Įkraunama...
Įkraunama...

Aš jaučiuosi tarnaite šeimoje

Zvirbliukei - dar kartą pasikartosiu nu nesu aš tas kuriam žmona turi viską padaryti NESU. Ir dar kartą pasikartosiu - ji praktiškai daug ko ir nedaro.

O dabar klausimas kitom kurios svarsto kokie tie vyrai blogi vien tik moteris engia - kokio galo jūs su jais gyvenat jei jie tokie blogi, engejai? Siūlyčiau pasidaryti vyro su kuriuo galėtumėt gyventi be vargo apibudinimus t.y. pasirašykit kaip vyras turėtų atrodyti, jo charakterio savybes, ir ką jis turėtų daryti. Po to atsisėskit ir pabandykit mintyse sukišti visa tai į vieną vyrą biggrin.gif .
Kodėl šeimose prasideda tokios nesąmonės - mane išnaudoja, nes turiu valgyt daryti, į skalbenkę drabužius sumesti ir t.t. Gaila kad nei viena iš jūsų nėra mano žmona - pasiūlyčiau pasikeisti, aš dirbčiau tai ką jūs dirbat o jūs tai ką aš. Savo žmonai buvau pasiūlęs kai kuriose srityse pasikeisti - atsisakė, bet po pasiūlymo daugiau nepriekaištavo toj srity. Nustokit bėdavot ir vaidint labai nuskriaustas. Taip yra vyrų (tokių kaip pas missi) kaip ir moterų kurie išnaudoja savo sutuoktinį, bet nemanau daug.
Atsakyti
Skaitau kaikuriuos "Izaurų" postus ir net pikta blink.gif Pačios ant galvos užsileidot juk g.gif
Mes su vyru prieš vedybas gyvenome kartu. Jau tada natūraliai gavosi, kad dalinomės darbus.
Dabar kai sėdžiu namie su vaiku, gaminu aš. Bet tai ne prievolė, gaminti mėgstu tongue.gif Jei vyras gryžęs namo neranda vakarienės, nedaro tragedijos. Dažnai dar jam prieš pareinant paskambinu, kad nupirktų pakeliui kokią pica ar dar ką skanaus ax.gif Jei būna jėgų, pats pagamina. Šiaip dažniausiai maistą gaminu, taip taupiau, be to man patinka 4u.gif Savaitgaliai vyro šedevrų metas rolleyes.gif
Namus tvarkau (grindis siurbliuoju) kas antrą dieną, plaunu 1 kartą į savaitę (su specialia šluota kur nereikia rankų šlapintis ir purvintis). Dulkes valome retai, kokį kartą į mėnesį blush2.gif
Skalbykla JO DARBAS. Tai tikrai labai sunkus darbas kai nėra skalbimo mašinos namuose. Kaupiame rūbus kol prisirenka didžiuliai maišai (tinginiai mudu blush2.gif ) Aš jų pati nenutempčiau iki skalbyklos. Tad jis tuo užsiima, pats viską išrūšiuoja ir parneša man sulansktytus. Kartais paskambina iš skalbiankės nustatęs vargšelio balsą, kad tingi lankstyti laugh.gif Man lieka sudėlioti viską į vietas. Nieko nelyginu.
Žodžiu visko būna ... pasitaiko ir piktumų, pvz. vakar. Žiūriu filmą, jis prie kompo sėdi. Man liko 5 minutes iki filmo pabaigos kai dukra pradėjo verkti. Vyras nė nesureagavo, tai baisiai pikta ant jo nuėjau pas dukrą. Parėjusi pasakiau jam viską ką galvoju.
Vakarais po darbo vyras pavakarieniauja ir tada kiek gali užsiima su vaiku. Jo darbas labai sunkus, pareina pavargęs, bet vaikui laiko skiria thumbup.gif Kartais daugiau, kartais mažiau, bet aš jį suprantu.
