Įkraunama...
Įkraunama...

Pirma diena darželyje

Vobla teisi - viskas labai individualu. Kiek pamenu tavo mergytė gana "rankinukė" ? wub.gif
Aš tai tiesiog vedžiau turėdama du planus - arba lieku, arba ne.
Auklėtojos rekomendavo nelikti, nes bus sunkiau vėliau. o kai Matas pe ašarų pats nužygiavo į grupę, tai likti ir nebebuvo minties...
Vėliau atsirado ožiai, bet jis jau žinojo "žaidimo taisykles", kad aš vistiek neliksiu. Bent jau man taip buvo patogiau.
Žinoma jei jis būtų pradėjęs klykti vos man žengus link durų, būčiau elgusis kitaip. mirksiukas.gif
Atsakyti
Man tai darzelio aukletoja nerekuomenduoja likti,sako vaikas vistiek kitaip elgsis,kai manes nebus.Bet man tiesiog paciai idomu,kaip jis ten elgsis ir kaip su juo bus elgiamasi.
Atsakyti
Luka antrą dieną darželyje šiandien. Kol kas verksmų nebuvo, gal dėl to, kad brolis jau seniau lanko darželį ir ji jau yra ten buvusi. Bet matyt dar anksti džiaugtis, visko dar bus g.gif
Atsakyti
Aukletojos patarta, paaiskinau taip:"Mama turi darbeli, tetis turi darbeli, o dabar ir Doviliukas turi darbeli". Svarbiausia, kad vaikas zinotu, kada ateisi jo pasiimti, pvz. kai pavalgysi pietus ar kai atsikelsi. Paverke kelias minutes, as sprogstancia sirdim isejau... Jau prie darzelio vartu skambinau aukletojai, pasirodo mazoji jau apziurinejo, kokioj lovytej miegos. Kadangi buvo viena is pirmuju naujoje grupeje (lopselyje), tai paskui kitus zliumbiukus sefavo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Picine @ 2005 05 13, 22:17)
Aukletojos patarta, paaiskinau taip:"Mama turi darbeli, tetis turi darbeli, o dabar ir Doviliukas turi darbeli". Svarbiausia, kad vaikas zinotu, kada ateisi jo pasiimti, pvz. kai pavalgysi pietus ar kai atsikelsi. Paverke kelias minutes, as sprogstancia sirdim isejau... Jau prie darzelio vartu skambinau aukletojai, pasirodo mazoji jau apziurinejo, kokioj lovytej miegos. Kadangi buvo viena is pirmuju naujoje grupeje (lopselyje), tai paskui kitus zliumbiukus sefavo smile.gif

Ir mano mazyliai panasiai elgdavosi, tikrai esu laaabai patenkinta lopseliu ir darzeliu, vien tik teigiamas puses randu.Saviskes paleidau pries dvi savaites, jau visiskai apsiprato, tiesiog saunu thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
O varge doh.gif . Ir ash katik palikau vaika darzhelyje, pirma diena cry.gif . Dukrai 1,7 metuku, eina sau, kaip sunku, dar shita tema pasiskaitinejau, tai lyg kiek lengviau, kad ne ash viena tokia neramia shirdimi palikau, lyg dar neramiau... Et, net nezhinau. Galvojau, kad jau pulsiu mokytis, o va sedzhiu supermamoje, nes kitaip nenusygstu vietoj, o turiu pora valandu pratempti, kol eisiu mazhes pasiimti doh.gif . Kaip ant adatu biggrin.gif . Kazhkokie labai vargshiukai man ten tie vaikuchiai pasirode, beveik visi vyresni - virsh 2 metuku, bet kazhkokie neaktyvus, man mano dukra net vyresne pasirode, kalba, laksto... Bet gal jie visi nushchiuvo, kad naujas vaikutis su mama, zhiurejo ishplete akytes smile.gif . Aukletoja tokia... Na, ne tokia isivaizdavau g.gif . Tokia nejauna ir su didzhiuliu susivelusiu peruku! Mano mazhoji nuo jos lekia tolyn, kiek ikabindama blink.gif . Bet shiaip, nezhiurint, kad ishvaizda truputi gasdidanti, normali moteris g.gif . Zodzhiu stengiuosi neuzhsiparinti, zhiuresiu kas bus toliau. Stengiuosi mastyti pozityviai smile.gif .
Atsakyti
Tai va, pirmoji diena smile.gif .
Nuejau pasiimti, zhiuri, vaikas sedi sau, sriuba kerta, sako: "O, mama, mama atejo!" biggrin.gif Patenkinta visa, vos ishsivedzhiau biggrin.gif . Visiems vaikuchiams atia - atia, gryzhus namo kazhka apie lelias pasakojo biggrin.gif . Ryt bandysiu ilgeliau palikti biggrin.gif . Galvoju, kad gal man pirmomis dienomis pasilikti su ja ir bandyti pachiai migdyti? Nes mes namuose visada kartu uzhmiegam, kai ji miega, tada ir isheina. Viena lovyteje niekada neuzhmiega... Ar bandyti palikti viena? g.gif
Aukletoja sake, kad super vaikas, kompanijos zhmogutis smile.gif .
Ir dar, svarstau, ar jei jau pradejom vesti, tai ir vesti, ar palaipsniui - viena kita diena dar pas mochiute nuvezhti, o kelias - i darzha? g.gif
Truputi baisu, kad va pradzhioj patiko, kaip daugeliui jusu vaikuchiu, o paskui supras, kad chia "darbas" - ir nebenores eiti? cry.gif Na, bet veliau bus veliau, zhiuresim. Beje, daug ar mazhai, kai grupeje yra 10 vaiku, o realiai lanko 8 (su manaja jau)?
Ir dar, galvoju, darzhelis visai shalia namu, ar man ten rodytis karts nuo karto, ar ne? Nes shiaip nedirbu, mokausi namuose irlaisvai galechiau pora kartu per diena uzhsukti smile.gif .
Beje, ar yra pas jus grupese magnetofonai? Ar groja muzika? Manishkei labai patinka muzika, ypach vaikishkos daineles, bet nepaklausiau, ar jie turi... Jei neturi, gal galima padovanoti grupei, akip manot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ChikuRaku @ 2005 05 16, 13:04)
Truputi baisu, kad va pradzhioj patiko, kaip daugeliui jusu vaikuchiu, o paskui supras, kad chia "darbas" - ir nebenores eiti?  cry.gif  Na, bet veliau bus veliau, zhiuresim. Beje, daug ar mazhai, kai grupeje yra 10 vaiku, o realiai lanko 8 (su manaja jau)?

