Kazkaip jau labai mazai atsiliepimu apie si darzeli
Nejau mazai kas lanko si darzeli???
Sveikutės
Mano abi mergičkos lanko šį darželį (viena lopšelyje, antroji šiemet keliauja į mokyklą). Ką aš gero ar blogo galėčiau pasakyti?
Galbūt pirma apie netenkinančius dalykus
Taigi, didžiausia blogybė - auklėtojų kaita. Kadangi abi mano merginos anksti pradėjo lankyti lopšelį (viena 1m.2mėn, antroji - 1m.3mėn.), tai "pragyvenome" nemažai auklėtojų. Teisybę pasakius, kai kurių net vardų nepamenu. Antroji blogybė - darželio buvimo vieta. Gatvė aišku savo minusą duoda. Antra vertus, šalia esanti tvora yra ryškiai nepakankamas barjeras į darželio teritoriją patekti nepageidaujamiems asmenims. Tačiau, tai turbūt visų darželių problema. Dėl Vedėjos...nepamirškim, kad tai nuo tų senųjų laikų likęs vadovas. Seni įpročiai išlieka...Bet vėlgi, dažniausiai (bent jau mano patirtis tai sako), jinai nesiekia asmeninės naudos. Jei paprašo vyro iki prekybos centro nuvežti auklėtojas (nupirkti vaikams žaislų) ar pagelbėti tvarkant grupes ar vaikų aikšteles, tai aš tame nematau nieko blogo.
Bent jau priimant, tikrai nenešėme jokių dovanų. O į klausimą "Kur dirbate?" reikia reaguoti žymiai paprasčiau. Vat jei jau klaustų "kiek uždirbate?" - tada jau kitas reikalas.
Dėl rinkliavų...Beveik kasmet grupių gražinimui renkama apie 50litų. Galbūt dabar bus šokiruotų tokiu mano pasakymu, tačiau aš manau, kad tai yra labai normalu. Pirma todėl, kad visada gali matyti ir paklausti auklėtojų kur pinigai buvo panaudoti (o mūsų grupėjė tai apsprendžiama tėvų susirinkimo metu). Antra, turbūt visi darželiai negauna pakankamo finansavimo iš biudžeto.
Dėl tam tikrų priemonių atnešimo...Kartais esame prašomi atnešti tualetinio popieriaus ritinėlį ar muilo gabaliuką. Vėlgi, auklėtojos šių priemonių namo nesineša, o jas sunaudoja mūsų pačių vaikai. Aš mieliau perku vietoj 1 ritinėlio visus 4 kokybiško tualetinio popieriaus, nes žinau, kad vaiko triusikėliai bus švarūs ir užpakalių nedraskys "švitrinis" popierius.
Tai tiek blogybių
Kuo aš galiu pagirti šį lopšelį-darželį
Visos mano vaikų auklėtojos buvo superinės. Turėjom problemų su viena pavaduojančia auklėtoja. Tačiau nuėjusi išdėsčiau visas savo nepasitenkinimo priežastis ir perspėjau, kad, jei mes su ja nesusikalbėsim, teks kreiptis į vedėją, kadangi tai buvo aktualu ne tik mano vaikui, bet ir visos grupės vaikams. Problemos išsisprendė akimirksniu.
Antras pliusas - darželyje nuolatos lankosi įvairūs kolektyvai su programomis vaikučiams (spektakliukai, dainelės ir pan.). Vyresnieji vaikai dalyvauja įvairiuose renginiuose - miesto šventėse, darželių varžytuvėse, Naujininkų bendruomenės šventėje ir kt. Be to, ateina vadovas, kuris moko šokti vaikus sportinius šokius.
Trečias pliusas - yra lietuvių ir rusų grupės.
Aš manau, kad tai yra pliusas tiek lietuvių, tiek ir rusų šeimoms, kadangi gyvenant Vilniuje mokėti abi kalbas yra labiau privalumas nei trūkumas
Budinti darželio grupė dirba iki 19val. Tačiau vieną kartą mums teko vėluoti ir galiu padėkoti auklėtojoms, kad tikrai vaikas nebuvo paliktas likimo valiai.
Ketvirtas pliusas - jei vaikas vakarienės metu nesuvalgė obuolio, apelsino ar jogurto - dažniausiai įduodama parsinešimui namo
Penktas pliusas - organizuojama nemažai švenčių vaikams. Be tradicinių, dar ir šeimos šventė, sporto šventė, paukščių šventė (berods taip
) ir kitos. Be to, vaikams gimtadienio proga, auklėtojos pasistengia įteikti kolektyvinę,t.y. pačių vaikučių sukurtą dovanėlę.
O paskutinė naujiena, tai keičiami darželio langai
Dabar tikrai nereikės bijoti, kad iš gatvės į patalpas patenka daug dulkių ar vaikučiai sušals žiemos metu. 
