Įkraunama...
Įkraunama...

Aš jaučiuosi tarnaite šeimoje

[QUOTE][QUOTE(Amazing @ 2005 03 19, 22:25)
mat gėda jam mažomis porcijomis pirkt.

Nu cia dar kas? Mandras gi tas tavo vyras

/QUOTE]

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Missy, zaviuosi tavo darbstumu, ne vienas vyras svajoja apie tokia zmona thumbup.gif Gaila tik, kad toki nevykeli gavai, kur visai neivertina tavo darbo. Tikriausiai visa laika pas mama gyveno gerai priziuretas? smile.gif Kaip jau cia kitos mamos patare, netvarkyk namu kas diena, turesi nors truputi laiko sau. Vaiko nereikia steriliai auginti, gali tapti alergiskas del to. Tikrai smile.gif
Mano vyras vienturtis, buvo labai mylimas ir lepinamas, jo mama labai skaniai valgyti gamina. Visa laime, kad pries mums susitnkant, mano brangusis buvo spejes ilgoka laika pagyventi vienas. Dziaugiames del to abu, nes dabar vertina kiekviena mano darbeli. Mano vyras, iprates prie skaniu mamos valgiu, nerades jokiuos restoranuos taip skaniai, ismoko pats gaminti thumbup.gif
Mano tetis - is tu vyru, kuriems reikia paruosta maista patiekti. Tas darbas tekdavo man, bet kai issikrausciau is tevu namu, mamai, kuri ir taip ilgiau uz teti dirbdavo, truko kantrybe ir pasiule, jei namie ner paruosto maisto, eiti i viesojo maitinimo istaigas. Nuo to laiko namuose - taika ir ramybe smile.gif

Del vyro siuntimo i parduotuve - as beveik visada sudarau pirkiniu sarasa, kiek ir ko nupirkti. Neretai ir sau susirasau, kad ko nepamirsciau smile.gif
Atsakyti
Nu siaubas kazkoks, kaip kai kurios motereles apsileidusios. Ne isoriskai, bet santykiuose su savo vyrais. Is tiesu, po keletos tokiu "vyru gadinimo" metu sunku viska atstatyti i vezes. Temos autorei patarciau nusamdyti aukle ir namu tvarkytoja bent po keleta kartu per savaite, juolab kad pinigu yra. Tokiu budu ne taip pervargs, bet tuo apciu toliau gales uzsiimineti megstamom veiklom: auginti maziuka ir patarnauti vyrui prie stalo vakarais.
Atsakyti
QUOTE(Amazing @ 2005 03 19, 22:25)
mat gėda jam mažomis porcijomis pirkt. stupid.gif

