Įkraunama...
Įkraunama...

Aš jaučiuosi tarnaite šeimoje

QUOTE(pieniu pieva @ 2011 01 31, 21:32)
Man mazu maziausiai keisti tokie pasakymai.
O indai i indaplove patys sulipa ir programai pasibaigus patys is jos islipa ir i vietas susidelioja? O skalbiniai irgi pagal spalvas issiskirsto, sulenda i skalbenke ir po to patys pasidziauna, isdziuve susilanksto ir i vietas pasideda?
Taigi, cia irgi darbas. Ir jis yra be galo nuobodus, ir reikalauja laiko ir jegu, kurias as gal galiu ir kitur panaudoti? Kodel visada tik as tureciau tai daryti, vyrui pasiteisinant, kad indaplove PATI indus isplauna, o skalbenke PATI isskalbia?
Pas mane seimoje taip nera. Mes su vyru abu galim visus namu ruosos darbus atlikti. Jeigu as siurbliuoju grindis, jis plauna, jis gamina valgyt, as sutvarkau po to ir t.t.
Jis turi dvi rankas, kaip ir as. Jis yra sveikas, stiprus vyras, ne invalidas. Tai kodel as turiu apie ji sokineti?
Papildyta:
Tai tikriausiai lietuvis jusiskis?

O pakalbeti su juo nebandet? Jam tai ziauriai patogu - ir i darba eiti nereikia, ir namuose apsokinetas. O jeigu jus taip viena grazu vakara jam nepadarytumet tos vakarienes, pasakytumet, kad pavargau, pabandyk pats pasidaryti, juk visa diena namie tupejai? Kas tada?

Taip, taip Lietuvis, zemaitis.
Kalbejom, tada jis man prikaisioja del tvarkos, kad as nieko nedarau ir pan, kad esu svolacius, kai apie ji kalbu blogai.
Riejames ziauriai, buna, kad pradedu vyti is namu, na mes nuomojames nameli...
Bet vel susitaikom ir viskas...
O jei nepadaryciau, tai ir sedetu, bet pats nepadarytu, net nesugeba pasildyti maisto. ir numirtu is bado...
Daug zmoniu man sake, kad jam tiesiog patogu, jis pasake, kad jam su manim gerai, o apie jausmus nieko. O kai pasakau, kad man negerai, tai tu nezinai ko tu nori ir ko tau reikia, tu niekada nebusi laiminga... zodziu taip gaunasi, kad as per daug reikalauju is jo... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Kumute Metute @ 2011 01 31, 22:01)
jei nepadaryciau, tai ir sedetu, bet pats nepadarytu, net nesugeba pasildyti maisto.  ir numirtu is bado...

Nenumirtu, nenumirtu, nebijokit. Garantuoju bigsmile.gif

O ir pabandykit vienakart.
Atsakyti
Nu suspardyciau matyt! blink.gif

Pasiuntu kai matau merginas kurios taip aukojasi del sudo gabalo. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(TamsiMergaite @ 2011 02 01, 00:12)
Nu suspardyciau matyt!  blink.gif 

Pasiuntu kai matau merginas kurios taip aukojasi del sudo gabalo.  verysad.gif

Visaip pasitaiko, pradedi rekti, ir juokiesi, ir verki, ir tyli...
Atsakyti
QUOTE(Kumute Metute @ 2011 01 31, 22:01)

Cia tikrai ne kriterijus blink.gif Mano vyras zemaitis. Buna, kad vyriskai patingi, nu bet padet visada padeda, tiek tvarkantis, tiek darant valgyt, daznai ir pats viska neprasytas padaro.
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2011 02 01, 06:10)
Cia tikrai ne kriterijus  blink.gif  Mano vyras zemaitis. Buna, kad vyriskai patingi, nu bet padet visada padeda, tiek tvarkantis, tiek darant valgyt, daznai ir pats viska neprasytas padaro.
drinks_cheers.gif Aš irgi su žemaičiu gyvenu biggrin.gif Bet bėdų nėra smile.gif
Aš negalėčiau taip gyventi kaip Kumute. Negalėčiau ramiai pro jį praeiti, jei aš dirbu, jam pinigus duodu, o jis namuose nieko nesugeba padaryti. doh.gif Būtų rimtas pokalbis. Pinigai jo malonumui, mašinai doh.gif Maisto nupirkčiau, o savo malonumui lai pats užsidirba.

Aš nesuprantu moterų... Aš moteris, bet kitų nesuvokiu... O be to, ko ir gailėti, pačios ant galvos užsileido, o paskui skundžiasi. Nepatinka nedaryk. Juk niekas neverčia, pistoleto į galvą neįremia.