Ir pabaigai norėčiau akcentuoti, kad visgi permažai mes patys rodome iniciatyvos. Juk niekas nedraudžia tėveliams inicijuoti savaitgalines išvykas į teatrus ar gamtą, kurių metu vaikai susipažintų kitokioje aplinkoje. Ir ypač tai turėtų būti aktualu tėveliams, nes pasitaiko, jog susipažysti su kaikuriais tik išleistuvių iš darželio metu
Mano abi mergičkos lanko šį darželį (viena lopšelyje, antroji šiemet keliauja į mokyklą). Ką aš gero ar blogo galėčiau pasakyti?
Dėl tam tikrų priemonių atnešimo...Kartais esame prašomi atnešti tualetinio popieriaus ritinėlį ar muilo gabaliuką. Vėlgi, auklėtojos šių priemonių namo nesineša, o jas sunaudoja mūsų pačių vaikai. Aš mieliau perku vietoj 1 ritinėlio visus 4 kokybiško tualetinio popieriaus, nes žinau, kad vaiko triusikėliai bus švarūs ir užpakalių nedraskys "švitrinis" popierius.
Tai tiek blogybių
Kuo aš galiu pagirti šį lopšelį-darželį
Visos mano vaikų auklėtojos buvo superinės. Turėjom problemų su viena pavaduojančia auklėtoja. Tačiau nuėjusi išdėsčiau visas savo nepasitenkinimo priežastis ir perspėjau, kad, jei mes su ja nesusikalbėsim, teks kreiptis į vedėją, kadangi tai buvo aktualu ne tik mano vaikui, bet ir visos grupės vaikams. Problemos išsisprendė akimirksniu.
Antras pliusas - darželyje nuolatos lankosi įvairūs kolektyvai su programomis vaikučiams (spektakliukai, dainelės ir pan.). Vyresnieji vaikai dalyvauja įvairiuose renginiuose - miesto šventėse, darželių varžytuvėse, Naujininkų bendruomenės šventėje ir kt. Be to, ateina vadovas, kuris moko šokti vaikus sportinius šokius.
Trečias pliusas - yra lietuvių ir rusų grupės.
Budinti darželio grupė dirba iki 19val. Tačiau vieną kartą mums teko vėluoti ir galiu padėkoti auklėtojoms, kad tikrai vaikas nebuvo paliktas likimo valiai.
Ketvirtas pliusas - jei vaikas vakarienės metu nesuvalgė obuolio, apelsino ar jogurto - dažniausiai įduodama parsinešimui namo
Penktas pliusas - organizuojama nemažai švenčių vaikams. Be tradicinių, dar ir šeimos šventė, sporto šventė, paukščių šventė (berods taip
O paskutinė naujiena, tai keičiami darželio langai
Ir pabaigai norėčiau akcentuoti, kad visgi permažai mes patys rodome iniciatyvos. Juk niekas nedraudžia tėveliams inicijuoti savaitgalines išvykas į teatrus ar gamtą, kurių metu vaikai susipažintų kitokioje aplinkoje. Ir ypač tai turėtų būti aktualu tėveliams, nes pasitaiko, jog susipažysti su kaikuriais tik išleistuvių iš darželio metu
nu jo tikrai mazokai atsiliepimu
Nagi mamytes pasidalinkit patirtimi
Nagi mamytes pasidalinkit patirtimi
Na manau Martynos mama labai išsamiai viską papasakojo,o be to galiu pasakyti,kad tai ką ji papasakojo yra beveik kiekviename darželyje,būtent kalbu apie rinkliavas.
Sveikos. Mano dukra jau beveik metus lanko sį darželį. Anksčiau lankė l/d Daigelis,čia prie pat Naujininkų žiedo,tai tikrai nepatariu leisti ten savo lialių. Vaikai ten blogai prižiūrimi ir nuolat paliekami visiškai vieni grupėje(tada mano dukra lankė pačių mažiausių grupę)
Beje,ten kas mėnesį būdavo rinkliavos atseit grupės remontui(po 10-20lt.) Tačiau remontas taip ir nebuvo padarytas
Vėliau leidau mažę i l/d Lašelis.Darželis tikrai nuostabus.Darželis nedidelis,grupėse nedaug vaikų,auklėtojos labai malonios ir patikimos ir vedėja
.Beto nuolat vykdavo įvairūs renginiai ir spektakliai vaikams. Gaila,kad darželis dirba tik iki 18val. Taip jau susiklostė aplinkybės,kad teko ieškotis savaitinio darželio
Taip mes patekome i l/d Gervelė. Vedėja tikrai labai savotiška ir jai tikrai labai jau rūpi kas kur dirba,tačiau jokio vokelio nedaviau,o į darželį vaikas pradėjo eiti jau po savaitės. Pradžioje pakliuvome į grupę MATRIOŠKOS,ypač maloni ir rūpestinga pasirodė auklėtoja Regina,bet ir kitos auklėtojos tikrai neblogos.
Neseniai dukrą pervedė į gr.BURATINAI. Dar nelabai pažįstam auklėtojas,tai kolkas susilaikysiu nuo komentarų. Būtų smagu jei atsilieptu mamos kurių vaikai lanko šią grupę.