Va va, tame ir esme, kad pirmom dienom jiems atrakcija: nauja aplinka, zmones, zaislai, kiek pazinimo. O paskui ir mamos pasigenda... cry.gif
Visai netycia ilindau i sia tema, prisiminiau, kai pradejau savo dukra vesti (lygiai 2 m. ji buvo) Pirmos dienos tochnai tokios buvo, kaip ChikuRaku aprase. Visgi manau migdyti neskubek, pasiimk pries miega kokias tris dieneles, o paskui jau galima bandyti. Metytis nuo darzleio prie mociutes irgi manau ne iseitis. Jei pradejot, mama, buk tvirta ir varykit iki pergales. Krize paprastai prasideda antra savaite, tada ji pareikalaus is taves ypac gelezines istvermes, kai mergiote apsivys aplink kakla ir prasys nepalikti. Eiti i derybas tokiais atvejais (anot aukletoju) - beviltiska, nesusitarsi niekada. Tiesiog susiimk i rankas ir ciuozk lauk. Geriau uz duru patupek, kol isgirsi, kad nustojo verkti. O dar geriau, kad nuvestu kas nors kitas, tetis ar mociute, ne mama.
Jei mergaite daruginka, nebaiksti, turetu per 2-3 savaites visiskai adaptuotis. Sekmes, o mamai kantrybes ir tvirtybes! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ChikuRaku @ 2005 05 16, 13:04)
Tai va, pirmoji diena  smile.gif .
Nuejau pasiimti, zhiuri, vaikas sedi sau, sriuba kerta, sako: "O, mama, mama atejo!"  biggrin.gif  Patenkinta visa, vos ishsivedzhiau  biggrin.gif . Visiems vaikuchiams atia - atia, gryzhus namo kazhka apie lelias pasakojo  biggrin.gif . Ryt bandysiu ilgeliau palikti  biggrin.gif . Galvoju, kad gal man pirmomis dienomis pasilikti su ja ir bandyti pachiai migdyti? Nes mes namuose visada kartu uzhmiegam, kai ji miega, tada ir isheina. Viena lovyteje niekada neuzhmiega... Ar bandyti palikti viena?  g.gif
Aukletoja sake, kad super vaikas, kompanijos zhmogutis  smile.gif .
Ir dar, svarstau, ar jei jau pradejom vesti, tai ir vesti, ar palaipsniui - viena kita diena dar pas mochiute nuvezhti, o kelias - i darzha?  g.gif
Truputi baisu, kad va pradzhioj patiko, kaip daugeliui jusu vaikuchiu, o paskui supras, kad chia "darbas" - ir nebenores eiti?  cry.gif  Na, bet veliau bus veliau, zhiuresim. Beje, daug ar mazhai, kai grupeje yra 10 vaiku, o realiai lanko 8 (su manaja jau)?
Ir dar, galvoju, darzhelis visai shalia namu, ar man ten rodytis karts nuo karto, ar ne? Nes shiaip nedirbu, mokausi namuose irlaisvai galechiau pora kartu per diena uzhsukti  smile.gif .
Beje, ar yra pas jus grupese magnetofonai? Ar groja muzika? Manishkei labai patinka muzika, ypach vaikishkos daineles, bet nepaklausiau, ar jie turi... Jei neturi, gal galima padovanoti grupei, akip manot?  g.gif

