Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulija XII

QUOTE(Laisvute @ 2008 01 01, 21:47)
Mano vienintelis ziedelis Island Rose telikes, visos kitos miega:
user posted image

Man ji labai graži!
Laisvune, kai nebenorėsi, mielai ją priglobsiu ant savo lentynos (jei tik panorėsi ją man perleisti) wink.gif

Papildyta:
QUOTE(Mamce @ 2008 01 02, 12:38)
noriu paklausti, ar tiesa, kad sanpaulijos nemegsta vietos keitimo? Man taip sake drauge, kuri jau ilgokai augina kelias paprastas sanpaulijas. As kol kas sito nepastebejau, nors saviskes tampau kas keli menesiai vis ant kitos palanges (vasara, kur maziau saules, ziema, kur daugiau...) Ka pasakysit, profes?

Keitaliok, ir tik nepergyvenk. Viskas joms gerai bus.

Ir persodinimą jos mėgsta, ir tą vietos migraciją.
Žydinčios atkeliauja į svetainę, kad pasipuikuoti prieš svečius galėčiau, nes virtuvėje tik savi sėdi, o ne sanpaulistai kavą svetainėje gurkšnoja, paskui vėl atboginu atgal ant lentynos.

Be to sezonai savo reikalavimus kelia: žiemą pietesnėje pusėje, vasarą vakaresnėje, kad saulutės gautų pakankamai, o ne per didelį srautą.
Atsakyti
QUOTE(Rima* @ 2008 01 02, 20:14)
Man ji labai graži!
Laisvune, kai nebenorėsi, mielai ją priglobsiu ant savo lentynos (jei tik panorėsi ją man perleisti) wink.gif

Kai manoji Island Rose žydėjo visu pajėgumu, mano namuose apsilankę svečiai klausdavo, kas tai sanpaulijai darosi, gal ji pūna?? Ji tokia ruda, kad panašios spalvos gėlių neesu mačiusi.
Stai kaip ji zydejo vasarą. Nuotraukoje neatsispindi tikroji spalva sad.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Liucerna @ 2008 01 02, 18:19)
Rena, kur buvai dingusi?

na mes gi naujaka pradejom svesti nuo 30 blush2.gif
siaip buvom kaimo turizme, su indeniskom pirtim ir kubilais, o dar Dubysoj, gi protas vilkosi, teko pasimaudyt doh.gif na zo visos pasekmes akivaizdziai doh.gif

QUOTE(Laisvute @ 2008 01 02, 19:53)
Stai kaip ji zydejo vasarą. Nuotraukoje neatsispindi tikroji spalva sad.gif

bet,ji man tokia idomi bigsmile.gif
Atsakyti
Laisvune,ax.gif

kad ir kokia purvina ji ten atrodo, vistiek NOOOOOOORIU bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rima* @ 2008 01 02, 21:19)

kad ir kokia purvina ji ten atrodo,  vistiek NOOOOOOORIU  bigsmile.gif 

na turi dar viena svajone biggrin.gif
Atsakyti
Rima, gausi kakton! Aš pirma norėjau norėti!! Na gerai, gerai... biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liucerna @ 2008 01 02, 22:45)
Rima, gausi kakton! Aš pirma norėjau norėti!! Na gerai, gerai... biggrin.gif  4u.gif

Na gerai, norėkim abi lotuliukas.gif ))))))))

Sutarta? drinks_cheers.gif

Kad nuotaika būtų puiki - Tau balta dovanėlė

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rima*: 02 sausio 2008 - 22:30
Su praejusiom sventem!!! 4u.gif pagaliau baiges kiaules metai, tai gal maziau "kiaulysciu" iskres sanpaulytes ir jas itakojantys gamtos veiksniai... rolleyes.gif
pasveikinau ir tuo paciu pasiguodziau blush2.gif rodos simta metu nebuvau cia uzsukus blush2.gif nebezinau net apie ka kalbat, bet istaikius laisvo laiko butinai pasivysiu rolleyes.gif

vieno dalyko, tai "nepagaunu"... ziemos pradzioj uzsirezervavau busimu Island Rose vaikuciu pas Rima*, dabar skaitau, kad ji bando ja iskaulint is Laisvunes g.gif nieko nesuprantu??? o gal as cia maisausi???
Atsakyti
QUOTE(Mildzius @ 2008 01 02, 23:58)
vieno dalyko, tai "nepagaunu"... ziemos pradzioj uzsirezervavau busimu Island Rose vaikuciu pas Rima*, dabar skaitau, kad ji bando ja iskaulint is Laisvunes  g.gif nieko nesuprantu??? o gal as cia maisausi???

