Įkraunama...
Įkraunama...

Neabejingoms Paul McKennai

Labutis bigsmile.gif Keliu temele i virsu bigsmile.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif kaip sekas merginoms? smile.gif
Atsakyti
norejau pasidaryti pratima uzsikodavimui nuo alaus ,vis zadejau zadejau, ale kazkaip neprisiruosdavau, paskui ziu, alaus nebegeriu, paragavau, kazkoks nebeskanus, zodziu vien planuodama pasidaryti ta pratima, pasamone jau uzsikodavau. va ir sakyk zmoau, kad neveikia, dar ir kaip veikia
Atsakyti
O del alaus dar yra ir kitas, mokslinis paaiskinimas biggrin.gif Kuo daugiau alaus geri, tuo labiau prie jo pripranti. Bet pripranti ne kaip prie alkoholio, o del to, kad apyniuose yra tokia medziaga, skatinanti priklausomybe. Kuo maziau alaus geri, tuo maziau jo norisi smile.gif

As seniau ir kartais vis megdavau alaus pagurksnot, tai per pasisedejimus, tai namie prie teliko. Bet kazkaip taip susikloste, kad ilga laika jo negeriau, o dabar visai nebenoriu. Kazkada paragavau - net neskanus, ir net nesuprantu, kaip anksciau galejau megti smile.gif

O gal siaip tiesiog susiformavo naujas iprotis - negerti alaus bigsmile.gif

As ir siaip vis pamastau, kodel mes megstam ta, ka megstam? Kodel megstam cepelinus, o koks kitatautis negali pakesti? Gal kad nuo mazens juos valgom? Juk jei nuo vaikystes butume valge daug vaisiu, darzoviu, liesa mesyte, pieno produktus, gal toks maistas mums ir butu skaniausias? g.gif

O dar siaip seniau man buvo neisivaizduojamas kepsnys be bulviu ar ryziu, bet kai emiau derinti produktus, dabar man kepsnys su darzovem tarsi iauges i krauja, atrodo, taip visada ir valgiau bigsmile.gif

Tai gi, pripratimas - antras pirigimimas biggrin.gif Issiugde naujus iprocius, nauja poziuri i maista, be vargo sulieknesim ir atrodys, kad visada taip ir turejo buti bigsmile.gif

Gerai, Zivilka , kad nebegeri alaus. Gal ir ner jis labai blogai, bet uz tai kiek uzkandziu prie jo suvalgome ax.gif
Atsakyti
as tai galvoju ta pratyma padaryt, kad sokolado nebenoreciau, nes esu priklauoma nuo jo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(gretoole @ 2008 02 22, 18:40)
as tai galvoju ta pratyma padaryt, kad sokolado nebenoreciau, nes esu priklauoma nuo jo  blush2.gif

nuo saldumynu ir man reiktu koduotis doh.gif
Atsakyti
na net nezinau, kaip cia su taips pripratimais yra. pvz, mano vaikas iki 4 metu puikiausiai valge darzoves, ypac troskinius vasara pridarydavau, slamsdavo, dabar ne su pagaliu neikisi , nenori ir viskas ,epr jega sugrudi kelis saukstus, kad butu tu vitaminu, i vsio, va tau ir pripratimas nuo mazens.
beje, riebalai padaro maista skanesni, todel velgi nuo mazens niekas nepratina liesai valgyti, i kose sviestuko, ant mesos surio, i salotas majonezo. skanu gi. beje vaikui riebalus pradesi riboti smarkiai ,dar paneknkti gali, nes juk jei reikalnigi. ir suaugusiam taip pat smile.gif
o prie alaus tai as neuzkandziauju niekad, amn jis pats sotus, bet svoris nuo jo tikrai auga, isbandyta. beje vakar jo geriau, skanu buvo, bet ai, jei tik karta per dvi savaites ,tai koduotis neapsimoka. jei pajusiu ,akd vel ziauriai pradedu noreti, tai darysiu ta pratimuka. gal vel pades vien nuo planavimo lotuliukas.gif
Atsakyti
Na sunku cia pasakyt su tais vaikais.. Ir pati dar vaiku neturiu.. Tik zinau, kad vaikystej dar ju organizmai nebuna dazniausiai sugadinti, intuityviai sugeba pasirinkti ka valgyti..

