QUOTE(isla @ 2008 01 14, 14:31)
na turiu ir as cia ka prideti...mane kankina tiesiog paniska baime vairuoti...teises issilaikiau pries 2.5 metu, bet tada pavazinejus koki menesiuka sukuliau masinike...na net nesukuliau o sulanksciau visa sona bandydama is prigrusto kiemo isvaziuot...zodziu po to ivykio nebesedau uz vairo. dabar gavau masiniuka ir kaip ir laikas pradet vairuot. nuejau pas instryuktoriu pora kartu, tai visai normaliai sekesi, bet kai reik vienai vaziuot negaliu...kojos, rankos dreba, galva plysta, prakaitas pila, zodziu BIJAU!!! kai reikia kur nors palekt, susikaupiu, prieinu prie masinos, pradedu drebet ir jau ziurek pedinu trulo stoteles link!! padekit, padrasinkit ar pasidalinkit kaip isidrasinot, nes man jau pries save geda, o ir masiniukas po langu vienisas liudnas stovi...
Ka as galiu pasakyt,pazistama situacija iki skausmo,pati visa tai praejau.Receptas tik vienas yra-prisiversti,ir po to nepamirsti saves pagirti

Ir jokiu vyru,teciu,draugiu ar pan.greta! Privalai pati! Gerai pagalvok,ko labiausiai bijai,konkreciai,baime reikia ivardinti,ir tada lisk ten,ir daryk tai,ko labiausiai bijai.Ieskok butent tu situaciju,kuriu bijai,ir vel kartok ir kartok jas.Prasilausi tikrai.Beje,pergrustam kieme (turiu toki pati

),jei nesi tikra kad pralisi,nebijok islipti is masinos ir pasiziureti atstumu,kad ir kelis kart,ir vaziuok labai pamazu,tada jei ir atsiremsi i ka nors,zalos nepadarysi nei sau,nei kitam.
Taigi,pradek nuo tikslo atsisesti i masiniuka (tik atsisesti!),pasedek,paklausyk muzikos,pasirelaksuok.Na,o paskui juk nieko neatsitiks,jei uzsivesi,ar ne? Juk dar nevaziuoji...

Ir beliks tik pajudet is vietos! Pasistenk prisiversti,taip kad nei zingsnio atgal,niekas kitas uz tave to nepadarys.Pradzia bus labai sunki,bet jei uzsispirsi ir tai darysi kasdien,prasilausi,juk tikrai gali!

Pasakyk sau,kad as galiu ,nesvarbu kad bijau,bet galiu!
As cia is savo patirties jei ka,labai sunkiai ir skausmingai man ejosi (irgi po ivykio vos pradejus vairuot

),bet po dvieju sav.kasdienes kankynes prasilauziau.Manau,tau greiciau pavyks
P.s.Ir vaziuok butinai tik viena!Nes kaip supratau su instruktorium nebijai...

Sekmes!