Įkraunama...
Įkraunama...

Aš jaučiuosi tarnaite šeimoje

QUOTE(Hmmm... @ 2011 02 03, 10:12)

Namai vien tik jo? Nesvarstot galimybės išsiskirt? Turtą pasidalintumėt. Išlaikymą vaikui prisiteistumėt. Net jei nemokėtų, porą šimtų litų iš vastybės gautumėt. Vis į kišenę, o ne iš jos smile.gif Nors žinoma, gal Jums ir taip gerai smile.gif

Namai tik jo.
Istorija ilga, nenoriu plėstis....
Bet tikiu - ateis šventė ir į mano kiemą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilusa @ 2011 02 03, 10:56)
Na - būtent toks yra mano atvejis.... Gimus vaikui viskas pradėjo griūti. Ir aš kariavau - tada "boba nepatenkinta, boba idiotė..." susirado meilužę, kuri juo patenkinta, bet iš namų neišeina, nes namai - jo...
Na ir kas, kad aš JAM nebetvarkau, negaminu, - jam dzin, bet tenka susitvarkyti dėl savęs ir vaiko; na ir kas, kad jam valgyti nedarau (jis maisto neperka, pinigų neduoda nei cento net vaiko poreikiams) - jis valgo kitur....
Tai mes su dukryte dabar ir mėgaujamės tuom, kad diedo namie nebūna 12 valandų kas dieną, kai jis grįžta, mes einame į kitą kambarį - žaidžiam, siaučiam ir miegam -- susitvarkom puikiai. O jis - mus ignoruoja, o mums nuo to - tik ramiau -- nebėra jokių scenų, škandalų ir priekaištų... Lafa....

Aš vis norėdavau jūs pagauti ir paklausti, kaip jums sekasi... Tikėjausi, ka dviskas pasikeitė... Bet iš tiesų tai pasikeitė nemažai, nes pasikeitėt jūs mirksiukas.gif Bent jau nervų tiek nesugadinate...
QUOTE(CD1 @ 2011 02 03, 11:35)
Kad ir dėl tvarkymosi. Kaip daryti tiek, kiek darytum, jei vyro nebūtų?
Vyras valgo namie, o lėkštės padedamos į kriauklę (arba net ir ten nepataiko, ant stalo lieka) „kol pačios išsiplaus“. Tai kaip tvarkytis kiek pačiai patinka ir norisi? Laukt, kol indų pačiai ir vaikui neliks, palikt jo indus rūgt kriauklėj arba ant stalo muses veist?
Kambarius tvarkant irgi palikti ant žemės vyro šiukšles ir po visus kampus išmėtytas kojines bei marškinius? Jei vyras mėgėjas dar ir po namus su batais pavaikščiot kartais, tai nešluoti? Daug pavyzdžių gali būti.
Lieka pakankamai tų darbų ir atsisakius vyrui skalbti ir valgyt ruošti. Ir manau, kad čia problema ne darbų kiekyje, o dažniausiai vyro elgesyje, kai tai laikoma moters pareiga, dalia, savaime suprantamu dalyku ir už tai neatrodo verta bent padėkoti. Gal net neitų čia skųstis dalis moterų, jei bent kokį teigiamą įvertinimą, padėką gautų. Nes skaudu, kai dirbi, stengies ir ne tik, kad pastangų niekas nevertina, o dar ir sumenkina priimdami tai kaip savaime suprantamą dalyką (kad moteris turi vyrą pilnai apšokinėti) arba dar vaidina erelius šeimos išlaikytojus, nes mat jie pinigus uždirba, kol moteris per dienas „poilsiauja“ su keliais mažiais.