Beje,kam įdomu,tai dar apie šį darželį: Neseniai buvo įstatyti nauji langai,dabar grupėse šilta ir jauku.Maitinimas irgi neblogas,na bent jau maniškei tai labai patinka.Auklėtojos malonios.Vienintėlis minusas tik toks,kad savaitinėse grupėse daugiau bendraujama rusiškai ir pamokėlės vyksta rusų kalba.
QUOTE(emili 123 @ 2008 11 02, 20:05)
Vienintėlis minusas tik toks,kad savaitinėse grupėse daugiau bendraujama rusiškai ir pamokėlės vyksta rusų kalba. 
Na, mes lankom Pabiručių grupę
O dėl bendravimo ir pamokėlių rusų kalba, tai būtinai pakalbėk su auklėtoja. Manau, kad vistik, net jei grupėje ir yra daugiau rusakalbių vaikučių, auklėtojos turėtų vesti pamokėles ir lietuvių kalba
Mano mazoji pradeda lankyti šio darželio rusų grupę nuo pirmadienio. Buvau apiejus kelis darželius su rusų grupėmis Naujininkų rajone - beveik visose man buvo pasiulytos vietos. Bet iš tų lankytų tai nepatiko "Šaltinėlis" Šaltkalvių gatveje, koridorius, direktores kabinetas atremontuotas, bet tos grupės patalpos, kur mus žadėjo priimti - tai nekokios buklės, remonto seniai nematę, rūbinė tamsi, už langų - medžiai, užstoja šviesą. Mane nuvilė jis, nors vietų jame nėra. Atsirado tik tai dėl to, kad kažką išbraukė iš sąrašų. O čia -nors ir nėra remonto didelio pedsakų, bet viskas tvarkinga, darbelių vaikiškų visur prikabinėta, na tiesiog jauku, šviesu ir tvarkinga. Tiesa, nors mažajai jau yra trys metukai, kol kas iki vasaros pasiūlė pabūti lopšelineje grupėje, nes ten jai bus lengviau priprasti. Pagal sąrašą joje septini vaikučiai, lankiau penktadienį - buvo tik du. Kitus atsiliepimus jau parašysiu po savaitės, kai bus matyt, kaip mažajaj patinka ten.
mano mazyle neseniai pradejo lankyti si darzeli, jai dar nera 2 ir ji lopsely.
grupe yra jauki ir silta, ten jautiesi labai gerai.
aukletojos nuostabios. viena jauna, kita vyresne, taciau abidvi mielos. visada mielai viska paaiskina, papasakoja apie vaika:ka dare, ka valge ir pan. jos ne tik priziuri vaikus, bet ir moko juos piest ir akvarelem ir guasais, lipdyti is plastelino ir pan. be to dar vysksta dainavimo pamokeles. o taip pat kai atvedi vaika i darzeli 1-ma karta, leidzia pabut su juo grupeje, tada galima viska apziuret- ir grupe, ir maista ir pastebet kaip aukletoja elgiasi su vaikais.
maitina juos ir neblogai.
ka del vedejos...
tai ji tikrai savotiska.
isklausinejo kur kas dirba, vos ne kiek kas gauna, bet ne su ja gi buna musu vaikai.
siaip man viskas ten patinka, tik kad mes labai sergam
bet aukletojos sako kad visi nauji vaikai serga kai ateina is namu, mat jie namie kaip inkubatoriuj, o ten visos ligos siaucia, o be to dar vaikams stresas didelis.bet tikiuosi mes greit tai praeisim
maitina juos ir neblogai.
ka del vedejos...
siaip man viskas ten patinka, tik kad mes labai sergam
sveiki
mes lankom si darzeli.mano bernas jau nuo 1,5m.cia eina.Pirma musu grupe buvo ''visciuku''veliau keliavom i ''matriosku''visos aukletojos buvo su gelezine kantrybe.ne musu tikrai ''sunkus vaikas''
nu va dabar mes jau dideliu grupeje''buratinas''belieka tik palinketi kantrybes,naujoms auklytems.
o jei rimtai, tai darzelis super
,nauji langai,teatrai,sokiu burelis ir t..t.. nu tik,del vieno gaila,kad nera savaitiniu grupiu lietuviu gr.
Pagaliau atsigavo temelė
Pritariu Megg, kad galbūt darželis nėra itin turtingas daiktais, bet juk svarbiausia - kad mūsų vaikai lanko tvarkingas grupes bei turi nuostabias auklėtojas
Pritariu Megg, kad galbūt darželis nėra itin turtingas daiktais, bet juk svarbiausia - kad mūsų vaikai lanko tvarkingas grupes bei turi nuostabias auklėtojas
Beje, niekas neminejo, bet darzelis yra savaitinis, t.y. galima palikti vaika nakvoti, nors mums tai neaktualu.
Viena mama, kuri anksciau ten dirbo, o dabar veda vaika i lopseline grupe, sake kad siam darzeli yra paruosimo mokyklai grupes, t.y. nuline klase. Siaip tai gyre.
Ir as linkusi jai pritarti