Įkraunama...
Įkraunama...

Būkite Gerų Naujienų Pranešėjais !

Kodėl pykti?

Todėl, kad aš kartais apsimetu bjauria prielipa- priekaba biggrin.gif
O jei rimtai, NLP panašiai ir yra tai, ką apibūdinai. Man pačiai tai nauja informacija, pasidomėk, jei turi laiko, nepakenks.Aš netaikau, kad tu taip elgiesi, paprasčiausiai kaip tik apie tai skaičiau. tema apie minties jėgą.
Atsakyti
QUOTE(AŠ ESU @ 2007 12 14, 22:21)
Jeigu Jūs jaučiate kančią, argi Jums reikia ją rodyti, arba užsiminti apie ją, arba pasakoti kodėl ją jaučiate?

Taip, nes tai yra savotiška psichoterapinė priemonė... Išsipasakojus palengvėja... O pažiūrėjus iš šalies - kartais dviese viskas atrodo ne taip ir beviltiška... Arba galima rasti sprendimo būdą...
Atsakyti
Na, kaip pažiūrėsi, tau gal ir palengvėja, bet tam, kas klausosi, tikrai pasunkėja. Turiu draugę, atbėgdavo, pabliaudavo, išpildavo savo pamazgas, po to visą likusią dienos dalį paipaliodavaus. Kai supratau, kame reikalas, pradėjau atsiriboti, ir draugės kažko nelabai matyt manam horizonte.
Na, čia susitarimo reikalas, ar tai artimas žmogus, kuriam tu tikrai rūpi, ar tas, kuris patrauks per dantį už akių. O kam tokiam guostis? Ar palengvės?
Atsakyti
QUOTE(Urartu @ 2007 12 15, 19:51)
Taip, nes tai yra savotiška psichoterapinė priemonė... Išsipasakojus palengvėja... O pažiūrėjus iš šalies - kartais dviese viskas atrodo ne taip ir beviltiška... Arba  galima rasti sprendimo būdą...

Nekokia priemonė. Manai po tokio išsipasakojimo klausytojui palengvėja? Tu jam pasistengi sugadinti nuotaiką mažų mažiausiai, o jeigu jis dar kartu su tavimi susinervuoja g.gif . Rezultate, vietoj vieno sunervuoto ar nelaimingo, du sunervuoti ir nepatenkinti. Nekas. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(barsukele @ 2007 12 15, 18:58)
Na, čia susitarimo reikalas, ar tai artimas žmogus, kuriam tu tikrai rūpi, ar tas, kuris patrauks per dantį už akių.

Šiaip, psichologai sako, jog geriausia išsipasakoti nepažystam... smile.gif
QUOTE(Takelis @ 2007 12 15, 18:59)
Manai po tokio išsipasakojimo klausytojui palengvėja? Tu jam pasistengi sugadinti nuotaiką mažų mažiausiai, o jeigu jis dar kartu su tavimi susinervuoja g.gif .

Manau, kad 4/5 klausytojų yra giliai dzin... smile.gif O dar kad tas klausytojas nervintųsi kartu su manim... rolleyes.gif
Moterytės išsipasakoja, išsiverkia ir geriau ant dūšios... O dar žiūrėk dviese, tryse ir būdą kokį problemai spręsti suranda... O vyrai? Verkti ir skųstis gi nevyriška... Koks ten pas mus vyrų amžiaus vidurkis? Berods 12 metų trumpiau nabagai už moterytes gyvena... cool.gif

Problemą reikia identifikuoti... Ir jei ji "sprogdina" tave iš vidaus - būtinai su kažkuo ja pasidalinti... Jau senų senovėj buvo žinoma, kad išsipasakojus palengvėja... Tam tikslui ir Išpažintis buvo sugalvota...
Apsimetimas, kad problemos nėra - tai ne stiprybės požymis...Priešingai...
O visiškai be jokių problemų gyvena tik protiškai neįgalūs...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Urartu: 15 gruodžio 2007 - 18:19
QUOTE(Urartu @ 2007 12 15, 18:14)
Šiaip, psichologai sako, jog geriausia išsipasakoti nepažystam... smile.gif

Manau, kad 4/5 klausytojų yra giliai dzin... smile.gif O dar kad tas klausytojas nervintųsi kartu su manim... rolleyes.gif
Moterytės išsipasakoja, išsiverkia ir geriau ant dūšios... O dar žiūrėk dviese, tryse ir būdą kokį problemai spręsti suranda... O vyrai? Verkti ir skųstis gi nevyriška...  Koks ten pas mus vyrų amžiaus vidurkis? Berods 12 metų trumpiau nabagai už moterytes gyvena... cool.gif

Problemą reikia identifikuoti... Ir jei ji "sprogdina" tave iš vidaus - būtinai su kažkuo ja pasidalinti... Jau senų senovėj buvo žinoma, kad išsipasakojus palengvėja... Tam tikslui ir Išpažintis buvo sugalvota...

Visiskai sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
O aš vat sėkmingai liežuvauju šiuo metu ir man nuo to geriau.
Atsakyti
Problemą reikia identifikuoti... Ir jei ji "sprogdina" tave iš vidaus - būtinai su kažkuo ja pasidalinti

Bet pas mane dalybos vyksta taip- atvažiuoja vyro sesuo, užsiplikom kavos ir prasideda... smile.gif Ji dalinasi, aš pritariu, paskui aš, ji paantrina, tai išvada gaunasi, kad visi vyrai gyvuliai, vaikai beširdžiai, tinginiai, su paauglių sindromais, dar kartais kokią ašarą nuvarvinam verysad.gif Paskui dar mesteli, kad aš taip negalėčiau gyventi kaip tu , tada visai pasijuntu mazgote lotuliukas.gif Čia smarkiai sutirštinta, bet į tą pusę.