Na gal jis tiesio atsivalge tu darzoviu, gal kitaip ruosti reikia, o gal jo organizmui kitu produktu reikia.. Nezinau..

As tik zinau, kad vaikstej jei man kas padarytdavo sumustini, tai atskirai suvalgydavau desra, atskirai duona.. Labai mazai valgydavau mesos, net su dirzu stovedavo, bet labai megau kefyra ir rugpieni, megau virtu kiausiniu baltymus, bet neapkenciau tryniu..

Siaip manau, kad nereikia vaiku prievartauti ant kazkokio maisto, jeigu jo tikrai nemegsta (atsimenu, kad net springdavau nuo kotletu ir pro asaras valgiau, o kai nieks nematydavo - paslepdavau). Gal reikia tiesiog stengtis, kad namuose maziau butu visokiu bandeliu, saldumynu, limonadu, siais laikas ypac kokakolu ir cipsu. Tiesiog kad kasdieni raciona daugmaz sudarytu vertingas maistas, kad iprasta namuose butu valgyti vaisius, darzoves.. Na nezinau, man lengva kalbet, kai vaiku neturiu.. ax.gif
Tik is savo vaikystes zinau, kad tikrai nereikia versti su dirzu, jei vaikas kemsa bandeles ar saldumynus, geriau pasirupint, kad ju butu maziau namuose, o del to sviestuko kosytej ar surio ant duonos, manau, tikrai ne beda
Atsakyti
tai izolda taip ir stengiuosi, pridedu vaisiu ir vis raginu suvalgyti koki, vakai megsta tik tingi juos valgyti smile.gif o nesveiko maisto namie nelaikom
Atsakyti
Labas, grazuoles 4u.gif

Grizau is LT, kaip jauciu priaugus kolgrameli, bet bala jo nemate irnesakyk.gif

Taiva, zinokites, priemiau toki sprendima, kad i svori visai nekreipiu jokio demesio. Nesikoncentruoju i svorio metima, o akcentuojuosi i nauju mitybos iprociu formavima (pagal McKenna). Ziuresim kaip seksis. Aisku kas dvi sav. svori pasitikrinsiu, kad nebutu staigmenu hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(pepilota @ 2008 02 29, 13:54)
Labas, grazuoles 4u.gif

Grizau is LT, kaip jauciu priaugus kolgrameli, bet bala jo nemate irnesakyk.gif

Taiva, zinokites, priemiau toki sprendima, kad i svori visai nekreipiu jokio demesio. Nesikoncentruoju i svorio metima, o akcentuojuosi i nauju mitybos iprociu formavima (pagal McKenna). Ziuresim kaip seksis. Aisku kas dvi sav. svori pasitikrinsiu, kad nebutu staigmenu hihihi.gif

sveikutė, pamenu kažkur rašei apie žurnąlą-kalendorių pagal McKenna, ten kur reikia rašytis ar visi pratimai tą dieną daryti ir panašiai. iš kur tų jį gavai, gal įmanoma parsisiųsti iš kur nors ax.gif nes kai taip neseku ką darau ir pamirštu vėliau blush2.gif taip sakant užsiiminėsiu ir aš saviugda cool.gif
Atsakyti
QUOTE(efyra @ 2008 02 29, 15:22)
sveikutė, pamenu kažkur rašei apie žurnąlą-kalendorių pagal McKenna, ten kur reikia rašytis ar visi pratimai tą dieną daryti ir panašiai. iš kur tų jį gavai, gal įmanoma parsisiųsti iš kur nors  ax.gif nes kai taip neseku ką darau ir pamirštu vėliau  blush2.gif taip sakant užsiiminėsiu ir aš saviugda  cool.gif

As pirkau UK. Bet isigijau per Amazon.co.uk. Jei ka, tai jauciu ir i LT pristatytu g.gif
Atsakyti