kokia nuostabi mintis su tuo magnetofonu thumbup.gif
Manau del migdymo tikrai nepasilik kartu su ja, as savaja palikau, nebuvau salia, tai gal tik pirma diena buvo siektiek soko, bet kuo toliau tuo geriau miegojo drinks_cheers.gif
8 vaikai, cia tikrai nedaug daznai buna ir 15 doh.gif
Ir siaip dukros man atrodo geriau nelankyk, pamatysi apsipras su laiku, taip bent daugelis rekomenduoja, geriau tik iki velyvo vakaro nepalikinek, o daznai grupeje manau neverta rodytis, manau ir aukletojom nejauku, reikkia suprasti ir jas mirksiukas.gif
Atsakyti
ir mano sunus siandien pirma diena darzelyje . tiesa balandzio pabaigoj jis lanke ta grupe 2 savaites kartu su aukle, po 3 val. Paskui mes 2 savaites ji palikom pas mociute, o patys isvykom i Turkija. Siandien visiems stresas: jis i darzeli, mes i darba saltoj Lietuvoj:((((
Noreciau jau dabar vaziuot namo , pasiimt is darzelio. Taip neramu...juk dar nera miegojes tam darzelyje. Bet itariu, kad ryt-poryt bus dar daugiau streso, nes jau zinos, kad paliekam visai dienai:(
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2005 05 16, 13:26)
Krize paprastai prasideda antra savaite, tada ji pareikalaus is taves ypac gelezines istvermes, kai mergiote apsivys aplink kakla ir prasys nepalikti. Eiti i derybas tokiais atvejais (anot aukletoju) - beviltiska, nesusitarsi niekada. Tiesiog susiimk i rankas ir ciuozk lauk. Geriau uz duru patupek, kol isgirsi, kad nustojo verkti. O dar geriau, kad nuvestu kas nors kitas, tetis ar mociute, ne mama.
Jei mergaite daruginka, nebaiksti, turetu per 2-3 savaites visiskai adaptuotis. Sekmes, o mamai kantrybes ir tvirtybes! smile.gif

Sakai antra savaite biggrin.gif . O mano vyras kad dzhiaugiasi, kad dzhiaugiasi, jog tokia normali dukros pirmoji diena darzhelyje, mat ash kaip sykis uzh poros savaichiu planuoju darbine ishvyka i uzhsieni, o tetis liks su dukra thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(ChikuRaku @ 2005 05 16, 11:04)
Beje, ar yra pas jus grupese magnetofonai? Ar groja muzika? Manishkei labai patinka muzika, ypach vaikishkos daineles, bet nepaklausiau, ar jie turi... Jei neturi, gal galima padovanoti grupei, akip manot?  g.gif

Mes lygiai taip pat, kai pradėjom lankyt daržą, padovanojom grupei tokią paprastą magnetolą thumbup.gif Vnž tai tikrai gera mintis mirksiukas.gif

O šiaip noriu pasakyt tokią nuomonę, kuri gal ir nelabai patiks, bet tiesiog tai toks patarimas tiek iš savo, tiek iš draugų-pažįstamų patirties..
Esu tikrai už darželius, bet..tik nuo 3 metų 4u.gif Jaunesniems vaikams manau daržas tik iš "bėdos", kai tėvai neturi sąlygų ir pan., kažkodėl nemanau, kad tai jūsų atvejis mirksiukas.gif
Jeigu atsakyt trumpai kodėl, tai visų pirma dėl ligų-tikrai yra skirtumas tarp 2 ir 3 metų-imunitetas dar labai silpnas tokių mažiuku, dažnų ligų tikimybė tikrai didesnė.. unsure.gif
O ir pagal visus psichologus-sociologus, vaikas pasiruošęs kolektyvams ne anksčiau 3 metų, nors ir koks jis atrodo draugoviškas ir energingas..
Beje jau dabar matau jūsų nuostatą į daržą, tai vest, tai nevest, o tai irgi nėra gerai-išsibalansuos vaiko ritmas, anksčiau ar vėliau vaikas tikrai teiks prioritetą pasilikimui su seneliais, nes žinos, kad tai tikrai įmanoma...

Atsakyti