QUOTE(Zhiema @ 2005 05 23, 14:13)
nagi nagi... ir mane tas pats galvos skausmas kankina

mastem mastem ir sumastem kad visgi geriau i darzeli pradesim eit.... tai va siandien pirma syki buvom, tiksliau as nuvedziau, o paskui su ja pabuvo mociute ten ir po poros valandu isejo abi namo...
dabar pasimeciau kaip cia geriau pratint? aukletojos sako, jog nera gerai jei pripras kad bus kazkas is savu zmoniu su ja grupeje, tada dar reiks pripratint kad jau nebebus nei mamos nei mociutes. gaila kad pati negaliu pratint nes dirbu. gal kas pasidalins patirtimi, koks panasiai galetu buti optimaliausias grafiko variantas, t.t. kiek dienu su ja pabuti po kelias valandas kartu, kada palikti miego, kada jau nuo ryto palikti.. kazkaip pasimetus esu - bijau ivaryti streso ir nesaugumo jausmo, bet jei taip ilgai uzsites kad su ja kazkas vis bus irgi turbut negerai... suprantu akd kiekvienas individualus, bet gal bent jau kazkas panasaus butu... Maniskei 1m 6men, siaip reikia jai kompanijos, truputi kabinejasi prie vaiku - vis nori parodyt kaip stipriai myli, kartais jau nebeduoda savo zaislu
beje, kaip privaluma matau tai, jog musu grupe yra misri - vaikai ivairaus amziaus, grupeje apie 12-15vaiku, is kuriu 3 maziukai iki 2metu, yra ir 4m vaiku.
Oho, kiek daug vaiku! Musu aukletoja sako, kad jau kai 7 vaikiukai mazhi susirenka - joms labai sunku visais tinkamai pasirupinti... O tokiems mazhuchiams juk daug demesio ir priezhiuros reikia. Na, bet gal susitvarko, kas ten zhino

.
Klausi, kaip partinom. Ash savo 1,7 men. dukra pirma diena nuvedzhiau, gal valanda pabuvau ir grazhiai atsisveikinus ishejau. Pasiemiau uzh poros valandu. nenorejo isheiti

. Kita diena pabuvau tiek, kiek jai reikejo - kol pamojavo ir pati ishleido. Aukletojos zirze, kad blogai darau, tipo reikia dingt, paverks ir praeis, atseit visi paverkia 5 min. ir nustoja. Na, apie tai ash kazhkur aukshchiau jau pasisakiau. Todel derinausi prie vaiko. Gal man labai pasiseke, bet trechia diena ji ramiausiai nuejo miegoti su visais vaikais. Savaite ramiai pavaikshchiojo, paskui tris savaites sirgo sloga. Dabar vel tvarkingai savaite vaikshto, be jokiu asharu ar kaprizu:). Tik ilgam nepaliekam, po miegelio pasiimam namo ir vedam tik nuo 10 ryto, nes ji miega iki 9. Man atrodo svarbu, kad vaikas ejima i darzheli suvoktu kaip idomu zhaidima, o ne prievarta. Nors jei piktybishkai kaprizintusi (machiau tokiu, kurie paliekami rekia tik kad rekti - kad tevams kaltes jausma ivarytu, o paskui patenkinti tusinasi

) - palikchiau ir rekianchia. Zhodzhiu reikia stebet savo vaika ir elgtis pagal situacija. Ypach tokius mazhuchiukus

.
Tik, beje, po darzho, net nepilna diena ishbuvusi, ji buna aishkiai pervargusi ish isibalansavusi - paskui dar valanda namuose vaikshto kaip nervu kamuoliukas nezhinodama ko griebtis, kol apsipranta. Tai mane gerokai neramina

. Rytais vel mielai zhygiuojam i darzha "pas lelias". Shiaip ar taip, kol galiu, leisiu ja i darzha nepilnai dienai ir neishtisai - vasara juk dazhanai vazhiuosim atostogauti, tai gal iki rudens tokiu laisvu budu ir apsipras prie besikeichianchios situacijos be didesnio streso. Gal toks metodas kitiems atrodo nepriimtinas, kazhkoks nedisciplinishkas, bet panashu, kad musu atveju tai pasiteisina

.
Jei norite ishvengti kritikos, tai nieko nedarykite, nieko nesakykite - ir busite niekas.
E.Hubbard