Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(undinele72 @ 2008 01 12, 15:41)
sveikute,nelabai suprantu,tai rasai kad bijai sesti uz vairo,tai rasai kad bijai uzgesti?tai ar tu vairuoji,ar salia sedi,as tai issilaikius lapkricio 23d.,ir iskarto kai gavau teises ta pacia diena pradejau vazineti,nes vyras grieztai pasake sedi ir vaziuoji,manau man tik to ir truko.jegu butu buvus mano valia tai tikrai buciau laukus pavasario.o tu netemk,jeigu sugebejai isslaikyti egza,vadinasi sugebi,taip kad pirmyn

bijau ir sesti uz vairo ir uzgesti.va jau grizau po savo kelioniu.sekesi thumbup.gif tikrai geriau nei maniau kad bus doh.gif biggrin.gif dziaugiuosi,viskas super,jei taip ir toliau greitai nieko nebijosiu smile.gif
Atsakyti
na turiu ir as cia ka prideti...mane kankina tiesiog paniska baime vairuoti...teises issilaikiau pries 2.5 metu, bet tada pavazinejus koki menesiuka sukuliau masinike...na net nesukuliau o sulanksciau visa sona bandydama is prigrusto kiemo isvaziuot...zodziu po to ivykio nebesedau uz vairo. dabar gavau masiniuka ir kaip ir laikas pradet vairuot. nuejau pas instryuktoriu pora kartu, tai visai normaliai sekesi, bet kai reik vienai vaziuot negaliu...kojos, rankos dreba, galva plysta, prakaitas pila, zodziu BIJAU!!! kai reikia kur nors palekt, susikaupiu, prieinu prie masinos, pradedu drebet ir jau ziurek pedinu trulo stoteles link!! padekit, padrasinkit ar pasidalinkit kaip isidrasinot, nes man jau pries save geda, o ir masiniukas po langu vienisas liudnas stovi... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(isla @ 2008 01 14, 14:31)
na turiu ir as cia ka prideti...mane kankina tiesiog paniska baime vairuoti...teises issilaikiau pries 2.5 metu, bet tada pavazinejus koki menesiuka sukuliau masinike...na net nesukuliau o sulanksciau visa sona bandydama is prigrusto kiemo isvaziuot...zodziu po to ivykio nebesedau uz vairo. dabar gavau masiniuka ir kaip ir laikas pradet vairuot. nuejau pas instryuktoriu pora kartu, tai visai normaliai sekesi, bet kai reik vienai vaziuot negaliu...kojos, rankos dreba, galva plysta, prakaitas pila, zodziu BIJAU!!! kai reikia kur nors palekt, susikaupiu, prieinu prie masinos, pradedu drebet ir jau ziurek pedinu trulo stoteles link!! padekit, padrasinkit ar pasidalinkit kaip isidrasinot, nes man jau pries save geda, o ir masiniukas po langu vienisas liudnas stovi... blush2.gif

console.gif
Baimę , manau, reikia įveikinėti etapais.Pvz pirmą kartą pasisodink šalia draugą, -ę,vyrą ar pan. ir važiuol iki parduotuvės, sekanti kartą ten pat važiuoti pati, dar sekantį važiuok iki parduotuvės ir dar kur nors užsuk.Step by step ...ir gausis. 4u.gif

Atsakyti
praeis... mano mama issilaikius teises 5 metus nevazinejo, po to gavo tackute ir mokesi vairuot vos ne is nauo. pradejus vazinet i darba i tulika begdavo po du kartus, po poros menesiu varinejo kaip profas. as tai tik laukiu, kol teises gausiu, nes man vienas vazinet drasiau nei su kompanija, nes zinau kad tada jei kas nieks nekritikus ir neapibambes rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(isla @ 2008 01 14, 15:31)

sveikute,manau cia visoms taip buvo,tik gal ne visos prisipazins,susikaupk ir sesk uz vairo,as irgi tik 2men kai vazineju ir negaliu atsidziaugti ir patikek labai patinka vairuot vienai,neseniai vyras paprase pavesti tai buvo labai nustebes,sako taip greit persilauzei,net netikejo kad iseis kas gero taip greit,vis skambindavo klausdavo kaip sekesi nuvaziuot,o dabar sako as ramus kaip belgas,ir aisku ne jo deka,o mano pacios pastangu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(isla @ 2008 01 14, 15:31)

Manau 90 procentu ta baime pradzioje patiria. Tik keista, kodel nebandai akis i aki su ja kovoti, sedi ir vaziuoji. Nes manau kuo toliau tuo sunkiau bus. Dauguma is musu ir avariju patyre ir baimiu ir kvailu situaciju ir gedu ir tt ir pan. tai yra naturalu Bet kai automobilis stovi po langais ir yra nenaudojamas del baimes yra labai keista, man butu geda pries save. Tikiuosi greit sia baime iveiksi
Atsakyti
Man irgi tenka ne kartą tuoletą ryte aplankyt, kol išsiruošiu į darba biggrin.gif Nors kuo toliau, tuo mažiau jau...

