Missy, zinai ta posaki: "Reikia tik labai noreti, pasistenkti ir tiket!" Aisku bus laaaaaaabai sunku pakeisti nusistovejusia padeti, bet labai pasistengus as manau, kad imanoma. Na, o jei nepavyks - reiskia jis taves nevertas!
Atsiras vyras, kuris tokia zmona kaip tu vertins. Taip, kad sekmes tau ir stiprybes!
QUOTE(Varėnė @ 2005 03 18, 14:51)
Saunuole! Tau pasiseke, o man ne....
P.S. Sakai jau metus bandai, bet nesiseka padeties pakeisti - imkis drastiskesniu priemoniu - nedaryk valgyt ir pan. Gal galu gale jam dasils, kad maistas pats neisiverda ir indai patys neissiplauna. Kai nebus svariu leksciu - ptas paims fairy i rankas!
QUOTE(Sypsenaa @ 2005 03 18, 15:00)
P.S. Sakai jau metus bandai, bet nesiseka padeties pakeisti - imkis drastiskesniu priemoniu - nedaryk valgyt ir pan. Gal galu gale jam dasils, kad maistas pats neisiverda ir indai patys neissiplauna. Kai nebus svariu leksciu - ptas paims fairy i rankas! 
Zinau tokiu zmoniu, kurie jokiu atveju neimtu fary i rankas
QUOTE(Upsiukas @ 2005 03 18, 15:09)
o, ka darytu? pirktu vienkartinius indus???
Ne su visais zmonemis tinka naudoti tas pacias priemones. Is pradziu reikia ta zmogu gerai pazinti, suzinoti jo silpnasias vietas. Su vienais galima grieztuma naudoti, su kitais - ne. O siaip - visus zmones galima valdyti, pakreipti ju veiksmus link tos puses, kur paciam norisi. Bet kai kuriems negalima parodyti, kad juos valdai: jokio balso pakelimo, isakmaus tono, subtiliai... Ka daryti konkreciu atveju, labai sunku patarti, nes mes nepazistam jos vyro...
QUOTE(pikchiurna @ 2005 03 18, 11:05)
Oi kokia pažįstama situacija. Tik aš vis dar dirbu. O jis dirba namie. Neseniai kantrybė trūko, kai pamačiau, kad esu vienintelė namų tvarkytoja, valgio gamintoja, indų plovėja ir krepšių iš parduotuvės tampytoja. Taigi pas mus jau gera savaite niekas besimetanciu daiktu nekilnoja, dulkiu nevalo, indu neplauna, saldytuve turbut ir tarakonas nerastu, ko uzkast ant vieno danties
O man kas, as socius pietus darbe pavalgau, vakarienei irgi susiorganizuoju ka nors uzkast, perlipt per kruvas rubu ir siuksliu moku, noredama arbatos puodeli galiu ir issiplaut
Ziuresim, kas is sitokio eksperimento iseis 
lygiai tokia pati mano situacija
Tarnaite namuose nesijaučiu, nes šaldytuvo ar spintelių ranktų neturiu, visi puodai taip pat sudėti žinomoje vietoje.
Visų pinigų nesinešioju, tad į parduotuvę gali eiti ir vyras.
Be to, vaikas yra mudviejų bendro darbo rezultatas, tad bendrai juo ir rūpinamės.
Visų pinigų nesinešioju, tad į parduotuvę gali eiti ir vyras.
Be to, vaikas yra mudviejų bendro darbo rezultatas, tad bendrai juo ir rūpinamės.
as panasia klaida dariau sededa namies su pirmagimiui - bet ir tai ik tokio lygio neuzsileidau.
O su dukra tai is vis neleidau sau ant galvos lipta. Tas vaikas ir taip daug darbo su juo reikalaudavo, kad nusikaldavau as kaip reikalas. Todel ir ipratinau vyra - grizti, pavalgai ir gauni vaikus i dantis, o as i kita kambari uzsidarau.
Neisivaizduoju, kaip galima tapti tokia mazgote, o ypac turint finansini pagrinda po kokjomis.
O su dukra tai is vis neleidau sau ant galvos lipta. Tas vaikas ir taip daug darbo su juo reikalaudavo, kad nusikaldavau as kaip reikalas. Todel ir ipratinau vyra - grizti, pavalgai ir gauni vaikus i dantis, o as i kita kambari uzsidarau.
Neisivaizduoju, kaip galima tapti tokia mazgote, o ypac turint finansini pagrinda po kokjomis.
Prisiminiau vieną mūsų šeimos istoriją. Kartą pirmaisias bendro gyvenimo metais, kai aš tvarkiau kambarius, o vyras, išsidrėbęs ant sofos, žiūrėjo televizorių, jis lyg tarp kitko man ramiu balsu tarstelėjo: "Žinok, kokią naštą užsikrausi, tokią paskui ir tempsi". Tuos žodžius, kaip ir tą dieną, prisimenu iki šiol. Tad daug ko namuose leidžiu sau nemokėti padaryti (jei žinau, kad ir vyras su tuo darbu puikiai susitvarko), daug ko galiu negalėti padaryti, kai ko galiu sau leisti ir nenorėti daryti...