Savaitgaliais man laisvė. Dažnai ryte išeinu ir pareinu kai dukra jau miega mirksiukas.gif Moka jis ir maistelį jai paruošti ir sauskelnes pakeisti, maudyti, dantukus valyti, į lauką išvesti ir tt.
Kiekvieną vakarą yra jo pareiga nuprausti ir paruošti vaiką miegui. Tada jau mano eilė migdyti.
Negalvokite, kad jis čia iš karto toks rūpestingas tapo. Nors uošvenei galiu didelį AČIŪ pasakyti, kad užaugino jį tvarkingą ir mokantį gaminį.
Vaiką jam pradėjau palikinėti nuo labai anksti, pradžiai porai valadnų, vėliau vis ilgiau. Pratinosi palaipsniui. Buvo visko ... ir pamiršęs sauskelnes pakeisti (vaikas sušuto) ir pamiršęs gerti duoti visą dieną ir tt. Bet manęs tai neišgazdino. Jokių problemų dabar nebelikę thumbup.gif
Labiausiai mane nervina, kad jis nemėgsta pirkti maisto. Turiu galvoje didelius užpirkimus. Išsprendžiau šią problemą savaip. Nuperku viską pati, o parneša parduotuvės darbuotojas už arbatpinigius. Bet šiaip vyras nulekia į kioskeli pirmame aukšte ir 12 nakties jei reikia smile.gif
Periodiškai būna ir nesusipratimų, tada susibarame, išsiaiškiname kame reikalas ir vėl gerai . Nevaržau savęs jokiais grafikais, darau viską kaip pavyksta ir pagal nuotaiką drinks_cheers.gif
Kadangi auklė pas mus retenybė, tai linksmintis einame atskirai. 1 kartą buvom išėję kartu sad.gif Bet nematau bėdos jei į vieną baliu nueina jis vienas, į kitą aš viena.
Žodžiu stengiamės nuolaidžiauti vienas kitam ir ieškoti kompromisų, vat cool.gif
Atsakyti
dar noriu pridurti, kad maistą gaminu dviem, trim dienom. Tik reikia fantazijos kaip jį kitom dienom "pakeisti" mirksiukas.gif
Atsakyti
Labai apsidziaugiau perskaicius TauRe pasisakyma, as galvojau, kad tik as savo vyra engiu ir skalbinius pas mus jis dazniausiai isdziauna ir surenka is skalbyklos.
O siaip del darbu pasidalijimo, tai kambarius tvarkom abu, kartais po viena kaip iseina. Valgyt darau as arba aukle, bet ir jam paciam buviu issikept nera bedos ir daznai pasiima valgyti pats, kita karta sako nesiulyk pasiimsiu. O lyginimas tai mano darbas, bet jei reik ko nors ir neislyginta, tai issilygina.
O susipykt tai susipykstam, bet as manau, kad reikia issilieti, tada biski geresni bunam.
Atsakyti
QUOTE(Aima @ 2005 03 23, 02:29)
Labai apsidziaugiau perskaicius TauRe pasisakyma, as galvojau, kad tik as savo vyra engiu ir skalbinius pas mus jis dazniausiai isdziauna ir surenka is skalbyklos.
O siaip del darbu pasidalijimo, tai kambarius tvarkom abu, kartais po viena kaip iseina. Valgyt darau as arba aukle, bet ir jam paciam buviu issikept nera bedos ir daznai pasiima valgyti pats, kita karta sako nesiulyk pasiimsiu. O lyginimas tai mano darbas, bet jei reik ko nors ir neislyginta, tai issilygina.
O susipykt tai susipykstam, bet as manau, kad reikia issilieti, tada biski geresni bunam.

