Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai

Wėtra, tikrai neatsimenu kur skaiciau doh.gif .Atsiprasau jei ka nors suklaidinau blush2.gif
Po 2 vienodus augalus gal ir gerai butu auginti, tik kaip palanges padaryti gumines lotuliukas.gif , juk norisi kuo ivairesniu bigsmile.gif
Atsakyti
Labutis,streptokarpu myletojos labai noreciau paklausti is kur gaut tokias grozybes 4u.gif
Atsakyti
Gal rytoj prisijunks, kas turi vaikuciu parduoti, nes pas mane dar mazi g.gif Aldam turejo, gali parasyti jai i AZ drinks_cheers.gif
Atsakyti
Man ne tiek strepsų gaila, kiek nesuprantama,ką blogo padariau. g.gif
Sup[ratau viena,jog augimas sustojo po persodimnimo, matyt visgi per sunkus žemės mišinys buvo,laistymas nepastovus. Daugaiu nesugalvoju nieko.
Kai pamačiau,jjog kažkas negero darosi ,buvo labai įtemtas laikas, nesuregavau laiku. Persodinau dar syk žymiai vėliau.Patupdžiau po lempa.Gal ir išgelbėsiu kokį. Neaišku. Lyg tais pora užsikabino,naujus lapukus iškišo.
Dabar auginti strepsus man dar įdomiau.Atsirado sveikas noras išmokti ,suprasti ,perprasti. mirksiukas.gif
Na lieka viena bėda, laiko trūkumas, negaliu kol kas po rusų saitus info rinkti.vis per darbus nėr kada. blush2.gif

Atsakyti
rimulėėė, gal tikrai i per sunkia zeme pasodinai. As irgi tokia klaida buvau padariusi, prisiskaicius, kad strpsiai megata butu pamaitinti, pasodinau i gera, riebia zeme doh.gif , bet persodinus visi atsigavo thumbup.gif . Georgettes net saknys buvo nupuvusios, dabar vel zydi lotuliukas.gif Gal ir tavo atsigaus 4u.gif
Atsakyti
Rimule, ne po lempa tupdyk, o kišk į maišelį (bent savaitei), o tada jau galima ir po lempa biggrin.gif tik nepamiršk vėdinimo mirksiukas.gif
Atsakyti
Peržiūrėjusi lenkų selekcijos streptokarpų albumą praradau ramybę... Fantastiškai gražūs strepsai, norėčiau įsigyti beveik visus. Gal ir jums bus įdomu akis paganyti
http://picasaweb.goo.../Streptocarpus#
Atsakyti
schmoll.gif schmoll.gif
QUOTE(ausrazs @ 2008 10 27, 08:32)
Peržiūrėjusi lenkų selekcijos streptokarpų albumą praradau ramybę...  Fantastiškai gražūs strepsai, norėčiau įsigyti beveik visus. Gal ir jums bus įdomu akis paganyti
http://picasaweb.goo.../Streptocarpus#

Strepsai ir man labai grazus, o ypac tie kuriu ziedu krasteliai gofruoti. Skaityt lenkiskai truputi moku, bet rasyt ne. schmoll.gif Kaip supratau kad tuos strepsus nuo kovo men tures pardavime. g.gif
Atsakyti
Taip, aldam, juos kitąmet pardavinės internetiniame aukcione allegro.lt. Reikės iki to laiko išsinagrinėti sistemą ir sužinoti, ar siųstų į Lietuvą. Beje, dėl kalbos - aš puikiai skaitau ir suprantu lenkiškai, tačiua rašymas - problema, reikia gramatikos pagrindų. Bet ten galima rašyti ir angliškai.
Gaila, nėra nurodyta selekcininko, gal tai tas pats Piotras. Įdomu, aš šios veislės stabilios? Tačiau man labai labai gražios. Dar neturiu nė vienos gofruotais pakraščiais. Šiuo metu vieną stengiuosi užsiauginti blush2.gif
Atsakyti
Ir man atrodo kad cia selekcininkas Piotr.
Gofruotos ir as neturiu.
O lenkai kazin neturi forumu kaip rusai ar ukrainieciai apie gesnerinius.
Atsakyti
Nežinau, aldam, labai ten pas lenkus gesnerijinių forumų neieškojau, gal ir turi atskirus. Daugiausiai randu gesnerijinių temas bendruose gėlininkų, sodininkų forumuose. Pavyzdžiui šitame
http://www.floraforu...pic,9354.0.html - pagal nuorodą atsiverčia jau 11 dalis temos apie streptokarpus. Galima skaityti ir visas kitas ir ieškoti naudingų patarimų.
Jei ieškosite lenkiškų strepsų forumų, google.pl verčiau įrašyti žodį "skrętnik" tai lenkiškas strepso pavadinimas, kilęs dėl to pačios augalo ypatybės ir kaip ir pavadinimas "streptocarpus" - "susukta dėžutė" Mat strepsų ankštis su sėklomis išties panaši į stipriai susuktą virvę tongue.gif
Paskaičiau nurodytą temą lenkų forume ir sau šypsausi: ir lenkės aikčioja nuo naujųjų Piotro strepsų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2008 10 27, 12:05)
Nežinau, aldam, labai ten pas lenkus gesnerijinių forumų neieškojau, gal ir turi atskirus. Daugiausiai randu gesnerijinių temas bendruose gėlininkų, sodininkų forumuose. Pavyzdžiui šitame
http://www.floraforu...pic,9354.0.html - pagal nuorodą atsiverčia jau 11 dalis temos apie streptokarpus. Galima skaityti ir visas kitas ir ieškoti naudingų patarimų.
Jei ieškosite lenkiškų strepsų forumų, google.pl verčiau įrašyti žodį "skrętnik"  tai lenkiškas strepso pavadinimas, kilęs dėl to pačios augalo ypatybės ir kaip ir pavadinimas "streptocarpus" - "susukta dėžutė" Mat strepsų ankštis su sėklomis išties panaši į stipriai susuktą virvę tongue.gif
Paskaičiau nurodytą temą lenkų forume ir sau šypsausi: ir lenkės aikčioja nuo naujųjų Piotro strepsų biggrin.gif

Aciu Auzrazz kad strepsas lenkiskai skręntnik doh.gif ,nezinojau. Galvojau apie kokias jie cia susuktas virvutes raso. Butinai apsilankysiu jusu nurodytame puslapyje drinks_cheers.gif
Atsakyti