Man tik staiga iškyla klausimas, kur jūs buvote tuo metu, kai savo gyvenimą susiejote su vyru, kuris iš vis neisiskaito su moterimi g.gif
Atsakyti
CD1, taip visko pasitaiko, visokių situacijų.
Čia yra klaidos tėvų, kurie taip išauklėjo savo vaikus. Vyrus nesitvarkyti, nes tai moterų pareiga, o moterims kaldami į galvas, kad tai jų pareiga vyrus apšokinėti.
Kitas dalykas juk tuokiesi su žmogumi kurį pažįsti, su kuriuo bendrauji, matai kaip viskas jo šeimoje vyksta, tuo labiau, šiais laikais ir pagyvena kartu žmonės iki vedybų ir vaikų.
O kitas dalykas, gerai vyras pasikeitė po vedybų ir vaiko gimimo, jam viskas dzin, jis nieko nedaro, pvz kaip Vilusios variantas. Aš nežinau kodėl tokios moterys nesiskiria, o gyvena su jais. Taip taip, nėra pinigų, nuo kažko priklausoma... ir t.t.
Čia esu griežta ir kaltinu tik moteris, kurios nepagalvoja ir gal būna su rožiniais akiniais, kodėl jos pasilieka priklausomos tik nuo vyrų, kur jų pačių darbas, pinigai, kur jų savarankiškumas?

Mano pusseserė viena auginą vaiką, kai sužinojo kad laukiasi gyveno nuomojamam kambaryje, susirado butą, pasiėmė paskolą, darbas buvo, koks toks, bet pinigų užteko, dar jos darbas ganėtinai dėkingas, gali dirbti namuose, iš vieno išėjo į dekretą, namuose pasiliko ir puikiai tvarkosi jau 6 metai, be vyro pagalbos, ir nereikia sukti galvos, kad jis nieko nedaro, o ji tik nugarą lenkia. Dabar ji daro viską dėl savęs ir vaiko.
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2011 02 03, 11:25)
Aš vis norėdavau jūs pagauti ir paklausti, kaip jums sekasi... Tikėjausi, ka dviskas pasikeitė... Bet iš tiesų tai pasikeitė nemažai, nes pasikeitėt jūs  mirksiukas.gif  Bent jau nervų tiek nesugadinate...
....

Sveika, judu į priekį, gal ne taip greitai kaip norėtųsi, bet - vis kažkaip link savo savivertės įtvirtinimo.
Beje, tiems kas sako - kodėl nesiskiri? Labai dažnai oficialios skyrybos nėra geriausia išeitis; nereikia skyrybų suprasti kaip bausmės chamui vyrui, nes jis dažniausiai būtent to ir nebijo. Gyventi reikia taip, kad pasirinktas gyvenimo būdas būtų priimtinas PAČIAI, ne aplinkiniams, kurie įsivaizduoja tik standartą: ideali šeima arba išsiskyrusi ir dėl to nebepilnavertė moteriškė vaidinanti aukos vaidmenį.
Per tuos metus, kai griuvo mūsų šeima - oi, kiek prisiklausiau patarimų doh.gif pradedant nuo to, kad esu kalta ir turiu dėl visko atsiprašyti vyro doh.gif , baigiant tuo, kad privalau susirasti meilužį, nes moteris be vyro jobario yra tik šūdo gabalas blink.gif
O aš galvoju - svarbiausia yra mano PAČIOS norai, būsena ir gyvenimo būdas; ir visiškai vienodai ar po kojom painiojasi dar kažkoks mėšlo gabalas, kurį iškuopsiu kai ateis laikas, ar aplinkiniai smerkia, ar tyčiojasi... AŠ gyvenu SAVO gyvenimą, ir MANO gyvenimas nepasikeičia nuo to, ką galvoja kiti...
Atsakyti
QUOTE(Vilusa @ 2011 02 03, 13:34)
pradedant nuo to, kad esu kalta ir turiu dėl visko atsiprašyti vyro doh.gif , baigiant tuo, kad privalau susirasti meilužį, nes moteris be vyro jobario yra tik šūdo gabalas blink.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif reikėjo paklausyti bigsmile.gif doh.gif

