net negirdėjusi?). Tad nebesikartosiu.
Iš kur tu išpešei, kad mano vaikas kalba stilingai, turtingai, gramatiškai taisyklingai? blink.gif Ar aš taip rašiau? Ji paprastas 1,8 m. vaikas, o ne dievaitė - daugumą žodžių taria visiškai aiškiai (kad ir kaip tai bebūtų keista ar iš fantastikos srities), bet ji nekalba nuosakomis, nederina įvardžių, nederina galūnių, minkština raides, netaria r, kalba IR sava kalba. Štai apie ką aš rašiau. Kodėl taip išpūti viską? O vaizdeliai, kuriuos tu čia siūlai patalpinti, yra visiškas absurdas - aš čia niekam neprivalau nieko įrodinėti, o tuo labiau, nesiekiu jokių liaupsių. AŠ DALINUOSI PATIRTIMI, ką dauguma forumuose ir daro. Tai dabar nušaukit mane už mano turimą tiesą, nes tai tiesa. Ir mano aplinkos žmonės tai patvirtintų, man to pakanka.
Gal prašyti moderatorių, kad visai šią temą uždarytų - kam ji??? Juk VISI 1,5 metų vaikai, anot jūsų, kalba tik garsažodžaisi, moka kelis dviskiemenius arba iš viso nekalba. Tai ką čia bekabėti...
Ir apskiritai, traukiuosi iš šitos temos. Ramybės jums su šia naujiena. Linkiu sėkmės spaudant ir tyčiojantis iš kitų mamų, kurios čia pasidžiaugs savo vaikų pasiekimais (nors gal pasimokys iš mano klaidos ir taip nedarys nes kaip matau, skepticizmas, nepasitikėjimas laimi). Tai va smile.gif
Atsakyti
laimingai
Atsakyti
Kaliope, net nezinau kaip cia pasakyt teisingai....visu pirma, nieks tavo vaiko asmeniskai nepuola. Antra, nieks is viso cia nepyksta ir arogancijos nerodo (aisku, neskaitant tamstos zinutes, kur mane uzpuolei), tiesiog pasako savo nuomone. Trecia, as irgi sutinku, kad 1.5 vaikai sneka skirtingai, visi individualus. Ketvirta, diskusija uzvire del to, kad kai kuriu vaikai , pradeda kalbeti nuo 6 men. (pasiskaitykit anksciau rasytas zinutes). Penkta, pasakyk nuosirdziai, ar pati tuo tiki, kad 6 men vaikas pradeda kalbeti SUAUGUSIU kalba, o ne tarti GARSU JUNGINIUS.

Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2008 01 24, 19:23)

p.s. vienos mamytės iš SM vaikutis būdamas 8 mėnesių pradėjo vaikščioti. Jei ji būtų šiaip pasigyrusi forume, gal niekas ir nebūtų patikėjęs. Bet ta mamikė nufilmavo savo klecką einantį, įdėjo į internetą, tai visi galėjo pasižiūrėti.

mano vaikas irgi pradejo vaikscioti nuo 8men ir keliu dienu-tai kas cia nuostabaus jau tokio kuom neimanoma patiketi g.gif as dar skiltyje "nuo 0-1m"rasiau apie tai(mazdaug 2006 07 08berods)..tiesiog vieni vaikai vystosi greiciau,kiti leciau vejasi,ir pastaruju mamos tiesiog neisivaizduoja,kad gali taip but blink.gif bet zinau dar kelis tokius"stebuklus" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lukrecijal @ 2008 01 24, 16:17)
[Na va, pasirodo jusu 1.5 m dukryte irgi sakiniais nekalbejo.... kaip jau teko girdeti ptadejo nuo1.6 ir 8 dienu...hmmmm... o dar sita mamyte aiskina, kad nesvarbu 1.5m vaikuciui ar 1.8m  blush2.gif