O AŽ per tiek laiko pamiršti spėjai??????? Kodėl nepaklausei ten? Na jau na g.gif

P.s. aišku maišaisi drinks_cheers.gif . Matomai dar Naujako sutikimą nepabaigėme švęsti...
Atsakyti
QUOTE(Rima* @ 2008 01 02, 20:14)
Keitaliok, ir tik nepergyvenk. Viskas joms gerai bus.

Ir persodinimą jos mėgsta, ir tą vietos migraciją.
Žydinčios atkeliauja į svetainę, kad pasipuikuoti prieš svečius galėčiau, nes virtuvėje tik savi sėdi, o ne sanpaulistai kavą svetainėje gurkšnoja, paskui vėl atboginu atgal ant lentynos.

Be to sezonai savo reikalavimus kelia: žiemą pietesnėje pusėje, vasarą vakaresnėje, kad saulutės gautų pakankamai, o ne per didelį srautą.

Ir as taip galvoju, kad joms svarbu gauti kuo geresnes salygas atitinkamai nuo metu laiko, o ir neslepsi gi zydincios grazuoles tik del to, kad bijai jos judint....

Dar uzvedei ant kelio vienam klausimui: del persodinimo. Ar daznai reikia persodinti suaugusias sanpaulijas? Kiekviena pavasari ar dazniau?

P.S. dabar pazvelgiau i savo gelytes ant palanges (pietines) ir toks smagumas uzpludo, kad jos maudosi saulutes spinduliuose (kaip kokiame soliariume.... lotuliukas.gif ) Tikiuosi, ta saulutes sviesa joms i sveikata, nors maziausi vaikiukai tai po truputeli nyksta, lapeliai suminksteja, pajuosta, nors tikrai neperlaistau. Lieju tik tada, kai zeme tikrai sausa buna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mamce: 03 sausio 2008 - 11:54
Mamce,nu zinok pas mane tas pats doh.gif , kai kurie motininiai lapukai po biski nyksta, nors visi sedi sltnamukuose cool.gif oi bus praradimu nemazai ir taip gaila cray.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2008 01 03, 11:49)
del persodinimo. Ar daznai reikia persodinti suaugusias sanpaulijas? Kiekviena pavasari ar dazniau?

Esu skaičiusi, ir stengiuosi taip daryti: 2 kartus metuose butinai persodinti, tai apie jau suaugusį augalą,jei augalas vešliai auga per pusmetį prisiaugina daug šaknų, persodinant pakeičiama žemė, nuimama dalis šoninių šaknų, o tai augaliukas paskatinamas geriau augti, pagerėja mityba, bei pasišalina senoje žemėje susikaupusios trašos,tai paskatina augaliuką vešliau augti, ir gausiai žydėti. mirksiukas.gif

Suaugusias sanpaulijs sodinu į 8-9cm skersmens vazonėlius, o jaunučius augaliukus į 4-5 cm skersmens, man patogiausia , ir stengiuosi visus būten į vienodo didumo, tai padeda lengviau palaikyti teisingą drėgmės kiekį, lengviau reguliuoti laistymą mirksiukas.gif
Laistau visas vienu kartu, tada nebūna - doh.gif oi tos dar nepaliejau, doh.gif va šitą pamiršau...
Esu gėlytes susigrupavusi pagal jų didumą, vaikai, jauni augaliukai, suaugusios sanpaulijos, užsispyrėlės, ir kaip bebūtų liudna verysad.gif yra ligoniukų kategorija, visos turi savo laistymo laiką, tai tiesiog jaučiu kada tai reikia daryti.
Svarbiausiai jų neperlaistyti, bet taipat svarbu ir neperdžiovinti mirksiukas.gif
Tai patarimai, kurių laikantis man pavyko susidraugauti su sanpaulijomis, ir ji tada pasidarė visai neinoringa gėlė, bet kartas nuo karto parodanti savo charakterį. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sigute***: 03 sausio 2008 - 13:24