mano teciui irgi geda prasyti pvz 150 gr Panevezio file blush2.gif matyt bijo, kad pardaveja nepagalvotu, kad tik tiek isgali nupirkti doh.gif
Atsakyti
prisiskaiciau as cia - is viennu situaciju juokas ima biggrin.gif , is kitu - pyktis...
zinokit dazniausiai vyrai nepastebi, kad dulkes nuvalytos, kilimai issiurbti ir t.t. gali visa diena duotis, pluseti, o gryzes vyras nepagirs, nes paprasciausiai to nepastebes doh.gif , nes galvos kad taip visada buna biggrin.gif
kam ant savo peciu uzsikeliat visa nasta, o paskui dejuojat mirksiukas.gif
vyrai nesusipras, kad reikia ka nors padaryti, nes paprasciausiai neskaito minciu. jei nervas ima, kad vyras nieko nedaro, tai reikia jam tiesiai sviesiai taip ir pasakyti - buk geras, padek man susitvarkyti- o ne tyliai nirsti savy, kad vyras nesuprantingas. is tikruju vyrai labai nesureiksmina buties - ir labai teisingai daro thumbup.gif nereikia ir moterim apsiriboti vien dulkiu sluostymu - taip tik pacios save nuskriaudziat.
juk i parduotuve galima kartu nueti, nereiks maisu tampyti.as pvz issiurbiu kilimus, o vyras man isvalo masina, kartais valgyt padaro, indus isplauna, savo drabuzius issiskalbia. nereikia vyro laikyti mazu vaiku - jis ir pats viska puikiausiai sugeba 4u.gif
Atsakyti
Jei jau atrodo, jog tempiate nepatempiamą jungą, tai juk visada galite jį nusimesti. Jaučiatės tarnaitės? Bet juk "proletariatas neturi ką prarasti - tik savo grandines".
Atsakyti
Miela temos autore,
su visom cia mamu issakytom minitm sutinku. Pirmas dziugus ir daug sekmes rodantis faktas yra tai, kad jau suvokei jusu bendruose santykiuose esanti tarnaite ir pradejai mastyti, kaip butu galima neskaudziai keisti sistuacija. Mamosgitanos pateikti patarimai yra isties "svelni revoliucija" jusu santykiuose: "Vyras yra seimos galva, o moteris - seimos kaklas".
Tu prisesk 10min. ant "sopkutes" ir susimastyk: siandienai esi sveika, jauna, grazi ir energinga, daug nerviniu lasteliu greit atsitato. Bet isisvaizduok save po desimties metu gyvenant toki sirdziai nemiela gyvenimo scenariju: visa junga vezhi viena, dukrele auga ir mato besiaukojancia mama vyrui; jai susiformuos tox pats nepilnavertis zmonos paveikslas, kad moteris turi buti vyro tarnaite. Taip apt pagalvokk apie savo sveikata, einu senyn - ne jaunyn, tavo grazu veida isvagos uzslepto pykcio ir nepasitenkinimo rauksles, nes veidas - sielos veidrodis. TAigi, ir jokie kremai tu rauksliu neuzlygins. Toliau, pagailek savo "pilkuju" nerviniu lasteliu. Tu jas prarandi kasdien negriztamai, nes njos neatsistato, pagalvok apie besikaupianti pykti skrandy, tulzyje ir t.t., kas netolimoje ateity isaukks gastrita, skandzio opa, vezi ar tulzies problemas.
Taigi, as tavo vietoje dar karta isiskaityciau i kai kuriu mamyciu issakytus patarimus ir pasiruosciau scenariju ar plana "rozinei" jusu santykiu revoliucijai.
As ir esu taikiu budu pasikeitimu salininke. Sekmes tau ir nepamirsk mus informuoti, kaip tau sekasi rasti NAUJA rakta i tavo vyro sirdi. 4u.gif
Atsakyti
Skaičiau nesenei vieną tokią knygelę apie "sunkius" vaikus, to priežastis ir pan.(nu čia ne į temą), bet patiko viena mintis - kūdikystėje vaiku rūpintis TURI MAMA. TĖVAS - turi šiai porai(mamai ir kūdikiui) suteikti saugumo jausmą. O į šią sąvoką įeiną laaabai daug - ne tik materialinė šeimos gerovė, moteris turi žinoti, kad vyras ją morališkai palaikys, padės rasti sprendimus įvairiose situacijose, PATS susipras, kad žmona pavargo ir ko jai šiuo metu reikia - romantiškos vakarienės, ar paros miego ir t.t. ir t.t. o visus kūniškus vaiko poreikius turi patenkinti tik mama. Taigi visos tos beleberos ale aš priverčiau savo vyrą taip elgtis, aš jį "išauklėjau" nesąmonė.
Tik neužsipulkit. Aš pati taip nesielgiu, čia tiesiog viena PEDAGOGINĖ TEORIJA 4u.gif (o jų dabar laaabai daug tongue.gif )
Atsakyti
QUOTE(Motina @ 2005 03 21, 18:11)
Tik neužsipulkit. Aš pati taip nesielgiu, čia tiesiog viena PEDAGOGINĖ TEORIJA 4u.gif (o jų dabar laaabai daug tongue.gif )

su ne sykį pastebėjusi, jog tai, kas teigiama teorijoje, visiškai nepasitvirtina praktikoje. Ir, deja, ypač pedagogikoje yra daug teorijos ir praktikos konfliktų.