Tai kaip cia dabar gaunas ka?  doh.gif

`
paskaiciau ir apie kaliopes pasisakyma ir jusumielosios damos kurios arsiai priestaraujat kai kuriems pasisakymams.. g.gif mano verdiktas butu toks,kad tos kurios bando bet kokia kaina(straipsniukais,skaiciuku apvalinimais) uzgincyti ka zmogus nuosirdziai teigia-juokinga net graudu doh.gif doh.gif kam taip sudeliauti ir irodineti savo teisybe blink.gif zmogus juk pasake,nenori netikek,neturi tokios laimes,tai patilek,o ne lygink saviski,draugiu vaikus su visais likusiais..beja 1.6 ir 8 dienos,tamsta,priskiriama prie 1.5m vaiku ir netgi 1,7m taip pat, nes iki dvieju metu jiems pusmetis,jei skaiciuoti mokat..o logopedu ir pediatru "profesoriu"isleistos knygutes ne rodiklis,nes tuomet mano vaikas issigimes,jeigu pagrysti tuo,kad ropjo 3,5men atsisedo 4men ir savaites,vaikscioti pradejo 8men su virsum,bet iki siol nesuriazgia dvieju zodeliu(nebent auau niamnia,arba tete bum unsure.gif )o jam jau 2metai g.gif .Tuo tarpu mano sese budama 3metu deklamuodavo mano kurtus eilerascius is 5-6 tulpeliu,as mokykloj taip greit neismogdavau blink.gif ir nori tikek zmogau nori ne..kadangi pati savo ausimis girdejau kaip mano sesuo budama 1,5m ir dukterecia kalba,kai ir svetimi supranta,tuomet ir imi tiket stebuklais,nors ir kaip pavydziu,bet nereikia cia bandyt pakeist svieto,jei skauda sirdy del kitu pasekimu,neikit cia ir nestresuokit del teisybes zemeje,o ati pacioms valerijono prireiks..
Reziume:1.mergaites zymiai anksciau pradeda kalbeti nei berniukai
2.taika 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo deliKate: 25 sausio 2008 - 22:01
pritariu delikate,nes mano dukra jau metuku "mama,"tete"sakydavo,o kai buvo 1.6men,tai mes visai gerai susikalbedavom,o dabar sunui jau beveik 1.3men,ir jis nieko nesako,tik "ne" ir bet koki gyvuna pamates sako "au au".Man paciai keista,kaip taip gali skirtis vaikai? g.gif ,tik kad as nesuku sau galvos,vistiek anksciau ar veliau prades tiek kalbet kad ir nusibos,kolkas ir dukters kalbu iki kaklo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paulapaula: 25 sausio 2008 - 22:42
QUOTE(deliKate @ 2008 01 25, 21:59)
jei skauda sirdy del kitu pasekimu,neikit cia ir nestresuokit del teisybes zemeje,o ati pacioms valerijono prireiks..
Reziume:1.mergaites zymiai anksciau pradeda kalbeti nei berniukai
2.taika 4u.gif

Neturiu ko pavydėti, nes dar mažos esam.
Ir nestresuojame - priešingai, smagu ir azartiška gerai pasiginčyti tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(paulapaula @ 2008 01 25, 23:41)
pritariu delikate,nes mano dukra jau metuku "mama,"tete"sakydavo,o kai buvo 1.6men,tai mes visai gerai susikalbedavom,o dabar sunui jau beveik 1.3men,ir jis nieko nesako,tik "ne" ir bet koki gyvuna pamates sako "au au".Man paciai keista,kaip taip gali skirtis vaikai?  g.gif ,tik kad as nesuku sau galvos,vistiek anksciau ar veliau prades tiek kalbet kad ir nusibos,kolkas ir dukters kalbu iki kaklo biggrin.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(Laumiux @ 2008 01 25, 23:42)
Ir nestresuojame - priešingai, smagu ir azartiška gerai pasiginčyti  tongue.gif

as,regis,kitai mamytei taikiau ax.gif
ai,ir man patiko issilieti irnesakyk.gif aciu,kad isklauset aciuks.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo deliKate: 25 sausio 2008 - 23:00
QUOTE(Laumiux @ 2008 01 25, 23:42)
Ir nestresuojame - priešingai, smagu ir azartiška gerai pasiginčyti  tongue.gif

drinks_cheers.gif as irgi nematau prasmes pavydet, tuo labiau, kad mano pacios pupulis dabar 1.7 ir visai puikiai taria zodeius. Keista, tik ,kad kai kurie zmones, patys is pradziu puola, o po to aiskina, kad yra uzpulti.... bigsmile.gif

QUOTE(deliKate @ 2008 01 25, 23:59)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
as,regis,kitai mamytei taikiau ax.gif
ai,ir man patiko issilieti irnesakyk.gif  aciu,kad isklauset aciuks.gif

aha, supratau ,kad taikei man lotuliukas.gif

Atsakyti