O ir pieniu_pieva teisingai sako. Juk skalbiniai ne patys pasiskirsto, indai susidėlioja. Viską reikia daryti.
Atsakyti
Anksčiau ir aš apšokinėdavau visus.Nusibodo!!!!!!Pradėjau jaustis tarnaite.Vieną kartą ėmiau ir pasidariau sau laisvadienį.Nu ir niekas nemirė.Aišku burbėjimo užteko,bet pasakiau:"Abu vienodai dirbam(valdiškai),tai kodėl turėčiau v i e n a namie vakare plūktis.Rankos nenukris jei šį bei tą padarysit."
Žinoma gaminti neišmokinsi,bet tvarką palaikyti gali,o netik aukštyn bamba prie teliko gulet.
Paskirsčiau darbus,dabar neatsidžiaugiu jog tada užsisuko.Daug lengviau patapo.
Atsakyti
QUOTE(Dieter @ 2011 02 01, 10:41)
Aš nesuprantu moterų... Aš moteris, bet kitų nesuvokiu... O be to, ko ir gailėti, pačios ant galvos užsileido, o paskui skundžiasi. Nepatinka nedaryk. Juk niekas neverčia, pistoleto į galvą neįremia.

Bet jei vyras atsisako kažką daryti ir viskas, tai kaip taip imti ir nieko nebedaryti? Na, tarkim, įmanoma atsisakyti daryti vyrui valgyti ir gaminti tik sau bei vaikus, nors tada karas namuose būtų. O kai su kambarių tvarkymu? Netvarkyti, tegul vaikšto vaikai po šiukšles? Jei vyras indų neplauna, tai kaip pačiai jų neišplaut, iš ko valgyt tada, kai paskutinę lėkštę į kriauklę numeta ir laukia, kol „pati išsiplaus“? Vaiko priežiūra, savaime aišku, irgi tik moteriai lieka, nėra išeities. Jei vyras neina į parduotuvę ir viskas, tai kas produktų nueis nupirkti, jei ne žmona? Tai kaip tai nenori - nedaryk?
Aš nesuprantu ko čia nesuprasti. Gal sunku įsivaizduoti, kai pati augi kitokioje šeimoje ir vyras geranoriškas pasitaiko. O būna ir taip, kad tokie „bajeriai“ prasideda po to, kai vaikas gimsta, ne iš karto tikras veidas pasirodo. Be abejo, yra atvejų, kai pačios moterys sau užsikrauna nereikalingų darbų, atrodytų, tam, kad galėtų paburbėti kokios jos vargšės arba bando pavaidinti idealias super moteris, tačiau būna ir kitokių atvejų, kai nelabai ir išeitis yra, jei vyras nesutinka nieko keisti.

Kad neatrodytų, jog pati save teisinu ir panašiai, tai pasakysiu, jog mano atvejis ne toks - tvarkomės dviese po lygiai, valgyt darom pagal susitarimą, vienas indus plauna, kitas siurbia.
Atsakyti
QUOTE(CD1 @ 2011 02 03, 09:41)
.....
Aš nesuprantu ko čia nesuprasti. Gal sunku įsivaizduoti, kai pati augi kitokioje šeimoje ir vyras geranoriškas pasitaiko. O būna ir taip, kad tokie „bajeriai“ prasideda po to, kai vaikas gimsta, ne iš karto tikras veidas pasirodo. Be abejo, yra atvejų, kai pačios moterys sau užsikrauna nereikalingų darbų, atrodytų, tam, kad galėtų paburbėti kokios jos vargšės arba bando pavaidinti idealias super moteris, tačiau būna ir kitokių atvejų, kai nelabai ir išeitis yra, jei vyras nesutinka nieko keisti.
....

Na - būtent toks yra mano atvejis.... Gimus vaikui viskas pradėjo griūti. Ir aš kariavau - tada "boba nepatenkinta, boba idiotė..." susirado meilužę, kuri juo patenkinta, bet iš namų neišeina, nes namai - jo...
Na ir kas, kad aš JAM nebetvarkau, negaminu, - jam dzin, bet tenka susitvarkyti dėl savęs ir vaiko; na ir kas, kad jam valgyti nedarau (jis maisto neperka, pinigų neduoda nei cento net vaiko poreikiams) - jis valgo kitur....
Tai mes su dukryte dabar ir mėgaujamės tuom, kad diedo namie nebūna 12 valandų kas dieną, kai jis grįžta, mes einame į kitą kambarį - žaidžiam, siaučiam ir miegam -- susitvarkom puikiai. O jis - mus ignoruoja, o mums nuo to - tik ramiau -- nebėra jokių scenų, škandalų ir priekaištų... Lafa....
Atsakyti
QUOTE(CD1 @ 2011 02 03, 10:41)
Bet jei vyras atsisako kažką daryti ir viskas, tai kaip taip imti ir nieko nebedaryti?
Tai kaip tai nenori - nedaryk?

tačiau būna ir kitokių atvejų, kai nelabai ir išeitis yra, jei vyras nesutinka nieko keisti.

Nereikia nieko nebedaryti. Tai neįmanoma. Reikia daryti tiek, kiek darytum, jei vyro nebūtų iš viso. Valgyti darytis tai, ką nori tu ir vaikas (-ai), tvarkytis taip, kaip pačiai patinka ir tiek, kiek norisi/reikia, rūbus skalbt, džiaut, lygint savo ir vaiko (-ų), pirktis tai, ko reikia sau ir vaikui (-ams) nu ir t.t. ir pan. Tai nereiškia, kad darbų nebelieka ar kad jie patys pasidaro. Bet kai darai tiek, kiek reikia ir norisi pačiai, tada tarnaite jaustis nebėra prasmės.