Atsakyti
Iš kiekvienos teorijos stengiuos paimti tai, kam pritariu, kas mano nuomone yra teisinga smile.gif Juk neaugijnsi savo vaiko pagal kažko sukurtą modelį schmoll.gif
Atsakyti
Mane tos mintys irgi aplankydavo ir aplanko, kad esu tarnaitė šeimoje..Ypač tada, kai taip knieti dar paanalizuoti vyro trūkumus. Nedariau šeimoje aš jokios revoliucijos..tiesiog bandžiau pakeisti savo apčios požiūrį..Pradinės mintys buvo tokios, kaip aprašė Dainelė..na kas iš to, kad aš amžinai galvosiu kaip man kartais sunku, kaip pavargau nuo rutinos, kaip buitis mane ėda, kaip vaikas neklauso ir kaip vyras mane spaudžia dėl to, jog turi teisę daryti ką nori. Kas man iš to? Bus bloga nuotaika, susisuksiu, susiraukšlėsiu? Patiksiu sau, kitą diedą rasiu jei kas?
Vėliau šias mintis pakeičiau kitomis..Reikia virti valgyti ir sutvarkyti kambarius. Tvarkausi ne dėl vyro ir ne dėl vaiko... pati geriau jausiuos, kai bus tvarkinga. Virsiu, kepsiu, troškinsiu..čia dėl vaiko (o tuo pačiu ir patys skaniai pavalgysim). Juk man svarbu, kad vaikas būtų sveikas, gautų kokybišką maistą, tai negi man kaip mamai sunku?
Jei yra pinigų, tai išvis problemų mažai lieka...galima samdyti pavaduojančius žmones..auklytę porai val. per dieną, namų tvarkytoją.

O dėl mūsų darbų įvertinimo g.gif Jūs man pasakykit kada įvertinot savo vyrus mirksiukas.gif Kada jam pačiam pasakėt, kad jis dėl jūsų stengiasi ir uždirba, kad jūs galite auginti vaiką ir nereikia jo vesti į lopšelį skaudama širdimi, kaip kitos mamos tai daro (ypač jei jos yra vienišos), kada jam pasakėt, kad esat dėkinga už tai, ką jis padarė, neakcentuodamos vien tai, jog jis kažko nepadarė. Ar leidote jam būti tėvu ar vien pačios skubėdavote nuo gimimo pas vaiką, nes jūs geriau ir greičiau viską padarysite..Dėmesiu mokama už dėmesį mirksiukas.gif
Ir visai natūralu, kad vyras nepastebi jūsų užsiknisimo buityje..juk jūs turbūt irgi nepastebite jo darbo į kurį jis kasdien išeina. Tiesiog šiandien jūsų darbas yra namuose, nereikia reikalauti susižavėjimo ir atlygio už tai, kad jūs esate gera mama ir žmona. Kodėl turėtų būti kitaip??
Atsakyti
Joooo..yra toks anekdotas. Zmona namie vaika augina, namus tvarko, valgyt daro, o vyras tik dirba ir aiskina, kad ji vis tiek per dienu dienas nieko neveiki. Viena diena grizta namo ir randa: nepaklota lova, ismetytus drabuzius ir nesvarias kojnes, kruva neplautu indu, neisnestas siuksles su pampersais. Jis zmonai: KA TU VEIKEI, KAD TAIP VISKAS ATRODO?
O ji:
-Taigi brangusis, kaip tu sakai siandien as tikrai nieko neveikiau.

Taigi...as irgi is meiles vyrui ji lepinau - dirbau ir mokiausi islaikiau mjus ir buta, kad tik jis baigtu mokslus. Gimus vaikui stengiausi buti tobula namu zmona ir mama. Bet syki, kai pries kmandiruo9te islyginau jam marskinius, o jis juos tiesiog sugrudo i lagamina, o grizes man isreze, kad neislyginau jam marskiniu - pasakiau, jei tu tai geriau mki, pats ir daryk. Nuo to laiko marskinius dziovinu ant pakabu, bet jis ju nesilygina, ima tiesiai nuo pakabos. Paburba, dar kad pietus ne is triju patiekalu, bet as pasakiua, kai as pasauksiu ir laiku busi prie stalo, tada bus pietus is triju patiekalu, kol kas tenkinkis is dvieju (gurmans)
Laimei, alaus negeria ir i parduotuve normaliai nuvaziuoja, bet as daug kur nenusileidziu, tai tada vertina.
Autorei nieko naujo pasiulyt negaliu, kas jau cia isakyta, tiesiog gal reiktu jam pabuti diena su vaiku, o tu iseik dirbti. Kad suprastu dienos eiga ir kruvi.
Atsakyti