O šiaip bent jau pirmais kartais aš sau nusistatydavau atstumus (tipo ne iki pat darbo važiuosiu biggrin.gif ) - na, iki sustojimo, nu nelabai baisu buvo, tai gal iki tos parduotuvės? Ir čia eismas nieko, nu tai vat iki ten... O ten nelabai kur yra mašiną pastatyt. Ir taip darbą pasiekiu biggrin.gif

Dar kaip "grūdinausi" - pirmom dienom stengiausi pasivažinėti žinomu maršrutu, kur ženklai kone mintinai žinomi. Su vyru pavažiuot, kad būtų kieno paklaust, kad ir "galima rikiuotis ar ne?", kai jau pačiai panika smile.gif

Net nežinau, kam kas padeda. Bet pergalėti save reikia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(isla @ 2008 01 14, 14:31)

Ka as galiu pasakyt,pazistama situacija iki skausmo,pati visa tai praejau.Receptas tik vienas yra-prisiversti,ir po to nepamirsti saves pagirti 4u.gif Ir jokiu vyru,teciu,draugiu ar pan.greta! Privalai pati! Gerai pagalvok,ko labiausiai bijai,konkreciai,baime reikia ivardinti,ir tada lisk ten,ir daryk tai,ko labiausiai bijai.Ieskok butent tu situaciju,kuriu bijai,ir vel kartok ir kartok jas.Prasilausi tikrai.Beje,pergrustam kieme (turiu toki pati blink.gif ),jei nesi tikra kad pralisi,nebijok islipti is masinos ir pasiziureti atstumu,kad ir kelis kart,ir vaziuok labai pamazu,tada jei ir atsiremsi i ka nors,zalos nepadarysi nei sau,nei kitam.
Taigi,pradek nuo tikslo atsisesti i masiniuka (tik atsisesti!),pasedek,paklausyk muzikos,pasirelaksuok.Na,o paskui juk nieko neatsitiks,jei uzsivesi,ar ne? Juk dar nevaziuoji... mirksiukas.gif Ir beliks tik pajudet is vietos! Pasistenk prisiversti,taip kad nei zingsnio atgal,niekas kitas uz tave to nepadarys.Pradzia bus labai sunki,bet jei uzsispirsi ir tai darysi kasdien,prasilausi,juk tikrai gali! 4u.gif Pasakyk sau,kad as galiu ,nesvarbu kad bijau,bet galiu!
As cia is savo patirties jei ka,labai sunkiai ir skausmingai man ejosi (irgi po ivykio vos pradejus vairuot unsure.gif ),bet po dvieju sav.kasdienes kankynes prasilauziau.Manau,tau greiciau pavyks mirksiukas.gif
P.s.Ir vaziuok butinai tik viena!Nes kaip supratau su instruktorium nebijai... ax.gif Sekmes! 4u.gif
Atsakyti
man taip pat baisoka, bet vaziavimas man tarsi saves isbandymas. jokiu budu negalima pasiduoti, kad ir kaip baisu sesk uz vairo ir viskas, nes kuo toliau tuo baime bus didesne. pabandyk save pagaut kada ta baime dingsta arba atslugsta ir itikink save , kad tai tik laikina, va dar kelios minutes ir jau nebijosi. ir negalvok apie blogus dalykus. as is pradziu galvodavau ka darysiu jeigu pakliusiu i kvaila situacija, t.y. kaip cia reiks viska nuleisti juokais. tai va bandyk save pralinksmint. pvz. issivaizduok kaip tau koks nekantrus vairuotojas bando pypint ( nes gi dauguma vairuotoju jau su vairu rankose gime hihihi.gif ), o tu atsisuki ir iskisi jam liezuvi kiek gali ilgesni beee.gif. po tokio vaizdelio jam tikrai praeitu noras pypint irnesakyk.gif . o dar smagiau butu jeigu ir tau tas pypintojas kokia grimasa parodytu tease.gif . tai va prisimastyk tokiu idomybiu ir pamatysi kaip itampa atlegs.
man padeda blush2.gif
Atsakyti
denaxa man atrodo tu savo istorija buvai idejusi bigsmile.gif paskaiciau, nu saunuole tu thumbup.gif thumbup.gif labai idomu skaityti buvo, kaip koki straipsni bigsmile.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(infrared @ 2008 01 14, 20:13)
denaxa man atrodo tu savo istorija buvai idejusi  bigsmile.gif  paskaiciau, nu saunuole tu  thumbup.gif  thumbup.gif  labai idomu skaityti buvo, kaip koki straipsni  bigsmile.gif  blush2.gif

aha man taip pat labai patiko, o nuotaika kaip pakele thumbup.gif . denaxa turi talenta rasyt. labai noreciau, kad butu tu nuotykiu pratesimas blush2.gif
Papildyta:
niu ka varau sildyt roverio ir leksiu vyro is darbo parsivezt. pats pikas ir prastas kelias ir nelemtas kanalas manes laukia. niu bet kaip nors.
Atsakyti
Aha,bet po tos istorijos baime vaziuot neatsirado (tik i kalna ir ant troso iki siol bijau vaziuot,nors tenka kartais),o po tu ivykiu atvazinejus savaite sankryzoj tokiam idiotui su passatu subinen ipyliau,vat tada tai tokios baimes atsirado,kad net kvepuot pamirsdavau masinon ilipus,uzsivest bijojau,o islipus uzrakint nepataikydavau,kaip drebedavau visa... doh.gif Apie lakstymus begalinius tulikan tai jau net nesneku... blush2.gif doh.gif
Atsakyti