Įkraunama...
Įkraunama...

Aš jaučiuosi tarnaite šeimoje

mirksiukas.gif
QUOTE(Zvirbliuke @ 2005 03 22, 11:38)
Jei jau vyras uždirba tiek, kad pinigų nėr kur kišti, tai paprastai valgyt padaro samdoma šeimininkė, grindis išplauna, skalbia, lygina ir į indaplovę indus sudeda tvarkytoja, vaikus prižiūri auklė, o žmona sėdi grožio salonuose ir baseinuose tongue.gif

Na na ir kur lygybė - vyras aria kaip jautis o žmona ...
Aplamai tai tokios kalbos apie tai kad vyras turi pasidaryti valgyti, sutvarkyti kambarius išsiskalbti kai žmona sėdi namuose yra juokingos biggrin.gif Na nebent žmona uchhh kokia gražuolė, lovoje uchh kokia karšta, tada sutinku. O kitaip visi mes turim dirbti savo darbus ir tikrai galiu įrodyti kad tai ką daro mano žmona aš galiu padaryti ir dar turėsiu laiko "nosį pakrapštyti"
Atsakyti
QUOTE(Zvirbliuke @ 2005 03 22, 12:56)

- aprengti vaiką
-pakloti lovą
-paruoši vaikui pusryčius
- pamatiinti ir nuprausti vaiką
-nueiti į parduotuvę produktų
-nuvalyti dukes
-išplauti indus
-  išrūšiuoti ir sudėti skalbinius
-ištraukti skalbinius, juos išdžiaustyti
- išlyginti skalbinius
-rankom išskalbti "jautrius" drabužius
-paruošti pietus bent iš dviejų patiekalų
-išeiti su vaiku valandai pasivaikščioti
- pamaitinti vaiką
-išplauti indus
- migdyti vaiką apie 1,5 val
- surinkti vaiko išmėtytus po visą butą žaislus, žurnalus, knygas, namų apyvokos daiktus
-iššluoti, sutvarkyti virtuvę, nes vaikas žaisdamas su miltais ir vandeniu ją pavertė kiaulide
- išplauti grindis koridoriuje ir wc rankutėmis
-išplauti rankutėmis grindis, maždaug 65m2 plotą (ne pas visus kiliminė danga ar plaunantys siurbliai wink.gif )
- iššveisti vonią, kriauklę ir wc
-nuvalyti veidrodžius
- paruošti vyrui vakarienę, pageidautina su namuose ruoštu desertu
-išspausti šviežių sulčių vaikui t.y.:
nuskusti morkas, nulupti obuolius, supjaustyti, paskui labai kruopščiai išplauti sulčiaspaudę
-tuo pačiu metu maitinti atsibudusį vaiką
-grįžus vyrui pamaitinti  vyrą, išplauti jo indus, išplauti jo pritryptą koridorių
- žaisti su vaiku ( juk tai mamos pareiga)
-maudyti vaiką
- pamaitinti vaiką
-išplauti indus
- apie 1,5 val migdyti vaiką, dainuojant lopšines ir sekant pasakas iki užkimimo

PASTABA: visi šie nereikšmingi ir lengvučiai darbeliai atliekami  iš paskos sekiojant mažamečiui vaikui, tampant už rankos, zyziant ir prašant mamos dėmesio. Visi šie darbai užima labai nedaug laiko, gal keliolika minučių juos sudėjus, todėl mama visą dieną yra laisva ir gali ilsėtis, gerti kavą, skaityti knygas ir kitiap turiningai leisti savo laisvalaikį. smile.gif

Turiu klausimėlį - ar visa tai daroma ir būtina daryti kasdien?
Iš karto atsikertu į klausimėlį - neturi vaikų, tai nežinai, ką tai reiškia. Gerai, vaikas vaikštinėdamas paskui mane nezyzia (o labai to norėčiau), bet aš [COLOR=red]kasdien
- nevalau dulkių (užtenka ir kartą per savaitę);
- neinu į parduotuvę produktų (galima nusipirkt ilgesniam laikui);
- neskalbiu ir neskirstau skalbimo proceso į tiek sudėtinių dalių. Gėda skųstis, kai yra skalbyklė. Tai ne mūsų mamos, kurios katilais patalynę virindavo;
- nelyginu skalbinių;
- neplaunu grindų, o tuo labiau rankomis - tam yra specialios šluostės ir kainuoja ne itin brangiai;
- nešveičiu vonios ir kriauklės;
- nevalau veidrodžių;
- nemaitinu vyro - pats moka pavalgyti;
- neplaunu jo pritrypto koridoriaus.
Ar nėra įmanoma pvz. pietus ir vakarienę paruošti vienu metu?
Tikrai nesupratau, ar tie darbai yra privalomi kasdien. Jeigu kai kas išsiskirsto per visą savaitę, tai ir laiko ne taip daug suėda.
Atsakyti
QUOTE(Bandis @ 2005 03 22, 12:07)
Na nebent žmona uchhh kokia gražuolė, lovoje uchh kokia karšta, tada sutinku.