Matau, kad judi į priekį, kas labai džiugu skaityti mirksiukas.gif O judėti ir neprivalai pagal kitų primestą modelį. Tiesiog savaip. Tikiuosi, tie savigraužos laikai jau praeity 4u.gif
Atsakyti
Aš jaučiu, kad Vilusa daro tai ką reikia. Nebesiskundžia, užsiima tik vaiku ir tai kas jai reikalinga, malonu, naudinga smile.gif
Tai aš suprantu, tikrai niekas neliepia gyventi pagal standartus, arba susituokę ir laimingi, arba išsiskyrę.
Tačiau, kitos zyzia, zyzia ir zyzia ir nieko nedaro. Gyvena, jiems tarnauja, su jais miega, dar kokį antrą/trečią vaiką pagimdo ir viskas vėl taip pat vyksta. O kai ką nors patari, būni blogiausias pasaulyje, nes nežinai kaip viskas yra.
Žinoma, kad nežinai, bet kam tada visiems zyzti ir vis tiek sakyti, kad aš žinau geriausiai...
Atsakyti
QUOTE(CD1 @ 2011 02 03, 11:35)
Kad ir dėl tvarkymosi. Kaip daryti tiek, kiek darytum, jei vyro nebūtų?
Vyras valgo namie, o lėkštės padedamos į kriauklę (arba net ir ten nepataiko, ant stalo lieka) „kol pačios išsiplaus“. Tai kaip tvarkytis kiek pačiai patinka ir norisi? Laukt, kol indų pačiai ir vaikui neliks, palikt jo indus rūgt kriauklėj arba ant stalo muses veist?

Ir manau, kad čia problema ne darbų kiekyje, o dažniausiai vyro elgesyje, kai tai laikoma moters pareiga, dalia, savaime suprantamu dalyku ir už tai neatrodo verta bent padėkoti. Gal net neitų čia skųstis dalis moterų, jei bent kokį teigiamą įvertinimą, padėką gautų. Nes skaudu, kai dirbi, stengies ir ne tik, kad pastangų niekas nevertina, o dar ir sumenkina priimdami tai kaip savaime suprantamą dalyką (kad moteris turi vyrą pilnai apšokinėti) arba dar vaidina erelius šeimos išlaikytojus, nes mat jie pinigus uždirba, kol moteris per dienas „poilsiauja“ su keliais mažiais.

Nu ok, indai turbūt ta dalis, kurios ignoruoti neišeitų. Ot tai didelė bėda irnesakyk.gif Jei tik tų kelių papildomų lėkščių nesureikšminus, tai viskas ne taip jau ir blogai atrodo smile.gif Kojines galima mesti į kokį tai tamsų kampą prie jo lovos biggrin.gif Arba į jo spintą sumest cool.gif Žinoma, papildomos pastangos, nu bet ne tiek jau daug tų jėgų išsinaudotų, kad dėl to tragediją daryt irnesakyk.gif Ir šiaip, jei jau vyras ant tiek piktybinis ir susikalbėti tarpusavy visiškai neina bei prasideda akivaizdus kenkimas, tai problema tada tikrai ne tvarkymasis. Ir ne nuo to galo reik pradėt problemos sprendimo ieškot.

O aš manau, kad didžiausia bėda ir yra tame padėkos ieškojime. Du žmonės turi gyventi taip, kai ir vienam ir kitam būtų gera vienas šalia kito. Tada padėkos nereiks. Pats būsi dėkingas (-a), kad gyvenimas suteikė galimybę gyventi su tuo žmogumi. Vat kai prasideda darymai "iš pareigos" ir "vardan padėkos", tada ir nepasitenkinimui erdvė didelė. Kitas žmogus neskaito mūsų minčių. Todėl, jei moteris užsikrauna visus darbus sau ant kupros kaip "pareigą", tai gal jai taip tiesiog patinka? Nu gal vyrui tiesiog neatrodo būtina grindis plaut du kartus per dieną, bet jei jau moteriai tai atrodo būtina, lai irnesakyk.gif Ar už tai reikia būti dėkingam? Nu čia galima plėstis žinoma, bet moteris, nuolat kažką šveičianti ar valanti ar blizginanti, nebūtinai yr "verta" padėkos. Kartais norisi pasukioti pirštą ties smilkiniu biggrin.gif Kiek situacijų, tiek ir vertinimų.

