QUOTE(Mamce @ 2008 01 03, 14:15)
Aciu, Sigute uz issamu atsakyma
. Ka daryyyyyt ?...
Ką daryyyt? Jei manęs nemyli niekas, o aš labai sanpaulijas myliu.....
Šiaip esu persodinusi ir žydinčias, labai neišjudinant šaknų, atsargiai pekleliant, bet tada keičiu tik dalį žemės, nes didelė dalis lieka ant šaknų, jos nenupurtau, žydi toliau, nė nesupratusios kad čia kažkas nutiko...
Bet mano didieji persodinimai visgi vyksta anksti pavasarį, ir vasaros pabaigoje, tas darbas irgi atliekamas etapais, pagal tuos pačius suskirtymus kaip jau minėjau vaikai, jauni augaliukai, suaugusios sanpaulijos.
Didesnius vazonėlius perku "Žalioje stotelėje" arba Augalų centro parduotuvėje, yra tokia pas mus, na o vaikai , ir jauni augaliukai sodinami , kaip aš vadinu į parankines priemones (jogurto įndukus, vienkartines prikirptas stiklinaites), nes tai laikina, nedarau tam papildomų išlaidų...

Būna pirkti visokių dydžių vazonėlių, įvairiose bazėse, gėlių parduotuvėse, net Norfoje esu mačiusi...
Manau kad tu dabar gali persodinti, jei turi pasiruošusi tinkamo žemės mišinio, juk gėlytės nuo turbūt ilgo žydėjimo išseko, joms kaip tik reikia papildyti geran augimui , naujam žydėjimui reikalingų maisto medžegų.
Sanpaulijos tokio kaip ramybės periodo neturi.
O dėl " kepamos "žemės negaliu nieko patarti, to receptuko nenaudojau iki šiol, bet žadu pradėti, nes baugu visgi tie parazitai

, gal laikyk kambaryje, juk tai vietos daug neužima....
Palaukim gal tai bandžiusios atsakys tiksliai.