Aha, tai jei žmona turi lyginti, skalbti ir virti, vadinasi, ji daugiau niekam ir nebetinkama? biggrin.gif biggrin.gif

Drambliuk, žinoma, aš savo sąrašą hiperbolizavau, bandžiau įtiplti į Bandžio ar kai kurių čia pasisakiusių vyrų idealios žmonos rėmus mirksiukas.gif Jei kalbėti už save, tai mano dienotvarkė visiškai kitokia, mano vyrui rūpi visiškai kiti dalykai ir niekad net mintis nekilo dejuoti, kad esu tarnaitė namuose schmoll.gif Į parduotuvę važiuoja dažniausiai mano vyras, beveik nelyginu, grindis plaunu ir veidrodžius valau gal porą kartų per savaitę, nes tiek man, tiek vyrui gaila laiko, skirto buičiai... Mes turime įdomesnių užsiėmimų, nei tikrinti, kur dar dulkės neišvalytos ar rūpitnis, kokie įmantrūs pietūs bus šiandien patiekti tongue.gif
Atsakyti
Bandžio mintys kaip daugumos vyrų. Yra tokių, kur žmona gali sėdėti rankas susidėjus, bet - vienetai. Dauguma (tiek vyras, tiek moteris) trokšta partnerystės mirksiukas.gif
O tas alus..man vienąkart buvo kitokia situacija..ruošėmės valgyt ir pamatėm, kad duonos reiktų..aš "nusikalusi" su vaiku, o man vyras "nubėk, nupirk". Kur tau doh.gif Na aš ir pradėjau kalbėt apie mano sunkią dalią ir jo lengvą gyvenimą cry.gif Vyras abejingas neliko..o galų gale po ilgų aiškinimųsi jis pasakė "galvojau nueisi tu duonos, pravėdinsi makaulę, gal kokį DVD filmuką pažiūrėsi išnuomot, aš pažiūrėsiu vaiką, pašildysiu maistą, paruošiu stalą, grįši, pavalgysim, pabūsim visi kartu" doh.gif Sėdėjau ir galvojau: durna aš turbūt? Yra geras ir gražus gyvenimas, vyras kaip vyras, vaikas nuostabus, ko dar reikia? Rūmų ir tarnų? Reikėjo karaliaus kokio ieškot.. doh.gif doh.gif O vėliau mintis galvon trenkė: o kažin ko vyras nori? Patikėkit manimi, jiems irgi dažnai nepasiseka mirksiukas.gif Renkasi žavią būtybę su nėriniuotais apatiniais..o vėliau lieka priekaištų generatorius chalate smile.gif
Atsakyti
Tada salia ilgo saraso fiziniu darbu dar reiketu itraukti ir protini- ka duoti vyrui valgyt, nes vieno nemegsta, kita pries dvi dienas valge, vakarykstis maistas netinka schmoll.gif Juokas juokais, bet tikrai manau, kad vadinamos "namu seimininkes" save "prie kryziaus kala", o nereiketu. Na tingi tvarkyt namus nors gal ir reiktu, na ir nevarkyk, juk auditas neateis patikrinti, vyras supyks, na lai ir pyksta, pasaulis nuo to nesugrius, jei jam negerai lai pats ir patvarko si bei ta kol jausis gerai mirksiukas.gif Vieninteli dalyka reikia daryti norisi to ar nesinori, tai pasirupinti savo vaiku, jo maistu apranga, laisvalaikiu, saugumu ir t.t. nes jis pats to padaryti dar nesugeba (nekalbu apie vyresnius vaikus).
Atsakyti
QUOTE(Zvirbliuke @ 2005 03 22, 12:15)
Aha, tai jei žmona turi lyginti,  skalbti ir virti, vadinasi, ji  daugiau niekam ir nebetinkama?  biggrin.gif biggrin.gif

Drambliuk, žinoma, aš savo sąrašą hiperbolizavau, bandžiau įtiplti į Bandžio ar kai kurių čia pasisakiusių vyrų idealios žmonos rėmus mirksiukas.gif Jei kalbėti už save, tai mano dienotvarkė visiškai kitokia, mano vyrui rūpi visiškai kiti dalykai ir  niekad net mintis nekilo dejuoti, kad esu tarnaitė namuose schmoll.gif Į parduotuvę važiuoja dažniausiai mano vyras, beveik nelyginu, grindis plaunu ir veidrodžius valau gal porą kartų per savaitę,  nes tiek man, tiek vyrui gaila laiko, skirto buičiai... Mes turime įdomesnių užsiėmimų, nei tikrinti, kur dar dulkės neišvalytos ar rūpitnis, kokie įmantrūs pietūs bus šiandien patiekti tongue.gif