žinot, moterys, mano abu vyrai taip nesielgė, mano a.a. tėvas turėjo baisingai daug visokių trūkumų, bet ir grindis plovė, ir valgyt virė (beje, skaniau nei mama
), ir net apatinius visai šeimai išskalbdavo su sena Riga, ne su dabartine stebukladare ( tikiuos, žmogus, kuris ją sukonstravo, turi gerą vietą rojuj). Bet visa tai man neleidžia sakyt, kad moteris, kuriai mažiau pasisekė šitoj sferoj, yra mazgotė. Nu kiaule reikia būt, žinom gi tik tiek, kiek parašyta, o išvados kaip konstitucinio teismo-neginčytinos ir galutinės. Manau, Missy labai adekvačiai vertina situaciją, supranta, kad vyras yra jo šeimos "gaminys", savo pastangas lepint jį irgi prisimena, meile abejoja... Nereikia jos niekur stumt, pati nueis savo kelią. Aš, pvz., negaliu guost ir sakyt-kentėk, man bjauriai atrodo visas tas reikalas su priekaištais, alum, vaiku... Bet žinau viena-išsiskirt galima greitai. Nubraukt velniop šešis kartu gyventus metus, vaikui atimt tėvą- tai kraštutinė priemonė. Reikia bandyt perauklėt, nors tuo nelabai tikiu. O gal tiesiog reikia ramiai, be pykčio ir riksmo, gal net raštu paskelbt naujas taisykles- skalbiu sau ir vaikui, kambarius valau tik porinėm dienom, vakarienes gaminu kas trečią dieną ir iįimties tvarka be eilės, jei būsiu geros nuotaikos ir to norėsiu. Jei pajamos leidžia, vakariniam išėjimams pasisamdyti auklę (geriau solidesnio amžiaus, kai su meile šeimoj neaišku
), vyrą informuot post factum-yra taip, tau , brangusis, sunku su vaiku, tai tenka leist pinigus auklei. Jei meilė yra, vyrui teks taikytis su tuo-dar pakartosiu-jam nekeliami jokie reikalavimai-nei skust, nei plaut, nei sėt nei akėt. Net nuo nuosavo vaiko priežiūros atleidžiamas. Jei ims protestuot, tada ateis laikas užduoti klausimui-brangusis, ar tu mane myli, ar tau reikia tik namų šeimininkės? Jei myli, leisk man gyventi taip, kaip noriu, aš gi iš tavęs nieko nereikalauju, tave myliu myliu myliu ...ir niekuo tau netarnauju.
na pas mane situacija irgi nekokia...reikalavimu begale, o pagalbos jokios...jo manymu as nieko neveikiu, nes gaminti valgi, rupintis pirkiniais, priziureti vaikus, plauti indus it.t tai nera darbas...darbas tik tas, kuri dirba jis ir jis labai pavargsta ir gryzes namo 17 val. nieko nebegali daryti, taigi namuose viska turiu daryti as...nes as nedirbu, mano pajamos i men. vidutiniskai tik 150 Lt.taigi seima islaiko jis...bet pikciausia del to, kad pats yra labai netvarkingas, niekada nieko nepades i vieta, viska issimetys,priters ir t.t taciau ne duok dieve ras namuose betvarke, na pavyzdziui ka nors nevietoj padeta, tai nepaims ir nepades ten kur reikia, o demonstratyviai nuspirs ar numes, vaiku zaislus taip pat isspardo arba nesa ir pila i siuksledeze, tipo ne vietoj buvo, reik susitvarkyt, kad nesivoliotu ant grindu, nors pacio rubai tuo paciu metu voliojas...viena karta daede, kai jis numete nuo spinteles mano palikta fena, nuejau ir i lauka pro duris ismeciau jo viduri kolidoriaus paliktus batus, tai nesuprato bajario, tipo kaip taip galima...tai va taip ir kariaujam ir galo nematyt ir nebezinau ko griebtis, net nezinau ar padetu, jei tikrai namuose palaikyciau idealia tvarka, tada manau vistiek atrastu kitokiu priezasciu del ko prisiknist, nes jam tiesiog knieti prisikabint...na pas ji taip seimoj budavo, kad motina tarnaites vietoj ir jos niekas nevertina...motina ji islepinus, pripratinus, kad viskas turi but po nosim pakista ir dabar taip elgiasi ir dar mane mokina, kaip turiu su jos sunum elktis ir ka daryt...viskas taip atsibodo...matau vieninteli kelia kaip nuo tviso to pabekti-tik skyrybas, bet tai butu mano situacijoj labai sudetinga, bet manau po kiek laiko vistik taip ir bus...