QUOTE(Vilusa @ 2011 02 03, 12:18)
Bet tikiu - ateis šventė ir į mano kiemą mirksiukas.gif

Žinoma, o kaip gi kitaip 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 03 vasario 2011 - 13:50
QUOTE(Dieter @ 2011 02 03, 13:11)
....
Žinoma, kad nežinai, bet kam tada visiems zyzti ir vis tiek sakyti, kad aš žinau geriausiai...

Zyzdamas ieškai pagalbos... bet ieškai keistos pagalbos, ieškai kažko, kas prisiimtų atsakomybę už tavo gyvenimą ir lieptų padaryti vienaip ar kitaip... o jei nepavyks kas nors - bus kam kaltę suversti... Ir čia pati moteris nekalta, ji taip išmoko, nes jai taip vadovavo tėvai, paskui vyras... deja... ištrūkti iš šio užburto rato nelengva, ypač, kai tave aplinkiniai smerkia, kai mano, kad atu patinka būti auka... O moteris - ji paprasčiausiai nežino ir nemoka kitaip gyventi...
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2011 02 03, 13:49)
Nu ok, indai turbūt ta dalis, kurios ignoruoti neišeitų. Ot tai didelė bėda irnesakyk.gif Jei tik tų kelių papildomų lėkščių nesureikšminus, tai viskas ne taip jau ir blogai atrodo smile.gif Kojines galima mesti į kokį tai tamsų kampą prie jo lovos biggrin.gif Arba į jo spintą sumest cool.gif

Oi, galima ir indus ignoruoti. tik nusiteikti reikia kokiai savaitei, kad krauklėj bordakas bus. Galima išsiplauti tik sau tam kartui, galima vienkartinių nusipirkti ir t.t. reikėtų tik gerai pagalvoti. Kojinės ir marškinaii irgi ne problema. kada nors baigiasi švarūs daiktai.

Aplamai, paskaičaiu ir klaiku pasidarė. Iki ko dar moterys sugebėtų nusivažiuoti.
Apie tą vyra Norvegijoj iš viso patylėti turbūt reikėtų. ką jis iš viso jūsų namuose veikia? Kas jis, interjero detalė?
Atsakyti
QUOTE(Kumute Metute @ 2011 01 31, 23:01)

O jei nepadaryciau, tai ir [...] numirtu is bado...

Ot buvau praleidusi biggrin.gif Metų topas - "be manęs jis iš bado numirtų" biggrin.gif Nu sorry, bet nebegaliu. Kokia Jūs reikšminga turbūt jaučiatės žmogų nuo lėtos mirties iš bado gelbėdama biggrin.gif Absurdas tikras biggrin.gif

Nu ir pavadint Jus auka arba tarnaite net liežuvis nesiverčia smile.gif Savanorė šventoji biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2011 02 03, 16:08)
Ot buvau praleidusi biggrin.gif Metų topas - "be manęs jis iš bado numirtų" biggrin.gif Nu sorry, bet nebegaliu. Kokia Jūs reikšminga turbūt jaučiatės žmogų nuo lėtos mirties iš bado gelbėdama biggrin.gif Absurdas tikras biggrin.gif

Nu ir pavadint Jus auka arba tarnaite net liežuvis nesiverčia smile.gif Savanorė šventoji biggrin.gif

Ir staiga tas baisusis scenarijus: moters neįgalumas, mirtis, vėžys.... tai taip išeina, vaikai į vaikų namus, o vyras iš bado... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 03 vasario 2011 - 15:20
QUOTE(Forget @ 2011 02 03, 16:19)
Ir staiga tas baisusis scenarijus: moters neįgalumas, mirtis, vėžys.... tai taip išeina, vaikai į vaikų namus, o vyras iš bado...  unsure.gif

Nu kam taip žiauriai.. vaikus gal kokie artimieji priglaustų, o vyrą nuo bado paskutinę akimirką išgelbėtų nauja "šventoji" unsure.gif

Kaip taisyklė šitie įgaliai neįgalūs vyrai, nieko nemokantys ir nieko negalintys, įtartinai ilgai yr atsparūs badui ir paprastai sulaukia naujos gelbėtojos anksčiau nei nusibaigia unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 03 vasario 2011 - 15:24