tongue.gif a vot ir nepataikei. Jei pas mane būtų tokia žmona kuri tiek daug daro per dieną aš ją pamokyčiau kaip galima greičiau apsisukti (ko nedaryti, kaip vaiką užmigdyti per 15 min.). O šiaip tai išsidavei kad nu nėra taip kad visi vyrai grįžta ir laiko žmonas tarnaitės vietoje. Oi moterys moterys kaip jau sakiau sunku su jumis bet be jūsų visai liūdna būtų. Dedu tašką - man žmona ne tarnaitė, jei reikia galiu padėti daryti visus darbus, bet nesu ir vyras kuris ramiai žiūrės jei moteris sėdėdama namuose nieko neveiks. Manau kad pirmiausia reikia pagalvoti ar aš viską padariau kad mano artimam žmogui būtų geriau. mirksiukas.gif
Atsakyti
Pritariu Drambliukui smile.gif Daugiau paprastumo.

Aš kai namie išvis tingiu kuistis, tai parašau kokį intriguojantį laiškelį vyrui į darbą ir reikalas baigtas. Nei jam valgyt rūpi, nei jis tuos namus tyrinėja biggrin.gif
Atsakyti
Rasma tavo paskutinis sakinys apie neriniuotus apatinius thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Drambliukas*: 22 kovo 2005 - 14:38
QUOTE(Rasma @ 2005 03 22, 12:33)
Pritariu Drambliukui smile.gif Daugiau paprastumo.

Aš kai namie išvis tingiu kuistis, tai parašau kokį intriguojantį laiškelį vyrui į darbą ir reikalas baigtas. Nei jam valgyt rūpi, nei jis tuos namus tyrinėja biggrin.gif

biggrin.gif o kur moteris - žino kaip su vyru susitvarkyti. Belieka tik savo pliką galvą nulenkti mirksiukas.gif
Atsakyti
smile.gif))jei vyras gerai uzdirba, bet jo zmona lygina, daro valgyt ir skalbia...:)turetu ji susimastyt:vadinasi, nevertina jis jos, negrazia ir neseksualia laiko:))))

o jeigu rimtai, tai tiek viena, tiek kita puse cia hiperbolizavo situacijas. Taciau, kad moters kasdieniai darbai daugiau laiko suryja - tai cia faktas kaip blynas.
Musu puritonisko tipo seimoj situacija buna tokia: griztam abu is darbo apie 18:30, as (zmona): darau vakariene, po to - tvarkau virtuve, paskui dar kazkuri kampa patvarkau, geles palaistau, einu su vaiku papiesti, pakarpyti, prausiu ir migdau vaika. jis (vyras): pavalgo, sedi prie kompiuterio, geria alu, paziuti TV, pavalgo, sedi prie kompiuterio.
Is tiesu situacija kasdien nera tokia tragiska, bet kad labai zvali jaustumeis irgi nepasakytum, nes apie 23 val. jau lushti.
Savaitgali moteriai darbu dar daugiau. O vyrui tikrai ne kiekviena savaitgali reikia rozetes remontuot, vinis kalt, masina i servisa varyt.

Atsakyti
Tokių vyrų, kaip tu Bandi tikrai reta thumbup.gif .Pavydžiu tavo žmonai .Teisingai tu mastai, kai šeimoje nėra supratimo ir meilės, nepadės niekas, nei parodyti kaprizai, ambicijos.Pati jau vargstu daug metu su tokiu vyru ir tokiais pat vaikais (mat vaikai matė, kad padėti mamai visai nebūtina) jau ir dabar būdami dideli, nesidrovi atėję pasakyt, kad baigčiau skaityti, o eičiau valgyt paduoti. Keliuosi kasryt 6 val, gaminu pietus, o jie tingi net pasišildyti. bet aš jau apsipratau, šuo jik ir kariamas įpranta. Dabar gyvenu laukimu, kada galėsiu pagyventi "dėl savęs".
Atsakyti
Pasakytu man kada ateity sunus, mama paduok valgyt, o ypac jei tikrai tik pasisildyt ar isidet i lekste tereikia. Visai kas kita jei praso to vyras (ar vaikai) graziai, meilikaudamas, tada jau sirdele buna paglostyta ir jokiu uzsispyrimu ar pasakymu "tu ka ranku neturi?" nereikia. Beto kiekviena karta pavakarieneves mano vyras irgi ziuri telika, arba i kompa ilenda, bet neikada nepamirsta pasakyti aciu ir pabuciuoti uz eiline vakariene, net jei ji ir nebuvo labai skani. Aisku dziaugciausi jei ir lekste savo issiplautu, deja to nera, o cia jau jo maytes lepinimas, ju seimoje indus plove tik mama arba sesuo, ot taip va. Nors jei nera kitos iseities, plauna indus ir maniskis, tik tai buna laaaaaabai retai doh.gif
Atsakyti