Išeitis visada yra. Tik išeitimis daug lengviau pasinaudoti toms, kurios nėra materialiai priklausomos nuo vyro malonės. Tai vienintelis trukdis, kuris gali sumažinti galimybes kažką keisti. Todėl moteris visų pirma turi būti savarankiška ir materialiai nepriklausoma. Kad ir kokiomis priemonėmis tai būtų pasiekiama.

QUOTE(Vilusa @ 2011 02 03, 10:56)
bet iš namų neišeina, nes namai - jo...

Namai vien tik jo? Nesvarstot galimybės išsiskirt? Turtą pasidalintumėt. Išlaikymą vaikui prisiteistumėt. Net jei nemokėtų, porą šimtų litų iš vastybės gautumėt. Vis į kišenę, o ne iš jos smile.gif Nors žinoma, gal Jums ir taip gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2011 02 03, 11:12)
Nereikia nieko nebedaryti. Tai neįmanoma. Reikia daryti tiek, kiek darytum, jei vyro nebūtų iš viso. Valgyti darytis tai, ką nori tu ir vaikas (-ai), tvarkytis taip, kaip pačiai patinka ir tiek, kiek norisi/reikia, rūbus skalbt, džiaut, lygint savo ir vaiko (-ų), pirktis tai, ko reikia sau ir vaikui (-ams) nu ir t.t. ir pan. Tai nereiškia, kad darbų nebelieka ar kad jie patys pasidaro. Bet kai darai tiek, kiek reikia ir norisi pačiai, tada tarnaite jaustis nebėra prasmės.

Išeitis visada yra. Tik išeitimis daug lengviau pasinaudoti toms, kurios nėra materialiai priklausomos nuo vyro malonės. Tai vienintelis trukdis, kuris gali sumažinti galimybes kažką keisti. Todėl moteris visų pirma turi būti savarankiška ir materialiai nepriklausoma. Kad ir kokiomis priemonėmis tai būtų pasiekiama.

labai pritariu tokioms mintims. visų pirma reikia dėl savęs stengtis, o ne apie kitus šokinėti. nepmirškite, jog ir vaikams pavyzdį rodote - pagal savo amžių leiskite ir jiems prisidėti prie namų ruošos, negesinkite entuziazmo, kai pyplys nori dulkes pavalyti. Kartu susitvarkyti, vakarienę pasigaminti daug greičiau galima su vaikais, o tada lieka laiku kartu pažaisti, pakalbėti, pasiausti - juk kartu smagiau viską daryti nei atskirai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2011 02 03, 10:12)
Reikia daryti tiek, kiek darytum, jei vyro nebūtų iš viso. Valgyti darytis tai, ką nori tu ir vaikas (-ai), tvarkytis taip, kaip pačiai patinka ir tiek, kiek norisi/reikia, rūbus skalbt, džiaut, lygint savo ir vaiko (-ų), pirktis tai, ko reikia sau ir vaikui (-ams) nu ir t.t. ir pan. Tai nereiškia, kad darbų nebelieka ar kad jie patys pasidaro. Bet kai darai tiek, kiek reikia ir norisi pačiai, tada tarnaite jaustis nebėra prasmės.

Kad ir dėl tvarkymosi. Kaip daryti tiek, kiek darytum, jei vyro nebūtų?
Vyras valgo namie, o lėkštės padedamos į kriauklę (arba net ir ten nepataiko, ant stalo lieka) „kol pačios išsiplaus“. Tai kaip tvarkytis kiek pačiai patinka ir norisi? Laukt, kol indų pačiai ir vaikui neliks, palikt jo indus rūgt kriauklėj arba ant stalo muses veist?
Kambarius tvarkant irgi palikti ant žemės vyro šiukšles ir po visus kampus išmėtytas kojines bei marškinius? Jei vyras mėgėjas dar ir po namus su batais pavaikščiot kartais, tai nešluoti? Daug pavyzdžių gali būti.
Lieka pakankamai tų darbų ir atsisakius vyrui skalbti ir valgyt ruošti. Ir manau, kad čia problema ne darbų kiekyje, o dažniausiai vyro elgesyje, kai tai laikoma moters pareiga, dalia, savaime suprantamu dalyku ir už tai neatrodo verta bent padėkoti. Gal net neitų čia skųstis dalis moterų, jei bent kokį teigiamą įvertinimą, padėką gautų. Nes skaudu, kai dirbi, stengies ir ne tik, kad pastangų niekas nevertina, o dar ir sumenkina priimdami tai kaip savaime suprantamą dalyką (kad moteris turi vyrą pilnai apšokinėti) arba dar vaidina erelius šeimos išlaikytojus, nes mat jie pinigus uždirba, kol moteris per dienas „poilsiauja“ su keliais mažiais.
Atsakyti