Aišku, reikia kalbėtis, ieškoti pagalbos, sprendimo, bet daugiau racionaliu pagrindu, o ne per jausmus. Vyrai irgi gerai moka virkauti, tik su savais, jie svetimiems to nerodo, viską šeimoj palieka.Sau būtina įvardinti, kur problema, ir ieškoti sprendimo, bet užsižaisti savo kančia yra demonstruoti aplinkiniams yra bjauru.
Atsakyti
QUOTE(barsukele @ 2007 12 15, 22:22)
Bet pas mane dalybos vyksta taip- atvažiuoja vyro sesuo, užsiplikom kavos ir prasideda... smile.gif  Ji dalinasi, aš pritariu, paskui aš, ji paantrina, tai išvada gaunasi, kad visi vyrai gyvuliai, vaikai beširdžiai, tinginiai, su paauglių sindromais, dar kartais kokią ašarą nuvarvinam verysad.gif Paskui dar mesteli, kad aš taip negalėčiau gyventi kaip tu , tada visai pasijuntu mazgote lotuliukas.gif  Čia smarkiai sutirštinta, bet į tą pusę.

Aišku, reikia kalbėtis, ieškoti pagalbos, sprendimo, bet daugiau racionaliu pagrindu, o ne per jausmus. Vyrai irgi gerai moka virkauti, tik su savais, jie svetimiems to nerodo, viską šeimoj palieka.Sau būtina įvardinti, kur problema, ir ieškoti sprendimo, bet užsižaisti savo kančia yra demonstruoti aplinkiniams yra bjauru.

Visiškai pritariu. Jei kartais tik atrodo, kad eisi nelaiminga, tai taip "nuoširdžiai pasikalbėjus" 100% būni įsitikinus, kad tau ypač blogai, problema ne sumažėja ar išsprendžiama, o tampa ypač aiški ir skaudi.
Kančios demonstravimas jos nelengvina, o ignoravimas, kartais padeda taip užsimiršti, kad atrodo, kad ir kančios nėra, o laikas gydo, problemos ir nesprendžiamos kartais sprendžiasi pačios...
Atsakyti
ir kuo gi nusikalto tas, kuriam išdrebiamos visos gyvenimo problemos ir manoma, kad jis bejausmis ir jo neveikia. Ar smagus šeštadienis, kai po darbo savaitės susitinki su drauge, kuri pila tau ant galvos visas bendradarbių intrigas? Pakui šeimos rūpesčius? Jai gal ir lengviau, bet man tas šeštadienis šuniui ant uodegos. Ir kito tokio tikrai nenorėsiu. ir visa tai lietuviai vadina "nuoširdžiai atvirai pasikalbėjom" lotuliukas.gif
Vyras neseniai iš Amerikos grįžo ir pasakojo, kad ten ne tik visi šypsosi, bet svarbiausia negadina kitiems nuotaikos ir stengiasi palaikyti linksmą jaukią atmosferą, jam labai tas patiko. ir kad jei neturi nuotaikos tiesiog pasako "atleisk, dabar noriu pabūti vienas" O pas mus kas tuomet vyktų? Pultum "kas yra, na sakyk, išsipasakok, palengvės" Matyt toj šaly tikrai žmonės vieni kitus labiau vertina.
Kas kita jei prašoma patarimo ir išdėstoma problema, bet net tuos dalykus vakarų pasaulis išsprendė, apeidamas žmogų ir apsaugodamas jį-reikia pinigų, eina į banką, reikia išsipasakoti - moka psichologui ir t.t. Mes einam paprastesniu keliu, tradiciniu ir vadinam tai šiltais santykiais, t.y. murkdomės vieno mėšle bendrai lotuliukas.gif
Ir kala į mūsų biednas galvas tą dievišką išmintį visais būdais, įvairiais keliais. Kokia laimė, kad vis daugėja tai suprantančių.
Atsakyti
QUOTE(Staiga @ 2007 12 15, 22:53)
Vyras neseniai iš Amerikos grįžo ir pasakojo, kad ten ne tik visi šypsosi, bet svarbiausia negadina kitiems nuotaikos ir stengiasi palaikyti linksmą jaukią atmosferą, jam labai tas patiko. ir kad jei neturi nuotaikos tiesiog pasako "atleisk, dabar noriu pabūti vienas"

O nepasakojo apie tai, kiek tūlas amerikietis palieka pinigų psichoterapeutams, idant šie išklausytų jį?
Arba apie tai, kaip gyvenęs "be jokių problemų, niekam neužkliuvęs" ateina su nupjautavamzdžiu ir iššaudo kokį 16 moksladraugių ar prekybos centro pirkėjų?
Atsakyti
Toks jau mudviejų su vyru būdas-įžvelgti ir akcentuoti tai, kas gero. Visu kitu žiniasklaida ir kiti pasirūpina lotuliukas.gif
psichoterapeutams turbūt išleidžia daug, atvažiuotų pas lietuvius, mes išklausytume nemokamai lotuliukas.gif paskui bent turėtume apie ką kalbėt.
Atsakyti