QUOTE(mutantė @ 2011 02 04, 15:54)
1. Tau pasisekė, kad vyras toks tvarkuolis nežinau ar daug tokių yra
2. Jai maisto negaminsiu kaip vaikas

jis kentės, rūbų tai jam niekad neskalbiu, nelyginu ir nerankioju

tai ir mano mama elgdavosi su tevu tad neisivaizduoju, kad gali būti kitaip
3. Tai man ir taisyti viską reikia
1. Nu nesitvarko jis, sakiau gi

Arba tvarkosi, bet tik savaitgaliais, kai jau aš pradedu su šluota po namus lakstyt, tai ir jis ką nors prisideda

Arba valgyt daro (tai jam patinka labiau, nei tvarkytis) kad valyt nieko nereiktų

Kaip jau minėjau, valgyt daryt jam patinka, o be to susiklostė dabar taip, kad jis dažniausiai namie atsiduria anksčiau nei aš, tai turi pasirinkimą - sėdėti alkanas ir laukti kad pažiūrėt, ar labai pavargus bei valgyt nusiteikus aš grįšiu, arba pagamint ką nors vakarienei pats. Kadangi gamina jis puikiai ir moka kažkaip greičiau susisukt, tai ir padaro. O aš kartais grįžus nei valgyt noriu, nei į virtuvės pusę žiūrėt, tai liktų tokį vakarą nevalgęs ir tiek

Tingėtų, tai nedarytų, nematau problemos

Ir šiaip, būna gi ir pas mus, kad koks tai plintusas kelis mėnesius "neprisikala" ar dar kažkas, nu bet man tai netrukdo, o jei jau trukdo, tai plaktuką į rankas pasiimu

Atima jį iš manęs... gal bijo, kad vietoj plintuso į kokią sieną pataikysiu
2. Ne, nu tai nereikia visai negamint, ale nebūtina gi pačiai ir vaikui kasdien sočią vakarienę valgyt

nu bent jau pas mus taip. Jei valgyt tingim gamint, tai sueina ir sumuštiniai su arbata ar dar kokie užkandžiai šaldytuve gulintys ir gaminimo nereikalaujantys. Ir vaikas valgo tą patį, ir mes. Nė vienas iš bado nemirštam

Aš tai rūbus skalbiu (nu ta prasme skalbiankė), nes vien tik iš savo ir vaiko kai kurių spalvų nepririnkčiau, o pustuštė skalbiankė man akis bado
3. Mano asmenine nuomone, niekam nėra privaloma kažką daryti. Nu išimtis yra galbūt esminiai vaiko poreikių patenkinimai, kur pasirinkimo nėra, bet tai čia vyras ne prie ko. Jūs arba norit, kad tos spintelės "susitvarkytų", arba ne. Jei norit, Jūs turit tris variantus - pasidaryti pati, išsikviesti meistrą arba paprašyti vyro. Nu aišku, kraštutinis atvejas - nusipirkti naujas spinteles, ale jas vis tiek kam nors surinkt reiks

Nu žodžiu, jei meistro kviesti nesinori arba nėra iš ko, lieka tik du variantai - Jūs pati, arba vyras. Jei vyras yra tiek apkiautęs, kad keletą mėnesių ujamas vis tiek nesugeba tų varganų durelių prisukt, tai kas lieka Jums - ardytis ir rėkauti beigi minti įvairiais būdais ant miegančios vyro sąžinės, gadintis nervus sau ir vaikams, kelti skandalus namie ir t.t. ir pan. Arba pasidaryti pati

Renkatės Jūs.
Ir šiaip, jei vyras namuose - tik parazituojantis padaras, kuris nieko neveikia ir niekuom prie šeimos gerovės neprisidea, tai galbūt didžioji problema yra visai ne tvarkoje ar spintelių tvarkyme? Problemos tokiu atveju aš ieškočiau santykiuose. Nes visi kiti nesusikalbėjimai ar vienas kito negirdėjimas bei ignoravimas yra tik nevykusiai besiklostančių tarpusavio santykių pasekmė. O šalinti reikia priežastis...