QUOTE(svetima @ 2005 05 17, 19:29)
Jokiu būdu nesiūlau mamai užsidaryt namie ir augint vaiką iki 3 metų...Pati be darbo su vaiku prasėdėjau tik pusę metų
Dėl vaiko noro bendrauti tai gana tradicinis atvejis-dauguma šiais laikais yra dideli bendrautojai, ypač tokio amžiaus

Bet, patikėk, tokio amžiaus vaikui to bendravimo 2-3 val. per dieną per akis..
Nesakau, kad tai būtinai visapusiškai blogas variantas, ypač jeigu jūs jį pakankamai apsvarstėt, bet mano nuomone idealu-iki 3 metų palaikyt namie-su aukle (na galima pavedžiot į mokyklėles, išvest pažaist kur renkasi daugiau mažų vaikų ir pan), o jau nuo 3 metų ramiai leist į darželį-be jokių ten išeiginių su seneliais (na kartais aišku galima padaryt išimtį)...
Gerą auklę rast aišku irgi sudėtinga, bet įmanoma

Svarbiausia žiūrėkit, kad neįklimptumėt į nesibaigiančias ligas-nes darželis jau tokia vieta, kur virusų neišvengsi

..Bet iš anksto negąsdinu
Bet kokiu atveju sėkmės
Taigis, visu pirma, vaikai yra individualybes, visi jie skirtingi, todel negalima bendru taisykliu taikyti kiekvienam. Ir kiekviena situacija yra unikali, ir kiekvienas sprendimas yra svarstytinas

. Ash ishvis neejau i darzheli, mano mama mokytoja, mochiute buvo mokytoja, augino mane pasikeisdamos, nuo 4 metuku pradejau skaityti ir rashyti, pieshdavau diena nakti ir shiaip buvau tokia baisiai individualiste. I mokykla ejau nuo 6 metuku ir "su daina", niekad jokiu bendravimo problemu neturejau

. Ir priesh darzhus buvau visa gyvenima

. Bet mano pachios vaikas visai kitoks

. Ji megsta pati savimi uzhsiimti, bet jai patinka, kai aplink shurmulys, zhmones, veiksmas

.
Ir, tiesa sakant, didzhioji dalis mano draugiu vaikus leido nuo 1,8 m. apytikriai. Kazhkaip visi patenkinti

. Del ligu, zhinoma, ner ka kalbet, didesnis shansas uzhsikresti

. Bet tikiuosi, kad vasara tas shansas zhenliai menkeja

. Ir leist vaika ketinu ne pilna diena, o tiek, kiek jai patiks. Arba iki pietu, arba, jei jai patiks - po miegelio pasiimsiu. Ash irgi manau, kad mazham vaikui tusu pilnai uzhtenka kelioms valandoms, gaila visai dienai atiduoti

.
Ir shiaip ash esu visaip priesh bet kokia prievarta, auginu vaika shventes dvasia -viskas, ka darome, net tai, kas privaloma, stengiuosi pateikti kaip labi smagu dalyka, netoleruoju prievartos. Gal neiprasta, bet kiek imanoma vengiu visokiu vaiko virkdymu, negaliu pakest apgavyschiu, pvz. shiandien aukletoja sako: "Tai jus tik ileiskit, ash nukreipsiu jos demesi ir dinkit ish chia. Paverks, paskui bus gerai." Eee, neee, stop. Ash geriau vaikui paaishkinsiu, kodel isheinu, paskatinsiu zhaisti su vaikais, pasakysiu, kad myliu, pabuchiuosiu ir isheisiu. Jei reikes, dar minutele kita pabusiu shalia. Jei verks - nuraminsiu. Mes su ja kazhkaip susitariam

. Suprantu, kad dazhnai tenka slapta sprukt, bet man atrodo, kad vaikas jauchiasi apgautas ir ishduotas

. Ash pasitikiu savo vaiku, noriu, kad ji manim pasitiketu

.
Ech, kol kas viskas OK. Bus kitaip - keisim sprendima, ieshkosim isheichiu

.
Jei norite ishvengti kritikos, tai nieko nedarykite, nieko nesakykite - ir busite niekas.
E.Hubbard