Mes irgi susipykstame kartais. Buvo jis man pareiškęs kartą, kad aš sėdžiu namuose, tai turiu viską padaryti, pasakė ir pasigailėjo laugh.gif
Dabar kai dukra neberopinėja grindimis tai ir tvarkausi rečiau, žodžiu neapsikraunu aš darbais cool.gif
Atsakyti
Nesijauciu kaip tarnaite. Musu seimynoje nera maisto-tvarkos kulto. Neuzsicikline ant situ dalykeliu. Vaikui valyti padaro aukle, mes pavalgome mieste, arbe(esant ikvepimui) pasigaminam ka skanaus namie. Kampus apsisluojam susiskirste itakos zonas. Rubus plauti? O cia siais laikais kazkokiu dideliu pastangu reikalaujantis darbas? Lygint? Kad tu lyginimu nera kalnai. Kartais aukle, kartais as, o kartais vyriokas(nerades spintoje norimos spalvos marskiniu issiknisa is kruvu ir issilygina tongue.gif )

Negaleciau gyventi su pedantu, "as gi pinigus uzdirbu", "tavo pareigos:..." vyru.

Dar , manau, kad kiek leidiesi, tiek ant taves joja. Tik nesakykite, jog kai susipazinote su vyru nematete, jo pozicijos, poziurio . Jei jums tai tiko, tai ner ko dabar bedavotis.

O pagaileti saves , mes daznai pagailim. Tai yra netgi sveika.
As pvz. labai sau nelaiminga bunu , kad anksti i darba reik eit smoke.gif (ypac po to, kai iki isnaktu su drauge prie vyno butelio "po dusam " kalbejomes tongue.gif megalol.gif megalol.gif megalol.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uola: 23 kovo 2005 - 09:40
"Jokia tarnaite as nebusiu"- taip buvo pasakyta dar draugaujant.mes nesusituoke, turim dukryte, as nedirbu,studijuoju neakivaizdziai,jis dirba-stengiasi kad netruktu nieko namuose.bet kad arciau taip kaip dauguma cia moteru-na jau ne tongue.gif Jis zino, kad jei as nenoriu tvarkytis tai ir nesitvarkysiu, valgyti gaminu kai uzplaukia noras kazka naujo isbandyti biggrin.gif priekaistu buvo keleta kartu:bet greitai buvo pasakyta kad jei nori tureti tarnaite-tegu samdo,o as buiciai neleisiu uzgosti saves.net nesvajok sakiau, kad as budama 22 metu tau "tarnausiu":arsiu kiekviena diena,uzmirsdama save schmoll.gif ir taip vaikas visa laika atima.
Namus as tvarkau kai uzeina upas, arba kai dulkes akis bado ax.gif O jei jauciu kad siandien ne ta diena,apsirengiam su mazaja ir po parduotuves, aplankom drauges, nuvaziuoju pas mama....Vyras vairuotojas-tai pavalgo pakelese, grizta velai dazniausiai-tai tiesiai i lova,o jei anksciau grizta-tai abudu planuojam ar namie gaminsimes ar vaziuosim pavalgyti kur.
savaitgaliai mums sventas dalykas-JOKIU NAMU TVARKYMU!!! schmoll.gif Vaziuojam prie juros, lankom gimines, nuvaziuojam i baseina, sauna-skiriam laika sau.ir jokiu pykciu, nes abu pailseje, neisvarginti buitiniu darbu thumbup.gif
Atsakyti
O mes tai tvarkomes savaitgaliais-ir tai man nelabai patinka, nes pora valandu geriausio laiko susigadina cry.gif
Tiesa, viska praktiskai daro vyras-sirbliuoja, plauna, as tik sluostineju dulkes, valineju gelytes, padedu susitvarkyt dukrai..Bet mane vis tiek tai erzina-kai tik atsils, su dukra varysim i lauka, kol vyras tvarko buta, nes mane erzina siurblio uzimas sestadienio ryte schmoll.gif

Siaip mes abu dirbam, abu ir namie darbus dalinames-pasirenkam kas kam labiau iseina ir kuris geriau ka moka..Man skalbianke, jam indaplove, jam siurbliavimai, man dulkiu sluostymai, daiktu sudeliojimai..Prekintis dabar vaziuojam kartu, bet vyras ir vienas nuvaziuoja, jei reikia, tik man nelabai patinka, kad jis neisradingai prekinasi-superka tik standartinius produktus rolleyes.gif

Maisto gaminimas irgi pagal nuotaika ir pagal tai kieno patiekalas..Pvz. as net megstu sestadieni ryte kept blynus, kol visi dar kapstosi is lovu, o vyras pvz. visada daro spagecius arba karstus sumustinius...
Atsakyti
Na Taure tu cia apie musu seima parasiai thumbup.gif
Tik mes skalbimo masina namie turime,ir drabuzius as pati dziaustau,bet poto net lyginti nereikia.Neturiu noro savo laika gaisti tokiems darbams kaip lyginimas,kasdiena grindis plauti,ar dulkes valyti. schmoll.gif
O apsipirti vaziuojame karta i savaite.Nematau reikalo del keliu daiktu kasdiena begioti.
Manau lietuvaites pacios vyrus islepina,bet cia tik mano nuomone. doh.gif
Atsakyti
Rasma rašė:
Jei norisi būti auka, tai ja ir tapsi, vis žiūrėdama ar tinkamai vyras įvertino, ar viską taip padarė kaip tu norėjai. Kol save kamuosi problemų ieškojimu, tol gyvenimas atrodys labai problematiškas.
Tas pats bus, kai paaugs vaikelis ir grįši dirbt darbą. Keisis tik giesmė...prisidės..man ir darbas, ir vaikas, ir namai. O jei priimsi motinystę ir tą buvimą namie kaip natūralų dalyką, tai greičiau ir nurimsi.

O vėliau mintis galvon trenkė: o kažin ko vyras nori? Patikėkit manimi, jiems irgi dažnai nepasiseka mirksiukas.gif Renkasi žavią būtybę su nėriniuotais apatiniais..o vėliau lieka priekaištų generatorius chalate smile.gif

Rasma taikli, labai taikli. Aišku, kad nuėjo gabalą kelio, su savim pasikalbėdama.
Jei mes nustotumėm šeimoj konkuruot, o imtumėm vienas kitu rūpintis, tokių problemų aptarinėt nereiktų. Tampam laisvos, kai suprantam, kad galim daryt tai, ko norim: norim tvarkos- tvarkom, norim valgyt-gaminam. O jei norim gyvent vienos-skiriamės. Žodžiu , senas teiginys "laisvė-tai įsisąmoninta būtinybė " yra absoliutus.

Beje, apie vyro įvertinimą-aš saviškiui vos ne kiekvieną dieną padėkoju, kad turiu galimybę sėdėt namie ir būt namų šeimininke. Ir jo sėkmės/nesėkmės darbe mane labai domina, gaila, kartais taip būna užsiknisęs, kad nebenori apie darbą kalbėt ir namie.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagitana: 23 kovo 2005 - 15:07
jooo g.gif nors ir maniškis buna pabamba visada jei išlekiu pas drauges o jam mat valgyt nieko nepadariau, o nuolatinis kartojimas, kad pilnas šaldytuvas pasiimk ką nori ir valgyk nepadeda schmoll.gif Nemanau kad čia aš jį išpaikinau, toks jau buvo, mamytė visada padarydavo laiku valgyt ir po nosim pakišdavo, o štai aš stengiuosi jau keletą metų perauklėt, visko buvo ir išvis nedariau valgyt ir išvažiavus buvau atostogaut su vaiku jį vieną palikus, bet kai aš bunu šalia reikalauja kad visada laiku jam valgyt padaryčiau, nesvarbu jam kad man buna kokia sesija, aš sedžiu prie kompo su išvarvejusiom akim, aišku padarau nes tenka ir sau darytis, bet šūkteliu kad ateitų ir einu savo darbų dirbt, jei atšalo - jo bėdos...

Su skalbiniais, aš taip pat jų nelyginu ir niekada nelyginau, na nebent važiuojam i kokį balių, matau kad susiglamžęs drabužis tada palyginu bet tik savo... vyras savo išsilygina pats, nors paskutinį kartą irgi užplauke, užsiputojo kad aš bloga žmona nieko nedarau, jam niekad nelyginu, o aš atkirtau kad turi taip pat dvi rankytes ir gali puikiai sau išsilygint, be to niekur neparašyta kad žmona privalo tam tikrus darbus daryt... Tai va pareiškiau, kad jei ką ir darau tai tik iš meilės jam, nors daryt nieko neprivalau...

šiai dienai jau yra šioks toks progresiukas, nors oi kiek nervų sugadinau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Strielka: 23 kovo 2005 - 16:01
Pritariu daugumai- išlepintas vyras yra ir tiek, pati sukūrei su juo taisykles ir dienotvarkę namie- tai ir dabar šaukštu pasekmes kabini mirksiukas.gif Šiaip aš kai noriu pavaidint ar pasijus auka irgi išrėkiu vyreliui , kad esu tarnaitė, net dukros žodžiai dabar- aš tau ne tarnaitė, šiaip nereik apsileist ir tiek biggrin.gif Man tai nors į parduotuves nereik vaikščiot, tas gerai, nepamenu kada buvau, o padaryt valgyt- kelioms dienoms ne proglema, nes namie sėdžiu, o jei kartais "pamirštu", ar tingiu- šaldytuvas stovi kampe- parduotuvė netoliese- prašau- fantazija vyro-norės ėst- pasirūpins blush2.gif
Dėl skalbimo- tai pas visas yra skalbiakė- tai problemų nekyla, man jos kyla, kai iš jos išskalbtus rūbus reik ištraukt-po porą parų ten pratūno, kol ateina įkvėpimas išdžiaustyt,o lyginti- va lyginti man patinka- nervus ramina g.gif
Atsakyti